Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Κανονικά θα έπρεπε να βγουν οι τράπεζες και να πάνε στην επιτροπή ανταγωνισμού. Δεν γίνεται να δίνεις άτοκο 18μηνο δάνειο με 0% επιτόκιο όταν η τράπεζα δίνει με 3-4-5-10% Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Οι τράπεζες, κλέφτες θα γίνουν;
tz3s Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Πριν λιγα χρονια εβαζαν χερι στους ισολογισμους της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και καναν τα κολπακια τους με τους τοτε υπουργους για να την αγορασουν τζαμπα απο το δημοσιο! Τοτε βλεπεις βγαζαν μυρια και η Ολυμπιακη ηταν "βαρος" για τον Ελληνα πολιτη... Τωρα γελαω που θα ζητησουν απο τον Ελληνα πολιτη να σωσει την Aegean... Υ.γ. ποσα στοματα εχουν βουλωσει για να μην ακουστει τιποτα για αυτα τα αισχη της εξαγορας αυτης... 2
magnam Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, tz3s είπε Πριν λιγα χρονια εβαζαν χερι στους ισολογισμους της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και καναν τα κολπακια τους με τους τοτε υπουργους για να την αγορασουν τζαμπα απο το δημοσιο! Τοτε βλεπεις βγαζαν μυρια και η Ολυμπιακη ηταν "βαρος" για τον Ελληνα πολιτη... Τωρα γελαω που θα ζητησουν απο τον Ελληνα πολιτη να σωσει την Aegean... Υ.γ. ποσα στοματα εχουν βουλωσει για να μην ακουστει τιποτα για αυτα τα αισχη της εξαγορας αυτης... Το πρόβλημα είναι πως τώρα δεν αναφερόμαστε μόνο σε μία συγκεκριμένη αεροπορική που ανήκει και στο Δημόσιο (όπως τότε η Ολυμπιακή), αλλά πρακτικά σε όλες τις ιδιωτικές αεροπορικές. Ουσιαστικά για παρέμβαση στον (ξεκάθαρα) ιδιωτικό τομέα χρησιμοποιώντας άμεσα τα χρήματα των ίδιων των πελατών τους. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Ξεχάσατε τα ομόλογα που είχαν βγάλει πριν 1 χρόνο περίπου... https://m.naftemporiki.gr/story/1453213/stin-agorata-omologa-tis-aegean Γελάνε και οι πέτρες
Speculoos Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, magnam είπε Το πρόβλημα είναι πως τώρα δεν αναφερόμαστε μόνο σε μία συγκεκριμένη αεροπορική που ανήκει και στο Δημόσιο (όπως τότε η Ολυμπιακή), αλλά πρακτικά σε όλες τις ιδιωτικές αεροπορικές. Ουσιαστικά για παρέμβαση στον (ξεκάθαρα) ιδιωτικό τομέα χρησιμοποιώντας άμεσα τα χρήματα των ίδιων των πελατών τους. Στις 26 Μαρτίου στην έκτακτη σύνοδο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αποφασίστηκε τα κράτη-μέλη να μπορούν να σώσουν ιδιωτικές αεροπορικές με fast track διαδικασίες χωρίς να φοβούνται τυχόν πρόστιμα από την επιτροπή ανταγωνισμού της κομισιόν.
vagos789 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 'Most EU states' want Brussels to suspend refunds for cancelled flights law
ATmega Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Σε συνέχεια της απάντησης από την Aegean και την ΥΠΑ και αφού τους έστειλα και εγώ την απάντηση μου, σήμερα η Aegean έστειλε καινούριο email οποίο λέει ότι "έχουν ήδη προχωρήσει στην επιστροφή του αντιτίμου της πτήσης". Εγώ λεφτά δεν έχω δει στον λογαριασμό μου. Τώρα τι εννοεί με την φράση "έχουμε ήδη προχώρηση", δλδ έχουν ήδη πληρώσει ή έχουν κάνει ενέργειες για να πληρώσουν κάποια στιγμή. Πάντως μεγάλη κλτουμπα, εκεί που έλεγαν δεν πληρώνουμε, τώρα το αλλάζουν. Τι ήταν αυτό που τους έκανε να αλλάξουν την απόφαση τους? Είναι απόφαση μόνο για αυτή την περίπτωση ή κάτι γενικό? Μήπως όσοι είχαν πετάξει προς τον προορισμό τους και τους ακύρωσαν την επιστροφή, τους πληρώνουν για το κομμάτι που δεν πέταξαν? Ενώ σε όσους ακυρώθηκε η πτήση χωρίς να πετάξουν καθόλου τους δίνουν voucher? 1
bongojam Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Είμαι περίεργος να μάθω αν και πότε θα λάβεις τα χρήματα. Προσωπικά θα περίμενα μέχρι την Τετάρτη κι αν ακόμα δεν είχαν φανεί θα ενημέρωνα την ΥΠΑ και τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή. «Έχουμε ήδη προχωρήσει στην επιστροφή» [θα έπρεπε να] σημαίνει ότι έχουν κάνει όλες τις ενέργειες από την πλευρά τους και έχουν στείλει τα χρήματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Έχουν ενημερώσει το λογιστήριο, να ενημερώσει την τράπεζα, να σου επιστρέψουν το αντίτιμο. Ζήτα και το νόμιμο τόκο.
