Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες! Έχω θέμα με το PC μου. Τρέχει εδώ και κάτι μήνες MX linux. Τον τελευταίο καιρό μου κάνει κάτι περίεργα κόλπα σε ανύποπτο χρόνο. Εκεί που κάθεσαι μπαπ κλείνει και ξεκινάει μόνο του. Από τι μπορεί να είναι αυτό; Από πού μπορώ τίποτα logs τού συστήματος μπας και βγει άκρη;

Δημοσ.

πιο πολύ σε υπερθέρμανση μου πάει το μυαλό και κλείνει το pcπάστα στον επεξεργαστή έχεις αλλάξει?κοίτα τα απλά πρώτα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, expert30 είπε

πιο πολύ σε υπερθέρμανση μου πάει το μυαλό και κλείνει το pcπάστα στον επεξεργαστή έχεις αλλάξει?κοίτα τα απλά πρώτα.

2 ώρες πριν, mrkra είπε

μπορει να εχεις καμια ελαττωματικη μνημη RAM βαλε το memtest και δες αν ειναι ολα ενταξει.

Λέτε, ρε παιδιά, σιγα-σιγά να τα φτύνει; Την έκατσα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, George Karagiannis είπε

Λέτε, ρε παιδιά, σιγα-σιγά να τα φτύνει; Την έκατσα.

Πρώτος ύποπτος είναι το τροφοδοτικό. Μετά όλα τα άλλα. Κάνε τέστ με ένα άλλο.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/3/2020 στις 6:26 ΜΜ, expert30 είπε

Στις 30/3/2020 στις 6:30 ΜΜ, mrkra είπε

μπορει να εχεις καμια ελαττωματικη μνημη RAM βαλε το memtest και δες αν ειναι ολα ενταξει.

Έβαλα το memtest να κάνει ένα pass (μια ώρα περίμενα) και δεν εμφάνισε ούτε ένα error. Επίσης, το άνοιξα, το καθάρισα, άλλαξα πάστα και μπορώ να πω ότι δεν είχε τίποτα το «Ουάου!» από σκόνη, ή, τέλος πάντων, τίποτα που να δικαιολογεί τέτοια είδους συμπεριφορά (κατά την αποψή μου). Θα περιμένω να δω αν θα ξαναγίνει.

Να αναφέρω, βέβαια, ότι δεν καθάρισα σκόνη τρφοδοτικού, διότι φοβάμαι να τ' ανοίξω.

spacer.png

Στις 31/3/2020 στις 6:22 ΠΜ, snbblp είπε

Πρώτος ύποπτος είναι το τροφοδοτικό. Μετά όλα τα άλλα. Κάνε τέστ με ένα άλλο.

Στις 31/3/2020 στις 2:05 ΜΜ, boombastik είπε

Αφού κλείνει ανύποπτα χωρίς μπλε οθόνες, περισσότερες πιθανότητες δίνω στο τροφοδοτικό.

Μάλιστα. Θα παριμένω να δω αν θα κλείσει ξανά έτσι, μιας και το καθάρισα - όχι ότι είχε και 'γω δε ξέρω πόση σκόνη- και θα το κοιτάξω.

Υπάρχει τρόπος να ελέγξουμε αν φταίει όντως το τροφοδοτικό; Ρωτάω γιατί περίσσιο τροφοδοτικό δεν έχω και αν είναι να αγοράσω, καλά θα κάνει να φταίει όντως αυτό.

α) Υπάρχει περίπτωση να προκαλεί αυτή την συμπεριφορά η σκόνη στο τροφοδοτικό;

β) Τι χαρακτηριστικά να κοιτάξω για την αγορά καινούργιου τροφοδοτικού; Εντάξει, προφανώς θα πάρω ένα με ίδια ισχύ ή άντε λίγο μεγαλύτερη, αλλά τι άλλο να κοιτάξω;

Επεξ/σία από George Karagiannis
Δημοσ.

Δεν μπορω να σου απαντησω αν φτιαει η σκονη στο τροφοδοτικο αλλα το να το καθαρισεις δεν βλαπτει με προσοχη ομως. Λιγο πιεσμενο αερα και οχι πολυ δυνατο γιατι μπορει να ζορισει κανα ηλεκτρονικο εξαρτημα.

Δες επισης τασεις μεσα απο το BIOS καποια bios τις αναφερουν αν ειναι σωστες και αν μπορεις κανε εναν οπτικο ελεγχο στην μητρικη δεν εχει τπτ που να φαινετια παραξενο τπτ καψιματα πχ, τπτ σκασμενους πυκνωτες κλπ.

Δημοσ.

Τελικά, παιδιά, κόβω ν' αγοράζω τροφοδοτικό. Το ξανά 'κανε.

Στις 3/4/2020 στις 12:20 ΠΜ, mrkra είπε

Δεν μπορω να σου απαντησω αν φτιαει η σκονη στο τροφοδοτικο αλλα το να το καθαρισεις δεν βλαπτει με προσοχη ομως. Λιγο πιεσμενο αερα και οχι πολυ δυνατο γιατι μπορει να ζορισει κανα ηλεκτρονικο εξαρτημα.

Δες επισης τασεις μεσα απο το BIOS καποια bios τις αναφερουν αν ειναι σωστες και αν μπορεις κανε εναν οπτικο ελεγχο στην μητρικη δεν εχει τπτ που να φαινετια παραξενο τπτ καψιματα πχ, τπτ σκασμενους πυκνωτες κλπ.

Μπα, δεν έχει κάτι η μητρική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...