kostas.K Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω ένα επαγγελματικό αυτόκινητο. Εγώ έχω ατομική επιχείρηση και ο πωλητής έχει ατομική επιχείρηση, το αυτοκίνητο είναι renault kangoo του 2012.Ξέρεις κάποιος την διαδικασία και τι δικαιολογητικά χρειάζονται απ την μεριά του αγοραστη(εμενα) αλλά και από τη μεριά του πωλητή ? Ευχαριστώ
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Τιμολόγιο αγοράς ή πώλησης. Λογιστής δεν υπάρχει για να βοηθήσει;
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 23 λεπτά πριν, kostas.K είπε Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω ένα επαγγελματικό αυτόκινητο. Εγώ έχω ατομική επιχείρηση και ο πωλητής έχει ατομική επιχείρηση, το αυτοκίνητο είναι renault kangoo του 2012.Ξέρεις κάποιος την διαδικασία και τι δικαιολογητικά χρειάζονται απ την μεριά του αγοραστη(εμενα) αλλά και από τη μεριά του πωλητή ? Ευχαριστώ Τα λέει αναλυτικά εδώ: http://gdme.crete.gov.gr/services/adeies-kykloforias/metavivasi-fortigou-ix-mexri-4-tonous/
kostas.K Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Τα λέει αναλυτικά εδώ: http://gdme.crete.gov.gr/services/adeies-kykloforias/metavivasi-fortigou-ix-mexri-4-tonous/ Ευχαριστώ πολύ. Πινακίδες Γιατί θέλει?
Joshua21 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, kostas.K είπε Ευχαριστώ πολύ. Πινακίδες Γιατί θέλει? Στα επαγγελματικά/αγροτικά έτσι γίνεται, οι πινακίδες και η άδεια στη διάρκεια της μεταβίβασης κατατίθονται, και εσύ σαν αγοραστής κρατάς μόνο το βιβλιάριο μεταβολών. Μετά πρέπει να ξεκινήσεις άλλη διαδικασία στην οποία ελέγχεται αν το επάγγελμα σου δικαιολογεί τη χρήση του αυτοκινήτου, μετά γίνεται επιθεώρηση στο αυτοκίνητο για να διαπιστωθεί αν είναι κατάλληλο για το επάγγελμα σου, και αν είναι όλα οκ μόνο τότε εκδίδεται η νέα άδεια.
kostas.K Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Στα επαγγελματικά/αγροτικά έτσι γίνεται, οι πινακίδες και η άδεια στη διάρκεια της μεταβίβασης κατατίθονται, και εσύ σαν αγοραστής κρατάς μόνο το βιβλιάριο μεταβολών. Μετά πρέπει να ξεκινήσεις άλλη διαδικασία στην οποία ελέγχεται αν το επάγγελμα σου δικαιολογεί τη χρήση του αυτοκινήτου, μετά γίνεται επιθεώρηση στο αυτοκίνητο για να διαπιστωθεί αν είναι κατάλληλο για το επάγγελμα σου, και αν είναι όλα οκ μόνο τότε εκδίδεται η νέα άδεια. Δηλαδή στο διάστημα αυτό το αμάξι δεν μπορεί να κυκλοφορεί?
Joshua21 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, kostas.K είπε Δηλαδή στο διάστημα αυτό το αμάξι δεν μπορεί να κυκλοφορεί? Από όσο ξέρω όχι, τα αυτοκίνητα απαγορεύεται να κυκλοφορούν αν δεν διαθέτουν πινακίδες και άδεια.
kostas.K Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Από όσο ξέρω όχι, τα αυτοκίνητα απαγορεύεται να κυκλοφορούν αν δεν διαθέτουν πινακίδες και άδεια. Μάλιστα, Ευχαριστώ για τις πληροφορίες 1
kostas.K Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Επικοινώνησα με τη διεύθυνση μετάφορων και μου είπαν ότι είναι κλειστά και δεν γίνονται μεταβιβάσεις. Γνωρίζει κανείς κάτι αντίστοιχο ή οι υπάλληλοι αποφασίσουν να κλείσουν απ μόνοι τους την υπηρεσία όπως έκαναν και σε άλλη υπηρεσία?
G.bar Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Στις 31/3/2020 στις 11:02 ΠΜ, kostas.K είπε Επικοινώνησα με τη διεύθυνση μετάφορων και μου είπαν ότι είναι κλειστά και δεν γίνονται μεταβιβάσεις. Γνωρίζει κανείς κάτι αντίστοιχο ή οι υπάλληλοι αποφασίσουν να κλείσουν απ μόνοι τους την υπηρεσία όπως έκαναν και σε άλλη υπηρεσία? Κλειστά όλα μέχρι νεωτέρας. Ούτε από μάντρα μπορείς να αγοράσεις επειδή δεν γίνονται μεταβιβάσεις.
apostolitzas123 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Καλημέρα και χρόνια πολλά! Μηχανικός είμαι και θελω να αγοράσω ένα επαγγελματικό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από νησί! Πρέπει να καταθέσει ο πωλητής πινακίδες στη διεύθυνση μεταφορών και να περιμένω όσες μέρες τους πάρει για να τις ξαναβάλω στο αμάξι; μήπως διαφοροποιειται σε κάθε διεύθυνση μεταφορών;
Joshua21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2021 26 λεπτά πριν, apostolitzas123 είπε Καλημέρα και χρόνια πολλά! Μηχανικός είμαι και θελω να αγοράσω ένα επαγγελματικό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από νησί! Πρέπει να καταθέσει ο πωλητής πινακίδες στη διεύθυνση μεταφορών και να περιμένω όσες μέρες τους πάρει για να τις ξαναβάλω στο αμάξι; μήπως διαφοροποιειται σε κάθε διεύθυνση μεταφορών; Καλημέρα, οι πινακίδες και η άδεια κατατίθονται στη διεύθυνση μεταφορών τη στιγμή της μεταβίβασης, και μετά πηγαίνουν υπηρεσιακώς από τη διεύθυνση μεταφορών του αγοραστή στη διεύθυνση μεταφορών του πωλητή. Και φυσικά εφόσον έχεις τις προϋποθέσεις πας και κάνεις στη δική σου διεύθυνση μεταφορών τη διαδικασία για να εκδοθεί νέα άδεια και να παραλάβεις τις πινακίδες. Και όχι, δεν διαφοροποιείται η διαδικασία σε κάθε διεύθυνση μεταφορών. Στα προηγούμενα post είναι γραμμένα όλα πιο αναλυτικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα