neosstoforum Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Καλησπέρα, έχω τον Western Digital WD3200AVVS-56L2B0. Σήμερα κατέβασα το Hard Disk Sentinel Standard και όταν το άνοιξα είδα ότι η υγεία του σκληρού δίσκου είναι στα 70%, ενώ η επίδοση στα 100%. Μου εμφανίζει αυτό το μήνυμα: Ο δίσκος βρήκε 19 κατεστραμμένους τομείς κατά τον αυτοέλεγχο. Υπάρχουν 23 αδύναμοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Αυτά μπορούν να επαναπροσδιοριστούν οποιαδήποτε στιγμή στη μετέπειτα χρήση του δίσκου. Θα πρέπει να ανησυχώ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fujitsuA530 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Πήγα στον καρδιολόγο και μου είπε ότι η μία από τις τέσσερις βαλβίδες είναι αδύναμη. Πρέπει να ανησυχώ; Δυστυχώς καρδιά δεν μπορώ να αλλάξω έτσι εύκολα, ενώ δίσκο μπορώ! Και οπωσδήποτε μπορείς και επιβάλλεται να πάρεις back-up, χτες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Akimanjo Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Μια πορεια εχει αυτο, να χαλάσει ο δισκος εντελώς. Τοσο γρήγορα δεν το ξερω. Παρε backup οπωσδήποτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neosstoforum Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 41 λεπτά πριν, fujitsuA530 είπε Πήγα στον καρδιολόγο και μου είπε ότι η μία από τις τέσσερις βαλβίδες είναι αδύναμη. Πρέπει να ανησυχώ; Δυστυχώς καρδιά δεν μπορώ να αλλάξω έτσι εύκολα, ενώ δίσκο μπορώ! Και οπωσδήποτε μπορείς και επιβάλλεται να πάρεις back-up, χτες! 25 λεπτά πριν, Akimanjo είπε Μια πορεια εχει αυτο, να χαλάσει ο δισκος εντελώς. Τοσο γρήγορα δεν το ξερω. Παρε backup οπωσδήποτε. Ευχαριστώ για τα μηνύματα σας. Σίγουρα δεν αποτελεί μια καλή ένδειξη αυτό, απλά ήθελα να μάθω αν πρέπει να κάνω κάτι άμεσα ή αν υπάρχει ας πούμε ένα σημείο όπου είναι αναγκαία και αναπόφευκτη η αντικατάσταση του. Γιατί μου είναι λίγο δύσκολο αυτή τη στιγμή να διαθέσω χρήματα για καινούριο σκληρό δίσκο. Παρόλο αυτά μετέφερα όλα τα αρχείο στον SSD και άφησα μόνο 5 παιχνίδια στον HDD που και να χαθούν δε θα στεναχωρηθώ τόσο πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fujitsuA530 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Άρα ακόμα δεν έχεις πάρει back up ... Αγαπητέ/ή φίλε/η, το google drive σου δίνει δωρεάν 15 gb να ανεβάσεις τα πιο κρίσιμα αρχεία σου. Και ένα φλασάκι για να φτιάξεις back up για τα κρισιμότερα δεδομένα σου δεν είναι τόσο ακριβό. Μην καθυστερείς! Στον ssd τα αρχεία σου είναι ασφαλέστερα, αλλά όχι ασφαλή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neosstoforum Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 9 ώρες πριν, fujitsuA530 είπε Άρα ακόμα δεν έχεις πάρει back up ... Αγαπητέ/ή φίλε/η, το google drive σου δίνει δωρεάν 15 gb να ανεβάσεις τα πιο κρίσιμα αρχεία σου. Και ένα φλασάκι για να φτιάξεις back up για τα κρισιμότερα δεδομένα σου δεν είναι τόσο ακριβό. Μην καθυστερείς! Στον ssd τα αρχεία σου είναι ασφαλέστερα, αλλά όχι ασφαλή. Δεν νομίζω να ασχοληθώ με το Google Drive και όσον αφορά το φλασάκι νομίζω είχα μεταφέρει κάποια αρχεία σε αυτό, αλλά και πάλι θα κάνω μια επαλήθευση τις επόμενες ημέρες. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crybal Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Πρώτα κατεβασε το πρόγραμμα της WD και τρεξε ένα extended test.Παρε/παίρνε back up τα σημαντικά αρχεία αλλά μην πετάξεις ακόμα το σκληρό.Συνέχισε να το χρησιμοποιείς αλλά πρόσεχε μέσα από την ιστορικότητα του hard εάν υπάρχει μεταβολή στους bad sectors.Μου έχει τύχει σε 5-6 σκληρούς τουλάχιστον να βγάλουν bad sectors και να παραμείνουν χρόνια (ναι χρόνια!!) σε αυτούς χωρίς να αυξάνονται ή να μειωθεί η επίδοση.Βεβαια τους είχα σαν δεύτερους όπου εβαζα μέσα το page file,τα temp και προγράμματα δικά μου (ήταν σε pc δικά μου αλλά και φίλων) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neosstoforum Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Στις 2/4/2020 στις 9:18 ΠΜ, Crybal είπε Πρώτα κατεβασε το πρόγραμμα της WD και τρεξε ένα extended test.Παρε/παίρνε back up τα σημαντικά αρχεία αλλά μην πετάξεις ακόμα το σκληρό.Συνέχισε να το χρησιμοποιείς αλλά πρόσεχε μέσα από την ιστορικότητα του hard εάν υπάρχει μεταβολή στους bad sectors.Μου έχει τύχει σε 5-6 σκληρούς τουλάχιστον να βγάλουν bad sectors και να παραμείνουν χρόνια (ναι χρόνια!!) σε αυτούς χωρίς να αυξάνονται ή να μειωθεί η επίδοση.Βεβαια τους είχα σαν δεύτερους όπου εβαζα μέσα το page file,τα temp και προγράμματα δικά μου (ήταν σε pc δικά μου αλλά και φίλων) Μόλις τελείωσε ο έλεγχος. Το αποτέλεσμα είναι αυτό: SMART Status: PASS Test Result: FAIL Test Error Code: 08-Unable to repair bad sectors Δεν γνωρίζω όμως αν κάπου αλλού υπάρχουν πιο αναλυτικές πληροφορίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crybal Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Αν η ίδια η wd σου λέει failed τότε βαψε τον μπλε, βάλε και καταρτι και.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neosstoforum Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Crybal είπε Αν η ίδια η wd σου λέει failed τότε βαψε τον μπλε, βάλε και καταρτι και.... Το failed νομίζω πηγαίνει στο 08-Unable to repair bad sectors. Γιατί προηγουμένως μου είχε βγάλει το μήνυμα ότι υπάρχουν bad sectors που ίσως θα μπορούσαν να επιδιορθωθούν, αλλά τελικά δεν επιλύθηκε το πρόβλημα. Το ότι υπάρχουν 19 bad sectors το γνώριζα και από το Hard Disk Sentinel οπότε ουσιαστικά δεν μου έδωσε καμιά άλλη πληροφορία. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2020 από neosstoforum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Στις 2/4/2020 στις 9:18 ΠΜ, Crybal είπε Πρώτα κατεβασε το πρόγραμμα της WD και τρεξε ένα extended test.Παρε/παίρνε back up τα σημαντικά αρχεία αλλά μην πετάξεις ακόμα το σκληρό.Συνέχισε να το χρησιμοποιείς αλλά πρόσεχε μέσα από την ιστορικότητα του hard εάν υπάρχει μεταβολή στους bad sectors.Μου έχει τύχει σε 5-6 σκληρούς τουλάχιστον να βγάλουν bad sectors και να παραμείνουν χρόνια (ναι χρόνια!!) σε αυτούς χωρίς να αυξάνονται ή να μειωθεί η επίδοση.Βεβαια τους είχα σαν δεύτερους όπου εβαζα μέσα το page file,τα temp και προγράμματα δικά μου (ήταν σε pc δικά μου αλλά και φίλων) Σε υπολογιστή γραφείου , που υπάρχει ως αποθήκη 2ος σκληρός WD Blue 1Tb του 2016 , έκανα ήδη με το πρόγραμμα διάγνωση και έβγαλε αποτέλεσμα Pass . Ωστόσο ήδη έχω ενημερώσει το Google Drive γιατί είναι σημαντικά και επιπλέον σε 2ο σκληρό . Το θέμα είναι ότι ο θόρυβος του δίσκου έχει αλλάξει τελευταία . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crybal Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 10 λεπτά πριν, neosstoforum είπε Το failed νομίζω πηγαίνει στο 08-Unable to repair bad sectors. Γιατί προηγουμένως μου είχε βγάλει το μήνυμα ότι υπάρχουν bad sectors που ίσως θα μπορούσαν να επιδιορθωθούν, αλλά τελικά δεν επιλύθηκε το πρόβλημα. Το ότι υπάρχουν 19 bad sectors το γνώριζα και από το Hard Disk Sentinel οπότε ουσιαστικά δεν μου έδωσε καμιά άλλη πληροφορία. Αν ηταν γενικότερα ΟΚ ο δισκος θα απομόνωνε τους bad sectors και απλα θα σε ενημερωνε γι αυτούς.Τωρα σου εβγαλε FAIL!!! Δηλαδή τους βρήκε και δεν μπόρεσε καν να τους απομονώσει για καποιον λόγο.Εγω δεν θα εμπιστευόμουνα δισκο που δεν πέρασε το extended Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neosstoforum Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 31 λεπτά πριν, Crybal είπε Αν ηταν γενικότερα ΟΚ ο δισκος θα απομόνωνε τους bad sectors και απλα θα σε ενημερωνε γι αυτούς.Τωρα σου εβγαλε FAIL!!! Δηλαδή τους βρήκε και δεν μπόρεσε καν να τους απομονώσει για καποιον λόγο.Εγω δεν θα εμπιστευόμουνα δισκο που δεν πέρασε το extended Ελπίζω τουλάχιστον να λειτουργήσει για τους επόμενους 2-3 μήνες εώς ότου αγοράσω καινούριο σκληρό δίσκο. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα