Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάνω μια έρευνα αγοράς Laptop, όχι για μένα.

Θα ήθελα  να μην ξεεράσει η τιμή τα 400 ευρώ, να έχει 8 gb μνήμη αντί 4 που έχουν σ' αυτήν την κατηγορία τιμών και να έχει 500άρι ssd αντί 128 ή στην καλύτερη 256 gb  που έχουν συνήθως. (δεν θέλω να μπλέξω με δεύτερους σκληρούς)

Επίσης προσανατολίζομαι σε Ryzen επεξεργαστή. Διαπιστώνω ότι είναι εφικτό αν  απλώς μπορούσε το κατάστημα που τα πουλάει να τα αλλάξει και να μου χρεώσει την διαφορά π.σ σε έναν από αυτούς τους 2:

https://www.cosmodata.gr/product/331163/

https://www.electroholic.gr/el/product/COMLEN00994

Είναι εφικτό γενικώς; Υπάρχουν κάποια καταστήματα που το κάνουν;

Αν όχι τι λαπτοπ θα μου συστήνατε να αποφύγω επειδή είναι δύσκολα στην αλλαγή των εξαρτημάτων; Θυμάμαι παλιά είχα ένα hp στο οποίο αναγκάστηκα και έλυνα με manual δεν ξέρω για πόση ώρα απλώς για να αλλάξω σκληρό. 

Δημοσ.

Τις cosmodata το λινκ δεν ανοιγει.Του electroholic το λαπτοπ δεν θα το επαιρνα για πολλους λογους.Οι κυριοτεροι ειναι :

1. ΤΝ οθονη.
2. 15αρι + 768p αναλυση = θα βλαστημας την ωρα και την στιγμη.
3.Επεξεργαστης λιγο ψοφιος.

Γενικως τα μαγαζια δεν "πειραζουν" τα configurations των μηχανηματων.Εκτος και αν μιλαμε για περιπτωσεις "ιδιωτικης" ετικετας.Π.χ. το πλαισιο στα turbo-x φορητα καποτε -δεν ξερω αν το κανει ακομα- σε καποια μοντελα , σου εδινε την δυνατοτητα προσθηκης ανταλλακτικων (αυξηση μνημης/αλλαγη δισκου κλπ) απο το σαιτ πριν την παραγγελια.
Ειχε δηλ καποιο base configuration σε καποια μοντελα και αν ηθελες τα επαιρνες οπως ηταν ή προσθετες καποια συγκεκριμενα ανταλλακτικα και τα επαιρνες "ενισχυμενα".

Δεν ξερω αν υπαρχει μαγαζι να μπει στο τριπακι να παρει σφραγισμενο λαπτοπ να το ανοιξει και να προσθεσει ο,τι ανταλλακτικο του πεις.Και αν το κανει δεν θα το κανει για την ψυχη της μανας του ($$).

Προτιμοτερο να βρειτε ενα φορητο της αρεσκειας σας και να προσθεσετε εσεις μετα ο,τι ανταλλακτικο θελετε.Καποια εχουν μανουρα στην αποσυναρμολογη και καποια οχι.Ετσι ειναι αυτα τα πραγματα με τα φορητα :)

Ξερω οτι το μπατζετ δεν ειναι μεγαλο , αλλα κοιταξτε καποια συγκεκριμενα πραγματα να καλυπτουν καποια μινιμουμ στανταρς , πραγματα που δεν μπορουν να αλλαξουν π.χ. οθονη/επεξεργαστης.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, mphxths είπε

Τις cosmodata το λινκ δεν ανοιγει.Του electroholic το λαπτοπ δεν θα το επαιρνα για πολλους λογους.Οι κυριοτεροι ειναι :

1. ΤΝ οθονη.
2. 15αρι + 768p αναλυση = θα βλαστημας την ωρα και την στιγμη.
3.Επεξεργαστης λιγο ψοφιος.

Γενικως τα μαγαζια δεν "πειραζουν" τα configurations των μηχανηματων.Εκτος και αν μιλαμε για περιπτωσεις "ιδιωτικης" ετικετας.Π.χ. το πλαισιο στα turbo-x φορητα καποτε -δεν ξερω αν το κανει ακομα- σε καποια μοντελα , σου εδινε την δυνατοτητα προσθηκης ανταλλακτικων (αυξηση μνημης/αλλαγη δισκου κλπ) απο το σαιτ πριν την παραγγελια.
Ειχε δηλ καποιο base configuration σε καποια μοντελα και αν ηθελες τα επαιρνες οπως ηταν ή προσθετες καποια συγκεκριμενα ανταλλακτικα και τα επαιρνες "ενισχυμενα".

Δεν ξερω αν υπαρχει μαγαζι να μπει στο τριπακι να παρει σφραγισμενο λαπτοπ να το ανοιξει και να προσθεσει ο,τι ανταλλακτικο του πεις.Και αν το κανει δεν θα το κανει για την ψυχη της μανας του ($$).

Προτιμοτερο να βρειτε ενα φορητο της αρεσκειας σας και να προσθεσετε εσεις μετα ο,τι ανταλλακτικο θελετε.Καποια εχουν μανουρα στην αποσυναρμολογη και καποια οχι.Ετσι ειναι αυτα τα πραγματα με τα φορητα :)

Ξερω οτι το μπατζετ δεν ειναι μεγαλο , αλλα κοιταξτε καποια συγκεκριμενα πραγματα να καλυπτουν καποια μινιμουμ στανταρς , πραγματα που δεν μπορουν να αλλαξουν π.χ. οθονη/επεξεργαστης.

Σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Ναι για την ανάλυση και την οθόνη έχεις δίκιο. Ενδεικτικά ανέβασα 2, αλλά σκοπεύω η οθόνη να είναι καλύτερη.

Ανοίγει της Cosmodata κανονικά.

Για τον επεξεργαστή σε τιμές κάτω από 400 ευρώ δεν βλέπω κάτι καλύτερο. Δεν νομίζω να είναι και πρόβλημα βέβαια αφού η αδελφή μου (γι' αυτήν προορίζεται), ούτε παιχνίδια παίζει ούτε βαριές εφαρμογές χρησιμοποιεί και επίσης δεν θέλω να την μπερδέψω με 1 ssd και 1 hdd.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Ναι για την ανάλυση και την οθόνη έχεις δίκιο. Ενδεικτικά ανέβασα 2, αλλά σκοπεύω η οθόνη να είναι καλύτερη.

Ανοίγει της Cosmodata κανονικά.

Για τον επεξεργαστή σε τιμές κάτω από 400 ευρώ δεν βλέπω κάτι καλύτερο. Δεν νομίζω να είναι και πρόβλημα βέβαια αφού η αδελφή μου (γι' αυτήν προορίζεται), ούτε παιχνίδια παίζει ούτε βαριές εφαρμογές χρησιμοποιεί και επίσης δεν θέλω να την μπερδέψω με 1 ssd και 1 hdd.

Ναι της cosmodata ανοιγει τωρα.Μια απο τα ιδια βλεπω , απλα αυτο εχει 1080p αναλυση στην οθονη.
Μπορει τα specs να ειναι αρκετα για οτιδηποτε χρειαστει να κανει με τον Η/Υ η αδελφη σου , αλλα η ουσια ειναι να παιρνουμε το καλυτερο δυνατο με τα διαθεσιμα λεφτα.Να πιανουν τοπο εν ολιγοις :) Ρωτα μια εδω , να σου πουνε πιο ολοκληρωμενες προτασεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...