jimmyni124 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Καλησπέρα παιδιά, στο σπίτι έχω σύνδεση ίντερνετ και θέλω σε αποθήκη που είναι 50m μακριά να πάρω με κάποιον τρόπο απ' την ίδια γραμμή του σπιτιού. Να σημειωθεί ότι υπάρχει έτοιμο από παλιά καλώδιο τηλεφωνικό απ' το ένα κτήριο στο άλλο ( αν χρησιμεύει σε κάτι αυτό..). Επίσης έχω διαβάσει διάφορα και γνωρίζω περί repeaters ,exteders, powerlines κλπ. Ποια θα ήταν η βέλτιστη λύση ( με βάση και την υπάρχουσα υποδομή δλδ το τηλεφωνικό καλώδιο που πάει απ' το ένα στο άλλο κτήριο). Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
hp8 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 7 ώρες πριν, jimmyni124 είπε Να σημειωθεί ότι υπάρχει έτοιμο από παλιά καλώδιο τηλεφωνικό απ' το ένα κτήριο στο άλλο ( αν χρησιμεύει σε κάτι αυτό..). Αν το τηλεφωνικό είναι συνδεδεμένο και έχεις εκεί ενεργή γραμμή εκτιμώ αν βάλεις ένα δεύτερο ρουτερ στην αποθήκη κανονικά με σπλιτερ κλπ θα έχεις ίντερνετ Αλλα θα δουλεύει μόνο το ένα ρουτερ κάθε φορά Όχι και τα δυο μαζί Πας στην αποθήκη κλείνεις του σπιτιού Πας στο σπίτι κλείνεις της αποθήκης 1
xsterg Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 αυτα ειναι μπακαλιστικες λυσεις. πλεον χρειαζεσαι ταυτοχρονα ιντερνετ και στους δυο χωρους την ιδια χρονικη στιγμη. θα κοιταξεις για αλλες λυσεις πιο σωστες. αν υπαρχει οπτικη επαφη μπορεις με δυο κεραιες, αν εχεις ρευμα 220 απο τον εναν χωρο στον αλλον με την ιδια παροχη να παρεις powerline, αν υπαρχει τροπος να ριξεις utp εξωτερικου χωρου και να βαλεις switch και αλλες λυσεις που δεν μου ερχονται αυτην την στιγμη. 1
hp8 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 κάποια πράγματα είναι πρακτικές λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός Οικονομικές - τεχνικές ή η χρήση δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις 1
logvphys Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 αφου εχει περασμενο τηλεφωνικο, σιγουρα θα μπορει να περαστει παραλληλα και ενα utp και καθαρισες. 1
jimmyni124 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Καλημερα. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παίδες. Λοιπόν , η πιο ανεξοδη λύση είναι με δύο ρούτερ και να μην έχω ταυτόχρονα ίντερνετ και στα 2( μιας κι έχω 2ο ρούτερ) Τώρα για κεραίες με οπτική επαφή είναι μάλλον φασαρία στην εγκατάσταση και πιο ακριβή λύση. Όσο για το utp καλώδιο . Με 50m καλώδιο δεν θα υπάρχει πρόβλημα λόγω μεγάλου μήκους έτσι?? 2 ώρες πριν, xsterg είπε αυτα ειναι μπακαλιστικες λυσεις. πλεον χρειαζεσαι ταυτοχρονα ιντερνετ και στους δυο χωρους την ιδια χρονικη στιγμη. θα κοιταξεις για αλλες λυσεις πιο σωστες. αν υπαρχει οπτικη επαφη μπορεις με δυο κεραιες, αν εχεις ρευμα 220 απο τον εναν χωρο στον αλλον με την ιδια παροχη να παρεις powerline, αν υπαρχει τροπος να ριξεις utp εξωτερικου χωρου και να βαλεις switch και αλλες λυσεις που δεν μου ερχονται αυτην την στιγμη. ' Να ρίξω utp εξωτερικού χώρου και να βάλω switch'. Τι εννοούμε switch?? Thanks btw
logvphys Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Ναι utp και switch ή παλιο wifi modem router που εχει και switch και γινεται ΑΡ.
xsterg Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 7 ώρες πριν, logvphys είπε αφου εχει περασμενο τηλεφωνικο, σιγουρα θα μπορει να περαστει παραλληλα και ενα utp και καθαρισες. οχι παντοτε. εξαρταται απο τις οδευσεις που υπαρχουν. 6 ώρες πριν, jimmyni124 είπε Καλημερα. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παίδες. Λοιπόν , η πιο ανεξοδη λύση είναι με δύο ρούτερ και να μην έχω ταυτόχρονα ίντερνετ και στα 2( μιας κι έχω 2ο ρούτερ) Τώρα για κεραίες με οπτική επαφή είναι μάλλον φασαρία στην εγκατάσταση και πιο ακριβή λύση. Όσο για το utp καλώδιο . Με 50m καλώδιο δεν θα υπάρχει πρόβλημα λόγω μεγάλου μήκους έτσι?? ' Να ρίξω utp εξωτερικού χώρου και να βάλω switch'. Τι εννοούμε switch?? Thanks btw αν σε παιρνει βαλε utp εξωτερικου χωρου και αν παει στο εδαφος βαλε το και μεσα σε ηλεκτρολογικη σωληνα. υποθετω οτι δεν θα το πατανε τιποτα κλαρκ, αυτοκινητα κλπ γιατι τοτε θελεις αλλη λυση. 1 ώρα πριν, logvphys είπε Ναι utp και switch ή παλιο wifi modem router που εχει και switch και γινεται ΑΡ. ενα απλο switch εχει 10-15€ 1
jimmyni124 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Τελικά, παιδιά το καλώδιο είναι από τότε που χτίστηκε το σπίτι και είναι διαδικασία να περαστεί ξανά καλώδιο utp. Με βλέπω να καταλήγω για την ωρα στο πρότζεκτ 'άνοιξε στο ένα κτίριο ρούτερ ,κλείσε στο άλλο " .. ευχαριστώ πολύ ξανα για τις απαντησεις
logvphys Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 To ανοιξε το ενα κλεισε το αλλο δε φτανει, θα πρεπει να ξεκουμπωνεις και το αναλογο τηλεφωνικο απο πισω αλλιως θα εχεις μισο συγχρονισμο................. να ξερεις. 1
AKAKIOS1 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Στις 1/4/2020 στις 8:05 ΜΜ, jimmyni124 είπε Τελικά, παιδιά το καλώδιο είναι από τότε που χτίστηκε το σπίτι και είναι διαδικασία να περαστεί ξανά καλώδιο utp. Με βλέπω να καταλήγω για την ωρα στο πρότζεκτ 'άνοιξε στο ένα κτίριο ρούτερ ,κλείσε στο άλλο " .. ευχαριστώ πολύ ξανα για τις απαντησεις Βαλε φωτογραφιες απο το ηδη περασμενο καλωδιο. Και στις 2 πλευρες. Παλιοτερα ειχαμε κανει κατι παρομοιο και χρησιμοποιησαμε τους 4 αγωγους του τηλεφωνικου και "περασαμε" 10/100 Μbit με επιυχια. 1
katbo Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 αν το τηλεφωνικό που υπάρχει ήδη είναι utp με 8 αγωγούς τότε λογικά περισσεύουν 6 αγωγοί, οπότε στους 4 από αυτούς μπορείς να κουμπώσεις τα RJ45 κλιπάκια. Το είχα κάνει για απόσταση ~60m, τηλέφωνο και LAN100Mbit στο ίδιο UTP καλώδιο από ταράτσα σε ταράτσα, μέχρι και μπουγάδα απλώνανε πάνω και έπαιζε απροβλημάτιστα για χρόνια. Ούτε κεραίες, ούτε τίποτα. Στην περίπτωση που στην αποθήκη έχεις πολλές συσκευές θα χρειαστείς και ένα switchακι εκεί για να το μοιράσεις. Αλλιώς απλά το κουμπώνεις και παίζει 1
AKAKIOS1 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Ολα τα τηλεφωνικα στην πλειοψηφια τους ειναι 4 αγωγων. Τα καλωδια δικτυο ειναι με 8 αγωγους. Ο @jimmyni124 αναφερει συγκεκριμενα ... " υπάρχει έτοιμο από παλιά καλώδιο τηλεφωνικό " . οποτε ειναι με 4 αγωγους. Του εχω ζητησει και φωτο βεβαια για επαληθευση. Παρολα αυτα ακομα και με αυτο το καλωδιο 4 αγωγων μπορει να κανει δικτυο ( μονο στην πραξη θα φανει αν θα παιξει ) . 1
@topos Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Εαν έχει ρεύμα η αποθήκη στον ίδιο πίνακα με το σπίτι πάρε ενα σετ-> https://www.skroutz.gr/s/15823790/TP-LINK-TL-WPA4220KIT-v4.html (το 2ο έχει κ WiFi) και καθαρισες. Έχω διάφορα σετάκια που δουλεύουν απροβληματιστα για χρόνια. 1
jimmyni124 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Παίδες ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις . Βρήκα από φίλο το tp link tl-pa4010 powerline . Όταν όμως το συνδέω στην αποθήκη ( 50 μέτρα μακριά )δεν ανάβει το λαμπάκι του ίντερνετ . Όταν το βάλω στο σπίτι είναι οκ. Τώρα είμαι στη φάση που σκέφτηκα αύριο μεθαύριο θα κάνω ένα firmware update στa tp link μήπως φτιάξει το πρόβλημα . Αν όχι θα δω μήπως μετατραπεί το τηλεφωνικό καλώδιο σε utp ( αν κατάλαβα αυτό λέτε AKAKIOS1 και katbo). Στις 12/4/2020 στις 11:29 ΜΜ, katbo είπε αν το τηλεφωνικό που υπάρχει ήδη είναι utp με 8 αγωγούς τότε λογικά περισσεύουν 6 αγωγοί, οπότε στους 4 από αυτούς μπορείς να κουμπώσεις τα RJ45 κλιπάκια. Το είχα κάνει για απόσταση ~60m, τηλέφωνο και LAN100Mbit στο ίδιο UTP καλώδιο από ταράτσα σε ταράτσα, μέχρι και μπουγάδα απλώνανε πάνω και έπαιζε απροβλημάτιστα για χρόνια. Ούτε κεραίες, ούτε τίποτα. Στην περίπτωση που στην αποθήκη έχεις πολλές συσκευές θα χρειαστείς και ένα switchακι εκεί για να το μοιράσεις. Αλλιώς απλά το κουμπώνεις και παίζει Αυτό θα το κοιτάξω..thanks
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα