Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, duffyduck είπε

Δες στο BIOS, πρεπει να υπαρχει επιλογη να κανεις disabled τις SATA απο το ASMEDIA

Το ξέρω πως γίνεται απλά έχω ssd πάνω για games και οι υπόλοιπες sata της intel εχουν λειτουργικό και data 😅...

6 ώρες πριν, spybol είπε

ναι θα σου δουλεψει.αν.διαβασεις το.κειμενο στο wiki θα καταλαβεις Παλια μπορει να μην το ειχες γιατί μπορει να ειχες αλλα καλωδια, αλλο psu καποια αλα φιλτρα μεσα στην μητρικη κλπ οποτε ο θορυβος ηταν  μικροτερος.Αν εχεις ακουσει ποτε για balanced καλωδια που χρησιμοποιουν σε επαγγελματικες καρτες ηχου, κονσολες κλπ ειναι ακριβως για να λυνουν τετοια προβληματα..Τωρα με αυτη την λυση σιγουρα ο θορυβος αππ την tascam θα φυγει.Για την onboard ,αν η υλοποιηση δεν ειναι πολυ σωστη καο υπαρχουν και παρεμβολες απο ρευματα μεσα στο κουτι ολο και κατι.μπορει.να ακους αλλα οχι κατι τραγικο

Το παρήγγειλα (το ποσό είναι αστείο)... Για την onboard δε ξέρω, απλά είναι περίεργο που στις μπροστά θύρες που πέφτουν πάνω στην onboard καρτα είναι πεντακάθαρος ο ήχος.  Δε μπορω να κανω αλλιως παρά να δοκιμάσω...

Επεξ/σία από mordred
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mordred είπε

Το ξέρω πως γίνεται απλά έχω ssd πάνω για games και οι υπόλοιπες sata της intel εχουν λειτουργικό και data 😅...

Προσωρινα κανε disable τον asmedia sata απο το device manager, μετα disable απο το BIOS, και επειτα δες αν εξακολουθεις να εχεις προβλημα με τον ηχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/4/2020 στις 12:01 ΠΜ, mordred είπε

Καλησπέρα.

Έχω ένα σύστημα με μητρική την Asrock X79 Extreme6 που έχει πάνω μία Realtek ALC898 κάρτα ήχου. Η έξοδος αυτής πάει σε ένα απλό ενισχυτή. Ενώ λοιπόν από το μπροστά jack που πέφτει πάνω στα pins της μητρικής όλα παίζουν άψογα, από το rear jack έχω παράσιτα (κυρίως όταν λειτουργεί έντονα ο σκληρός, ή το δίκτυο). Στην αρχή πίστευα ότι έχω παρεμβολές από ρεύματα, αλλά βάζοντας απευθείας ακουστικά στη πίσω υποδοχή κατάλαβα ότι υπάρχουν κι εκεί παράσιτα (πολύ πιο χαμηλά βέβαια) και τον λαμβάνει ο ενισχυτής και τα αυξάνει...

Δοκίμασα τα εξής... Έβαλα μία usb κάρτα ήχου (Tascam US-122L) που είχα από παλιά για απλές ηχογραφήσεις  , κι έκανε τα ίδια. 

Μετατροπέα από optical σε rca (από την οπτική της κάρτας ήχου) τα ίδια...

Παλαιότερα είχα μία Gigabyte σε άλλη πρατφόρμα δεν είχα τέτοιο θέμα.

Ακούω συμβουλές

και σε μπροστινη θυρα σου κανει παράσιτα η tascam ?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

και σε μπροστινη θυρα σου κανει παράσιτα η tascam ?

Να πω την αλήθεια δε το δοκίμασα αυτό... Αλλά απότι θυμάμαι ναι

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 6/4/2020 στις 7:37 ΜΜ, spybol είπε

Εχεις ground loop. Για αυτο και στο κανει και η tascam.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ground_loop_(electricity)

Υπαρχουν πολλες και φθηνες λυσεις. Ψαξε για ground loop isolator.

Μου ήρθε το μαραφέτι... Το δικομάζω τώρα... Και...

Απλά μπράβο... Δεν ακούγεται κιχ, απλά... Είσαι μάστορας και δίδαξες...

Σε υπερευχαριστώ

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...