marsele Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Καλημέρα έχω από το 2008 περίπου το Laptop ACER ASPIRE 6920G με εγκατεστημένα τα windows 7 32-bit. Έχω παραγγείλει έναν ssd patriot 120gb για να δώσω λίγο "αέρα" στο μηχάνημα. Το ερώτημα μου είναι το εξής: ποια έκδοση των windows 10 home να κάνω εγκατάσταση τα 32Bit ή τα 64bit; Σκέφτομαι να επιχειρήσω να κάνω τα 64bit, υπάρχει περίπτωση να μην τα τρέχει λόγω του ότι είναι παλιό το laptop; Απλά να σημειώσω ότι το Laptop δούλεψε καμιά 7ετια από τότε που αγοράστηκε και μετά μπήκε στον "πάγο" λόγω του ότι είχε εμφανίσει κάποιο πρόβλημα σε κάποιον πυκνωτή.Με τα πολλά πριν κανα δυο μήνες το επανέφερα αντικαθιστώντας το nec tokin πυκνωτή με πυκνωτάκια τανταλίου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gatilaras Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Θα τα παρει ανετα τα win10.Εχοντας δοκιμασει σε ενα acer aspire 8930g που εχω τα τρεχει καλα,αλλα θα σου συνιστουσα εκτος απο τον ssd να βαλεις και λιγη ram ακομη για να ανασανει και να τρεχει τα 64bit σχετικα ανετα. Εαν θες να βουτηξεις σε πιο βαθια νερα μπορεις να ψαχτεις να αλλαξεις την cpu(εαν δεν ειναι κολλημενη). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 28 λεπτά πριν, marsele είπε Καλημέρα έχω από το 2008 περίπου το Laptop ACER ASPIRE 6920G με εγκατεστημένα τα windows 7 32-bit. Έχω παραγγείλει έναν ssd patriot 120gb για να δώσω λίγο "αέρα" στο μηχάνημα. Το ερώτημα μου είναι το εξής: ποια έκδοση των windows 10 home να κάνω εγκατάσταση τα 32Bit ή τα 64bit; Σκέφτομαι να επιχειρήσω να κάνω τα 64bit, υπάρχει περίπτωση να μην τα τρέχει λόγω του ότι είναι παλιό το laptop; Απλά να σημειώσω ότι το Laptop δούλεψε καμιά 7ετια από τότε που αγοράστηκε και μετά μπήκε στον "πάγο" λόγω του ότι είχε εμφανίσει κάποιο πρόβλημα σε κάποιον πυκνωτή.Με τα πολλά πριν κανα δυο μήνες το επανέφερα αντικαθιστώντας το nec tokin πυκνωτή με πυκνωτάκια τανταλίου. Αν έχει 4Gb RAM αναγκαστικά θα βάλεις 64μπιτ έκδοση διαφορετικά με την 32 θα «βλέπει» μόνο τα 3,2Gb και δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, marsele είπε με εγκατεστημένα τα windows 7 32-bit. Έχω παραγγείλει έναν ssd patriot 120gb για να δώσω λίγο "αέρα" στο μηχάνημα. Το ερώτημα μου είναι το εξής: ποια έκδοση των windows 10 home να κάνω εγκατάσταση τα 32Bit ή τα 64bit; Σκέφτομαι να επιχειρήσω να κάνω τα 64bit, Από την στιγμή που το λαπτοπ εχει 32 bit win 7 μαλλον θα πρεπει να βρεις και κλειδι για 64 bit για να πας στα 64 bit Aν εχεις ραμ απο 4gb και πανω βαλε 64 bit Επεξ/σία 1 Απριλίου 2020 από hp8 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snbblp Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, marsele είπε Καλημέρα έχω από το 2008 περίπου το Laptop ACER ASPIRE 6920G με εγκατεστημένα τα windows 7 32-bit. Έχω παραγγείλει έναν ssd patriot 120gb για να δώσω λίγο "αέρα" στο μηχάνημα. Το ερώτημα μου είναι το εξής: ποια έκδοση των windows 10 home να κάνω εγκατάσταση τα 32Bit ή τα 64bit; Σκέφτομαι να επιχειρήσω να κάνω τα 64bit, υπάρχει περίπτωση να μην τα τρέχει λόγω του ότι είναι παλιό το laptop; Απλά να σημειώσω ότι το Laptop δούλεψε καμιά 7ετια από τότε που αγοράστηκε και μετά μπήκε στον "πάγο" λόγω του ότι είχε εμφανίσει κάποιο πρόβλημα σε κάποιον πυκνωτή.Με τα πολλά πριν κανα δυο μήνες το επανέφερα αντικαθιστώντας το nec tokin πυκνωτή με πυκνωτάκια τανταλίου. ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΖΑΜΕ ΤΩΝ ΖΑΜΩΝ ταντάλιο σε λάπτοπ. Οι πυκνωτές τανταλίου συχνά βραχυκυκλώνουν, αλλά οι μπαταρίες μπορούν να δώσουν τεράστια ρεύματα. Αν δεν είχες πρόθεση κατασκευής πυροτεχνημάτων, ΞΗΛΩΣΕ τους ΤΩΡΑ. Τώρα όμως! Δεν κάνουν όλοι οι τύποι εξαρτημάτων για όλες τις δουλειές. Βάλε απλούς ηλεκτρολυτικούς, που όταν γεράσουν απλώς διακόπτουν, χωρίς να κάνουν ζημιά στα κυκλώματα. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2020 από snbblp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marsele Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 3 hours ago, Gatilaras said: Θα τα παρει ανετα τα win10.Εχοντας δοκιμασει σε ενα acer aspire 8930g που εχω τα τρεχει καλα,αλλα θα σου συνιστουσα εκτος απο τον ssd να βαλεις και λιγη ram ακομη για να ανασανει και να τρεχει τα 64bit σχετικα ανετα. Εαν θες να βουτηξεις σε πιο βαθια νερα μπορεις να ψαχτεις να αλλαξεις την cpu(εαν δεν ειναι κολλημενη). Έχω 4GB RAM και γι'αυτό προσανατολίζομαι για windows 10 64 bit. Με βάση τον κατασκευαστή το ανώτερο όριο για ram ειναι τα 4GB. Υπάρχει περίπτωση εάν βάλω παραπάνω ram να την αναγνωρίσει;; Αυτή την στιγμή έχει 2 dimmakia των 2 GB. 3 hours ago, Gatilaras said: Θα τα παρει ανετα τα win10.Εχοντας δοκιμασει σε ενα acer aspire 8930g που εχω τα τρεχει καλα,αλλα θα σου συνιστουσα εκτος απο τον ssd να βαλεις και λιγη ram ακομη για να ανασανει και να τρεχει τα 64bit σχετικα ανετα. Εαν θες να βουτηξεις σε πιο βαθια νερα μπορεις να ψαχτεις να αλλαξεις την cpu(εαν δεν ειναι κολλημενη). Δε νομίζω να είναι κολλημένη δέχεται αλλαγή απ'όσο ξέρω. Υπάρχει κανένας επεξεργαστής που να είναι συμβατός και να τρέχει καλύτερα;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 29 λεπτά πριν, marsele είπε Υπάρχει κανένας επεξεργαστής που να είναι συμβατός και να τρέχει καλύτερα;; σε πρώτη φάση θα πρέπει πρώτα να πεις τι έχεις τώρα πάνω του Τρέξε cpu z η speccy να δεις - δούμε τι υπάρχει Aν έχεις τον Intel Core 2 Duo T5750 (2.0GHz) με 2MB L2 cache στα 667mhz . θα πρέπει να δεις αν η μητρική δέχεται κάποιον στα 800mgh http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Core_2_Duo_Mobile/T5750.html 40 λεπτά πριν, marsele είπε Με βάση τον κατασκευαστή το ανώτερο όριο για ram ειναι τα 4GB. αν ο κατασκευαστης δίνει 4 μέχρι εκεί είναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marsele Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 19 hours ago, hp8 said: Από την στιγμή που το λαπτοπ εχει 32 bit win 7 μαλλον θα πρεπει να βρεις και κλειδι για 64 bit για να πας στα 64 bit Aν εχεις ραμ απο 4gb και πανω βαλε 64 bit Το laptop σαν εργοστασιακό λειτουργικό σύστημα είχε windows vista και είχα κάνει μεταγενέστερα εγκατάσταση τα windows 7. Όπως και να έχει δηλαδή θα αγοράσω ένα κλειδάκι για να κάνω την δουλειά μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aurumnus Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Την αντικατάσταση του πυκνωτή την έκανες ο ίδιος ή πήγες σε τεχνικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afm Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 2/4/2020 στις 6:37 ΠΜ, marsele είπε Το laptop σαν εργοστασιακό λειτουργικό σύστημα είχε windows vista και είχα κάνει μεταγενέστερα εγκατάσταση τα windows 7. Όπως και να έχει δηλαδή θα αγοράσω ένα κλειδάκι για να κάνω την δουλειά μου. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις τίποτα. Αν έχεις ενεργοποιημένα 7άρια (γνήσια ή από το "θείο") τότε πηγαίνεις εδώ και κατεβάζεις το εργαλείο δημιουργίας μέσου των windows 10. Το τρέχεις, επιλέγεις αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή και ακολουθείς τις οδηγίες. Κάπου στην αρχή θα σε ρωτήσει αν θες να κρατήσεις εφαρμογές και αρχεία. Αν θέλεις τα κρατάς όλα. Τόσο απλά και αποκτάς γνήσια windows 10.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, afm είπε Αν θέλεις τα κρατάς όλα. Τόσο απλά και αποκτάς γνήσια windows 10.. Καλα αυτα αλλα δεν υπαρχει τροπος να ειναι γνήσια στη δευτερη περιπτωση που αναφερεις: ...ή από το "θείο"! 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afm Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Να είσαι σίγουρος ότι ισχύει. Αυτήν την εβδομάδα έχω αναβαθμίσει δύο μηχανήματα ενεργοποιημένα από το θείο. Το ένα μάλιστα έβαλα win7 sp1 χωρίς καμία αναβάθμιση του πέρασα loader και στα καπάκια πέρασα τα win10 τα οποία μετά την εγκατάσταση ήταν γνήσια ενεργοποιημένα με ψηφιακή άδεια. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2020 από afm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Βρε αδερφε απολυτως σοβαρα ομως καταλαβαινεις τι μας λες τωρα...??? 🤣 Ποια τα έκανα win10 γνήσια: νομιζεις πραγματικα πως εχουν γινει ετσι?? ⚠️ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afm Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ. ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΓΝΗΣΙΑ WINDOWS 10 ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ. Λάθος διατύπωση; Ο.Κ. συγνώμη. Τα έκανα γνήσια σημαίνει αναλυτικά τα εξής: α. Πέρασα στο laptop (dell d 630) τα win7 sp1 χωρίς καμία μα καμία αναβάθμιση. Τίποτα. β. Τα έκανα "γνήσια" με το loader 3.0. γ. Κατέβασα το Media Creation Tool από εδώ. δ. Έτρεξα το Media Creation Tool και επέλεξα "Αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή". ε. Όταν με ρώτησε αν θέλω να κρατήσω αρχεία - εφαρμογές επέλεξα φυσικά τίποτα. στ. Όταν τελείωσε με την εγκατάσταση και τις ρυθμίσεις του μηχανήματος πήγα στις Ρυθμίσεις - Ενεργοποίηση και Ασφάλεια και στην καρτέλα Ενεργοποίηση μου έβγαλε φυσικά Έκδοση : Windows 10 Pro και "Τα windows έχουν ενεργοποιηθεί με ψηφιακή άδεια". Απλά δοκίμασε το. Θα εκπλαγείς ευχάριστα. Υ.Γ. 1 : Το διόρθωσα και πάνω για να μην σας μπερδεύω. Υ.Γ. 2 : Αν οι διαχειριστές θεωρούν ότι παραβιάζονται οι όροι του forum παρακαλώ να διαγραφεί ότι είναι αντικανονικό. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από afm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα