antirix024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Καλημέρα. Φίλος έχει παλιά αλλά καλή (για την εποχή της) τηλεόραση LCD (την είχε αγοράσει πριν 15 χρόνια περίπου γύρω στις 3000€) και θέλει να την κάνει smart TV (βασικά netflix). Κοίταξα κάποια Android TV boxes που προτείνονται από το skroutz και όλα έχουν HDMI έξοδο. Η τηλεόρασή του *μάλλον* δεν έχει HDMI. Έχει scart, USB και το τριπλό καρφί (που συνδέει εκεί ένα Nintendo Wii που έχει) αλλά κατά 99% δεν έχει HDMI (όπως μου λέει γιατί εγώ δεν πήγα σπίτι του να ελέγξω). Σε περίπτωση που όντως δεν έχει HDMI, Υπάρχουν λύσεις; Θενκς;
tilaverboy Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, antirix024 είπε Καλημέρα. Φίλος έχει παλιά αλλά καλή (για την εποχή της) τηλεόραση LCD (την είχε αγοράσει πριν 15 χρόνια περίπου γύρω στις 3000€) και θέλει να την κάνει smart TV (βασικά netflix). Κοίταξα κάποια Android TV boxes που προτείνονται από το skroutz και όλα έχουν HDMI έξοδο. Η τηλεόρασή του *μάλλον* δεν έχει HDMI. Έχει scart, USB και το τριπλό καρφί (που συνδέει εκεί ένα Nintendo Wii που έχει) αλλά κατά 99% δεν έχει HDMI (όπως μου λέει γιατί εγώ δεν πήγα σπίτι του να ελέγξω). Σε περίπτωση που όντως δεν έχει HDMI, Υπάρχουν λύσεις; Θενκς; Το HDMI μεταφέρει ήχο και εικόνα. Το scart μόνο εικόνα. Μόνη επιλογή αν παίρνει aux το box ή αλλαγή της τηλεόρασης. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2020 από tilaverboy
solution1 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Όταν λες τριπλό καρφί, εννοείς: Component video := 3 καλώδια για video (+2 για ήχο) ή Composite video:= 3 καλώδια σύνολο; 1 για εικόνα (κίτρινο) (+2 για ήχο) Το scart μεταφέρει και ήχο (stereo) Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2020 από solution1 1
antirix024 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 7 ώρες πριν, solution1 είπε Όταν λες τριπλό καρφί, εννοείς: Component video := 3 καλώδια για video (+2 για ήχο) ή Composite video:= 3 καλώδια σύνολο; 1 για εικόνα (κίτρινο) (+2 για ήχο) Το scart μεταφέρει και ήχο (stereo) Νομίζω έχει και τα 2, επίσης αν βάλει το tv box, θα έχει και τα ψηφιακά κανάλια; Γιατί η τηλεόραση δεν έχει αποκωδικοποιητή και έχει αγοράσει επίσης έναν εξωτερικό.
solution1 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Εάν έχει component (5 καλώδια σύνολο), μπορεί να δοκιμάσει ένα active HDMI to VGA αντάπτορα. Προσοχή, μιλάω για active, όχι passive, δηλαδή θα πρέπει να έχει είσοδο ρεύματος. Πχ https://www.skroutz.gr/s/10582859/HDMI-female-VGA-3-5mm-female-HDMI2VGA.html 'Υστερα στην έξοδο VGA, μπορεί να συνδέσει ένα καλώδιο vga to component (passive) ή και αντάπτορα (αν έχει ήδη καλώδιο component) Αν τώρα θέλει να ξεφορτωθεί και τον αποκωδικοποιητή και να έχει λύση 2 σε 1, μπορεί με επιφύλαξη, να πάει εδώ https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_1187228.html?wid=1527929 Γράφω "με επιφύλαξη" επειδή έγραψες ότι το θέλει για netflix. Ας το ψάξει πρώτα, διότι δεν είναι όλα τα tv box συμβατά με netflix. Πάντως η εταιρία (mecool), έχει συμβατά μοντέλα με netflix. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2020 από solution1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα