Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, LastWitchHunter είπε

ναι ετσι η καλωδιωση του τηλ δεν θα γινεται προεκταση στην καινουργια που περασες.Υπαρχει βεβαια και η πιθανοτητα η παλια καλωδιωση καπου να βραχυκυκλωνει αλλα και παλι νομιζω οτι οπως λεω θα ειναι καλυτερα .Παντως δοκιμασε το λιγο και χωρις την παλια καλωδίωση να δεις οτι ξανανεβαινει η γραμμη γιατι το οτι κλειδωσε μια φορα στα 106 δεν λεει τιποτα.

Δοκίμασα χωρίς τη καλωδίωση του σπιτιού μόλις τώρα: 
287900836_ScreenshotatApr0814-29-36.png.6f59e578f808004edea77ac1994e68de.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thanoslez είπε

Φίλε μου θα σου πω κάτι το οποίο έκανα εγώ και δούλεψε για καλύτερο ίντερνετ και είχα και εγώ κάποιες αποσυνδέεις 

1 έχω cosmote με 30αρα γραμμή δεν ξέρω ποιον παροχο έχεις εσύ αλλά νομίζω πως είναι ο καλύτερος. 

Ποτέ δεν έφτασα πάνω από τα 17Mbps/1up

2 βρήκα την γραμμή του σπίτιου μου και την κεντρική μπριζα είδα τα χρώματα ήταν πορτοκαλί και γρι από την μπριζα μου έως και το εξωτερικό κουτι του παροχου ήταν τα ίδια χρώματα και σε αυτό το σημείο είχα της ταχύτητες που προανέφερα. Έτσι μετά από πάρα πολλές δοκιμές και τεστ έκανα μια αλλαγή στα χρώματα της γραμμής μου δηλαδή έβαλα το γκρι στο πορτοκαλί και το πορτοκαλί στο γκρι έτσι το τεσταρα και έβγαλα 28.90/2 χωρίς καμία αποσύνδεση μέχρι και σήμερα δουλεύει πολύ καλά θα έλεγα είμαι και τυχερός καθώς είμαι 48 μέτρα από το καφα και 1 χιλιόμετρο από τα κεντρικά καφα της cosmote 

Θα το κανω μια δοκιμη σιγουρα! NOVA εχω. Θα προτιμουσα ΟΤΕ, τους θεωρω καλυτερους. 

Δημοσ.

η εσωτερικη καλωδιωση του σπιτιου σου ειναι παλια και εχεις απωλειες.

θα προτεινα να την καταργησεις και να παρεις τηλεφωνια απο το utp που περασες και αναγκαστικα ετσι σε μια συσκευη...

• Thanks 1
Δημοσ.

Δες εδώ θα ακούσεις πολλές γνώμες-εμπειρίες από της δικές μας γραμμές η κάθε μία έχει και ένα πρόβλημα διαφορετικό και λύσεις που έχουμε κάνει.Ολα παίζουν ρόλο ακόμα και το τηλέφωνο καθώς είναι μια αντίσταση όπως και όσες ποιο πολλές ενώσεις έχεις στην γραμμή αυξάνεις και της απώλειες της γραμμής σου. Τωρα αν δεν βγάλεις καμία άκρη από όλα όσα σου έχουμε πει στάνταρ να ξέρεις είναι η γραμμή του παροχου τώρα όσο για την νόβα πολύ περίεργα τα πράγματα και για τέτοια ταχύτητα καλό θα ήταν η επικοινωνία με τον παροχο σου και να έρθει ο τεχνικός της καθώς πρέπει να κάνουν της απαραίτητες μετρήσεις και διορθώσεις την γραμμή σου άλλωστε τους πληρώνεις κιόλας δεν είναι κάτι ντζαμπα! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, thanoslez είπε

Δες εδώ θα ακούσεις πολλές γνώμες-εμπειρίες από της δικές μας γραμμές η κάθε μία έχει και ένα πρόβλημα διαφορετικό και λύσεις που έχουμε κάνει.Ολα παίζουν ρόλο ακόμα και το τηλέφωνο καθώς είναι μια αντίσταση όπως και όσες ποιο πολλές ενώσεις έχεις στην γραμμή αυξάνεις και της απώλειες της γραμμής σου. Τωρα αν δεν βγάλεις καμία άκρη από όλα όσα σου έχουμε πει στάνταρ να ξέρεις είναι η γραμμή του παροχου τώρα όσο για την νόβα πολύ περίεργα τα πράγματα και για τέτοια ταχύτητα καλό θα ήταν η επικοινωνία με τον παροχο σου και να έρθει ο τεχνικός της καθώς πρέπει να κάνουν της απαραίτητες μετρήσεις και διορθώσεις την γραμμή σου άλλωστε τους πληρώνεις κιόλας δεν είναι κάτι ντζαμπα! 

Αμα είναι δικια μου υπαιτιότητα είναι 20€. Όχι ότι τα τσιγκουνευομαι, απλά στη κατάσταση που βρισκομουν, η υπαιτιότητα θα ήταν δικια μου. 

Επεξ/σία από AlexPc
Δημοσ.
5 ώρες πριν, AlexPc είπε

Αμα είναι δικια μου υπαιτιότητα είναι 20€. Όχι ότι τα τσιγκουνευομαι, απλά στη κατάσταση που βρισκομουν, η υπαιτιότητα θα ήταν δικια μου. 

Συγνώμη φίλε μου δεν το έθεσα σωστά και δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω προς θεού. Οταν καλείς κάποιον τεχνικό από τον παροχο σαφώς και δεν θα τον πληρώσεις αυτό σου έλειπε κιόλας να τους πληρώσεις και εξτρά. Έτσι και αλλιώς είναι δουλειά τους να έρθουν να ελέγξουν και να ρυθμίσουν την συσκευή σου. Τουλάχιστον εμένα ήρθαν έκαναν όλα όσα έπρεπε να κάνουν συνδέσεις κτλ και απλά μου είπαν και καλά ότι έπρεπε να αλλάξω εσωτερικά την γραμμή μου πράγμα που δεν χρειάζεται τελικά τουλάχιστον στην δικιά μου περίπτωση δεν δεν μου ζήτησαν χρήματα. Αν δεν μπορούν είναι άξιοι της μοίρας τους και δεν θα πρέπει να ταζουν λαγούς με πετραχιλια σε ότι αφορά της ταχύτητες. Αλήθεια εκεί στην περιοχή σου υποστηρίζεται η γραμμή αυτή ή απλά σου το έταξαν?

Δημοσ.
11 ώρες πριν, thanoslez είπε

Συγνώμη φίλε μου δεν το έθεσα σωστά και δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω προς θεού. Οταν καλείς κάποιον τεχνικό από τον παροχο σαφώς και δεν θα τον πληρώσεις αυτό σου έλειπε κιόλας να τους πληρώσεις και εξτρά. Έτσι και αλλιώς είναι δουλειά τους να έρθουν να ελέγξουν και να ρυθμίσουν την συσκευή σου. Τουλάχιστον εμένα ήρθαν έκαναν όλα όσα έπρεπε να κάνουν συνδέσεις κτλ και απλά μου είπαν και καλά ότι έπρεπε να αλλάξω εσωτερικά την γραμμή μου πράγμα που δεν χρειάζεται τελικά τουλάχιστον στην δικιά μου περίπτωση δεν δεν μου ζήτησαν χρήματα. Αν δεν μπορούν είναι άξιοι της μοίρας τους και δεν θα πρέπει να ταζουν λαγούς με πετραχιλια σε ότι αφορά της ταχύτητες. Αλήθεια εκεί στην περιοχή σου υποστηρίζεται η γραμμή αυτή ή απλά σου το έταξαν?

Οταν πήρα τηλ να βάλω 50αρα μου είπαν οτι υποστηρίζεται και η 100. Βέβαια εγώ τώρα έχω 100. Απλα πρεπει να δω τι θα κανω με τα τηλεφωνα. VDSL2 with Vectoring ειναι φαντάζομαι. Έχουν περάσει οπτικές εδώ και 5 χρόνια, αλλά στο σπίτι μου έρχετε χαλκός.

Δημοσ.

Νομίζω πως για 100αρα χρειάζεσαι οπτική ίνα έως το ρουτερ σου δεν είμαι σίγουρος αλλά κάνε ένα τηλέφωνο και ρώτα τους. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, thanoslez είπε

Νομίζω πως για 100αρα χρειάζεσαι οπτική ίνα έως το ρουτερ σου δεν είμαι σίγουρος αλλά κάνε ένα τηλέφωνο και ρώτα τους. 

Δεν χρειάζεται FTTH για να πιάσεις τα 100 (δηλαδή οπτική μέχρι το διαμέρισμα). Ο φίλος προφανώς έχει FTTC δηλαδή οπτικές ίνες μέχρι τη καμπίνα και μετά χαλκό μέχρι τα σπίτι των συνδρομητών. Όσο πιο κοντά στη καμπίνα είναι το σπίτι σου τόσο μεγαλύτερες ταχύτητες θα μπορείς να πιάσεις. Όπου είναι διαθέσιμο FTTC δεν υπάρχει FTTH. Ισχύει και το αντίστροφο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή σκέφτομαι και εγώ να κάνω κάτι παρόμοιο για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα θα ρωτήσω εδώ. Μένω σε μονοκατοικία με 3 διαμερίσματα. Επειδή έχουμε 2 συνδέσεις για ίντερνετ σε παροχο θέλω να κόψω την μια και να μεταφέρω το κεντρικό ρούτερ τις άλλης γραμμής στο υπόγειο όπου και βρίσκετε η παροχή του οτε που έρχεται από την καμπίνα (40 καλωδιακά μέτρα max). Επειδή πριν 15 χρόνια που πέρασαν τα καλώδια τα έχουν αφήσει τελείως χύμα (δεν τα έχουν βάλει καν σε κουτί) θα ήθελα να τα σουλουπωσω λίγο και να τα φτιάξω. Και από τα 3 διαμερίσματα κατεβαίνουν utp στο υπόγειο. Η καλωδίωση ευτυχώς γράφει απάνω το κάθε διαμέρισμα οπότε δεν θα δυσκολευτώ εκεί πέρα. Στα 2 διαμερίσματα (1ος+2ος) θα πρεσαρω rj45 που θα βγαίνει μέχρι την κεντρική μπριζα στο κάθε σπίτι (θα αλλάξω μπριζες για να κουμπώνει etherbet) και εκεί θα βάλω κάποιο router σε ap mode. Στο 3ο θα του δώσω μόνο το τηλέφωνο (rj11) και επειδή είναι στο υσογειο (κοινό ρολόι ρεύματος με το κλιμακοστάσιο) θα κάνω δουλειά με powerline για να έχει ίντερνετ μέσα το σπίτι. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι 

1) υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι (πυκνωτής πχ) για ενίσχυση μεταξυ υπόγειο και 2ος όροφος λόγο απόστασης? Από όσο έχω κοιτάξει στα κουτιά δεν έχω δει κάτι 

2) λόγο απόστασης υπόγειο με 2ος (15 μέτρα utp) θα έχει μεγάλη απώλεια ταχύτητας? 

3) θα πρέπει να προσέχω να μην βραχυκυκλωσουν τα καλώδια που έρχονται από την καμπίνα σωστά? 

Αυτήν την στιγμή οι συνδέσεις είναι 2 vdsl 50αρες της Wind από καμπίνα οτε. Από ταχύτητες τα φυσιολογικά (45-48mbps η κάθε σύνδεση) η τηλεφωνία είναι pstn με φίλτρο στην γραμμή για διαχωρισμό. Φυσικά θα πρέπει να βάλω το φίλτρο πρώτα από όλα και εκεί να συνδέσω το τηλέφωνό που θέλω και στην άλλη το ρούτερ. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω? 

Επεξ/σία από likos_de
Δημοσ.

Γεια σας και παλι, ήρθε τεχνικος σήμερα και έκανε μετρήσεις. Υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή του ΟΤΕ και σε 4-5 μερες θα αποκατασταθεί. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...