Προς το περιεχόμενο

I NEED A COOLER...

immortalsoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραία, το πράγμα έχει ως εξής: Έχω ΜΒ MSI 865PE PS SERIES και CPU NW P4 2.53 MHz η οποία μετά από BIOS UPDATE σηκώνει 58 με 62 βαθμούς με οποιαδήποτε απλή εργασία...

Ποιο είναι το καλύτερο CPU cooler + fan για την περίπτωσή μου?

Επίσης θέλω να ρωτήσω: Είναι σκόπιμο να αλλάξω case ή τροφοδοτικό?

Ή ακόμα και να βάλω cooler στο case μπρος και πίσω? Θα βελτιωθεί καθόλου η κατάσταση από αυτά?

Δημοσ.

Η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή. Ίσως όμως να μην είναι και τελείως σωστή. Αν τη λάβουμε υπόψην μας θα πρέπει κάτι να κάνεις με CPU cooler. Τι case temperature έχεις;

Δημοσ.

Βεβαιώσου ότι πατάει σωστά καταρχήν, βεβαιώσου ότι υπάρχει η σωστή ποσότητα, θερμοαγώγιμης πάστας. Επίσης πες μας τι υπάρχει στο κουτί σου για inhale του κρύου αέρα και exhaust του ζεστού. Αν είσαι οκ απ' όλα αυτά κ ακόμα έχεις τέτοιες temps, τότε ναι θες ψύκτρα.

sc

Δημοσ.

Αν το κουτι σου δεν εχει ανεμιστηρες μπρος-πισω, να βαλεις οπωσδηποτε.

Αν το κουτι βραζει, οτι cooler και να βαλεις στην cpu ειναι αχρηστο.

Δημοσ.

Λοιπόν έχετε δίκιο...

Καταρχήν σκέφτομαι να αλλάξω case εδω και καιρό γιατί έχω ένα από τα παλιά turboX που έδινε το πλαίσιο προ διετίας και οι θέσεις για μπρος-πίσω fan είναι σκ..

Πάντως το έχω ήδη κοιτάξει και πατάει μια χαρά... Όσο για πάστα έχω βάλει αρκετή... Θα δοκιμάσω πάντως να ξεριζώσω την πρόσοψη και να βάλω μπρος-πίσω fan... Αν και με αυτό δε γίνει τίποτα τότε θα πάρω καινούριο case και CPU Cooler...

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι μέχρι πριν 20 μέρες δεν ανέβαζε πάνω από 48 βαθμούς... Λέτε να φταίει μόνο το BIOS UPDATE?

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται σε όλη την επιφάνεια της ψύκτρας (γιατί η επιφάνεια της ψύκτρας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του επεξεργαστή).

Καλύτερα βάλε πάνω στο heatspreader του επεξεργαστή (το τετράγωνο αλουμινένιο "καπάκι" που έχει πάνω του χαραγμένα τα στοιχεία του επεξεργαστή).

Η "πάστα" πρέπει να είναι τοσο λίγη ώστε να καλύπτει τα μικροσκοπικά κενά μεταξύ των 2 επιφανειών. Γι' αυτό η στρώση που θα βάλεις πρέπει αν είναι σχδόν διάφανη. Να μην εμποδίζει την επαφή της ψύκτρας με τη CPU αλλά να καλύπτει τα μικροσκοπικά κενά που τυχόν θα υπάρχουν...

EDIT: Ο KWSN_Men με πρόλαβε :D :D

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προτείνω να διάβασεις και τον οδηγό που υπάρχει πάνω-πάνω στο φόρουμ (μορφή PDF)

Σίγουρα θα βρεις λύσεις για αυτά που ζητάς και σίγουρα θα βρεις και άλλες ιδέες 8)

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=361177

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

κέρδισα τo χρυσό φτυάρι!:razz:

βρήκα τo link μέσω google!:shock:

έψαχνα να βρω ελληνικά sites που να έχουν silentx 92mm fans αλλα τo μοναδικό αποτέλεσμα ήταν αυτό τo thread!!!:(

που μπορώ να προμηθευτώ τo εν λόγω fan στην ελλάδα?

http://www.3dcool.com/ProductOptions.asp?PType=Options&id=349

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...