Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε μεγαλο μερος του ταβανιου  σε ολο σχεδον το σπιτι, εχω το κλασσικο προβλημα της μουχλας με τα μαυρα στιγματα λογω εσωτερικης υγρασιας (παρολο που αεριζεται πολυ). Δεν ξερω βεβαια και αν επιβαρυνεται λογω του οτι κανω ηλεκτρονικο τσιγαρο. Εχω προμηθευτει αφυγραντηρα προσφατα και ξερω οτι για να λυθει το θεμα ριζικα θα πρεπει να γινει θερμομονωση της ταρατσας. Επειδη αυτο δεν ειναι εφικτο, προς το παρον, θα προχωρησω σε βαψιμο και θελω μια βοηθεια στα χρωματα.

Εχω βρει αυτο: https://www.skroutz.gr/s/12154000/Vivechrom-Neopal-Kitchen-Bathroom-Λευκό-10lt.html?from=account_favorites. Εχει καποιος καμια εμπειρια απο το συγκεκριμενο?

Επισης εχω βρει και αντιμουχλικο ασταρι https://www.texnotropies.gr/index.php?route=product/product&product_id=386 αλλα το εχει μονο αυτο το καταστημα και σε πολυ μικρη ποσοτητα, δεν με φτανει για ολο το σπιτι. Θεωρειται απαραιτητο να μπει και αντιμουχλικο ασταρι?

Γενικα αν υπαρχει οποιαδηποτε αλλη συμβουλη ειναι ευπροσδετκη. Π.χ καποιο καλο προιον για να βγαλω την μουχλα πρωτα.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, logistoulis είπε

είσαι σίγουρος ότι δεν σου κατεβαίνει από πάνω η υγρασία; 

Tην ταρατσα την περναω καθε 2 χρονια μονωτικο πλαστικο. Επισης ξερω οτι οταν η υγρασια ειναι εξωτερικη σου κανει καποιε κιτρινιλες και πρασινιλες. Τα μαυρα στιγματα ειναι η εσωτερικη.

Τωρα τι να πω, δεν ξερω. Πως μπορω να το τσεκαρω αυτο?

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα δεν κατεβαίνει απο πάνω η υγρασία?

Μήπως μαζέυει υγρασία γιατί σε συγκεκριμένα σημεία δεν έχει θερμομόνωση και δημιουργούνται θερμογέφυρες?

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Σίγουρα δεν κατεβαίνει απο πάνω η υγρασία?

Μήπως μαζέυει υγρασία γιατί σε συγκεκριμένα σημεία δεν έχει μόνωση και δημιουργούνται θερμογέφυρες?

Θερμομονωση δεν υπαρχει πουθενα στην ταρατσα και γενικα στο σπιτι. To ανεφερα στο πρωτο μηνυμα, αλλα αυτην την στιγμη δεν μπορει να γινει. Επισης:

9 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Tην ταρατσα την περναω καθε 2 χρονια μονωτικο πλαστικο. Επισης ξερω οτι οταν η υγρασια ειναι εξωτερικη σου κανει καποιε κιτρινιλες και πρασινιλες. Τα μαυρα στιγματα ειναι η εσωτερικη.

Τωρα τι να πω, δεν ξερω.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Σε μεγαλο μερος του ταβανιου  σε ολο σχεδον το σπιτι, εχω το κλασσικο προβλημα της μουχλας με τα μαυρα στιγματα λογω εσωτερικης υγρασιας (παρολο που αεριζεται πολυ). Δεν ξερω βεβαια και αν επιβαρυνεται λογω του οτι κανω ηλεκτρονικο τσιγαρο. Εχω προμηθευτει αφυγραντηρα προσφατα και ξερω οτι για να λυθει το θεμα ριζικα θα πρεπει να γινει μονωση της ταρατσας. Επειδη αυτο δεν ειναι εφικτο, προς το παρον, θα προχωρησω σε βαψιμο και θελω μια βοηθεια στα χρωματα.

Εχω βρει αυτο: https://www.skroutz.gr/s/12154000/Vivechrom-Neopal-Kitchen-Bathroom-Λευκό-10lt.html?from=account_favorites. Εχει καποιος καμια εμπειρια απο το συγκεκριμενο?

Επισης εχω βρει και αντιμουχλικο ασταρι https://www.texnotropies.gr/index.php?route=product/product&product_id=386 αλλα το εχει μονο αυτο το καταστημα και σε πολυ μικρη ποσοτητα, δεν με φτανει για ολο το σπιτι. Θεωρειται απαραιτητο να μπει και αντιμουχλικο ασταρι?

Γενικα αν υπαρχει οποιαδηποτε αλλη συμβουλη ειναι ευπροσδετκη. Π.χ καποιο καλο προιον για να βγαλω την μουχλα πρωτα.

Αυτά που γράφεις είναι λίγο αντιφατικά, εφόσον η υγρασία δεν έρχεται απέξω τότε η μόνωση της ταράτσας δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτά που γράφεις είναι λίγο αντιφατικά, εφόσον η υγρασία δεν έρχεται απέξω τότε η μόνωση της ταράτσας δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα.

Eννοω θερμομονωση. Εχω διαβασει οτι ο ζεστος αερας παει πανω στο ταβανι και κολλαει. Αν το ταβανι δεν εχει θερμομονωση και ειναι κρυο, τοτε ο αερας υγροποιειται και σιγα σιγα δημιουργειται η μουχλα.

Ειναι λαθος αυτο?

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Eννοω θερμομονωση. Εχω διαβασει οτι ο ζεστος αερας παει πανω στο ταβανι και κολλαει. Αν το ταβανι δεν εχει θερμομονωση και ειναι κρυο, τοτε ο αερας υγροποιειται και σιγα σιγα δημιουργειται η μουχλα.

Ειναι λαθος αυτο?

Έτσι όπως τα γράφεις είναι. Οπότε το ότι περνάς την ταράτσα πλαστικό κάθε 2 χρόνια, δεν προσφέρει τίποτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Έτσι όπως τα γράφεις είναι. Οπότε το ότι περνάς την ταράτσα πλαστικό κάθε 2 χρόνια, δεν προσφέρει τίποτα. 

To ξερω οτι δεν κανει καποια ιδιαιτερη διαφορα αλλα το κανω για να μην περασει νερο τουλαχιστον. Αρα οντως η υγρασια που εχω ειναι εσωτερικη πιθανοτατα. Σωστα?

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Ειναι λαθος αυτο?

Ok, αλλού πήγε το μυαλό μου όταν είδα "μόνωση". Και όχι, δεν είναι λάθος αυτό που έγραψες, απλά είναι μόνο ένας από τους δύο λόγους που δημιουργείται εσωτερική υγρασία, ο άλλος είναι η εσωτερική παραγωγή υδρατμών (κουζίνα, μπάνιο ή ότι άλλο).

Εγώ πάντως στη θέση σου πρώτα θα έκανα διάγνωση της αιτίας του προβλήματος, και μετά θα προχωρούσα σε όποια επισκευή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ok, αλλού πήγε το μυαλό μου όταν είδα "μόνωση". Και όχι, δεν είναι λάθος αυτό που έγραψες, απλά είναι μόνο ένας από τους δύο λόγους που δημιουργείται εσωτερική υγρασία, ο άλλος είναι η εσωτερική παραγωγή υδρατμών (κουζίνα, μπάνιο ή ότι άλλο).

Εγώ πάντως στη θέση σου πρώτα θα έκανα διάγνωση της αιτίας του προβλήματος, και μετά θα προχωρούσα σε όποια επισκευή.

Nαι ισχυουν και αυτα. Υπαρχουν υδρατμοι απο την κουζινα οταν μαγειρευουμε και απο το μπανιο. Αλλα τι λυση να δωσω για αυτο? Συν οτι κανω και ηλεκτρονικο τσιγαρο μεσα στο σπιτι. Το αεριζω οσο μπορω αλλα δεν εχει αποτελεσμα. Για αυτο θελω να το βαψω με ειδικα χρωματα. Το ταβανι του μπανιου που ειναι βαμμενο με ειδικο πλαστικο δεν εχει καμια μουχλα.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ardi21 είπε

Nαι ισχυουν και αυτα. Υπαρχουν υδρατμοι απο την κουζινα οταν μαγειρευουμε και απο το μπανιο. Αλλα τι λυση να δωσω για αυτο? Συν οτι κανω και ηλεκτρονικο τσιγαρο μεσα στο σπιτι. Το αεριζω οσο μπορω αλλα δεν εχει αποτελεσμα. Για αυτο θελω να το βαψω με ειδικα χρωματα. Το ταβανι του μπανιου που ειναι βαμμενο με ειδικο πλαστικο δεν εχει καμια μουχλα.

Είπαμε, το πρώτο βήμα είναι να διαπιστώσεις ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, μόνο τότε θα μάθεις τι λύση μπορείς να δώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Είπαμε, το πρώτο βήμα είναι να διαπιστώσεις ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, μόνο τότε θα μάθεις τι λύση μπορείς να δώσεις.

To προβλημα το εχω διαπιστωσει. Απλα δεν μπορω αυτην την στιγμη να προχωρησω στην βελτιστη λυση. Για αυτο θα το βαψω, αρχικα.

Απλα ρωτησα αν υπαρχει καμια συμβουλη οσον αφορα τα χρωματα η την διαδικασια, που δεν ξερω.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ardi21 είπε

To προβλημα το εχω διαπιστωσει. Απλα δεν μπορω αυτην την στιγμη να προχωρησω στην βελτιστη λυση. Για αυτο θα το βαψω, αρχικα.

Την αιτία εννοώ, όχι το σύμπτωμα :)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Την αιτία εννοώ, όχι το σύμπτωμα :)

Η αιτια ειναι οτι οι υδρατμοι και γενικα ο ζεστος αερας παει πανω στο ταβανι το οποιο δεν ειναι μονωμενο. Αν ηταν δεν θα ειχα προβλημα. Μονωση ομως δεν μπορω να κανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...