immortalsoul Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Ωραία, το πράγμα έχει ως εξής: Έχω ΜΒ MSI 865PE PS SERIES και CPU NW P4 2.53 MHz η οποία μετά από BIOS UPDATE σηκώνει 58 με 62 βαθμούς με οποιαδήποτε απλή εργασία... Ποιο είναι το καλύτερο CPU cooler + fan για την περίπτωσή μου? Επίσης θέλω να ρωτήσω: Είναι σκόπιμο να αλλάξω case ή τροφοδοτικό? Ή ακόμα και να βάλω cooler στο case μπρος και πίσω? Θα βελτιωθεί καθόλου η κατάσταση από αυτά?
lthanasis Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή. Ίσως όμως να μην είναι και τελείως σωστή. Αν τη λάβουμε υπόψην μας θα πρέπει κάτι να κάνεις με CPU cooler. Τι case temperature έχεις;
madsc Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Βεβαιώσου ότι πατάει σωστά καταρχήν, βεβαιώσου ότι υπάρχει η σωστή ποσότητα, θερμοαγώγιμης πάστας. Επίσης πες μας τι υπάρχει στο κουτί σου για inhale του κρύου αέρα και exhaust του ζεστού. Αν είσαι οκ απ' όλα αυτά κ ακόμα έχεις τέτοιες temps, τότε ναι θες ψύκτρα. sc
theglassicon Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 gamato einai to 3D cooler ths gigabyte.ftino efetzidiko kai poli apotelesmatiko.
laskos Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 nai alla kanei sa tourbina. gia korifea apodosi mia thermalright xalkini psiktra kai enan fa 92mm sunnon i vantec i papst kai kata protimisi silenx (kalitero db to cfm ratio)
DimitrisKTM Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Αν το κουτι σου δεν εχει ανεμιστηρες μπρος-πισω, να βαλεις οπωσδηποτε. Αν το κουτι βραζει, οτι cooler και να βαλεις στην cpu ειναι αχρηστο.
immortalsoul Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 Λοιπόν έχετε δίκιο... Καταρχήν σκέφτομαι να αλλάξω case εδω και καιρό γιατί έχω ένα από τα παλιά turboX που έδινε το πλαίσιο προ διετίας και οι θέσεις για μπρος-πίσω fan είναι σκ.. Πάντως το έχω ήδη κοιτάξει και πατάει μια χαρά... Όσο για πάστα έχω βάλει αρκετή... Θα δοκιμάσω πάντως να ξεριζώσω την πρόσοψη και να βάλω μπρος-πίσω fan... Αν και με αυτό δε γίνει τίποτα τότε θα πάρω καινούριο case και CPU Cooler... Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι μέχρι πριν 20 μέρες δεν ανέβαζε πάνω από 48 βαθμούς... Λέτε να φταίει μόνο το BIOS UPDATE?
KWSN_Men Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 Όταν λες πάστα έχεις βάλει αρκετή πόση εννοείς;
immortalsoul Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 Μια λεπτή στρώση σε όλη την επιφάνεια της ψύκτρας... Πόσο λες?
KWSN_Men Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 Δεν πρέπει να είναι πιο χοντρό από ένα φύλλο χαρτί.
georgeadams Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 Δεν χρειάζεται σε όλη την επιφάνεια της ψύκτρας (γιατί η επιφάνεια της ψύκτρας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του επεξεργαστή). Καλύτερα βάλε πάνω στο heatspreader του επεξεργαστή (το τετράγωνο αλουμινένιο "καπάκι" που έχει πάνω του χαραγμένα τα στοιχεία του επεξεργαστή). Η "πάστα" πρέπει να είναι τοσο λίγη ώστε να καλύπτει τα μικροσκοπικά κενά μεταξύ των 2 επιφανειών. Γι' αυτό η στρώση που θα βάλεις πρέπει αν είναι σχδόν διάφανη. Να μην εμποδίζει την επαφή της ψύκτρας με τη CPU αλλά να καλύπτει τα μικροσκοπικά κενά που τυχόν θα υπάρχουν... EDIT: Ο KWSN_Men με πρόλαβε
immortalsoul Δημοσ. 28 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2004 Αυτό έχω κάνει ρε παιδιά...Δεν είμαι τόσο άσχετος... καλά ίσως και να είμαι αλλά αυτό έχω κάνει...
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Απριλίου 2004 Δημοσ. 28 Απριλίου 2004 Προτείνω να διάβασεις και τον οδηγό που υπάρχει πάνω-πάνω στο φόρουμ (μορφή PDF) Σίγουρα θα βρεις λύσεις για αυτά που ζητάς και σίγουρα θα βρεις και άλλες ιδέες 8) http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=361177
predator Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2005 κέρδισα τo χρυσό φτυάρι!:razz: βρήκα τo link μέσω google! έψαχνα να βρω ελληνικά sites που να έχουν silentx 92mm fans αλλα τo μοναδικό αποτέλεσμα ήταν αυτό τo thread!!! που μπορώ να προμηθευτώ τo εν λόγω fan στην ελλάδα? http://www.3dcool.com/ProductOptions.asp?PType=Options&id=349
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.