agnostos13 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 2/5/2020 στις 4:37 ΜΜ, Malthador είπε Εντάξει, κοροϊδεύει και η ΥΠΑ τώρα. Τι πάει να πει «Oι εν λόγω διατάξεις εφαρμόζονται για τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες»; Μιλάμε για διακρατικές πτήσεις που εμπλέκουν αεροδρόμια άλλων κρατών και διεθνείς κανόνες. Είναι σοβαρή υπηρεσία να βγαίνει και να λέει ότι σύμφωνα με το ΤΑΔΕ ΦΕΚ θα ισχύει το ΔΕΙΝΑ για τις ελληνικές αεροπορικές; Δηλαδή η αντίστοιχη ΥΠΑ στην Γερμανία θα απαντήσει «δεν χρειάζεται να σου επιστρέψει χρήματα η Aegean, Γερμανέ υπήκοε, γιατί στην Ελλάδα ο νόμος λέει έτσι»; Σοβαρή υπηρεσία, μπράβο της. Δυστυχώς σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες έχουν μεριμνήσει (οι αεροπορικές) να περάσουν αντίστοιχα ψηφίσματα... Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από agnostos13 1
cgioris Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 18 ώρες πριν, agnostos13 είπε Δυστυχώς σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες έχουν μεριμνήσει (οι αεροπορικές) να περάσουν αντίστοιχα ψηφίσματα... Και δίνουμε δωρεάν δάνεια στις αεροπορικές, και τις σώζουν με λεφτά δικά μας. Για τις αεροπορικές δεν ισχύει η ελεύθερη αγορά και το κράτος μπορεί να παρεμβαίνει. Επιστροφή χρημάτων, εκκαθάριση και περιμένουμε τις νέες εταιρείες που θα δημιουργηθούν. Και τα λεφτά που θα περισσέψουν από τη διάσωση, ας τα δώσουμε στην πραγματική οικονομία, και όχι στα Golden Boys της εταιρείας. Οι αεροπορικές μετά θα έρθουν από μόνες τους αν είσαι σοβαρή χώρα.
johnykim Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Στις 29/4/2020 στις 2:24 ΜΜ, Nihlus89 είπε Ευτυχώς τα έκλεισες με πιστωτική και όχι με PayPal θέλεις να πεις. To PayPal δεν είναι υποχρεωμένο να σου επιστρέψει τα χρήματά σου πίσω σε αυτές τις περιπτώσεις, σε αντίθεση με τράπεζες/πιστωτικά ιδρύματα που εκδίδουν πιστωτικές κάρτες (https://www.eccireland.ie/ecc-net-chargeback-report-2020/) Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι αρχικά να ζητήσεις τα χρήματά σου πίσω από την Aegean, με την αιτιολογία ότι η πτήση σου ακυρώθηκε και δεν μπορούν πλέον να σου προσφέρουν την υπηρεσία για την οποία πλήρωσες. Μπορείς να παραθέσεις την Ευρωπαϊκή νομοθεσία: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1476179175834&uri=CELEX:32004R0261. ΜΗΝ δεχτείς voucher, παρά μόνο την πλήρη επιστροφή του ποσού. Αν όλο αυτό μπορεί να γίνει γραπτώς (email, chat, social media κλπ) ακόμα καλύτερα. Αφού αρνηθούν, με ό,τι στοιχεία έχεις από την επικοινωνία σου μαζί τους, ξεκίνα την αποποίηση πληρωμής μέσω της τράπεζας ή όποιου σου εξέδωσε την πιστωτική σου κάρτα, περιγράφοντας τα παραπάνω. Η τράπεζα θα το μεταβιβάσει στο πιστωτικό ίδρυμα (Visa ή MasterCard συνήθως), οπού είναι 100% υπόλογο στο να λάβεις αυτό για το οποίο πλήρωσες. Καλή τύχη! Καλησπέρα, η αποποίηση πληρωμής μπορεί να γίνει αν έχει πραγματοποιηθεί η συναλλαγή και με χρεωστική κάρτα;
headbanger Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 εμένα πάντως για κάτι πτήσεις που είχα Αθηνα/Σαλονίκη το καλοκαίρι που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω μιας και οι πτήσεις από Καναδά ακυρώθηκαν, έχω πάρει τα @@ μου. ούτε πιστωτικό δεν μου δίνουν να μπορώ να το χρησιμοποιήσω του χρόνουν άμα καταφέρω και έρθω.
KostasRo Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Καλησπέρα, επικοινώνησα με την τράπεζα ( Alphabank ) της πιστωτικής που είχα αγοράσει τα εισιτήρια της Aegean για πτήσεις Απριλίου που ακυρώθηκαν και μου είπαν ότι θα μου στείλουν φόρμα για να συμπληρώσω την αμφισβήτηση συναλλαγής παραθέτοντας και ότι στοιχεία έχω ( ακυρωτικά,mail με aegean κτλ ). Περιμένω... Έχει κάποιος προχωρήσει περισσότερο με κάποια τράπεζα? Έχει κανείς καταφέρει να πάρει τελικά πίσω τα χρήματα από αμφισβήτηση συναλλαγής ( για ακύρωση πτήσεων ) από πιστωτική από τις ελληνικές τράπεζες?
KostasRo Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Chargeback-Report-2020.pdf 9 ώρες πριν, johnykim είπε Καλησπέρα, η αποποίηση πληρωμής μπορεί να γίνει αν έχει πραγματοποιηθεί η συναλλαγή και με χρεωστική κάρτα; Chargeback-Report-2020.pdf "In terms of chargeback, EU-law only covers credit card chargeback. Purchases where debit cards are used are not covered by EU-law but can be covered by national law such as in Denmark and Portugal. Debit card holders may nevertheless under certain circumstances enjoy protection of the card companies operating rules." Μάλλον δεν γίνεται με χρεωστική, αλλά ψάξτο περισσότερο ( ρώτα την τράπεζα ) για να είσαι σίγουρος Επεξ/σία 6 Μαΐου 2020 από KostasRo 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις