sphinxgr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Το τσιγάρο δεν παίζει ρόλο. Υγρασία αρκετή ίσως να μην έχεις μέσα στο σπίτι, αλλά αν έχεις καλά αλουμίνια και δεν μπαίνει αέρας λόγω αυτών, εύκολα δημιουργείται μουχλα. Δες και αυτό: https://www.skroutz.gr/s/12154000/Vivechrom-Neopal-Kitchen-Bathroom-Λευκό-10lt.html
ardi21 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Το τσιγάρο δεν παίζει ρόλο. Υγρασία αρκετή ίσως να μην έχεις μέσα στο σπίτι, αλλά αν έχεις καλά αλουμίνια και δεν μπαίνει αέρας λόγω αυτών, εύκολα δημιουργείται μουχλα. Δες και αυτό: https://www.skroutz.gr/s/12154000/Vivechrom-Neopal-Kitchen-Bathroom-Λευκό-10lt.html Tα αλουμινια μου δεν θα τα ελεγα και πολυ καλα. To αντιθετο. Ναι αυτο εχω βαλει και στο πρωτο μου μήνυμα 🙂 Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2020 από ardi21
Joshua21 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, ardi21 είπε Η αιτια ειναι οτι οι υδρατμοι και γενικα ο ζεστος αερας παει πανω στο ταβανι το οποιο δεν ειναι μονωμενο. Αν ηταν δεν θα ειχα προβλημα. Μονωση ομως δεν μπορω να κανω. Ε αφού τα ξέρεις όλα, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Όσο για τα χρώματα που ήταν η αρχική σου ερώτηση sorry αλλά δεν ξέρω και πολλά, εκτός του ότι τα χρώματα kitchen and bath προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή στη δημιουργία μούχλας και μυκητών.
ardi21 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Ε αφού τα ξέρεις όλα, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Όσο για τα χρώματα που ήταν η αρχική σου ερώτηση sorry αλλά δεν ξέρω και πολλά, εκτός του ότι τα χρώματα kitchen and bath προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή στη δημιουργία μούχλας και μυκητών. Δεν τα ξερω ολα για αυτο και ρωταω. Με την λογικη πηγαινω και αυτα που εχω διαβασει. Εγω αυτην την αιτια εχω καταλαβει απο τα λιγα που ξερω. Αν καποιος αλλος μου πει κατι, θα το δω.
petasis Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσεις από κάποιο καθαριστικό. Δεν δοκιμάζεις το D-95 Cleaner σε μια μεριά, να δεις πως πάει; Είχα και εγώ παλιά αυτό το πρόβλημα, το ταβάνι όλο πράσινο τον χειμώνα. Με μόνωση λύθηκε. Αλλά τα είπαμε αυτά. Και να πω και την γνώμη του τρελού, που το έχω κάνει στο μπάνιο μου: μην βάψεις καθόλου. Άσε τον σοβά σκέτο. Στο μπάνιο, δεν έχω βάψει το ταβάνι καθόλου, το έχω τρίψει πολύ καλά. Είναι 30 χρόνια έτσι, ούτε μούχλες ούτε τίποτα. 1
ardi21 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, petasis είπε Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσεις από κάποιο καθαριστικό. Δεν δοκιμάζεις το D-95 Cleaner σε μια μεριά, να δεις πως πάει; Είχα και εγώ παλιά αυτό το πρόβλημα, το ταβάνι όλο πράσινο τον χειμώνα. Με μόνωση λύθηκε. Αλλά τα είπαμε αυτά. Και να πω και την γνώμη του τρελού, που το έχω κάνει στο μπάνιο μου: μην βάψεις καθόλου. Άσε τον σοβά σκέτο. Στο μπάνιο, δεν έχω βάψει το ταβάνι καθόλου, το έχω τρίψει πολύ καλά. Είναι 30 χρόνια έτσι, ούτε μούχλες ούτε τίποτα. Θα το τσεκαρω αυτο το καθαριστικο., Γενικα υπαρχουν πολλα και δεν ξερω αν εχουν καποια σοβαρη διαφορα μεταξυ τους. Τωρα οσον αφορα το βαψιμο, ειναι δυσκολο να αφησω αβαφτο ολο το σπιτι...
mtkdog Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Γενικοτερα το θεμα σου ειναι θερμογεφυρες οπως ολοι αναφερουν, το ειχα και εγω στο σπιτι μου, θες θερμομονωση. Αν δεν εχεις τα χρηματα να την κανεις σωστα (απο επαγγελματια) και εισαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι η υγρομονωση σητν ταρατσα ειναι καλη, αγορασε 4-5 μεγαλα κομματια (2X0.75m) εξηλασμενη πολυστερινη 5αρα (τυπου DOW/FIBRAN), ειναι φθηνη, και βαλε την στην ταρατσα σου πανω απο το σημειο οπου βγαινει η υγρασια, οσο περισσοτερο καλυψεις, τοσο καλυτερα, καλο να την βαψεις με ενα φθηνο ακρυλικο πλαστικο να μην την φαει ο ηλιος και βαλε πετρες/πλακες βαριες πανω μην στα παρει ο αερας. Δεν θα σου λυσει το θεμα με τις θερμογεφυρες απολυτα, αλλα θα βοηθησει 75%. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ παρε οιοδηποτε χρωμα κουζινας η μπανιου και βαψε το ταβανι σου. Περιεχουν ψευδαργυρο που εμποδιζει την μούχλα να φυτρωσει (θελει βαψιμο μετα καθε 2-3 χρονια). Επισης υπαρχει προσθετο για ολα τα χρωματα που τα κανει αντιμουχλικα, φθηνοτερη λυση παο τα ετοιμα, το πουλανε χρωματοπωλεια, LEROY, PRAKTIKER, βαλε την πιο ΜΕΓΑΛΗ δοση που λεει (ενα μπουκαλακι εχει 15-18 ΕUR και ειναι για 10 δες λιτρα), μετα βαλε ο,τι πλαστικο εσωτερικου θες SOS: ΠΡΙΝ περασεις το χρωμα ομως, πουλανε ειδικα μουχλο-καθαριστηκα (πχ ΧΡΩΤΕΧ, VITEX, DUROSTICK), πρεπει να to περασεις και τριψεις καλα να φυγει οσο γινεται διοτι η μουχλα θα σου βγει ΜΕΣΑ απο το χρωμα (εχει πορους το χρωμα!). ΜΗΝ αφησεις και κυριως σε κρεβ/ρα μουχλα, μπορεις να παθεις σοβαρη ζημια στα πνευμονια. Καλη δουλεια! Μιχαλης 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα