EddieObscurant Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 εχει πολλα παρομοια τροφοδοτικο η evga για αυτο σε ρωτάω. Εχεις κάποιο λινκ για τη σελιδα του προιοντος? Είναι το w1? Πόσα χρόνια το χεις?
Levs Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Το Νοέμβριο του 17 το έβαλα που έφτιαξα το pc. Μου προτάθηκε σαν καλό τροφοδοτικό τότε που επέλεξα τα κομμάτια μου. Θα κοιτάξω καλύτερα αύριο και θα σου πω αν δεν βρεις κάτι. Κατά 80% το w1 ειναι
EddieObscurant Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Νταξει ultra budget επιλογη ειναι που κοστιζε γύρω στα 30 ευρω τότε, απλως απο το να πάρεις κάποιο τελειως του κιλου ήταν καλύτερη επιλογη. Αν ειναι αυτο λογικα δεν θα χεις προβλημα μιας και ειναι καινουριο αν και το καλοκαιρι θα ζοριστει με τις θερμοκρασίες. Φροντισε επισης η 2060 super που θα παρεις να χει μονο 1χ8pin connector γιατι υπάρχουν και καποιες που εχουν 8pin+6pin παρολο που τραβανε το ιδιο ρευμα και δεν αξιζει να μπλεκεις με adapters. 1
Levs Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Κοίτα μέχρι το καλοκαίρι θα το αλλάξω λογικά. Έριξα το overclock που είχα κάνει να είμαι ακόμα πιο safe και αν παρατηρήσω κάτι αλλάζω αμέσως. Το χω τσεκάρει, 1 8pin θέλει όπως η 1060 που είχα. Η 1060 ποσα watt καεί η msi Gaming x 6gb λιγότερα από 175 που λέει αυτή;
EddieObscurant Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 125watt τραβαει η 1060 gaming x , 175w η 2060 super . Η nvidia σου επιτρεπει μονο ενα ~12% παραπανω σε καταναλωση με o/c οποτε και να θες παραπανω δεν πας 1
Levs Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Καλά δε θέλει η κάρτα oc είναι θηρίο.. είπαμε! Χαχα Την περιμένω..σε κανά 10ημερο είπαν θα ρθει
Loinen Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Το ωφελιμο φορτιο του τροφοδοτικου σου ειναι 430*80 ειναι 344 βατ. Οποτε δωσε αλλα 100ευρω να παρεις ενα τροφοδοτικο των 750 βατ να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. 16 ώρες πριν, Levs είπε Υπαρχει καποιο πρόγραμμα που θα βλέπω συνολικά ποσα watt τραβάει εκείνη την ώρα να το κάνω σε κάποιο game με on screen? ή πρέπει με hw και συνδυαστικά? Τα προγραμματα δεν δινουν ακριβη εικονα. Με βατομετρο βλεπεις την καταναλωση του συστηματος, αν θελεις να βαδισεις σωστα. Ενημερωτικα με 2060 super με Ι3 το συστημα τραβουσε 320 w στο μεγιστο με ελαφρια παιχνιδια. Ο 9 ώρες πριν, Levs είπε Τα πήγα stock όλα τα ρολόγια. Τι διάλο, θα καταναλώνει όντως 400; ....under load λένε τα καλκιουλειτοράδικα 420 περιπου. Για κανα 4 μηνο αντε να το κρατήσω αυτό μετά λεω να πάω σε tx 650m Αν δυσκολευτεί καμιά φορά δε θα σβήσει; Ε, μια φορά να σβήσει πάω για τροφοδοτικό. Αυτο ειναι ευχης εργον αν σβησει. Αν δωσει κανα παλμο εκενωσεως την ωρα που σβηνει, τοτε θα ψαχνεις ποιο εξαρτημα σου καηκε. 6 ώρες πριν, Levs είπε Προτείνετε μου κανα καλό psu για να χωρέσω oc περίπου στα 3.9 τον cpu και στα 3200 ram..ενα 550 μου αρκει; αργοτερα θα μπει ενας 3600. σκεφτόμουν για tx550m τελικα αλλα παει 88 ευρω. κάτι πιο οικονομικό επίσης καλό παίζει; και 60 να χει δεν εχω θεμα Βαλε φτηνες μνημες, αλλα οχι φτηνο τροφοδοτικο. 1
EddieObscurant Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, Loinen είπε Το ωφελιμο φορτιο του τροφοδοτικου σου ειναι 430*80 ειναι 344 βατ. Οποτε δωσε αλλα 100ευρω να παρεις ενα τροφοδοτικο των 750 βατ να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Μην γραφετε πράγματα που δεν ισχύουν. Αν ενα τροφοδοτικο 430watt εχει efficiency 80% σημαινει οτι για να δώσει στα υποσυστήματα 430watt θα τραβάει απο την πριζα 530watt δεν σήμαινει οτι θα δίνει λιγοτερα 1 2
countass Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 7 ώρες πριν, Levs είπε Προτείνετε μου κανα καλό psu για να χωρέσω oc περίπου στα 3.9 τον cpu και στα 3200 ram..ενα 550 μου αρκει; αργοτερα θα μπει ενας 3600. σκεφτόμουν για tx550m τελικα αλλα παει 88 ευρω. κάτι πιο οικονομικό επίσης καλό παίζει; και 60 να χει δεν εχω θεμα Τίμια μητρική έχουμε για τα λεφτά της,αλλά αν θες κάποια στιγμή να βάλεις μεγαλύτερο επεξεργαστή,μη της σκίζεις τα ράμματα.. 3.9 τον 1600? με τι τάση;Και δε θα δεις και διαφορά ιδιαίτερη πιστεύω.overclock κάνεις με cstates ή τό'χεις καρφωμένο εκεί στα 1,3 για 3.8? Γιατί και αυτό,όσο νά'ναι,ταλαιπωρεί τη μητρική
DrFreeman Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 5 hours ago, snbblp said: Τα συστήματα δουλεύουν καλά όταν το φορτίο είναι στο 60-75% της πραγματικής ισχύος του PSU. Επίσης, όταν είσαι σε αυτά τα περιθώρια, μικρές παροδικές βυθίσεις τάσης δεν γίνονται αντιληπτές από το PC. Εγώ έχω idle 320W, full render load 620W, σε 800άρι PSU και με 1200άρι UPS. Βράχος. Παίζει ρόλο ασφαλώς και η πραγματική ισχύς, έχουν σημασία όμως και η απόδοση σε συνάρτηση με την ηλικία του τροφοδοτικού. Στο κυρίως desktop μου χρησιμοποιώ ακόμη το Coolermaster RealPower 620W (80 Plus - white) από το 2010 που το αγόρασα...σίγουρα δεν αποδίδει 620W πλέον, ο υπολογιστής ωστόσο δεν τραβάει ποτέ πάνω από 300W, μετρημένα με βατόμετρο απευθείας στην πρίζα. Φυσικά ελεγμένο για τους πυκνωτές του και προσεκτικά καθαρισμένο. Θα το αλλάξω, αλλά δεν βλέπω ακόμη επιτακτικό λόγο.
Loinen Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, EddieObscurant είπε Μην γραφετε πράγματα που δεν ισχύουν. Αν ενα τροφοδοτικο 430watt εχει efficiency 80% σημαινει οτι για να δώσει στα υποσυστήματα 430watt θα τραβάει απο την πριζα 530watt δεν σήμαινει οτι θα δίνει λιγοτερα Αναίρεσες τους βασικους νομουςτου Κιρχωφ στην ηλεκτροτεχνια !!! Αν το συστημα ζητησει παραπανω απο 430 βατ τοτε τι πιστευεις οτι θα γινει; Επεξ/σία 2 Απριλίου 2020 από Loinen 2
EddieObscurant Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 30 λεπτά πριν, Loinen είπε Αν το συστημα ζητησει παραπανω απο 430 βατ τοτε τι πιστευεις οτι θα γινει; Εξαρταται απο τις ασφάλειες που έχει. Αν πιστευεις ότι ενα τροφοδοτικο με efficiency 80%, δίνει το 80% των αναγραφωμενων watt , καλο θα ήταν να διαβασεις μερικα reviews. Δεν αξίζει να ασχοληθω περισσότερο, πόσο μάλλον να χαλασει και το thread του παιδιου. 2 2
Dantε Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Το συστημα του το σηκωνει μια χαρα παιδια,μη το τραβατε το θεμα. Απλα να μη το ξεφτιλισει σε oc. Οπως ειπα,εχω καρτα που τραβαει 240watt στο gaming και ολο το κουτι μαζι με 2 οθονες(που τραβανε 60watt μαζι) βλεπω απο το τοιχο το πολυ 450watt. Οποτε το κουτι του ζητημα να τραβαει καμια 350αρα watt.Ισα ισα ειναι σχεδον και στο ωφελιμο πεδιο του τροφοδοτικου.Δεν ειναι στραγαλια τα watt να λεμε ,ε τραβαει καμια 600αρα ετσι για πλακα. Τωρα προφανως ,αν μπορει να παρει ενα μεγαλυτερο να το παρει. Αλλα τιποτα δε προκειται να σκασει.Ποιοτικο τροφοδοτικο ειναι αυτο που εχει,αντεχει πανω απο τα 430 κιολας ενω εαν δεν αντεχει,θα μπουν οι προστασιες του και θα κλεισει το συστημα. Εαν γινει αυτο,τοτε θα καταλαβει οτι δε τραβαει. Οσο για τα 340 ωφελιμα του τροφοδοτικου,διαβασμα κανα review γιατι ειναι τελειως λαθος. 3
Levs Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Τόσες πολλές απόψεις και διαφορετικές. Έχετε μια παραπάνω εμπειρία και μαθαίνουμε και μεις οι noobαδες. Τελικά, θα περιμένω μέχρι να ρθει. Oc στα 3.9 οπως είπε και ο φίλος δεν θα κάνω δε θα δω αντιληπτή διάφορα από τα 3.8 αν πάρω τροφοδοτικό γιατί νταξει 60 ευρώ μητρική 350 μη της πιούμε και το αίμα. Τις μνήμες μου 3200 να τις βάλω εφόσον το κιτ είναι 3200? Δεν κάθεται όμως με xmp, stable έκατσε στο auto 3200 και με ρεύμα 1.35. τόσο είχε και στο xmp 2933 Επεξ/σία 2 Απριλίου 2020 από Levs
Dantε Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 18 λεπτά πριν, Levs είπε Τόσες πολλές απόψεις και διαφορετικές. Έχετε μια παραπάνω εμπειρία και μαθαίνουμε και μεις οι noobαδες. Τελικά, θα περιμένω μέχρι να ρθει. Oc στα 3.9 οπως είπε και ο φίλος δεν θα κάνω δε θα δω αντιληπτή διάφορα από τα 3.8 αν πάρω τροφοδοτικό γιατί νταξει 60 ευρώ μητρική 350 μη της πιούμε και το αίμα. Τις μνήμες μου 3200 να τις βάλω εφόσον το κιτ είναι 3200? Δεν κάθεται όμως με xmp, stable έκατσε στο auto 3200 και με ρεύμα 1.35. τόσο είχε και στο xmp 2933 Βαλε και τον επεξεργαστη 3,9 και τις μνημες με xmp.Η διαφορα ειναι αμελητεα. Καρτα μη κανεις oc. Διαφορετικες αποψεις υπαρχουν γιατι οι μισοι μιλανε με στοιχεια του αερα. Εγω σου μιλαω με πρακτικα πραγματα,δηλαδη μετρησεις και οχι αμπελοφιλοσοφιες. Τωρα φαντασου τρεχω folding@home και δουλευει 100% ο επεξεργαστης και η καρτα και τραβαει 430 watt. Βγαλε 60 watt οι οθονες και αλλα 10 watt το μοντεμ και το τηλεφωνο που τα εχω ολα μαζι συνδεδεμενα και το κουτι τραβαει ουσιαστικα 360.Και στα 360 ειναι μεσα και οι απωλειες του τροφοδοτικου,το efficiency δηλαδη,αρα ουσιαστικα το τροφοδοτικο δινει καμια 320-330. Και υποψη εχω 4 σκληρους πανω,τον επεξεργαστη με pbo ,τις μνημες κλοκαρισμενες κτλ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα