mordred Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Έχω ένα σύστημα με μητρική την Asrock X79 Extreme6 που έχει πάνω μία Realtek ALC898 κάρτα ήχου. Η έξοδος αυτής πάει σε ένα απλό ενισχυτή. Ενώ λοιπόν από το μπροστά jack που πέφτει πάνω στα pins της μητρικής όλα παίζουν άψογα, από το rear jack έχω παράσιτα (κυρίως όταν λειτουργεί έντονα ο σκληρός, ή το δίκτυο). Στην αρχή πίστευα ότι έχω παρεμβολές από ρεύματα, αλλά βάζοντας απευθείας ακουστικά στη πίσω υποδοχή κατάλαβα ότι υπάρχουν κι εκεί παράσιτα (πολύ πιο χαμηλά βέβαια) και τον λαμβάνει ο ενισχυτής και τα αυξάνει... Δοκίμασα τα εξής... Έβαλα μία usb κάρτα ήχου (Tascam US-122L) που είχα από παλιά για απλές ηχογραφήσεις , κι έκανε τα ίδια. Μετατροπέα από optical σε rca (από την οπτική της κάρτας ήχου) τα ίδια... Παλαιότερα είχα μία Gigabyte σε άλλη πρατφόρμα δεν είχα τέτοιο θέμα. Ακούω συμβουλές Επεξ/σία 1 Απριλίου 2020 από mordred
mordred Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 1/4/2020 στις 12:28 ΠΜ, lnwolfgr είπε Εχεις μηχανικό σκληρό ε? 2 μηχανικούς... Όπως και στο προηγούμενο μηχάνημα. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2020 από mordred
lnwolfgr Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Την tascam πώς την πέρασες? Κατέβασες τους drivers και του έτρεξες κατευθείαν? Το ίδιο πρόβλημα έχω εγώ με τον ενισχυτή τις κιθάρας μου. Ακουω το scrolling του ποντικιού στο ηχείο του ενισχυτή μου και δεν είναι καν συνδεμένος στο pc. Δεν έχει καμιά σχέση, και όμως ρε φιλαράκι ακούω το ρεύμα όπως έσυ Εμένα με εσωσε η focusrite
snbblp Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Κάνε mute τις εισόδους που δεν χρειάζεσαι. Αν αυτό δεν δουλέψει (συνήθως είναι αρκετό), θα πας για δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2020 από snbblp
mordred Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 4 ώρες πριν, lnwolfgr είπε Την tascam πώς την πέρασες? Κατέβασες τους drivers και του έτρεξες κατευθείαν? Με καλώδιο usb και drivers Που κατέβασα.... Αναφορά σε κείμενο Κάνε mute τις εισόδους που δεν χρειάζεσαι. Αν αυτό δεν δουλέψει (συνήθως είναι αρκετό), θα πας για δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό. Τα έχω κάνει όλα mute αλλά τίποτα. Τροφοδοτικό έχω ένα Thermaltake Toughpower 750W Gold (Modular), ακριβό δηλαδή, και στο προηγούμενο built και με την προηγούμενη μητρική (μια gigabyte x79 δεν ειχα θέμα)...
lnwolfgr Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Θα σου προτείνω μια διαδικασία για να περάσεις τους drivers της κάρτα ήχου σου. 1 Αφαιρείς τους όλους drivers της tascam. 2 Restart το pc. 3 Κατεβάζεις τους drivers και κάνεις extract στην επιφάνεια εργασίας σου. 4 Πας control panel, device manager, βρες την unknown device. 5 Κανεις update τους drivers διαλέγοντας το αρχειο στην επιφάνεια εργασιας σου. 6 Το κάνεις για ολες της tascam συσκευες. Δοκίμασε το, μπορεί να στρώσει, και εγώ στην focusrite πρώτα πέρασα τους drivers και μετά την έβαλα.
bebius Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Στις 1/4/2020 στις 12:01 ΠΜ, mordred είπε Καλησπέρα. Έχω ένα σύστημα με μητρική την Asrock X79 Extreme6 που έχει πάνω μία Realtek ALC898 κάρτα ήχου. Η έξοδος αυτής πάει σε ένα απλό ενισχυτή. Ενώ λοιπόν από το μπροστά jack που πέφτει πάνω στα pins της μητρικής όλα παίζουν άψογα, από το rear jack έχω παράσιτα (κυρίως όταν λειτουργεί έντονα ο σκληρός, ή το δίκτυο). Στην αρχή πίστευα ότι έχω παρεμβολές από ρεύματα, αλλά βάζοντας απευθείας ακουστικά στη πίσω υποδοχή κατάλαβα ότι υπάρχουν κι εκεί παράσιτα (πολύ πιο χαμηλά βέβαια) και τον λαμβάνει ο ενισχυτής και τα αυξάνει... Δοκίμασα τα εξής... Έβαλα μία usb κάρτα ήχου (Tascam US-122L) που είχα από παλιά για απλές ηχογραφήσεις , κι έκανε τα ίδια. Μετατροπέα από optical σε rca (από την οπτική της κάρτας ήχου) τα ίδια... Παλαιότερα είχα μία Gigabyte σε άλλη πρατφόρμα δεν είχα τέτοιο θέμα. Ακούω συμβουλές Δεν αποκλείει το να έχεις παρεμβόλες με ρεύματα η δοκιμή που έκανες. Τσέκαρε τις οδεύσεις των καλωδίων τροφοδοσίας των σκληρών κ.α. γιατί μπορεί να επηρρεάζουν κάποιες οδεύσεις στη motherboard. Επίσης δες μηπως κάνει παρεμβολές κάτι κατα την όδευση του καλωδίου όπως φεύγει απο την πίσω θύρα.
duffyduck Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Αφου εχεις παρασιτα, παρε παρασιτοκτονο Εφοσον το ιδιο προβλημα εμφανιζεται και με την εξωτερικη/usb καρτα ηχου, τοτε ισως φταιει το καλωδιο ή τα ηχεια/ενισχυτης. Δοκιμασε με αλλα ηχεια.
duffyduck Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δοκιμασε να φορτώσεις Ubuntu live CD και τεσταρε τον ηχο.
mordred Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) - Στη Tascam τα έκανα όλα αυτά. - Το καλώδιο από τη πίσω θύρα του άλλαξα θέσεις, αλλά και απευθείας ακουστικά που έβαλα στη πίσω θύρα άκουγα παράσιτα. Θα δοκιμάω μήπως φταίνε τα ρεύματα των σκληρών (αλλά το βλέπω χλωμό). Αλλά ξαναλέω από το μπροστινό jack παίζουν όλα τελεια. - Καλή σκέψη να δοκιμασω Live cd Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από mordred
duffyduck Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Η μητρικη σου εχει ASMEDIA SATA controller. Απενεργοποιησε τον, δημιουργει διαφορα προβληματα. Στην Ζ97 Extreme6 τον εχω απενεργοποιημενο.
spybol Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Εχεις ground loop. Για αυτο και στο κανει και η tascam. https://en.wikipedia.org/wiki/Ground_loop_(electricity) Υπαρχουν πολλες και φθηνες λυσεις. Ψαξε για ground loop isolator. 1
mordred Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, duffyduck είπε Η μητρικη σου εχει ASMEDIA SATA controller. Απενεργοποιησε τον, δημιουργει διαφορα προβληματα. Στην Ζ97 Extreme6 τον εχω απενεργοποιημενο. Δε γίνεται δυστυχώς... 2 ώρες πριν, spybol είπε Εχεις ground loop. Για αυτο και στο κανει και η tascam. https://en.wikipedia.org/wiki/Ground_loop_(electricity) Υπαρχουν πολλες και φθηνες λυσεις. Ψαξε για ground loop isolator. και γιατί γίνεται λες αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση; Στη προηγούμενη μητρική δε μου το έκανε. Έχεις να μου προτείνεις κάτι φτηνο δοκιμασμενο; πχ https://www.adagio.gr/el/?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=125331&virtuemart_category_id=313&Itemid=1 Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από mordred
spybol Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 Δημοσ. 7 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) ναι θα σου δουλεψει.αν.διαβασεις το.κειμενο στο wiki θα καταλαβεις Παλια μπορει να μην το ειχες γιατί μπορει να ειχες αλλα καλωδια, αλλο psu καποια αλα φιλτρα μεσα στην μητρικη κλπ οποτε ο θορυβος ηταν μικροτερος.Αν εχεις ακουσει ποτε για balanced καλωδια που χρησιμοποιουν σε επαγγελματικες καρτες ηχου, κονσολες κλπ ειναι ακριβως για να λυνουν τετοια προβληματα..Τωρα με αυτη την λυση σιγουρα ο θορυβος αππ την tascam θα φυγει.Για την onboard ,αν η υλοποιηση δεν ειναι πολυ σωστη καο υπαρχουν και παρεμβολες απο ρευματα μεσα στο κουτι ολο και κατι.μπορει.να ακους αλλα οχι κατι τραγικο Επεξ/σία 7 Απριλίου 2020 από spybol 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα