Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, grmaster2 είπε

υπάρχει και το Διεθνές δίκαιο με την ίδια λογική είναι ανώτερο όλων.

Το Ελληνικό υπερισχύει (ακόμα), για να υπερισχύσει το Ευρωπαϊκό θα πρέπει να περάσει στο Σύνταγμά μας.

Οι Ευρωπαϊκές οδηγίες και όχι νόμοι είναι υποχρεωτικό να εφαρμόζονται από τα κράτη μέλη και αν καθυστερεί η εφαρμογή τους βάζουν πρόστιμα. Δηλαδή για να ισχύσει ένας νόμος θα πρέπει να το ψηφίσει η Ελληνική Βουλή.

Ακόμη και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο να πας μόνο πρόστιμα μπορεί να επιβάλει στην Ελλάδα και όχι υποχρέωση αλλαγής νόμων όπως έχει δικαίωμα το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Ελλάδα.

Αυτά έχω καταλάβει εγώ...

Αναφορά σε κείμενο

Κανονισμοί

Οι κανονισμοί είναι νομοθετικές πράξεις που ισχύουν αυτόματα και ομοιόμορφα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ αμέσως μόλις τεθούν σε ισχύ, χωρίς να χρειάζεται να μεταφερθούν στο εθνικό δίκαιο. Είναι δεσμευτικοί ως προς όλα τα μέρη τους για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Μορφές δικαίου της ΕΕ

Οπότε ο κανονισμός (ΕΚ) 261/2004 για τη θέσπιση κανόνων αποζημίωσης των επιβατών αεροπορικών μεταφορώνπου αναφέρει

Αναφορά σε κείμενο

Άρθρο 8

Δικαίωμα επιστροφής χρημάτων ή μεταφοράς με άλλη πτήση

1. Όταν γίνεται παραπομπή στο παρόν άρθρο, παρέχεται στον επιβάτη η δυνατότητα να επιλέξει:

α) - την εντός επτά ημερών επιστροφή, με τους τρόπους που αναφέρονται στο άρθρο 7 παράγραφος 3, του πλήρους αντιτίμου του εισιτηρίου του, στην τιμή που το αγόρασε, για το μέρος ή τα μέρη του ταξιδιού που δεν πραγματοποιήθηκαν και για το μέρος ή τα μέρη του ταξιδιού που ήδη πραγματοποιήθηκαν, εφόσον η πτήση δεν εξυπηρετεί πλέον κανένα σκοπό σε σχέση με το αρχικό ταξιδιωτικό του σχέδιο, καθώς επίσης, αν συντρέχει η περίπτωση:

ισχύει χωρίς να ψηφιστεί από το ελληνικό (ή οποιοδήποτε άλλο κοινοβούλιο της ΕΕ) και να γίνει μέρος του εθνικού δικαίου (και όχι Συντάγματος, διαφορετικά πράγματα)

• Απαντ. 481
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όποιος ψήνεται για ομαδική αγωγή κατά της Aegean για ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ, ας μου στείλει μήνυμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, cacofonix-3 είπε

Τοτε εχεις ακομα δύο ευκαιρίες

1. chargeback

2. διατραπεζικος μεσολαβητης

Το chargeback είναι αμφισβήτηση συναλλαγής στην τράπεζα?

Υπάρχει περίπτωση να δικαιωθώ με αυτόν τρόπο ενώ με τον θεωρητικά πιο γρήγορο και εύκολο δρόμο του paypal έκανα μια τρύπα στο νερό?

Όπως κατάλαβα εγώ το πρακτορείο είναι καλλυμένο με το αίτημα επιστροφής χρημάτων που έκανε στην αεροπορική.Επομένως νομίζω πως δεν μπορώ να κάνω κάτι πέρα από το να περιμένω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LeukoSustima είπε

Υπάρχει περίπτωση να δικαιωθώ με αυτόν τρόπο ενώ με τον θεωρητικά πιο γρήγορο και εύκολο δρόμο του paypal έκανα μια τρύπα στο νερό?

Όπως κατάλαβα εγώ το πρακτορείο είναι καλλυμένο με το αίτημα επιστροφής χρημάτων που έκανε στην αεροπορική.Επομένως νομίζω πως δεν μπορώ να κάνω κάτι πέρα από το να περιμένω.

Αν θες την γνώμη μου: Εφόσον χρησιμοποίησες paypal σαν μέσω πληρωμής των εισιτηρίων, άνοιξες το claim στο paypal και το έχασες, έχει τελειώσει το θέμα. Η τράπεζα σου για τις συναλλαγές της κάρτας σου δεν "βλέπει aegean", ούτε ebay, ούτε οποιαδήποτε σου αγορά κάνεις μέσω paypal. Βλέπει την paypal που χρέωσε την κάρτα σου. Αυτός δεν είναι και ο ρόλος του paypal, να κάνει τον ενδιάμεσο; Θα πάει λοιπόν στην paypal να εξετάσει την συναλλαγή που εσύ θα κάνεις claim ... και η paypal θα πει, ορίστε τι έγινε μεταξύ seller/buyer, ορίστε το case number και τι αποφασίσαμε. Ελάχιστη πιθανότητα έχεις να το κερδίσεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, LeukoSustima είπε

Σου δίνει επιλογή το PayPal να κάνεις ένσταση; Αν ναι, τότε μπορείς να παραθέσεις τον ευρωπαϊκό κανονισμό, συνομιλίες με την εταιρεία κλπ κλπ αλλά είσαι σε πολύ μειονεκτική θέση γιατί έχεις 2-3 μεσάζοντες στην πορεία της συναλλαγής. Πάρτο σαν μάθημα για το μέλλον, αεροπορικά εισιτήρια ποτέ από πράκτορες και πάντα απ' ευθείας από την αεροπορική με την κάρτα σου (κατά προτίμηση πιστωτική).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gthe είπε

Αν θες την γνώμη μου: Εφόσον χρησιμοποίησες paypal σαν μέσω πληρωμής των εισιτηρίων, άνοιξες το claim στο paypal και το έχασες, έχει τελειώσει το θέμα. Η τράπεζα σου για τις συναλλαγές της κάρτας σου δεν "βλέπει aegean", ούτε ebay, ούτε οποιαδήποτε σου αγορά κάνεις μέσω paypal. Βλέπει την paypal που χρέωσε την κάρτα σου. Αυτός δεν είναι και ο ρόλος του paypal, να κάνει τον ενδιάμεσο; Θα πάει λοιπόν στην paypal να εξετάσει την συναλλαγή που εσύ θα κάνεις claim ... και η paypal θα πει, ορίστε τι έγινε μεταξύ seller/buyer, ορίστε το case number και τι αποφασίσαμε. Ελάχιστη πιθανότητα έχεις να το κερδίσεις.

Χωρίς να γνωρίζω πολλά επί του θέματος έχω την ίδια άποψη.

31 λεπτά πριν, Nihlus89 είπε

Σου δίνει επιλογή το PayPal να κάνεις ένσταση; Αν ναι, τότε μπορείς να παραθέσεις τον ευρωπαϊκό κανονισμό, συνομιλίες με την εταιρεία κλπ κλπ αλλά είσαι σε πολύ μειονεκτική θέση γιατί έχεις 2-3 μεσάζοντες στην πορεία της συναλλαγής. Πάρτο σαν μάθημα για το μέλλον, αεροπορικά εισιτήρια ποτέ από πράκτορες και πάντα απ' ευθείας από την αεροπορική με την κάρτα σου (κατά προτίμηση πιστωτική).

Απ' ότι βλέπω όχι.Τα έχω ήδη αναφέρει στο paypal αυτά περί ε.κ. κτλπ.Συνομιλίες επειδή ήταν στα ελληνικά δεν τις μετέφερα αυτούσιες απλά έγραψα τις απαντήσεις τους στο περίπου.

Το μόνο που μου έκανε εντύπωση πάντως είναι οτι το paypal δεν εξήγησε τους λόγους της απόφασης παρά μόνο αυτή τη γραμμή που έγραψα χθες.

Εννοείται ποτέ ξανά από πρακτορείο,αλλά με πιστωτική και όχι paypal γιατί?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, cacofonix-3 είπε

Όποιος ψήνεται για ομαδική αγωγή κατά της Aegean για ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ, ας μου στείλει μήνυμα

Είμαι και εγώ μέσα για ομαδική. Αν και μου έχουμε πει ότι θα μου επιστρέψουν λεφτά και θα μου πληρώσουν τα έξοδα που χρειάστηκε να πληρώσω για να επιστρέψω με άλλη αεροπορική + τα έξοδα διατροφής, ακόμα δεν έχω δει λεφτά στον λογαριασμό μου. Και στα ερωτήματα μου για το πότε θα τα δω δεν μου απαντάνε. 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, LeukoSustima είπε

Χωρίς να γνωρίζω πολλά επί του θέματος έχω την ίδια άποψη.

Απ' ότι βλέπω όχι.Τα έχω ήδη αναφέρει στο paypal αυτά περί ε.κ. κτλπ.Συνομιλίες επειδή ήταν στα ελληνικά δεν τις μετέφερα αυτούσιες απλά έγραψα τις απαντήσεις τους στο περίπου.

Το μόνο που μου έκανε εντύπωση πάντως είναι οτι το paypal δεν εξήγησε τους λόγους της απόφασης παρά μόνο αυτή τη γραμμή που έγραψα χθες.

Εννοείται ποτέ ξανά από πρακτορείο,αλλά με πιστωτική και όχι paypal γιατί?

Γιατί πρώτον όταν κάτι πάει στραβά, όσο λιγότεροι μεσάζοντες, τόσο το καλύτερο.

Δεύτερον δεν εμπιστεύομαι πολύ το PayPal, ο λόγος βρίσκεται ήδη στην απάντησή σου. Αν η εναλλακτική σου βέβαια είναι κάρτα από ελληνική τράπεζα... ίσως το PayPal να είναι η καλύτερη επιλογή. Το σίγουρο είναι πάντως, μακριά από πρακτορεία. Η διαφορά στην τιμή αξίζει μόνο όταν όλα πάνε κατ' ευχήν... άρα ρίσκο.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Nihlus89 είπε

Γιατί πρώτον όταν κάτι πάει στραβά, όσο λιγότεροι μεσάζοντες, τόσο το καλύτερο.

Δεύτερον δεν εμπιστεύομαι πολύ το PayPal, ο λόγος βρίσκεται ήδη στην απάντησή σου. Αν η εναλλακτική σου βέβαια είναι κάρτα από ελληνική τράπεζα... ίσως το PayPal να είναι η καλύτερη επιλογή. Το σίγουρο είναι πάντως, μακριά από πρακτορεία. Η διαφορά στην τιμή αξίζει μόνο όταν όλα πάνε κατ' ευχήν... άρα ρίσκο.

Δεν είχα ποτέ πιστωτική,μόνο χρεωστική κάρτα eurobank έχω και όπου γίνεται χρησιμοποιώ μόνο paypal τα τελευταία 3 χρόνια γιατί έχω ακούσει οτι είναι από τους ασφαλείς τρόπους.

Ωστόσο,τη μοναδική φορά που χρειάστηκε δεν το διαπίστωσα προσωπικά,αλλά ήταν και πολύ ειδικές οι συνθήκες.

Για τα πρακτορεία δεν το 'χα σκεφτεί ποτέ μιας και ήταν η δεύτερη φορά που ταξίδεψα εξωτερικό με την προηγούμενη να είναι πριν 7 χρόνια.

Δημοσ.

Η παρατεινόμενη κατάσταση που περιγράφεται στο παρόν thread είναι προδήλως παράνομη και δεν τιμά κανέναν.

Η χώρα μας διασύρεται καθημερινά εντός και εκτός ευρωπαϊκής ένωσης, ως μία χώρα που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Μπορεί βραχυπρόθεσμα να διασώζεται μία αεροπορική εταιρεία, μακροπρόθεσμα όμως η χώρα έχει και θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες σε όρους εμπιστοσύνης.

Ήδη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 13-4-2020 και ιδίως το άρθρο 61 που μας αφορά κυρώθηκε με το νόμο 4690/2020 που ψήφισε η Βουλή.

Το blog που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο έχει δημιουργηθεί από έναν θιγόμενο αλλοδαπό επιβάτη.

Δείτε πώς χαρακτηρίζει τη χώρα μας και τις πρακτικές των ελληνικών αρχών:

http://tales.click/aegeanunfair/the-aegeanunfair-livery

• Like 1
Δημοσ.

Δε φτάνει που δίνουν κουπόνια με το ζόρι. Δε φτάνει που αλλάζουν το πρόγραμμά τους κάθε μέρα, το οποίο μόνο σιγουριά δεν εμπνέει για να κάνει κανείς κράτηση. Δε φτάνει που η αλλαγή πτήσης γίνεται μόνο τηλεφωνικά. Δε φτάνει που στέλνουν e-mail που προτείνουν την έκδοση κουπονιού (credit voucher) ακόμα και για εισιτήρια για τα οποία δεν γίνεται καν να βγει κουπόνι, δείχνοντας πόσο ανοργάνωτοι είναι. Δε φτάνει που έχουν μούτρα να απαιτούν να πάρουν δάνειο με εγγυητή το κράτος (δηλαδή τους πολίτες της Ελλάδας). Τώρα έχουν και το θράσος να μας ζητάνε να μην περιμένουμε στο τηλέφωνο αν η πτήση μας δεν είναι μέσα στις επόμενες 7 μέρες. Γιατί, φυσικά, το ενδεχόμενο να αναβαθμίσουν το τηλεφωνικό τους κέντρο δεν υπάρχει.

Και αφού τα λεφτά που χρωστάνε στους επιβάτες τα δίνουν σε κουπόνια, γιατί να μην αρχίσουν σύντομα να δίνουν και τους μισθούς σε κουπόνια; Βγάλτε και γι' αυτό μια ΠΝΠ, ρε σαΐνια!

• Thanks 1
Δημοσ.

Μετά από πολλά email με την ΥΠΑ και την Aegean, η Aegean με είχε ενημερώσει ότι θα μου επιστρέψει τα 94,5€ x 2 άτομα για την ακύρωση της πτήσης Πράγα-Αθήνα και άλλα 251€, τα οποία αντιστοιχούν στην πτήση Πράγα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα (επέστρεψα με δικά μου έξοδα στην Αθήνα αφού η Aegean μας παράτησε στην Πράγα χωρίς να μας προσφέρει εναλλακτικό τρόπο επιστροφής). Το συνολικό κόστος πτήσης επιστροφής Πράγα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα για 2 άτομα ήταν 440€. Η Aegean δέχτηκε να πληρώσει μόνο την διαφορά μέχρι τα 440 όποτε έτσι προέκυψαν τα 251 (δλδ 440 - 94,5 x 2 = 251). Επίσης τους ζήτησα άλλα 47€ που αφορούν το κόστος διατροφής (είχα πληρώσει με κάρτα και είχα τις αποδείξεις). Σήμερα μου επέστρεψαν τα 251€+47€ (στον λογαριασμό είδα -3€ για προμήθεια εντολής, μάλλον έκαναν μεταφορά από άλλη τράπεζα και με χρέωσαν τα 3€) και περιμένω τα υπόλοιπα 94,5 x 2=189.

Aegean_.PNG

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...