marsele Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Just now, Τέρης Α. said: Αν ήταν 32 ίσως να δούλευε, αλλά 64 αποκλείεται. Ίσως και να έχεις δίκιο να δούλευε αλλά δεν είναι και το μόνο εύκολο να αλλάξεις ολόκληρο λειτουργικό σύστημα για μια web camera. Δεν αξίζει τον κόπο. Έχω ένα laptop που τρέχει τα windows 7 32 bit θα το δοκιμάσω αλλά κυρίως με ενδιαφέρει για το desktop pc μιας και το laptop έχει ενσωματωμένη camera.
Τέρης Α. Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, marsele είπε Ίσως και να έχεις δίκιο να δούλευε αλλά δεν είναι και το μόνο εύκολο να αλλάξεις ολόκληρο λειτουργικό σύστημα για μια web camera. Δεν αξίζει τον κόπο. Έχω ένα laptop που τρέχει τα windows 7 32 bit θα το δοκιμάσω αλλά κυρίως με ενδιαφέρει για το desktop pc μιας και το laptop έχει ενσωματωμένη camera. Το αναφέρω αυτό γιατί εκτυπωτής/ wifi usb/ κάρτα ήχου δούλευαν κανονικά σε Windows 7 32 αλλά σε Windows 10 64 τίποτα, ούτε καν οι drivers δεν ολοκληρώνουν την εγκατάσταση. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2020 από Τέρης Α. 1
marsele Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Τελικά βρήκα το cd που είχε η κάμερα με τους drivers. Θα πρέπει να κάνω εγκατάσταση σε λειτουργία συμβατότητας ή απλά να δοκιμάσω από την διαχείριση συσκευών να κάνει αναζήτηση στους drivers από το cd;; Δεν είμαι αυτή την στιγμή στο υπολογιστή γι'αυτό και ρωτάω.
marsele Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Τελικά κατάφερα να πάρω εικόνα από την κάμερα και να την τεστάρω στο zoom (εφαρμογή για meeting) αλλά η απόδοση της ήταν απογοητευτική. Απ΄οτι είδα στα χαρακτηριστικά η ανάλυση του αισθητήρα είναι 640χ480 και το βίντεο δείχνει σα να έχει γίνει μεγέθυνση στην εικόνα. Δηλαδή το πρόσωπό μου φαίνεται σα να έχει γίνει ζουμ και να το έχω κολλήσει μπροστά στην κάμερα. Λογικά αυτό οφείλεται στην ανάλυση έτσι;;;
Τέρης Α. Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 48 λεπτά πριν, marsele είπε Τελικά κατάφερα να πάρω εικόνα από την κάμερα και να την τεστάρω στο zoom (εφαρμογή για meeting) αλλά η απόδοση της ήταν απογοητευτική. Απ΄οτι είδα στα χαρακτηριστικά η ανάλυση του αισθητήρα είναι 640χ480 και το βίντεο δείχνει σα να έχει γίνει μεγέθυνση στην εικόνα. Δηλαδή το πρόσωπό μου φαίνεται σα να έχει γίνει ζουμ και να το έχω κολλήσει μπροστά στην κάμερα. Λογικά αυτό οφείλεται στην ανάλυση έτσι;;; Πως το καταφέρατε;
marsele Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Κατ'αρχην όπως ανέφερα παραπάνω είχα την τύχη να βρω το cd με τους drivers της κάμερας. Έτσι πήγα στον πίνακα ελέγχου κι έπειτα από την διαχείριση συσκευών, επέλεξα την συσκευή με το θαυμαστικό που δεν είχε εγκατασταθεί σωστά, δηλαδή την κάμερα. Κάνοντας λοιπόν δεξί κλικ, επέλεξα update drivers και από το επόμενο μενού επέλεξα την εγκατάσταση από συγκεκριμένο φάκελο μεσα στον υπολογιστή, επιλέγοντας το φάκελο drivers που βρισκόταν στο cd. Έτσι έκανε την εγκατάσταση και η κάμερα από την διαχείριση συσκευών έδειχνε ότι είχε εγκατασταθεί σωστά. Ωστόσο όπως είπα η ανάλυση στο video ήταν πολύ χάλια 1 1
Τέρης Α. Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 26 λεπτά πριν, marsele είπε Κατ'αρχην όπως ανέφερα παραπάνω είχα την τύχη να βρω το cd με τους drivers της κάμερας. Έτσι πήγα στον πίνακα ελέγχου κι έπειτα από την διαχείριση συσκευών, επέλεξα την συσκευή με το θαυμαστικό που δεν είχε εγκατασταθεί σωστά, δηλαδή την κάμερα. Κάνοντας λοιπόν δεξί κλικ, επέλεξα update drivers και από το επόμενο μενού επέλεξα την εγκατάσταση από συγκεκριμένο φάκελο μεσα στον υπολογιστή, επιλέγοντας το φάκελο drivers που βρισκόταν στο cd. Έτσι έκανε την εγκατάσταση και η κάμερα από την διαχείριση συσκευών έδειχνε ότι είχε εγκατασταθεί σωστά. Ωστόσο όπως είπα η ανάλυση στο video ήταν πολύ χάλια Έτσι ήταν η ανάλυση και παλιότερα;
marsele Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 10 hours ago, Τέρης Α. said: Έτσι ήταν η ανάλυση και παλιότερα; Να σου πω την αλήθεια επειδή η κάμερα έχει αγοραστεί πριν από καμια δωδεκαρια χρόνια δεν θυμάμαι ακριβώς την ανάλυση. Είχε πάντως χρησιμοποιηθεί σε laptop sony vaio το οποίο είναι και αυτό τώρα κάπου στα 13-14 χρόνια πριν.
nikS Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Την ίδια κάμερα έχει το pc της κόρης μου. Με windows 10 και μιλούσε μια χαρά με φίλους της. Τώρα της άλλαξα δίσκο και έστησα windows από την αρχή αλλά μόλις πάω να δω την κάμερα, τρόμαξα: η εικόνα όπως τα λες κι εσύ. Παρότι είχα το cd της. Τώρα, τι κατάλαβα ότι γίνεται: Οι drivers από το cd δεν κάνουν για windows 10. Οπότε το πρόγραμμα της εγκατάστασης μάλλον δεν τους χρησιμοποιεί. Τα windows χρησιμοποιούν έναν δικό τους driver, με αυτά τα αποτελέσματα. Τώρα, μέσα στο φάκελο της εγκατάστασης της εφαρμογής (EzVirtualCam) υπάρχει ένα EZVirtualCamDemo.exe. Τρέξτο και θα σου εμφανίσει σε ένα πολύ μικρό παράθυρο αυτό που βλέπει η κάμερα. Εκεί τα αποτελέσματα είναι αρκετά καλύτερα. Θα ρωτήσω αύριο την κόρη μου να δω τι έκανε και πώς μιλούσε.
MINDER Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ όπως πιστεύω πάρα πολλοί που ξέθαψαν τις κάμερες που είχαν θαμμένες κάπου λόγω σπιτώματος με την ιστορία του κορονοιού. Η κάμερα που είχα ήταν η logitech quickcam fusion Είχα ξαναψάξει και πριν αλλά δεν έβρισκα drivers που να δουλεύουν στα windows 10 Και τώρα ψάχνοντας είχα απελπιστεί και ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω και να την σαβουρντίσω νευριασμένος στα σκουπίδια. Στην τελευταία προσπάθεια βρήκα λύση. Μόλις πριν από ένα μήνα ένας Ινδός είχε ανεβάσει βίντεο στο youtube πως και που. Τελικά οι drivers που δούλεψαν στα windows 10 όσο και εάν φαίνεται παράξενο ήταν οι πρώτοι που είχαν βγει για την κάμερα και ήταν για τα windows xp
Τέρης Α. Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 30 λεπτά πριν, MINDER είπε Μόλις πριν από ένα μήνα ένας Ινδός είχε ανεβάσει βίντεο στο youtube πως και που. Τελικά οι drivers που δούλεψαν στα windows 10 όσο και εάν φαίνεται παράξενο ήταν οι πρώτοι που είχαν βγει για την κάμερα και ήταν για τα windows xp Με κανονική εγκατάσταση ή με κάποιο κόλπο;
MINDER Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Αν θυμάμαι νομίζω πήγα στον πίνακα ελέγχου συσκευών επέλεξα την άγνωστη συσκευή και από την καρτέλα όρισα να ψάξει για οδηγούς στον κατάλογο που τους είχα αποσυμπιέσει και μετά την εμφάνισε κανονικά με το όνομα της στον πίνακα ελέγχου συσκευών και την έβρισκε το skype και τα συναφή προγράμματα και λειτουργούσε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα