agnostos13 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Θεωρώ αν δεν έχεις αυλή-κήπο και εφόσον δεν μπορείς να πλένεις στο δρόμο απλώνοντας τα σαπουνόνερα στο οδόστρωμα οτι το πλυντήριο αυτοκινήτων είναι μονόδρομος. Άλλωσε όταν μπορώ να πάω μέχρι το βενζινάδικο για καύσιμο γιατί να μην μπορώ να το πλύνω κι όλας; Νομίζω μπερδεύουμε το πνεύμα των μέτρων με το γράμμα τους... Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από agnostos13
kalmik Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Αλήθεια, ήσουν μπροστά στο σκηνικό? Είδες με τα μάτια σου τον παππού να μετακινείται 30 μέτρα, να αγοράζει ψωμί, και να επιστρέφει ξανά πίσω? Άκουσες με τα αυτιά σου τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ παππού και οργάνου? Τα ρεπορτάζ πάντως ΔΕΝ έγραψαν πως το πρόστιμο βεβαιώθηκε επειδή "αγόρασε ψωμί από φούρνο δίπλα από το σπίτι του", έγραψαν συγκεκριμένα "Καταγγέλλει(ο παππούς) πως αστυνομικοί τού βεβαίωσαν πρόστιμο έξω από την πόρτα του σπιτιού του, επειδή δεν είχε βεβαίωση για να πάει στον φούρνο που ήταν δίπλα". Ίσως τα όργανα θα μπορούσαν να ήταν λίγο πιο ελαστικά στη συγκεκριμένη περίπτωση, εφόσον βέβαια όσα κατέγγειλε ο παππούς είναι αλήθεια, αλλά αυθαιρεσία των οργάνων δεν είναι σε καμία περίπτωση. Η μετακίνηση χωρίς βεβαίωση επιφέρει πρόστιμο. Kαλά ας μην είμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως... Δηλ. θεωρείται μετακίνηση αν κατέβεις να πάρεις κάτι από το αμάξι σου που είναι παρκαρισμένο απέναντι και διασχίσεις το δρόμο ή πας να βγάλεις τα σκουπίδια που ο κάδος είναι στη γωνία.;; Σε αυτές τις περιπτώσεις αρκεί ένας απλός έλεγχος που κατοικείς για να λήξει το θέμα. Τα μέτρα είναι γραμμένα στο πόδι και ας μην αυταπατώμαστε. Για παράδειγμα εγώ που πηγαίνω στον ανάπηρο αδελφό μου που μένει 100μ. παραπάνω θεωρητικά πρέπει να βγάζω κάθε μέρα χαρτί τρεις φορές την ημέρα ενώ λογικά θα μπορουσα να έχω ένα σταθερό χαρτί με δηλωμένη τη διεύθυνσή του και να ισχύει καθημερινά χωρίς να αναγκαζόμαστε να καίμε ένα δάσος φύλλα Α4. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από kalmik
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 4 λεπτά πριν, kalmik είπε Kαλά ας μην είμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως... Δηλ. θεωρείται μετακίνηση αν κατέβεις να πάρεις κάτι από το αμάξι σου που είναι παρκαρισμένο απέναντι και διασχίσεις το δρόμο ή πας να βγάλεις τα σκουπίδια που ο κάδος είναι στη γωνία.;; Σε αυτές τις περιπτώσεις αρκεί ένας απλός έλεγχος που κατοικείς για να λήξει το θέμα. Τα μέτρα είναι γραμμένα στο πόδι και ας μην αυταπατώμαστε. Για παράδειγμα εγώ που πηγαίνω στον ανάπηρο αδελφό μου που μένει 100μ. παραπάνω θεωρητικά πρέπει να βγάζω κάθε μέρα χαρτί τρεις φορές την ημέρα ενώ λογικά θα μπορουσα να έχω ένα σταθερό χαρτί με δηλωμένη τη διεύθυνσή του και να ισχύει καθημερινά χωρίς να αναγκαζόμαστε να καίμε ένα δάσος φύλλα Α4. Μα δεν διαφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που γράφεις, διαφωνώ με κάποιους που: α) άλλα διαβάζουν και άλλα καταλαβαίνουν. β) δέχονται ως ευαγγέλιο όσα καταγγέλει ο οποιοσδήποτε. Εσύ πάντως μια χαρά μπορείς να φτιάξεις μια χειρόγραφη βεβαίωση με την διεύθυνση του, με συγκεκριμένες ώρες που θα πηγαίνεις κτλ, και φυσικά να έχεις μαζί σου κάποιο χαρτί που να πιστοποιεί την αναπηρία του. Τώρα αν το κάνεις και εσύ σαν τον παππού, δλδ σιγά μωρέ μην φτιάχνω χαρτί για 10 ή 30 ή 100 μέτρα, καλά θα σου κάνουν αν σε γράψουν.
kalmik Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Ωραία θεωρητικά, αλλά δεν απάντησες σε αυτό το απλό που γράφω, που αντιμετωπίζουμε όλοι. Βέβαια, πουθενά δεν υπάρχει "επίσημη" πρόβλεψη. Θα πρέπει να κάνουμε χαρτί ή SMS για να κατεβάσουμε σκουπίδια και ανακύκλωση στον κάδο της γωνίας (50μ από το σπίτι) ή για να πάρουμε κάτι από το αμάξι μας που είναι παρκαρισμένο απέναντι;
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 19 λεπτά πριν, kalmik είπε Ωραία θεωρητικά, αλλά δεν απάντησες σε αυτό το απλό που γράφω, που αντιμετωπίζουμε όλοι. Βέβαια, πουθενά δεν υπάρχει "επίσημη" πρόβλεψη. Θα πρέπει να κάνουμε χαρτί ή SMS για να κατεβάσουμε σκουπίδια και ανακύκλωση στον κάδο της γωνίας (50μ από το σπίτι) ή για να πάρουμε κάτι από το αμάξι μας που είναι παρκαρισμένο απέναντι; Επί της ουσίας έχεις ήδη απαντήσει από μόνος σου, δλδ πως δεν υπάρχει "επίσημη" πρόβλεψη για ελεύθερη κίνηση σε μικρές αποστάσεις, συνεπώς - θεωρητικά τουλάχιστον - πρέπει να κάνουμε χαρτί ή sms έστω και για 10 μέτρα. Εκτός βέβαια και αν ρωτάς τι κάνω εγώ προσωπικά, ε εγώ για τα 50 μέτρα που απέχει ο κάδος ή το αμάξι μου δεν φτιάχνω τίποτα, δεν πιστεύω πως υπάρχει αστυνομικός που θα με έγραφε σε αυτή τη περίπτωση.
tutuyo Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Μια χαρα δουλευουν τα πλυντο μονος σου, πηγα χτες το απογευμα, νομιζω οτι πεφτουν μεσα στο ΚΑΔ που επιτρεπεται. Και στην περιοχη εχει 2-3 πλυντο μονος σου, που δουλευουν, εαν επρεπε να ειναι κλειστα, θα τους ειχαν ηδη κλεισει. Μονο πλυντο μονος σου παιδια, εχεις εσυ καθε επιλογη σε πανια και προιοντα περιποιησης και εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Με 5-6 ευρω μεσα-εξω ανετα. Μιση ωρα (και πολυ λεω) ασκησης Οι βουρτσες στα αυτοματα ειναι οτι χειροτερο για το αμαξωμα, μακρυα
charilaos Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Ερώτηση: Υπάρχει τρόπος να πλύνω-ξεπλύνω το αυτοκίνητό μου μόνο με κουβά -χωρίς λάστιχο- να περάσω και την Κυριακή μου αύριο; Ξέρω, άκυρη ερώτηση, αλλά σκέφτομαι μήπως υπάρχει κάποια έξυπνη λύση
phanispal Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Στο YouTube θα βρεις αρκετά videos με διάφορες μεθόδους, άλλες με δύο κουβάδες, άλλες με ένα κουβά. Για σωστή δουλειά όμως θα χρειαστείς και κάποια εξαρτήματα απ' ότι δείχνουν τα videos. Δεν είχα ψαχτεί μέχρι τώρα, η ερώτησή σου ήταν η αφορμή να το κοιτάξω, θα το ψάξω κι εγώ σιγά-σιγά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα