Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , πριν από λίγο καιρό αγόρασα νέα κάρτα γραφικών , αυτήν εδώ : https://www.skroutz.gr/s/17801186/Gigabyte-GeForce-GTX-1660-6GB-Gaming-OC-GV-N1660GAMING-OC-6GD.html

Έχω ένα θέμα με τα ανεμιστηράκια ... , όλες οι ρυθμίσεις είναι στο auto όπως τα είχε από μονή της η κάρτα γραφικών , δεν έχω πειράξει τίποτα , όταν δεν παίζω παιχνίδια ( πχ : βλέπω youtube ) ,  οι θερμοκρασίες είναι από 30  έως 55 .Τα ανεμιστηράκια είναι πάντα κλειστά , όταν η θερμοκρασία πάει στους 55 βαθμούς , τα  ανεμιστηράκια ξεκινούν και δουλεύουν στις 1100 στροφές  μέχρι να πάει στους 45 βαθμούς και μετά ξανά σβήνουν , άλλα το θέμα είναι ότι δεν είναι σταθερές οι στροφές , δηλαδή από 1100 στροφές πάνε 0 και μετά πάλι 1100 και συνεχίζει έτσι μέχρι να πάει η θερμοκρασία στους 45  και όταν το κάνει αυτό κάτι κάνει θόρυβο, το θέμα είναι γιατί να ανεβοκατεβάζει στροφές έτσι μόνο του χωρίς λόγο .Όταν παίζω παιχνίδια , Πχ LoL , είναι Οκ οι θερμοκρασίες (50 με 65) και οι στροφές είναι από 1300 μέχρι 2000 μερικές φόρες και τις αυξομειώνει ομοιόμορφα και όχι απότομα . Έχω δοκιμάσει να κάνω format , να βγάλω και να βάλω drivers και άλλα τέτοια , άλλα τίποτα , το μόνο μου σκέφτομαι και μπορώ να κάνω είναι να βάλω την gpu σε άλλο pc και να δω αν το κάνει αυτό το θέμα και εκεί .

Pc Specs
Cpu : Amd Fx-6100 3.9Ghz
Mb : Gigabyte GA-970A-D3
Ram : DDR3 12Gb 670Mhz
Gpu : Nvidia GeForce GTX 1660
Psu : Thermaltake Smart SE 730W

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς είσαι στο μεταίχμιο του fan curve.Ενεργοποιούνται οι ανεμιστήρες στους 55°C όπως λές,δουλεύουν για λίγο και αφού πέσει η θερμοκρασία απενεργοποιούνται.Δέν είναι πρόβλημα per se,έτσι δουλεύει ο "θερμοστάτης" της κάρτας,on και off.Το ίδιο και σε εμένα με την Gigabyte 2080 Gaming OC (αν και εκεί ξεκινάει στους 60°C).Όσο ζεσταίνει ο καιρός,θα δείς οτι θα συμβαίνει όλο και πιο συχνά,αφού θα ανεβαίνει και η θερμοκρασία του δωματίου.

Mπορείς να φτιάξεις custom fan curve με κάποιο πρόγραμμα (πχ MSI Afterburner),άλλα μάλλον θα χάσεις το 0rpm fan mode όσο το πρόγραμμα είναι ενεργό.

Επεξ/σία από Tenshi
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...