Chaos3X Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα φίλοι, για το πρώτο σύστημα της υπογραφής μου, έχω παραγγείλει την Gigabyte 2080 Super Gaming OC, ο επεξεργαστής μου είναι stock, δεν τον έχω πειράξει καθόλου, το ερώτημά μου είναι το εξής, θα έχω θέμα Bottleneck; Στην περίπτωση που θα έχω, θα πρέπει να κάνω overclock τον επεξεργαστή, τι προτείνετε; Είμαι πάρα πάρα πολύ αρχάριος έως άσχετος με το θέμα οπότε ζητάω κατανόηση. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Υ.Γ: Προς το παρόν δεν μπορώ να αλλάξω επεξεργαστή. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2020 από Chaos3X
blitzNikos Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Πολύ γενικά μιλώντας, με αυτό τον επεξεργαστή και 2x8=16g μνήμες, μια χαρά θα είσαι. Όμως παίζει σημαντικό ρόλο, ποια παιχνίδια παίζεις, σε τι μέγεθος οθόνη και σε τι ανάλυση.
leolipop Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Aν μπορει κανεις να πει οτι αυτο το site εχει καποια αξιοπιστια , θα ηθελες δυνατοτερο επεξεργαστη. https://pc-builds.com/calculator/Core_i5-8600K/GeForce_RTX_2080_SUPER/0O014vlu/16/
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 26 λεπτά πριν, Chaos3X είπε Καλησπέρα φίλοι, για το πρώτο σύστημα της υπογραφής μου, έχω παραγγείλει την Gigabyte 2080 Super Gaming OC, ο επεξεργαστής μου είναι stock, δεν τον έχω πειράξει καθόλου, το ερώτημά μου είναι το εξής, θα έχω θέμα Bottleneck; Στην περίπτωση που θα έχω, θα πρέπει να κάνω overclock τον επεξεργαστή, τι προτείνετε; Είμαι πάρα πάρα πολύ αρχάριος έως άσχετος με το θέμα οπότε ζητάω κατανόηση. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Υ.Γ: Προς το παρόν δεν μπορώ να αλλάξω επεξεργαστή. μια χαρα ειναι ο επεξεργαστης, και να χεις θεμα μπουκαλας θα ειναι πολυ μικρο κατι το οποιο φτιαχνει με λιγο oc. βεβαια εξαρταται οπως ειπε ο μπλιτζνικος την οθονη. αμα πας να μου παιξεις 240fps σε 720p αναλυση προφανως θα εχεις θεμα με τον επεξεργαστη
Chaos3X Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Παίζω σε τηλεόραση, 4K@60 όσο κοντά μπορώ και σηκώνει το παιχνίδι σε ultra settings. Τώρα αν δεν με παίρνει, κατεβάζω settings ή ανάλυση μέχρι τα 1440p. Το έχω τσεκάρει το site φίλε leolipop και λόγω αυτού άρχισαν να με ζωνουν τα φίδια...
leros2004 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 14 λεπτά πριν, Chaos3X είπε Παίζω σε τηλεόραση, 4K@60 όσο κοντά μπορώ και σηκώνει το παιχνίδι σε ultra settings. Τώρα αν δεν με παίρνει, κατεβάζω settings ή ανάλυση μέχρι τα 1440p. Το έχω τσεκάρει το site φίλε leolipop και λόγω αυτού άρχισαν να με ζωνουν τα φίδια... Ποιο bottleneck βρε? Σε 4k ανάλυση πάλι υποχωρήσεις στα settings θα κάνεις... Μια χαρά είναι το cpu σου 1
Chaos3X Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 32 λεπτά πριν, leros2004 είπε Ποιο bottleneck βρε? Σε 4k ανάλυση πάλι υποχωρήσεις στα settings θα κάνεις... Μια χαρά είναι το cpu σου Το site που προαναφέρθηκε έλεγε ότι έχω 25% μπουκάλι. Εγώ αυτό το εκλαμβάνω ότι περίπου το ένα τέταρτο της δύναμης της κάρτας θα κάθεται, ανεξαρτήτως ανάλυσης και ρυθμίσεων. Εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι καλά Βέβαια, στο ίδιο site λέει ότι μέχρι 10% μπουκάλι είναι φυσιολογικό.
leros2004 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Chaos3X είπε Το site που προαναφέρθηκε έλεγε ότι έχω 25% μπουκάλι. Εγώ αυτό το εκλαμβάνω ότι περίπου το ένα τέταρτο της δύναμης της κάρτας θα κάθεται, ανεξαρτήτως ανάλυσης και ρυθμίσεων. Εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι καλά Βέβαια, στο ίδιο site λέει ότι μέχρι 10% μπουκάλι είναι φυσιολογικό. Το έχεις για αξιόπιστο δλδ ? Πως υπολογίζει το bottleneck? σε ποια ανάλυση ? σε ποια παιχνίδια ? Σου πετάει 1 νουμεράκι και εσύ τρελαίνεσαι? Είναι να γελάς όταν σαν Solutions to upgrade έχει και τον 2700x .... Είναι ένα ακόμα σκουπιδοsite σαν το userbenchmark. Μη δίνεις σημασία και μη τρελαίνεσαι Επεξ/σία 1 Απριλίου 2020 από leros2004 4
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 4 ώρες πριν, Chaos3X είπε Παίζω σε τηλεόραση, 4K@60 όσο κοντά μπορώ και σηκώνει το παιχνίδι σε ultra settings. Τώρα αν δεν με παίρνει, κατεβάζω settings ή ανάλυση μέχρι τα 1440p. Το έχω τσεκάρει το site φίλε leolipop και λόγω αυτού άρχισαν να με ζωνουν τα φίδια... σε αυτες τις αναλυσεις η καρτα γραφικων ειναι η μπουκαλα
leolipop Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 5 ώρες πριν, Chaos3X είπε Παίζω σε τηλεόραση, 4K@60 όσο κοντά μπορώ και σηκώνει το παιχνίδι σε ultra settings. Τώρα αν δεν με παίρνει, κατεβάζω settings ή ανάλυση μέχρι τα 1440p. Το έχω τσεκάρει το site φίλε leolipop και λόγω αυτού άρχισαν να με ζωνουν τα φίδια... Δεν ξερω αν πεφτει τοσο εξω η μεσα αλλα δεν ξερω αν πρεπει να εμπιστευτω καποιον που μπορει αυθαιρετα να λεει την μια η την αλλη αποψη σε σχεση με αυτο.Μονο καποιος που εχει την συνθεση ηδη θα μπορουσε να δωσει ακριβεις πληροφοριες.
Chaos3X Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε σε αυτες τις αναλυσεις η καρτα γραφικων ειναι η μπουκαλα Δεν το καταλαβαίνω, δηλαδή όσο ανεβαίνει η ανάλυση τόσο πιο ασήμαντος είναι ο επεξεργαστής; Για να μην σας κουράζω άλλο, αυτό που μου λέτε είναι ότι είτε κάνω OC στον επεξεργαστή, είτε όχι, δεν θα ανέβει η απόδοση στο θέμα του μπουκαλιού; Επεξ/σία 1 Απριλίου 2020 από Chaos3X 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 8 λεπτά πριν, Chaos3X είπε Δεν το καταλαβαίνω, δηλαδή όσο ανεβαίνει η ανάλυση τόσο πιο ασήμαντος είναι ο επεξεργαστής; σκεψου το ετσι.. ενας επεξεργαστης σε ενα Χ παιχνιδι με Χ ρυθμισεις θα βγαλει 100fps και μια καρτα γραφικων βγαζει 120. προφανως το μπουκαλι ειναι ο επεξεργαστης και το συστημα μας θα βγαλει 100fps. πες τωρα οτι ιδια ολα με το πανω παραδειγμα, αλλα ανεβαζεις την αναλυση και τωρα η καρτα βγαζει 80 ενω ο επεξεργαστης παραμενει στα 100. οποτε πλεον μπουκαλα ριχνει η καρτα γραφικων και το συστημα θα μας δωσει 80fps αντιστοιχα γινεται και με τις ρυθμισεις στα γραφικα, απλα εδω ειναι πιο πολυπλοκο διοτι αν και οι περισσοτερες ρυθμισεις επηρεαζουν μονο τη καρτα γραφικων, καποιες επηρεαζουν και τον επεξεργαστη. και προφανως και τα παιχνιδια, αλλα χρησιμοποιουν τον επεξεργαστη λιγοτερο και αλλα περισσοτερο. οπως και να εχει, 60 fps τα βγαζει ο επεξεργαστης σου, οποτε δεν υπαρχει προβλημα.
BabisTs Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, Chaos3X είπε Δεν το καταλαβαίνω, δηλαδή όσο ανεβαίνει η ανάλυση τόσο πιο ασήμαντος είναι ο επεξεργαστής; Για να μην σας κουράζω άλλο, αυτό που μου λέτε είναι ότι είτε κάνω OC στον επεξεργαστή, είτε όχι, δεν θα ανέβει η απόδοση στο θέμα του μπουκαλιού; Σε 4Κ δεν έχεις θέμα κανένα.....Το μπουκάλι θα είναι η gpu σου στο rig. 1
Fulgore Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 4 ώρες πριν, Chaos3X είπε Δεν το καταλαβαίνω, δηλαδή όσο ανεβαίνει η ανάλυση τόσο πιο ασήμαντος είναι ο επεξεργαστής; Ακριβως. Μια χαρα εισαι,ειδικα για 4κ,μην πειραξεις τιποτα. 1
Chaos3X Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Εντάξει φίλοι, είστε κατατοπιστηκότατοι, δεν θα πειράξω τίποτα λοιπόν. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τον πολύτιμο χρόνο σας. Καλό βράδυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα