Kostaskostakis Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Καλημερα στο forum. Μολις αγορασα ενα Macbook 15" 2013. Σε πολυ καλη κατασταση και θα ηθελα να το κρατησω ετσι.Αναρωτιεμαι, με τι καθαριζετε/απολυμενετε τα macbook σας? πληκτρολογιο και body. Τι πανακι βαζετε και τι υγρο? Παρακαλω εαν μπορειτε βαλτε και link. Επισης τι screen protector/tempered glass βαζετε στην οθονη ? Τι screen protector εχετε βαλει στο πληκτρολογιο του macbook? Ξερω πολλες ερωτησεις αλλα θα ηθελα οποιος μπορει να βοηθησει.😃 ευχαριστω.
lamargos Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Το macbook δεν χρειάζεται screen protector ούτε στην οθόνη ούτε βέβαια στο πληκτρολόγιο (θα επηρεάσει σίγουρα την αίσθηση, που σου δίνουν τα πλήκτρα, αλλά είναι θέμα γούστου), εκτός αν από τη φύση σου τα κακομεταχειρίζεσαι. Αν η οθόνη λερωθεί μπορείς να την καθαρίσεις με ένα καθαρό πανάκι ελαφρά νοτισμένο με νερό. Στο δικό μου macbook (του 2009 να φανταστείς) περνάω καμιά φορά το πληκτρολόγιο με υγρό μαντηλάκι καθαρισμού χεριών (τα αντισηπτικά), κυρίως για λόγους απολύμανσης. Δεν θέλει ειδική φροντίδα το macbook, απλά προσέχεις μην πέσουν υγρά πάνω του. Καλό είναι, αφού είναι του 2013 να το πας σε εξειδικευμένο κατάστημα για καθαρισμό και για αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας. Κατά τα άλλα, όπως θα πρόσεχες ένα άλλο laptop, δεν χρειάζονται υπερβολές. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2020 από lamargos 2
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Για να το κρατήσεις: Από θέμα hardware: - Προστατευτικό οθόνης έχω αλλά δεν το έχω περάσει γιατί φοβάμαι μην γίνει καμιά ζημιά (μη φύγει το φίλτρο polarize και καταστραφεί η οθόνη) όταν αφαιρεθεί. Άρα δεν το προτείνω. - Το πιο απαραίτητο όμως είναι ένα κάλυμα πληκτρολογίου σαν Αυτό το οποίο θα σε σώσει κυριολεκτικά. Γενικά στα μακ , ότι βρωμιά πέφτει μέσα στα πλήκτρα, μένει και εκεί.. δεν μπορεί να ανοιχτεί το πληκτρολόγιο και να καθαριστεί, και ως αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια δεν θα πιάνουν τα κουμπιά όταν τα πατάς. Προσοχή μόνο να βρείς το ακριβές μοντέλο του macbook σου στο λινκ , προκειμένου να ταιριάζει ακριβώς. - Κάτι επίσης καλό είναι αυτό , το οποίο κουμπώνει εύκολα γύρο γύρο από μακ και προστατεύει, είναι σκληρό πλαστικό που ακόμα και αν σου πέσει το πάτωμα, μειώνεις τις πιθανότητες να πάθει ζημιά. Επίσης όμως να βρείς το ακριβές μοντέλο του macbook σου στο λινκ για να ταιριάζει ακριβώς. Απο θέμα software: - Σαν browser προτείνω τον Brave αντί για σαφάρι και ως μηχανή αναζήτησης το duckduckgo. - Ένα καλό antivirus, μια πολύ καλή λύση (επι πληρωμής) είναι το bitdefender. Αν δε θες να δώσεις λεφτά όμως, τότε κατέβασε το Avast , θα κάνει τη δουλειά του. - Προτείνω να αγοράσεις και να σετάρεις το https://www.cookieapp.com/ , αυτό το μαγικό πρόγραμμα , καθαρίζει αυτόματα όλα τα trackers,cookies,favicons,cache κλπ κάθε φορά που κλείνεις τον browser σου ! Αν κάνεις αυτά, ή έστω το μεγαλύτερο μέρος αυτών, τότε είσαι καλυμένος. Το θέμα hardware θα σε κρατήσει απο τη φθορά των υλικών και το software θα διαγράφει τα σκουπίδια που μαζεύονται στον υπολογιστή και επομένως θα τον διατηρεί καθαρό χωρίς κολλήματα πολύ καιρό Ότι άλλο χρειαστείς, στην διάθεση σου. zernex201
iCyd Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα τίποτα . Screen Protector δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις , ειδικά αν πας σε φτηνή λύση. Για cover πληκτρολογίου επίσης δεν θα προτεινα κατι , επειδη εχω δοκιμάσει στο παρελθόν , χάνεις ολη την αισθηση του πληκτρολογιου. Τώρα αν είσαι απο αυτούς που τρώνε πάνω απο το πληκτρολόγιο , οκ βάλε ένα. 😅 Όσο για πανακι/υγρό , έχω πάρει ενα απο τα public εδώ και πολλά χρονια . Ήταν ενα σετάκι πανάκι μικροινών και υγρό για οθόνες (5-6ευρώ). Σε αυτό το σημείο να σου πω οτι θα καθαρίζεις τον υπολογιστή απενεργοποιημένο για παν ενδεχομενο. Πάρε ενα hard case σε περίπτωση μετακινήσεων και εισαι υπερκαλυμμένος , θα πρότεινα εταιρεία Thule . Εχω χρόνια ένα (συγκεκριμένα αυτό ) και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Γενικά σαν συμβουλή θα σου έλεγα να το προσέχεις αλλα με μέτρο , δεν χρειάζονται υπερβολές και ακρότητες. Κοίτα να το ευχαριστηθείς όσο μπορείς! (Στο λέει ένας ψυχαναγκαστικός με τα πράγματά του 😉) 'Οσο για browser , θα σου πρότεινα αν όχι το safari επειδή δεν υποστηρίζει μερικά site (εγώ safari χρησιμοποιώ σαν κύριο) το Opera . Το δούλευα για αρκετά χρόνια και δεν είχα ποτέ θεμα! Antivirus δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ , δεν ξέρω αν χρειάζεται . Μόνο κολλήματα νομίζω θα προκαλεί . Φρόντισε λοιπόν να το ευχαριστηθείς με το παραπάνω και ασε τα υπόλοιπα στην άκρη ! Edit : Το μόνο που θα έκανα τώρα , θα ηταν να το ανοίξω να το φυσήξω για φύγουν σκόνες που εχουν μαζέψει τα ανεμιστηράκια και μια αλλαγή πάστας. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2020 από iCyd 5
Ribopaido Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Hard case μόνο για εξωτερική προστασία , και αφου ειναι του 2013 μια χαρα ειναι χωρίς προστασία πληκτρολογίου ( το αντίθετο θα σου έλεγα αν ειχες 2016-2019 ελεω butterfly). Ο brave ειναι καλός , δεν χρειάζεται και scriptakia να παίξει πχ Adblock τα έχει ολα ετοιμα. Ο safari εξακολουθει να ειναι τόπ ειδικα μετα το 10.15.4 Για προγράμματα βάλε το app cleaner https://freemacsoft.net/appcleaner/ ( για απεγκατάσταση εφαρμογών) και ΠΡΟΣ θεου ΟΧΙ αντιβαιρους φύγετε απο την λογικη των windows. Αν εχεις να διαθεσεις για εξτρα προγραμμα πάρε το istat menus εξαιρετικό και σου δειχνει τα πάντα για το λαπτοπ σου χωρις να πειραχτει κατι που δεν πρέπει και να κατεβάζεις εφαρμογές μονο απο το App Store ή απο τα site των δημιουργών. Μεγιες και να το χαρείς , είναι πραγματικά άλλη φάση. Αν χρειαστείς κάτι μετά στείλε μας και αν ενδιαφέρεσαι υπάρχει στο slack η ομάδα απο το iphonehellas και λύνουμε αποριες συζητάμε και περνάμε καλα. Καλή συνέχεια Επεξ/σία 1 Απριλίου 2020 από Ribopaido 2
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Πολύ σωστά αυτά που σου είπε και ο Ribopaido. Το antivirus στα macbook χρησιμεύει όχι τόσο για ιούς, αλλά για να μπλοκάρει σελίδες στο ίντερνετ που έχουν malware. Το κάλυμα πληκτρολογίου έπρεπε να το χρησιμοποιώ σε mac air του 14' αλλά δεν το ήξερα τοτε και το πληρωνω τωρα.
Ribopaido Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Zer thanx και το malwarebytes σαν trial και μετα η απλη εκδοση που σου μένει ειναι επίσης εξαιρετικο και αξίζει . Υ.Γ Για πες για το πληκτρολόγιου του 2014 έκανε θέμα το scissors? Δεν το γνώριζα αυτο με προβληματισες ειναι η αληθεια. Νομιζα το butterfly ειναι μαπα κυριως Επεξ/σία 1 Απριλίου 2020 από Ribopaido
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) το malwarebytes οταν λήξει το trial δεν προσφέρει real-time προστασία απ'οτι ξέρω. Εγώ είχα macbook air 13" , early 2014 και μαζευε σκουπιδια αναμεσα σε κάποια κουμπιά, με αποτελεσμα μερικες φορες να μη πατιεται αμεσως γιατί πατάει πάνω στο σκουπίδι (Συνήθως το ερωτηματικό και η μπάρα). Αλλά η δουλειά παρόλα αυτά γίνεται. Δοκίμασα να το φυσήξω με πεπιεσμένο αέρα αλλά δεν έφυγαν τα συγκεκριμένα. Γι'αυτό τα πρότεινα, για να μην υπάρξει παρόμοιο θέμα. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης
KonstantineSt Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 καλησπερα και καλο μηνα σε ολους , εγω μολις πηρα ενα ανακατασκευασμενο 15αρι ( του 2010 ) , επειδη ομως δεν εχω δουλεψει με mac , θα ηθελα να μου πειτε οποιος μπορει , ενα προγραμμα αντιστοιχο του M.OFFICE χωρις να το δεχονται οι αλλοι στα κινεζικα και να ειναι free . επισης τι θα μπορουσα να κανω για μια αναβαθμηση (εχει ; i5 , 4gb ram , 500hdd , 256 gpu )
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 5 λεπτά πριν, KonstantineSt είπε καλησπερα και καλο μηνα σε ολους , εγω μολις πηρα ενα ανακατασκευασμενο 15αρι ( του 2010 ) , επειδη ομως δεν εχω δουλεψει με mac , θα ηθελα να μου πειτε οποιος μπορει , ενα προγραμμα αντιστοιχο του M.OFFICE χωρις να το δεχονται οι αλλοι στα κινεζικα και να ειναι free . επισης τι θα μπορουσα να κανω για μια αναβαθμηση (εχει ; i5 , 4gb ram , 500hdd , 256 gpu ) Εγώ χρησιμοποιώ το κλασικό που έχει η Apple , νομίζω Pages λέγεται, και όταν τελειώσω αυτό που γράφω, πάω Αρχείο --> Εξαγωγή ως --> docx ή pdf αναλογα τι θές , οπότε μπορούν να το ανοίξουν και όσοι δεν έχουν macbook. Για το θεμα αναβαθμισης δεν ειμαι αρμοδιος , δεν ετυχε να ασχοληθω :-/
timemachine Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 1/5/2020 στις 6:10 ΜΜ, zernex201 είπε Εγώ χρησιμοποιώ το κλασικό που έχει η Apple , νομίζω Pages λέγεται, και όταν τελειώσω αυτό που γράφω, πάω Αρχείο --> Εξαγωγή ως --> docx ή pdf αναλογα τι θές , οπότε μπορούν να το ανοίξουν και όσοι δεν έχουν macbook. Για το θεμα αναβαθμισης δεν ειμαι αρμοδιος , δεν ετυχε να ασχοληθω 😕 Το pages το κατεβάζεις από το apple store. Αν δεν το έχεις ξανακατεβάσει ποτέ θα πρέπει το mac σου να έχει Catalina. Το 2010 επίσημως τρέχει μέχρι High Sierra, αλλά νομίζω μέσω patches μπορείς να φορτώσεις το Catalina. Αν είχες παλιά mac και είχες κατεβάσει το Pages στο Apple ID που έχεις συνδέσει τώρα στο mac τότε κατεβάζει κανονικά μια παλιότερη έκδοση συμβατή με το High Sierra. Αλλιώς αν είσαι εντελώς νέος και προτιμάς να μην μπλέξεις με patches κλπ, η λύση είναι μέσω κάποιου άλλου που έχει mac είτε να το χρησιμοποιήσεις βάζοντας το Apple ID σου και να κατεβάσεις το προγραμμα είτε αν έχει και αυτός high Sierra και έχει από παλιά το Pages να το κάνεις copy από το applications folder σε να στικάκι. Δυστυχώς το apple store για προγράμματα που τα κατεβάζεις πρώτη φορά δεν σε αφήνει να κατεβάσεις την παλιότερη έκδοση που ήταν συμβατή με το High Sierra. Πχ το twitter app δεν μπορείς να το κατεβάσεις, ενώ αν κάποιος το έχει σε ένα άλλο mac με high Sierra το κάνεις copy paste σε usb και μετά το περνάς. Αν είσαι Θεσσαλονίκη μπορώ να σε βοηθήσω σε προγράμματα που τυχόν θες. Προτείνω βέβαια να επενδύσεις και στο Office 365 κατά τη γνώμη μου. Επίσης με βάση τα όσα έγραψα ψάξε στο apple store όσα προγράμματα πιστεύεις πως θα χρησιμοποιήσεις στο μέλλον, γιατί στο μέλλον μπορεί να έχουν ελάχιστες απαιτήσεις λειτουργικού μεγαλύτερες από το Sierra. Απλά κατεβάσε τα και μετά σβηστά και αν τυχόν τα χρειαστείς σε 2 χρόνια τα ξαναπερνάς ακόμα και αν τότε για νέους χρήστες θα χρειάζεται να έχουν minimum το Catalina εσυ θα έχεις εξασφαλίσει την πρόσβαση σε παλιότερη έκδοση. Στις 1/5/2020 στις 6:03 ΜΜ, KonstantineSt είπε καλησπερα και καλο μηνα σε ολους , εγω μολις πηρα ενα ανακατασκευασμενο 15αρι ( του 2010 ) , επειδη ομως δεν εχω δουλεψει με mac , θα ηθελα να μου πειτε οποιος μπορει , ενα προγραμμα αντιστοιχο του M.OFFICE χωρις να το δεχονται οι αλλοι στα κινεζικα και να ειναι free . επισης τι θα μπορουσα να κανω για μια αναβαθμηση (εχει ; i5 , 4gb ram , 500hdd , 256 gpu ) Για αναβάθμιση μπορείς να βάλεις 16 ram και κάποιον ssd (ίσως μπαίνουν και 2 ssd σε raid αλλά θα ξεφύγεις πιο πολύ σε κόστος). Τέλος προσοχή με τη gpu μην τη ζορίζεις με παιχνίδια κλπ. για μετά δύσκολα να το κανεις 2η φορά refurbished. Κατέβασε κάποιο προγραμμα Fan Controller για να ελέγχεις θερμοκρασίες κλπ. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από timemachine 1
KonstantineSt Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 18 ώρες πριν, timemachine είπε Το pages το κατεβάζεις από το apple store. Αν δεν το έχεις ξανακατεβάσει ποτέ θα πρέπει το mac σου να έχει Catalina. Το 2010 επίσημως τρέχει μέχρι High Sierra, αλλά νομίζω μέσω patches μπορείς να φορτώσεις το Catalina. Αν είχες παλιά mac και είχες κατεβάσει το Pages στο Apple ID που έχεις συνδέσει τώρα στο mac τότε κατεβάζει κανονικά μια παλιότερη έκδοση συμβατή με το High Sierra. Αλλιώς αν είσαι εντελώς νέος και προτιμάς να μην μπλέξεις με patches κλπ, η λύση είναι μέσω κάποιου άλλου που έχει mac είτε να το χρησιμοποιήσεις βάζοντας το Apple ID σου και να κατεβάσεις το προγραμμα είτε αν έχει και αυτός high Sierra και έχει από παλιά το Pages να το κάνεις copy από το applications folder σε να στικάκι. Δυστυχώς το apple store για προγράμματα που τα κατεβάζεις πρώτη φορά δεν σε αφήνει να κατεβάσεις την παλιότερη έκδοση που ήταν συμβατή με το High Sierra. Πχ το twitter app δεν μπορείς να το κατεβάσεις, ενώ αν κάποιος το έχει σε ένα άλλο mac με high Sierra το κάνεις copy paste σε usb και μετά το περνάς. Αν είσαι Θεσσαλονίκη μπορώ να σε βοηθήσω σε προγράμματα που τυχόν θες. Προτείνω βέβαια να επενδύσεις και στο Office 365 κατά τη γνώμη μου. Επίσης με βάση τα όσα έγραψα ψάξε στο apple store όσα προγράμματα πιστεύεις πως θα χρησιμοποιήσεις στο μέλλον, γιατί στο μέλλον μπορεί να έχουν ελάχιστες απαιτήσεις λειτουργικού μεγαλύτερες από το Sierra. Απλά κατεβάσε τα και μετά σβηστά και αν τυχόν τα χρειαστείς σε 2 χρόνια τα ξαναπερνάς ακόμα και αν τότε για νέους χρήστες θα χρειάζεται να έχουν minimum το Catalina εσυ θα έχεις εξασφαλίσει την πρόσβαση σε παλιότερη έκδοση. Για αναβάθμιση μπορείς να βάλεις 16 ram και κάποιον ssd (ίσως μπαίνουν και 2 ssd σε raid αλλά θα ξεφύγεις πιο πολύ σε κόστος). Τέλος προσοχή με τη gpu μην τη ζορίζεις με παιχνίδια κλπ. για μετά δύσκολα να το κανεις 2η φορά refurbished. Κατέβασε κάποιο προγραμμα Fan Controller για να ελέγχεις θερμοκρασίες κλπ. δυστυχως δεν το καταβαζει το pages , οντως λογω λογισμικου , δουλευω τωρα με το libre αλλα οπως διχνει θα παρω το m.office . θα χρειαζομουν μια βοηθεια παντως για να το δω πως δουλευει γενικα γιατι ημουν σε windows πριν , αλλα μενω Πάτρα . περισσοτερο για δουλεια γραφειου θα χρησιμοποιηθει αντε και κανα youtube δε νομιζω να ζοριστει και πολυ , ισως μονο οτι χρειαζεται να μεινει για ωρες αναμμενο , αλλα αν ειναι βγαλει προβλημμα ας ελπισουμε να το βγαλει μεσα στον χρονο της εγγυησης . ειδα στις ρυθμισεις πως παιρνει μεχρι 8gb ram , θα το ψαξω για εναν ssd να δω αν οντως εχει τοσο διαφορα ( στα πλαισια του μοντελου αυτου , καταλαβαινω πως ειναι αρκετα παλαιο δεν περιμενω να κανει παπαδες , ισως για να το βοηθησω να δουλευει πιο ξεκουραστα , με αυτη τη λογικη ρωτησα για μια αναβαθμηση )
gousias Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Λόγω ότι έχει χαθεί το εργοστασιακό "χάρτινο" προστατευτικό οθόνης (έρχεται με το μηχάνημα στο κουτί, είναι ανάμεσα σε πληκτρολόγιο και οθόνη), σκέφτηκα μήπως κάποια εναλλακτική λύση μπορεί να βοηθήσει όπως το OWC ή το RadTech. To πρόβλημα με τα σημάδια στην οθόνη λόγω πλήκτρων που προφανώς πιέζουν επάνω σε αυτήν όταν μένει κλειστό το καπάκι, έχει γίνει εντονότερο και το σημαντικότερο είναι ότι δεν μπορώ να τα αφαιρέσω, όσο κι αν δοκίμασα με διάφορα καθαριστικά (όπως το iKlear) και πανάκια microfiber. Είχα στείλει και μήνυμα σε γνωστές αλυσίδες προϊόντων Apple στην Ελλάδα, αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο όπως τα προτεινόμενα παραπάνω ή και το εργοστασιακό ή εν πάσει περιπτώσει οτιδήποτε άλλο είχαν να προτείνουν κι εννοείται ότι απάντηση έστειλαν-μάλλον-στον πλανήτη Δία!!! Αν έχετε να προτείνετε κάτι ή αν κρίνετε ότι αξίζουν αυτά τα προστατευτικά; Επεξ/σία 23 Μαΐου 2021 από gousias
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 3 λεπτά πριν, gousias είπε Λόγω ότι έχει χαθεί το εργοστασιακό "χάρτινο" προστατευτικό οθόνης (έρχεται με το μηχάνημα στο κουτί, είναι ανάμεσα σε πληκτρολόγιο και οθόνη), σκέφτηκα μήπως κάποια εναλλακτική λύση μπορεί να βοηθήσει όπως το OWC ή το RadTech. To πρόβλημα με τα σημάδια στην οθόνη λόγω πλήκτρων που προφανώς πιέζουν επάνω σε αυτήν όταν μένει κλειστό το καπάκι, έχει γίνει εντονότερο και το σημαντικότερο είναι ότι δεν μπορώ να τα αφαιρέσω, όσο κι αν δοκίμασα με διάφορα καθαριστικά (όπως το iKlear) και πανάκια microfiber. Είχα στείλει και μήνυμα σε γνωστές αλυσίδες προϊόντων Apple στην Ελλάδα, αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο όπως τα προτεινόμενα παραπάνω ή και το εργοστασιακό ή εν πάσει περιπτώσει οτιδήποτε άλλο είχαν να προτείνουν κι εννοείται ότι απάντηση έστειλαν-μάλλον-στον πλανήτη Δία!!! Αν έχετε να προτείνετε κάτι ή αν κρίνετε ότι αξίζουν αυτά τα προστατευτικά; Εγω σε chromebook βάζω ένα πανάκι που καθαρίζουν τα γυαλιά. 1
gousias Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Αφενός είναι μικρό αυτό που λες, διότι δεν θα καλύπτει όλο το πληκτρολόγιο και το trackpad μαζί, αφετέρου αναζητώ κάτι ακόμη πιο λεπτό σε πάχος από αυτά τα πανάκια οπτικών, όπως ήταν το εργοστασιακό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα