Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα μάγκες. 

Μένω περίπου 8 χιλιόμετρα από το κέντρο πόλης 50.000+ κατοίκων, εχω 24αρι adsl αλλά μου έρχεται μαξ 1.6mbps. Upload speed 0.2mbps. Αθλιες ταχύτητες. 

Έχω κάνει χιλιάδες παράπονα, και πιπιλανε συνέχεια πως είμαι μακριά από το κέντρο. Ζητησα τουλάχιστον μείωση ποσού και μου λένε ούτε αυτό γίνεται. Μετά μου πρότειναν speed poster αλλά 4G μέσα στο σπίτι είναι σχεδόν ανύπαρκτο. 

Εφόσον δεν νοιάζονται να κάνουν κάτι, και λαμβάνοντας υπόψην πως και άλλοι παροχοι δεν υποστηρίζουν vdsl/fiber, γίνεται να κάνω κάτι από την πλευρά μου; Δεν μπορώ να διανοηθώ πως γίνεται να χάνω τόσο πολύ, από 24 σε 1.6. Λένε αλήθεια; 

Τώρα και με τον ιό που είμαστε όλη μέρα σπίτι ούτε ταινίες δεν μπορώ να δω.. Ούτε gaming. 

Καμία συμβουλή; 

P.S Έψαξα για ασύρματο ίντερνετ αλλά δεν

Επεξ/σία από AntoMast
Δημοσ.

Φιλε μου μενω σε χωριο αλλα στο κεντρο που εχουμε καφαο πολυ κοντα οποτε πιανω αρκετα καλη ταχυτητα.

Ενας θειος μου ομως που μενει πχ οπως εσυ 5-6 κμ απο το κεντρο πιανει 4mbps

Μακαρι να βρεις μια λυση η να ξερει καποιο παιδι να σε βοηθησει καλυτερα

Δημοσ.

Η απόσταση μου απο την πόλη είναι περίπου 6-7 χλμ, όμως καφάο έχω στο ένα χλμ από εμένα. Ταχύτητες έχω από 12-13 down και 1-1,2 up. Σημειωτέον ότι όταν έβαλα 24άρι πριν 3 χρόνια είχα 14,5 και 1,4 το οποίο ανέβαινε κατά καιρούς φτάνοντας τελικά τα 17 down- 1.8 up. Ξαφνικά πέρσυ τέτοια εποχή άρχισε να πέφτει φτάνοντας κάποια στιγμή το καλοκαίρι τα 5-8 down 0.8 up. μετά από επανειλημένες ενοχλήσεις στην εξυπηρέτηση πελατών (Cosmote χρόνος αναμονής πάνω από 30 λεπτά κάθε φορά) όπου δεν 'έβλεπαν κάποιο πρόβλημα με την γραμμή', κάλεσα τις βλαβες,ήρθαν δύο τεχνικοί και 10 λεπτά μετά είχα πάλι 12-13 και 1,1 μόνο. Ευελπιστώ να πάρω κάτι καλύτερο τώρα που πέρασαν fiber μέχρι το καφάο. Γνώμη μου: Κάλεσε τις βλάβες να έρθει τεχνικός ενώ παραλληλα κάνε μια βόλτα στα γύρω σπίτια να δεις τι ταχύτητες έχουν. Ετσι θα ξέρεις τι γίνεται γενικά στην περιοχή σου. Τελος απείλησε ότι θα αλλάξεις πάροχο (αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, d3v4st4tor είπε

Η απόσταση μου απο την πόλη είναι περίπου 6-7 χλμ, όμως καφάο έχω στο ένα χλμ από εμένα. Ταχύτητες έχω από 12-13 down και 1-1,2 up. Σημειωτέον ότι όταν έβαλα 24άρι πριν 3 χρόνια είχα 14,5 και 1,4 το οποίο ανέβαινε κατά καιρούς φτάνοντας τελικά τα 17 down- 1.8 up. Ξαφνικά πέρσυ τέτοια εποχή άρχισε να πέφτει φτάνοντας κάποια στιγμή το καλοκαίρι τα 5-8 down 0.8 up. μετά από επανειλημένες ενοχλήσεις στην εξυπηρέτηση πελατών (Cosmote χρόνος αναμονής πάνω από 30 λεπτά κάθε φορά) όπου δεν 'έβλεπαν κάποιο πρόβλημα με την γραμμή', κάλεσα τις βλαβες,ήρθαν δύο τεχνικοί και 10 λεπτά μετά είχα πάλι 12-13 και 1,1 μόνο. Ευελπιστώ να πάρω κάτι καλύτερο τώρα που πέρασαν fiber μέχρι το καφάο. Γνώμη μου: Κάλεσε τις βλάβες να έρθει τεχνικός ενώ παραλληλα κάνε μια βόλτα στα γύρω σπίτια να δεις τι ταχύτητες έχουν. Ετσι θα ξέρεις τι γίνεται γενικά στην περιοχή σου. Τελος απείλησε ότι θα αλλάξεις πάροχο (αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα).

Μόλις εστειλα το 305ο μήνυμα (βάλε και τα τηλεφωνήματα) σε διάστημα ενός χρόνου, μπας και φιλοτιμηθουν. 

Θα μπορούσα να αρχίσω της απειλές πως φεύγω κτλπ αλλά δεν νομίζω να πιάσει. Ξερουν πολύ καλά οι ίδιοι ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, ή έστω κάτι πολύ καλύτερο έτσι ώστε να είναι αρκετό να σε κάνει να πληρώσεις πρόστιμο διακοπής συμβολαίου + να μπεις σε διαδικασία εύρεσης νέου παροχου. 

Και αν μιλησεις για μείωση πόσου θα σου πουν το κλασικό "στο χαρτί έγραφε ΕΩΣ 24mbps", δηλαδή σαν να σου λένε και 0.5 mbps να πιάνεις πάλι τα ίδια λεφτά θα πληρώσεις, λες και ευθύνεται ο πελάτης (που αυτό γίνεται). Τέλος πάντων.. 

Επεξ/σία από AntoMast
  • Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, AntoMast είπε

Μόλις εστειλα το 305ο μήνυμα (βάλε και τα τηλεφωνήματα) σε διάστημα ενός χρόνου, μπας και φιλοτιμηθουν. 

Θα μπορούσα να αρχίσω της απειλές πως φεύγω κτλπ αλλά δεν νομίζω να πιάσει. Ξερουν πολύ καλά οι ίδιοι ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, ή έστω κάτι πολύ καλύτερο έτσι ώστε να είναι αρκετό να σε κάνει να πληρώσεις πρόστιμο διακοπής συμβολαίου + να μπεις σε διαδικασία εύρεσης νέου παροχου. 

Και αν μιλησεις για μείωση πόσου θα σου πουν το κλασικό "στο χαρτί έγραφε ΕΩΣ 24mbps", δηλαδή σαν να σου λένε και 0.5 mbps να πιάνεις πάλι τα ίδια λεφτά θα πληρώσεις, λες και ευθύνεται ο πελάτης (που αυτό γίνεται). Τέλος πάντων.. 

δεν χάνεις να κάνεις μια καταγγελία στην ΕΕΤΤ  επισυναπτοντας μαζί και φωτογραφίες από το router και  κάποιο speedtest

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας και χρόνια πολλά,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν όσοι έχετε vdsl OTE, παρατηρείτε τον τελευταίο καιρό φαινόμενα τύπου "βύθισης" (καταχρηστικός μεν ο όρος, περιγραφικός δε) στο downstream. Εδώ και κάποιες ημέρες πέφτει απότομα το downstream (σε επίπεδα τύπου 10Mbps, 7.5Mbps σε 50αρα γραμμή, που γενικά παρουσιάζει καλή σταθερότητα) και ταυτόχρονα αυξάνεται το SNR στο downstream/upstream, ενώ όταν μετά από 2' επανέρχεται η ταχύτητα (τιμές γύρω στα 54900), το SNR μειώνεται (από 28/31 δίνει τιμές τύπου 17/21). Το θέμα είναι ότι παρατηρείται έντονα και συνεχόμενα, λόγω βίντεο κλήσεων Skype που πραγματοποιουμε. 

Για να μην το μπλέκουμε το θέμα, τα αυτονόητα έχουν γίνει πολλάκις (reset router, δήλωση βλάβης κ.λπ.).

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/3/2020 στις 7:58 ΜΜ, AntoMast είπε

Καλησπέρα μάγκες. 

Μένω περίπου 8 χιλιόμετρα από το κέντρο πόλης 50.000+ κατοίκων, εχω 24αρι adsl αλλά μου έρχεται μαξ 1.6mbps. Upload speed 0.2mbps. Αθλιες ταχύτητες. 

Έχω κάνει χιλιάδες παράπονα, και πιπιλανε συνέχεια πως είμαι μακριά από το κέντρο. Ζητησα τουλάχιστον μείωση ποσού και μου λένε ούτε αυτό γίνεται. Μετά μου πρότειναν speed poster αλλά 4G μέσα στο σπίτι είναι σχεδόν ανύπαρκτο. 

Εφόσον δεν νοιάζονται να κάνουν κάτι, και λαμβάνοντας υπόψην πως και άλλοι παροχοι δεν υποστηρίζουν vdsl/fiber, γίνεται να κάνω κάτι από την πλευρά μου; Δεν μπορώ να διανοηθώ πως γίνεται να χάνω τόσο πολύ, από 24 σε 1.6. Λένε αλήθεια; 

Τώρα και με τον ιό που είμαστε όλη μέρα σπίτι ούτε ταινίες δεν μπορώ να δω.. Ούτε gaming. 

Καμία συμβουλή; 

P.S Έψαξα για ασύρματο ίντερνετ αλλά δεν

Λένε αλήθεια, δεν είναι όλα τόσο κακά όσο τα παρουσιάζουμε. Ειδικά ο ΟΤΕ όταν πέρασε στους Γερμανούς έχει ανέβει επίπεδο. Τέλος πάντων, στο δια ταύτα. Τι μπορείς να κάνεις; Μπορείς να βάλεις το Speedbooster και να αγοράσεις μια κεραία 4G εξωτερικού χώρου για να ενισχύσει το σήμα. Θα χρειαστεί βέβαια να φέρεις το καλώδιο μέσα στο σπίτι αλλά είναι και η μόνη ασφαλής λύση στην περίπτωσή σου. Όπου και να πας βελτίωση καλύτερη στο χαλκό δε θα δεις. Εναλλακτικά δορυφορικό ίντερνετ αλλά και αυτό κοστίζει και έχει ping άρα ξέχνα τα multiplayer. 

Έκπτωση δε νομίζω να δικαιούσαι πράγματι. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.
4 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Γειά σας και χρόνια πολλά,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν όσοι έχετε vdsl OTE, παρατηρείτε τον τελευταίο καιρό φαινόμενα τύπου "βύθισης" (καταχρηστικός μεν ο όρος, περιγραφικός δε) στο downstream. Εδώ και κάποιες ημέρες πέφτει απότομα το downstream (σε επίπεδα τύπου 10Mbps, 7.5Mbps σε 50αρα γραμμή, που γενικά παρουσιάζει καλή σταθερότητα) και ταυτόχρονα αυξάνεται το SNR στο downstream/upstream, ενώ όταν μετά από 2' επανέρχεται η ταχύτητα (τιμές γύρω στα 54900), το SNR μειώνεται (από 28/31 δίνει τιμές τύπου 17/21). Το θέμα είναι ότι παρατηρείται έντονα και συνεχόμενα, λόγω βίντεο κλήσεων Skype που πραγματοποιουμε. 

Για να μην το μπλέκουμε το θέμα, τα αυτονόητα έχουν γίνει πολλάκις (reset router, δήλωση βλάβης κ.λπ.).

Καποιο θεμα στην καλωδιωση μεσα ή εξω απο το σπιτι, μου ακουγεται σαν να ειναι παρεμβολες απο ηλεκτρικες μηχανες ή συσκευες που λειτουργουν με ρευμα πχ ασανσερ ή ψυγειο ή ακομη και ο φωτισμος του δημου. Το εχεις τσεκαρει; Το κανει σε συγκεκριμενη ωρα;

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τις τελευταίες μέρες το κάνει γενικά και αόριστα. Ποτέ πριν, δεν είχα αντίστοιχο πρόβλημα. Με την καλωδίωση και τυχόν νέες εγκαταστάσεις από όσο γνωρίζω, δεν άλλαξε κάτι τις τελευταίες ημέρες στην πολυκατοικία. 

Η πρόταση της υποστήριξης πελατών είναι να αλλαχθεί όλος ο εξοπλισμός (να πάρω δηλαδή, ένα νέο speedport plus) και έχει ο Θεός.. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Εκτός από την απάντηση σε ποστ >8 μηνών του παραπάνω χρήστη, έχει κάποιος άλλος να προσθέσει κάτι για το πιο πρόσφατο ζήτημα που ανέφερα και παραπάνω; 

Αφού έκανες undig , δεν είδα από ποτέ είναι :D

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επιστρέφω μετά από ημέρες για να ενημερώσω ότι το πρόβλημα εν τέλει λύθηκε και ήταν (όπως υποπτευομουν σωστά) στο KV του ΟΤΕ. Μετά από επανειλημμένες οχλήσεις στον πάροχο, δέησαν και έστειλαν τεχνικό να το ελέγξει και να επιλύσει τη βλάβη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...