Maria1111 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Γεια σας είμαι μαθήτρια της β λυκείου και θα ήθελα την γνώμη σας.Εγω φέτος έχω επιλέξει θετική κατεύθυνση.Ομως για του χρόνου είμαι ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις,την θετική και τα οικονομικά.Θα ήθελα επίσης να πω ότι και οι δύο κατευθύνσεις έχουν σχολές που με ενδιαφέρουν και ότι τα μαθήματα και των δύο μου αρέσουν πολυ.Ποια είναι η γνώμη σας για κάθε κατεύθυνση?Είναι κάποια λίγο πιο εύκολη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
James Bon Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλείσαι να επιλέξεις μεταξύ δύο φυσικών (φυσική και χημεία) και δύο μαθηματικών επιστημών (πληροφορική και οικονομικά). Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από James Bon 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liaenn Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δυστυχως το συστημα αλλαζει καθε χρονο και αυτο μπερδευει τους μαθητες, πχ περισυ και προπερισυ μπορουσες να δωσεις και ενα μαθημα παραπανω για να ανοιξεις 2ο πεδιο. Οικονομικα λενε πως ειναι πιο βατα, αν με θετικη εννοεις σκετη θετικη χωρις βιολογια τοτε σκεψου αν γραφεις καλυτερα στη πληροφορικη καλυτερα απο φυσικοχημεια. Ειχα δει ενα βιντεακι μιας κοπελας που ελεγε πως δεν ηξερε τι κατευθυνση να διαλεξει και πηγε να κοιταξει το μηχανογραφικο και χωρις να δει πεδια και κατευθυνσεις, σημειωνε ποιες σχολες την ενδιαφερουν και μετα στο τελος πηγε στην κατευθυνση που ειχε τις περισσοτερες σχολες που σημειωσε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maria1111 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 38 λεπτά πριν, liaenn είπε Δυστυχως το συστημα αλλαζει καθε χρονο και αυτο μπερδευει τους μαθητες, πχ περισυ και προπερισυ μπορουσες να δωσεις και ενα μαθημα παραπανω για να ανοιξεις 2ο πεδιο. Οικονομικα λενε πως ειναι πιο βατα, αν με θετικη εννοεις σκετη θετικη χωρις βιολογια τοτε σκεψου αν γραφεις καλυτερα στη πληροφορικη καλυτερα απο φυσικοχημεια. Ειχα δει ενα βιντεακι μιας κοπελας που ελεγε πως δεν ηξερε τι κατευθυνση να διαλεξει και πηγε να κοιταξει το μηχανογραφικο και χωρις να δει πεδια και κατευθυνσεις, σημειωνε ποιες σχολες την ενδιαφερουν και μετα στο τελος πηγε στην κατευθυνση που ειχε τις περισσοτερες σχολες που σημειωσε. Ευχαριστώ για την συμβουλή!😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
magnam Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Αγαπητή @Maria1111, έχεις ανοίξει συνολικά 4-5 διαφορετικά θέματα σχετικά με Σχολές και το τι σου προτείνουμε. Μεταξύ άλλων έχεις αναφερθεί αρκετές φορές και σε Στρατιωτικές Σχολές. Καταλαβαίνω σε τι φάση βρίσκεσαι, και είναι λογικό εν μέρει το να είσαι πελαγωμένη, αλλά πίστεψέ με κανένας από κανένα φόρουμ δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς σου ταιριάζει, τι ακριβώς σου αρέσει, πού δυσκολεύεσαι και πού είσαι άνετη. Δεν μπορούμε έτσι ελαφρά τη καρδία να σου προτείνουμε κατεύθυνση, Σχολή κτλ. και να βασίσεις ουσιαστικά πάνω σε αυτό την κατά κύριο λόγο εργασιακή ζωή σου. Αυτά πρέπει εσύ να τα εντοπίσεις. Και είναι εύκολο. Κυκλοφορούν πάρα πολλά και αξιόλογα τεστ προσωπικότητας και επαγγελματικού προσανατολισμού εκεί έξω. Κάνε ένα, δες προς τα πού έχεις κλίση, μίλα με τους καθηγητές σου που σε ξέρουν καλύτερα, ρώτα άτομα που εργάζονται στα επαγγέλματα που σε ενδιαφέρουν (και όχι γνωστούς γνωστών), και τότε μόνο θα δεις πως έχεις βρει πλέον τον δρόμο σου και έχεις ξεκάθαρους στόχους. Και βασιζόμενος στο τελευταίο ερώτημα που θέτεις στο πρώτο post του θέματος: Μην ψάχνεις πάντα το πιο εύκολο. Αυτό δείχνει πως είσαι φυγόπονη και ότι θέλεις να τα βρεις όλα όσο το δυνατόν πιο έτοιμα και σερβιρισμένα στο πιάτο. Ναι, δεν λέω, ούτε εμένα θα με χάλαγε να έβρισκα κάποια πράγματα έτσι, αλλά μην το επιδιώκεις. Προσπάθησε να αλλάξεις αυτή την πλευρά της προσωπικότητάς σου γιατί θα αντιμετωπίσεις τρομερά δύσκολα προβλήματα στο μέλλον. Λέω τα παραπάνω επειδή σε έχω ξαναδεί σε άλλα θέματα να ψάχνεις την πιο εύκολη εναλλακτική και νομίζω πως στο έχω ξαναπεί. Ακολούθησε το μονοπάτι που σε γεμίζει, που σου ταιριάζει και που σου αρέσει περισσότερο, ακόμη κι εάν δεν είναι το πιο εύκολο. Θα δεις πως σε αυτή την περίπτωση, παρά τις όποιες δυσκολίες, θα το αγαπήσεις και θα σε ολοκληρώνει/χαροποιεί, ενώ όλα τα υπόλοιπα θα μοιάζουν απλά αγγαρεία. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2020 από magnam Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα