ddoottaa Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα παιδιά, έχω μια μητρική της Gigabyte ga b75m d3v η οποία είχε να χρησιμοποιηθεί καιρό αλλά δούλευε στο παρελθόν.Πήρα λοιπόν ενα i5 2400 να την δοκιμάσω αλλά έχει ένα θέμα δεν δέχεται καθόλου ρεύμα , δηλαδή δεν γυρνάει ούτε ο cpu fan ούτε ζεσταίνεται ο επεξεργαστής, ούτε post τπτ. Το μόνο που συμβαίνει είναι ότι υπερθερμαίνεται το northbridge σε βαθμό όπου σε 3-4 λεπτά δεν μπορώ ούτε να το ακουμπήσω. Δοκίμασα 2 διαφορετικά τροφοδοτικά τα οποία δουλεύουν 100% ,δοκίμασα dimmakia ραμ 2 ή και 1-1 τα οποία δουλεύουν σε άλλο σύστημα και επίσης δοκίμασα και με κάρτα γραφικών κουμπωμένη και πάλι τπτ μόνο υπερθέρμανση του northbridge.Γενικά δεν βλέπω κάποιον φουσκωμένο πυκνωτή ή κάτι να μυρίζει καμένο και ούτε παρατήρησα pins στραβά. Τι πιστεύετε είναι πρόβλημα μητρικής και αν ναι φτιάχνεται; Επίσης δεν έχω άλλον επεξεργαστή να δοκιμάσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Στις 31/3/2020 στις 10:38 ΜΜ, ddoottaa είπε Καλησπέρα παιδιά, έχω μια μητρική της Gigabyte ga b75m d3v η οποία είχε να χρησιμοποιηθεί καιρό αλλά δούλευε στο παρελθόν.Πήρα λοιπόν ενα i5 2400 να την δοκιμάσω αλλά έχει ένα θέμα δεν δέχεται καθόλου ρεύμα , δηλαδή δεν γυρνάει ούτε ο cpu fan ούτε ζεσταίνεται ο επεξεργαστής, ούτε post τπτ. Το μόνο που συμβαίνει είναι ότι υπερθερμαίνεται το northbridge σε βαθμό όπου σε 3-4 λεπτά δεν μπορώ ούτε να το ακουμπήσω. Δοκίμασα 2 διαφορετικά τροφοδοτικά τα οποία δουλεύουν 100% ,δοκίμασα dimmakia ραμ 2 ή και 1-1 τα οποία δουλεύουν σε άλλο σύστημα και επίσης δοκίμασα και με κάρτα γραφικών κουμπωμένη και πάλι τπτ μόνο υπερθέρμανση του northbridge.Γενικά δεν βλέπω κάποιον φουσκωμένο πυκνωτή ή κάτι να μυρίζει καμένο και ούτε παρατήρησα pins στραβά. Τι πιστεύετε είναι πρόβλημα μητρικής και αν ναι φτιάχνεται; Επίσης δεν έχω άλλον επεξεργαστή να δοκιμάσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων !! Παλιότερα με ποιο επεξεργαστή λειτουργούσε;
ddoottaa Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Με έναν i3 2ης γενιάς δεν θυμάμαι ακριβώς, οποίος δεν υπάρχει πλέον.Απλά αν είχε θέμα ο cpu δεν θα γυρνούσε έστω ο cpu fan?
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, ddoottaa είπε Με έναν i3 2ης γενιάς δεν θυμάμαι ακριβώς, οποίος δεν υπάρχει πλέον.Απλά αν είχε θέμα ο cpu δεν θα γυρνούσε έστω ο cpu fan? Δοκιμάσατε δεύτερο τροφοδοτικό και έξω από το κουτί με τα απολύτως απαραίτητα; Κάποια εικόνα μπρος-πίσω της μητρικής (χωρίς τα εξαρτήματα συνδεδεμένα) Επεξ/σία 2 Απριλίου 2020 από Τέρης Α.
ddoottaa Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 30 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Δοκιμάσατε δεύτερο τροφοδοτικό και έξω από το κουτί με τα απολύτως απαραίτητα; Κάποια εικόνα μπρος-πίσω της μητρικής (χωρίς τα εξαρτήματα συνδεδεμένα) Δοκίμασα με 2 τροφοδοτικά που δουλεύουν σίγουρα άλλο δεν έχω και εκτός κουτί την δοκίμαζα συνέχεια. Δοκίμασα μόνο cpu ram αλλά και με κάρτα γραφικών και με δίσκο συνδεδεμένο , το μόνο που γίνεται είναι να ζεσταίνεται πάρα πολύ το northbridge όπου το άλλαξα και πάστα και πάλι τα ίδια. Θα στείλω αύριο φωτογραφίες μήπως είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω να δω. Ευχαριστώ πάντως!
ddoottaa Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Φωτογραφίες της μητρικής https://ibb.co/z56XCqr https://ibb.co/QkBXbJs https://ibb.co/K0RmXDf
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 18 λεπτά πριν, ddoottaa είπε Φωτογραφίες της μητρικής https://ibb.co/z56XCqr https://ibb.co/QkBXbJs https://ibb.co/K0RmXDf Απ΄ ότι είδα τα BIOS chips έχουν βγάλει μία χρωματιστή κυλίδα το καθένα. Κι άλλοι που έχουν αναφέρει παρόμοια βλάβη είχαν αυτό το σύμπτωμα. Επίσεις, ελέγξτε λίγο στη μητρική σας το κάτω δεξιά τρανσίστορ που έχω κυκλώσει. Είναι σπασμένο ή έχει σκόνη;
ddoottaa Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Απ΄ ότι είδα τα BIOS chips έχουν βγάλει μία χρωματιστή κυλίδα το καθένα. Κι άλλοι που έχουν αναφέρει παρόμοια βλάβη είχαν αυτό το σύμπτωμα. Επίσεις, ελέγξτε λίγο στη μητρική σας το κάτω δεξιά τρανσίστορ που έχω κυκλώσει. Είναι σπασμένο ή έχει σκόνη; Χνούδι ήταν στο τρανσίστορ. Αυτό με τις κηλίδες επιλύεται κάπως ή αν γίνεται κάτι για ποσταρει η μητρική ;
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 11 λεπτά πριν, ddoottaa είπε Χνούδι ήταν στο τρανσίστορ. Αυτό με τις κηλίδες επιλύεται κάπως ή αν γίνεται κάτι για ποσταρει η μητρική ; Από τα λίγα που έχω διαβάσει δεν έχει βρεθεί λύση. Περιμέντε μήπως δει και κάποιος άλλος το θέμα σας και προτείνει κάτι. 1
ddoottaa Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Έγινε σ΄ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον πάντως να σαι καλά! 1
boombastik Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Βγάλε την ψυχτρα στο Northbridge και δεν αν έχει βραχυκύκλωμα κάπου. Τις κουκίδες στο bios τις βάζουν οι τεχνικοί της gigabyte για να ξεχωρίζουν ότι τα έχουν ελενξει για καλη λειτουργία.
Coppermine Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Στις 5/4/2020 στις 6:38 ΠΜ, boombastik είπε Βγάλε την ψυχτρα στο Northbridge και δεν αν έχει βραχυκύκλωμα κάπου
snbblp Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 31/3/2020 στις 10:38 ΜΜ, ddoottaa είπε Καλησπέρα παιδιά, έχω μια μητρική της Gigabyte ga b75m d3v η οποία είχε να χρησιμοποιηθεί καιρό αλλά δούλευε στο παρελθόν.Πήρα λοιπόν ενα i5 2400 να την δοκιμάσω αλλά έχει ένα θέμα δεν δέχεται καθόλου ρεύμα , δηλαδή δεν γυρνάει ούτε ο cpu fan ούτε ζεσταίνεται ο επεξεργαστής, ούτε post τπτ. Το μόνο που συμβαίνει είναι ότι υπερθερμαίνεται το northbridge σε βαθμό όπου σε 3-4 λεπτά δεν μπορώ ούτε να το ακουμπήσω. Δοκίμασα 2 διαφορετικά τροφοδοτικά τα οποία δουλεύουν 100% ,δοκίμασα dimmakia ραμ 2 ή και 1-1 τα οποία δουλεύουν σε άλλο σύστημα και επίσης δοκίμασα και με κάρτα γραφικών κουμπωμένη και πάλι τπτ μόνο υπερθέρμανση του northbridge.Γενικά δεν βλέπω κάποιον φουσκωμένο πυκνωτή ή κάτι να μυρίζει καμένο και ούτε παρατήρησα pins στραβά. Τι πιστεύετε είναι πρόβλημα μητρικής και αν ναι φτιάχνεται; Επίσης δεν έχω άλλον επεξεργαστή να δοκιμάσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων !! με ανησυχούν 2 πράγματα: μια γρατζουνιά που πιάνει και τα through rivets, και μια μαυρίλα? οξείδωση? ένδειξη βραχυκυκλώματος? κοντά στο CPU socket. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από snbblp
ddoottaa Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Γενικά , το πρώτο πράγμα που έκανα όταν είδα ότι ζεσταινόταν το northbridge ήταν να του αλλάξω πάστα.Δεν δοκίμασα χωρίς την ψύχτρα του. Υπάρχει πρόβλημα αν δεν την βάλω καθόλου και δοκιμάσω; 2 ώρες πριν, snbblp είπε με ανησυχούν 2 πράγματα: μια γρατζουνιά που πιάνει και τα through rivets, και μια μαυρίλα? οξείδωση? ένδειξη βραχυκυκλώματος? κοντά στο CPU socket. Το πρώτο δεν είναι γρατζουνία , γιατί το είδα όταν έβγαλα την φωτό και τρόμαξα. Τρίχα είναι 🤣🤣. Όσο για το δεύτερο θα το τσεκάρω πιο προσεκτικά και θα ενημερώσω!
snbblp Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 38 λεπτά πριν, ddoottaa είπε Γενικά , το πρώτο πράγμα που έκανα όταν είδα ότι ζεσταινόταν το northbridge ήταν να του αλλάξω πάστα.Δεν δοκίμασα χωρίς την ψύχτρα του. Υπάρχει πρόβλημα αν δεν την βάλω καθόλου και δοκιμάσω; Το πρώτο δεν είναι γρατζουνία , γιατί το είδα όταν έβγαλα την φωτό και τρόμαξα. Τρίχα είναι 🤣🤣. Όσο για το δεύτερο θα το τσεκάρω πιο προσεκτικά και θα ενημερώσω! Αφού ζεσταίνεται τόσο και μυρίζει με την ψύκτρα, αν την βγάλεις κιόλας θα ξετρυπήσει στην... Βενεζουέλα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα