li@m Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Καλημέρα σε όλους Μιλούσε εχθές με μια recruiter για μια θέση στο Μόναχο της Γερμανίας. Με ρώτησε τι χρήματα θα ήθελα. Απάντησα πως δεν έχω ιδέα για το κόστος ζωής εκεί. Μου είπε πως 60Κ μικτά πάνω κάτω θα είναι καλά για τη θέση. Έψαξα λίγο στο Google είδα πως τα 60 μικτά πάνε 40 καθαρά και πως σπίτι με λιγότερα από 1.5Κ δεν παίζει. Να διευκρίνησω πως δεν είμαι μόνος μου αλλά με γυναίκα και νεογέννητο. Αν βάλεις και τα πάγια του σπιτιού μιλάμε πως το 50% του μισθού θα είναι μόνο για το σπίτι. Γνωρίζει κανείς κάτι περισσότερο; ευχαριστώ πολύ.
forgotten Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 απο οτι βλεπω ειναι πολυ υψηλο το κοστος και η recruiter λεει ανοησιες πρεπει να χεις 5000 ευρω καθαρο μισθο για να χεις ικανοποιτικη ζωη εκει , και απορω με το θρασος καποιων recruiter που απλα θελουν να παγιδευσουν κοσμο... https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Monaco 1 1
li@m Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, forgotten είπε απο οτι βλεπω ειναι πολυ υψηλο το κοστος και η recruiter λεει ανοησιες πρεπει να χεις 5000 ευρω καθαρο μισθο για να χεις ικανοποιτικη ζωη εκει , και απορω με το θρασος καποιων recruiter που απλα θελουν να παγιδευσουν κοσμο... https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Monaco Είναι αξιόπιστο αυτό το site; πέντε ευρώ το μπουκαλάκι νερό; η recruiter μου είπε πως όσα περισσότερα πάρω εγώ τόσα περισσότερα θα βγάλει και αυτή. I'm with your side είπε για το μισθολόγικο 3 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Για τι είδος δουλειά μιλάμε? Παίζει ρόλο; αρκετά εξειδικευμένο θα τολμήσω να πω
forgotten Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, li@m είπε Είναι αξιόπιστο αυτό το site; πέντε ευρώ το μπουκαλάκι νερό; η recruiter μου είπε πως όσα περισσότερα πάρω εγώ τόσα περισσότερα θα βγάλει και αυτή. I'm with your side είπε για το μισθολόγικο θεωρω οτι οχι μονο ειναι αξιοπιστο αλλα εχει και χαμηλοτερες τιμες απο οτι κοιταζω και σε site expats, η recruiter ψευδεται ασυστολως.... https://www.expatistan.com/cost-of-living/country/monaco 1
poulinos Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 8 minutes ago, forgotten said: απο οτι βλεπω ειναι πολυ υψηλο το κοστος και η recruiter λεει ανοησιες πρεπει να χεις 5000 ευρω καθαρο μισθο για να χεις ικανοποιτικη ζωη εκει , και απορω με το θρασος καποιων recruiter που απλα θελουν να παγιδευσουν κοσμο... https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Monaco 4 minutes ago, li@m said: Είναι αξιόπιστο αυτό το site; πέντε ευρώ το μπουκαλάκι νερό; η recruiter μου είπε πως όσα περισσότερα πάρω εγώ τόσα περισσότερα θα βγάλει και αυτή. I'm with your side είπε για το μισθολόγικο Παίζει ρόλο; αρκετά εξειδικευμένο θα τολμήσω να πω 2 minutes ago, forgotten said: θεωρω οτι οχι μονο ειναι αξιοπιστο αλλα εχει και χαμηλοτερες τιμες απο οτι κοιταζω και σε site expats, η recruiter ψευδεται ασυστολως.... https://www.expatistan.com/cost-of-living/country/monaco μοναχο γερμανιας ειναι munich.το μονακο ειναι αλλη χωρα εκτος αν καταλαβα κατι λαθος 7
li@m Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, poulinos είπε μοναχο γερμανιας ειναι munich.το μονακο ειναι αλλη χωρα εκτος αν καταλαβα κατι λαθος Ωπ τώρα το πρόσεξα και. Παίδες Μόναχο είναι!!
forgotten Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, li@m είπε Ωπ τώρα το πρόσεξα και. Παίδες Μόναχο είναι!! και παλι οι τιμες τους ειναι αρκετα υψηλες , και μαλιστα σε σχεση με αλλες πολεις της γερμανιας, απο οτι βλεπω το ενοικιο κατω απο 1200 ευρω δεν υφισταται για ενα ατομο τωρα εαν μιλουμε για περισοτερα με income ενα μισθο τοτε θα βρεθεις σε μαυρη οικονομικη τρυπα, οποτε και παλι η recruiter δεν λεει την αληθεια... https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Munich Επεξ/σία 1 Απριλίου 2020 από forgotten
Dinos1973 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 9 λεπτά πριν, li@m είπε Είναι αξιόπιστο αυτό το site; πέντε ευρώ το μπουκαλάκι νερό; η recruiter μου είπε πως όσα περισσότερα πάρω εγώ τόσα περισσότερα θα βγάλει και αυτή. I'm with your side είπε για το μισθολόγικο Παίζει ρόλο; αρκετά εξειδικευμένο θα τολμήσω να πω Τότε θα πρέπει να είναι μικτά γύρω στα €100Κ. Ότι άλλο σημαίνει ότι ο recruiter ψάχνει φθηνο κρέας!!!!
epp Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, li@m είπε Καλημέρα σε όλους Μιλούσε εχθές με μια recruiter για μια θέση στο Μόναχο της Γερμανίας. Με ρώτησε τι χρήματα θα ήθελα. Απάντησα πως δεν έχω ιδέα για το κόστος ζωής εκεί. Μου είπε πως 60Κ μικτά πάνω κάτω θα είναι καλά για τη θέση. Έψαξα λίγο στο Google είδα πως τα 60 μικτά πάνε 40 καθαρά και πως σπίτι με λιγότερα από 1.5Κ δεν παίζει. Να διευκρίνησω πως δεν είμαι μόνος μου αλλά με γυναίκα και νεογέννητο. Αν βάλεις και τα πάγια του σπιτιού μιλάμε πως το 50% του μισθού θα είναι μόνο για το σπίτι. Γνωρίζει κανείς κάτι περισσότερο; ευχαριστώ πολύ. ρε φιλε χωρις διαθεση να ακουστω προσβλητικος καπως, αλλα μας πετας ενα νουμερο ρωτωντας αν ειναι καλος μισθος χωρις να πεις καν περιπου τι θεση ειναι και τι προσοντα&εμπειρια εχεις. Τι ακριβως περιμενεις να σου απαντησουμε? Ειναι σαν να ρωταω εγω π.χ. αν ενα κοκκινο αμαξι ειναι καλο γιατι μου προσφερεραν ενα κοκκινο αμαξι στην ταδε τιμη.. Ναι αν πας σαν entry level μηχανικος με 2 χρονια εμπειρια ειναι πολυ καλος μισθος (μηχανικοι ξεκινανε περιπου με 45-51Κ) , αν πας σαν σινιορ μανατζερ με 20 χρονια εμπειρια δεν ειναι καθολου καλος μισθος. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2020 από epp 4
MetallicA Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Τα τελευταία χρόνια τα ενοίκια έχουν φτάσει στον θεό. Συνήθως σοβαρές εταιρείες προσφέρουν relocation package, είτε ένα φιξ ποσό (παλιότερα ήταν από 2.000 εώς 4.000 ευρώ) να χρησιμοποιήσεις όπως θές (μετακόμιση, ενοίκιο, έπιπλα κλπ ), είτε κάποιο διαμέρισμα για διάστημα 3 εως 6 μηνών. Γενικά ρώτα τι υποστήριξη θα έχεις για το settlement Γερμανία. Δες που είναι η εταιρεία, μπορεί να είναι σε κάποιο προάστιο του Μονάχου, και ψάξε ενδεικτικές τιμές στο https://www.immobilienscout24.de/ . Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Γερμανία θα είναι το ενοίκιο αλλά και το να βρεις διαμέρισμα. Ζήτα οπωσδήποτε υποστήριξη από την εταιρεία σε αυτό το θέμα. Μόναχο, κέντρο πριν 2-3 χρόνια, πρώην συνάδελφός μου, έδινε αν θυμάμαι καλά 800 ευρώ για 30τμ. Στην θέση σου, θα κοιτούσα λίγο έως πολύ εκτός Μονάχου και θα προτιμούσα την καθημερινή μετακίνηση. Οι Γερμανοί δεν έχουν σε τίποτα και τις αποστάσεις, ξέρω πολλούς που ζουν 50-100 χλμ μακριά από την δουλειά τους. Εν καιρώ, ανάλογα και με το αντικείμενο, θα μπορούσες να διασφαλίσεις και ένα καλό ποσοστό homeoffice (20/50% η και παραπάνω). Ότι απορίες έχεις να τις πείς στην recruiter. Αν δεν σε καλύψει η απάντηση, ρώτα και τον ενδιαφερόμενο εργοδότη . Εφόσον, κλείσει συνέντευξη μαζί σου η recruiter θα πάρει ένα fix ποσό, αν δεχθείς μετά προσφορά θα πληρωθεί ένα fix ποσό ή ποσοστό του ετήσιου μισθού σου (ανάλογα το αντικείμενο 5-15%), οπότε ναι την συμφέρει να πάρεις περισσότερα. Εφόσον είσαι παντρεμένος με παιδί, όταν θα γραφτεί και η οικογένεια σου εδώ δικαιούσαι (από το κράτος) περίπου 200 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο. Επίσης αν δεν δουλεύει η γυναίκα σου θα μπεις στην φορολογική κλίμακα 3. Εφόσον έχεις νεογέννητο, θα χρειαστείς αργότερα παιδικό σταθμό, δες επίσης πόσο είναι το κόστος. Αυτά πάνε ανάλογα με την περιφέρεια, Μόναχο μπορεί να είναι αναλογικά με το εισόδημα σου, Βερολίνο δωρεάν κλπ. Ψάξε και ρώτα για την περιφέρεια που σε ενδιαφέρει. Από εκεί και πέρα, εκτός από τα +200 το μήνα για το παιδί, υπολόγισε ότι Γερμανία θα έχεις καλύτερες παροχές υγείας, εκπαίδευσης κλπ. Δεν θα χρειαστείς ιδιωτικό γιατρό (συμβουλή, κάνε επιπλέον οδοντιατρική ιδιωτική ασφάλεια), φροντιστήρια Αγγλικών κλπ . 8
li@m Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 38 λεπτά πριν, epp είπε ρε φιλε χωρις διαθεση να ακουστω προσβλητικος καπως, αλλα μας πετας ενα νουμερο ρωτωντας αν ειναι καλος μισθος χωρις να πεις καν περιπου τι θεση ειναι και τι προσοντα&εμπειρια εχεις. Τι ακριβως περιμενεις να σου απαντησουμε? Ειναι σαν να ρωταω εγω π.χ. αν ενα κοκκινο αμαξι ειναι καλο γιατι μου προσφερεραν ενα κοκκινο αμαξι στην ταδε τιμη.. Ναι αν πας σαν entry level μηχανικος με 2 χρονια εμπειρια ειναι πολυ καλος μισθος (μηχανικοι ξεκινανε περιπου με 45-51Κ) , αν πας σαν σινιορ μανατζερ με 20 χρονια εμπειρια δεν ειναι καθολου καλος μισθος. Αδερφέ δεν ρωτάω για να μάθω αν θα πληρωθώ καλά για την αξία μου. Ρωτάω αν με αυτά τα χρήματα θα "βγαίνω".
Papakaliati Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δύσκολο να πει κάποιος άμα θα βγαίνεις, χωρίς να ξέρουμε την ποιότητα ζωής που θέλεις να κανείς. Μένω Στουγκαρδη, όποτε είμαι σε συγκρίσιμη κατάσταση κόστους ζωής, και για τριμερής οικογένεια θελουμε τουλάχιστον 4κ τους τελευταίους μήνες. Θεωρητικά, και με 3κ ίσως να είσαι οκ.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, li@m είπε Καλημέρα σε όλους Μιλούσε εχθές με μια recruiter για μια θέση στο Μόναχο της Γερμανίας. Με ρώτησε τι χρήματα θα ήθελα. Απάντησα πως δεν έχω ιδέα για το κόστος ζωής εκεί. Μου είπε πως 60Κ μικτά πάνω κάτω θα είναι καλά για τη θέση. Έψαξα λίγο στο Google είδα πως τα 60 μικτά πάνε 40 καθαρά και πως σπίτι με λιγότερα από 1.5Κ δεν παίζει. Να διευκρίνησω πως δεν είμαι μόνος μου αλλά με γυναίκα και νεογέννητο. Αν βάλεις και τα πάγια του σπιτιού μιλάμε πως το 50% του μισθού θα είναι μόνο για το σπίτι. Γνωρίζει κανείς κάτι περισσότερο; ευχαριστώ πολύ. Εζησα Μοναχο 5 χρόνια,στο θέμα ενοικίου είναι σε ποια περιοχή μένεις.Κεντρο,π.χ. Schwabing και περιοχή όπως Bogenhausen είναι ακριβά. Έπειτα παίζει ρόλο και τι σπίτι θέλεις.Εχει για όλα τα βαλάντια.Παντως σε περιοχές εκτός κέντρου,με 1000 ευρώ περίπου βρίσκεις καλό σπιτι,συν τα κοινόχρηστα. Από εκεί και πέρα έχει άριστα ΜΜΕ,που με μηνιαία κάρτα πας παντού,τα σουπερ μαρκετ είναι περίπου σαν τα δικά μας με πάρα πολλά πράγματα πιο φθηνά,εκτός αν πας σε delicatessen market. Γενικά είναι ακριβή πόλη,θεωρείται η αριστοκρατία της Γερμανίας.Με 40 χιλιάρικα καθαρά,τα βγάζεις οριακά με γυναίκα και παιδί,εκτός αν εργαστεί και η σύζυγός.
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, forgotten είπε απο οτι βλεπω ειναι πολυ υψηλο το κοστος και η recruiter λεει ανοησιες πρεπει να χεις 5000 ευρω καθαρο μισθο για να χεις ικανοποιτικη ζωη εκει , και απορω με το θρασος καποιων recruiter που απλα θελουν να παγιδευσουν κοσμο... https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Monaco Αυτό που έβαλες είναι ΜΟΝΑΚΟ!!!Πριγκιπάτο,Αλβέρτος κλπ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα