AlexPc Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα, Πρόκειται την επόμενη εβδομάδα να ενεργοποιηθεί η 100αρα VDSL στη γραμμη μου και είπα να κάνω αναβάθμιση στη καλωδίωση και να περάσω εξωτερικά καλώδιο μέχρι το σπιτι (UTP 4x2x24 AWG 100MHZ). Το πρόβλημα που αντιμετώπισα ειναι το εξής. Όταν άνοιξα το "κουτάκι" που έρχονται τα καλώδια του οτέ, είχε μέσα συνδέσεις για 3 σπίτια (το δικο μου και αλλα 2). Πως μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το δικό μου; Εκτός απο καλώδιο χρειάζομαι κάτι άλλο για να μην εχω απωλειες; Το καλώδιο θα πηγαίνει κατευθείαν σε φιλτρο και επανω του θα μπει το ρουτερ.
thanoslez Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα φίλε μου Το ποιο σωστό είναι να το κάνεις με πολυμετρο αλλά πρέπει να γνωρίζεις βασικά στοιχεία του χειρισμού οπότε άστο αυτό μην γίνει κανένα τσαφ και δεν έχει κανένα σπίτι τηλέφωνο και τώρα με τον ιό αντε να βρεις τεχνικό η έστω ένα ρουτερ σε περίπτωση που γίνει κάνα τσαφ.Για εμένα πέρασε το καλώδιο από το σπίτι μέχρι το σημείο σύνδεσης και φώναξε έναν τεχνικό του ΟΤΕ να σου το φτιάξει. 1
sstratos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Κανονικά θέλεις μια γενήτρια παλμών συνδεδεμένο με την μπρίζα σου στο σπίτι , και να "ακούσεις" σε ποιό ζεύγος δίνει τον ήχο... ή με πολύμετρο... Αλλα θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο , άσε να το κάνει κάποιος άλλος. Μην κανεις και καμιά ζημιά στους άλλους και πληρώνουν αθελά τους τεχνικούς...
thanoslez Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Εκτός και αν έχεις ασύρματο τηλέφωνο να το πάρεις μαζί σου και εκεί στο κουτί να σηκώσεις το τηλέφωνο και ένα ένα να αποσυνδέεις τα καλώδια και όπου κάνει διακοπή θα είναι το 1 από τα 2 καλώδια της σύνδεσης σου και συνεχίζεις μέχρι να βρεις και το άλλο. Προσοχή καλό θα είναι να το κάνεις ένα ένα και να τα ξανά τυλίξεις με ταινία. 2
AlexPc Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, thanoslez είπε Εκτός και αν έχεις ασύρματο τηλέφωνο να το πάρεις μαζί σου και εκεί στο κουτί να σηκώσεις το τηλέφωνο και ένα ένα να αποσυνδέεις τα καλώδια και όπου κάνει διακοπή θα είναι το 1 από τα 2 καλώδια της σύνδεσης σου και συνεχίζεις μέχρι να βρεις και το άλλο. Προσοχή καλό θα είναι να το κάνεις ένα ένα και να τα ξανά τυλίξεις με ταινία. Ευχαριστώ πολύ! Είναι 3 δυάδες καλώδια. Κάθε δυάδα είναι ένα σπίτι, οπότε θα το δοκιμάσω έτσι!
vasdim1 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δες την δυάδα στην κεντρική σου πρίζα τι χρώματα έχει και κάνε αντιστοίχιση με αυτά που καταλήγουν στο κουτί. 3
madrivermadonus Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) το σωστο ειναι με γεννητρια ηχητικών τόνων (όχι παλμών ). διαφορετικά αν η γραμμή σου είναι κανονική και όχι voip μπορείς με τηλεφωνική συσκευή αν απο την άλλη άκρη κόψεις τα καλώδια να ακουμπάς τα γυμνά άκρα σε καθένα απο τα ζεύγη του κατανεμητή ενώ έχεις καλέσει το τηλέφωνό σου. Σε όποιο χτυπήσει το τηλέφωνο τότε αυτό είναι. 2 ώρες πριν, vasdim1 είπε Δες την δυάδα στην κεντρική σου πρίζα τι χρώματα έχει και κάνε αντιστοίχιση με αυτά που καταλήγουν στο κουτί. δεν ειναι σιγουρο οτι καταληγει στην κεντρικη πρίζα. 2 ώρες πριν, AlexPc είπε Ευχαριστώ πολύ! Είναι 3 δυάδες καλώδια. Κάθε δυάδα είναι ένα σπίτι, οπότε θα το δοκιμάσω έτσι! δεν ξερω αν σε πρόλαβα. με αυτο τον τρόπο θα κόψεις τη γραμμη των υπολοίπων έστω και για λίγο. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από madrivermadonus
thanoslez Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 4 ώρες πριν, AlexPc είπε Ευχαριστώ πολύ! Είναι 3 δυάδες καλώδια. Κάθε δυάδα είναι ένα σπίτι, οπότε θα το δοκιμάσω έτσι! Παρακαλώ δεν κάνει τίποτα. Αν έχεις μια τηλεφωνική μπριζα στο σπίτι ίσως να είσαι τυχερός όπως είπε ο φίλος ποιο πάνω στης αντιστοιχίες χρωμάτων για αρχή Αν έχεις παραπάνω από μια θα πρέπει να βρεις την κεντρική και καλό θα ήταν να βάλεις εκεί το ρουτερ στην κεντρική Εντάξει τώρα αν κοπεί για λίγο η γραμμή στα υπόλοιπα διαμερίσματα δεν χάθηκε και ο κόσμος από το να γίνει κάνα τσαφ. Αν γνωρίζεις τους ανθρώπους μπορείς να τους πεις να σε βοηθήσουν οπότε από κάθε δυάδα αν αφαιρέσεις έστω ένα καλώδιο θα βρεις ποιο γρήγορα την γραμμή σου αρκεί να έχουν όλοι το τηλέφωνο σηκωμένο και εσύ πολύ απλά να έφερες ένα ένα και να σε ενημερώνει ο καθένας όταν θα κόβεται η γραμμή Όταν τα βρεις φρόντισε να γράψεις τα διαμερίσματα για μελλοντική χρήση ξανά Δεν με βοηθάει η εικόνα για να σου πω της δυάδες σωστά
AlexPc Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 23 ώρες πριν, thanoslez είπε Παρακαλώ δεν κάνει τίποτα. Αν έχεις μια τηλεφωνική μπριζα στο σπίτι ίσως να είσαι τυχερός όπως είπε ο φίλος ποιο πάνω στης αντιστοιχίες χρωμάτων για αρχή Αν έχεις παραπάνω από μια θα πρέπει να βρεις την κεντρική και καλό θα ήταν να βάλεις εκεί το ρουτερ στην κεντρική Εντάξει τώρα αν κοπεί για λίγο η γραμμή στα υπόλοιπα διαμερίσματα δεν χάθηκε και ο κόσμος από το να γίνει κάνα τσαφ. Αν γνωρίζεις τους ανθρώπους μπορείς να τους πεις να σε βοηθήσουν οπότε από κάθε δυάδα αν αφαιρέσεις έστω ένα καλώδιο θα βρεις ποιο γρήγορα την γραμμή σου αρκεί να έχουν όλοι το τηλέφωνο σηκωμένο και εσύ πολύ απλά να έφερες ένα ένα και να σε ενημερώνει ο καθένας όταν θα κόβεται η γραμμή Όταν τα βρεις φρόντισε να γράψεις τα διαμερίσματα για μελλοντική χρήση ξανά Δεν με βοηθάει η εικόνα για να σου πω της δυάδες σωστά Στις 30/3/2020 στις 6:12 ΜΜ, madrivermadonus είπε το σωστο ειναι με γεννητρια ηχητικών τόνων (όχι παλμών ). διαφορετικά αν η γραμμή σου είναι κανονική και όχι voip μπορείς με τηλεφωνική συσκευή αν απο την άλλη άκρη κόψεις τα καλώδια να ακουμπάς τα γυμνά άκρα σε καθένα απο τα ζεύγη του κατανεμητή ενώ έχεις καλέσει το τηλέφωνό σου. Σε όποιο χτυπήσει το τηλέφωνο τότε αυτό είναι. δεν ειναι σιγουρο οτι καταληγει στην κεντρικη πρίζα. δεν ξερω αν σε πρόλαβα. με αυτο τον τρόπο θα κόψεις τη γραμμη των υπολοίπων έστω και για λίγο. Το έκανα με τις δυάδες και βρήκα τα δικά μου. Η 3η δυάδα που δοκιμασα ηταν η δικιά μου. Παρεπιπτόντως όταν έβγαζα των άλλων δε κοβόταν η δικιά μου γραμμή! Σας ευχαριστώ πολύ.
thanoslez Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δεν κόβετε των άλλον όταν είναι φτιαγμένα σε σύστημα με δυάδες οι παλιοί τεχνικοί του ΟΤΕ τα έφτιαχναν μπιμπελο .Τώρα οι ποιο πολλοί το κάνουν από αγγαρεία δεν το λέω για να κατακρίνω κανέναν απλά από αυτά που βλέπω αυτό το είπα σε περίπτωση που ήταν 6 καλώδια χύμα.
madrivermadonus Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 4 ώρες πριν, AlexPc είπε Το έκανα με τις δυάδες και βρήκα τα δικά μου. Η 3η δυάδα που δοκιμασα ηταν η δικιά μου. Παρεπιπτόντως όταν έβγαζα των άλλων δε κοβόταν η δικιά μου γραμμή! Σας ευχαριστώ πολύ. μα γιατι να κοπει η δικη σου; 2
AlexPc Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και πάλι, πήρα ένα καλώδιο Cat 5e και το πέρασα, έχοντας προβλήματα στη τελική. Τι δοκίμασα και ποια ήταν τα αποτελέσματα: 1. Αφού έχω βρει και απομονώσει τα καλώδια μου, συνδέω το 20 μετρο καλώδιο απευθείας πάνω στη παροχή, έχοντας απομονώσει πλήρως το δίκτυο του σπιτιού. Συνδέω το καλώδιο με το φισάκι πάνω στο ρούτερ και SUPER κλειδώνει 106 Download/42 Upload (Βλ. Stats1). 2. Οι μετρήσεις που είχα χωρίς να κάνω τιποτα στις πρίζες τους σπιτιού ήταν 53 Down/ 42 UP. (Για αυτο αποφάσησα να περάσω εξωτερικά αλλο καλώδιο βλ. 1) 3. Αφού λοιπόν έβαλα το καινούργιο καλώδιο, λέω ας πιάσω και το δίκτυο του σπιτιού να το συνδέσω στη παροχή όπως ήταν να έχω τηλέφωνο στις πρίζες. Μόλις το κάνω αυτό και μετράω αρχίζουν κάτι αυξομειώσεις στα rates απο 83 Down και κάτω επαιζε συνέχεια (30,40,45,50,70, τυχαία), αλλα πάντα κάτω απο 83 Down. Τέλος πάντων μετα απο κάποια φάση σταθεροποείται στα 83 και αρχίζει που και που να μου κάνει καμία αποσύνδεση όταν φόρτωνε πολύ το δίκτυο. 4. Ανοίγω τις πρίζες και βλέπω ότι μια από αυτές που έχω έχει πυκνωτή (λέω εδώ είμαστε σε τσάκωσα). Την βγάζω τελείως και κλειδώνει 86 Down αλλα ποτέ παραπάνω, χωρίς καμία αποσύνδεση μεχρι στιγμής και αυξομειώσεις. Και το ερώτημα μου είναι γιατί όταν σύνδεσα το δίκτυο του σπιτιού έπεσα στα 83 (Υποθέτω έφταιγε ο πυκνωτής στη πρίζα αλλά και που τον αφαίρεσα δεν άλλαξαν πολλά)? Τι λύση υπάρχει στο θέμα; Υπάρχει κάποια συσκευή που μπορώ να βάλω στη παροχή για να μη τα "μπερδεύει" και μου ρίχνει τη ταχύτητα στο ίντερνετ? ΥΓ: Στο δίκτυο του σπιτιού δεν υπάρχει ούτε μια τηλεφωνική συσκευή συνδεδεμένη, όταν έκανα τις μετρήσεις. Stats 1: Stats 2: Ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα της δομής: (Στο ρούτερ έιτε με φίλτρο έιτε χωρίς κλειδώνω στα ίδια) Επεξ/σία 8 Απριλίου 2020 από AlexPc
AlexPc Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 7 λεπτά πριν, LastWitchHunter είπε Αν ξεσυνδεσεις την καλωδιωση του σπιτιου η γραμμη ξαναγυριζει στα 106 Γιατι;
AlexPc Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, LastWitchHunter είπε Αν ξεσυνδεσεις την καλωδιωση του σπιτιου η γραμμη ξαναγυριζει στα 106 Κανονκα πρεπει να εινα VOIP και να υπαρχει υποδοχη phone πάνω στο ρουτερ.ΑΝ ειναι ετσι θελει αλλη συνδεσμολογια.ΑΝ ΔΕΝ ειναι θα προτεινα να βαλεις το φιλτρακι κατευθειαν στην γραμμη και απο τις εξοδους να παρεις line και phone αντιστοιχα αλλα θελεις κλιπσακια και εργαλειο για να τα πρεσαρεις η να ενωσεις με ματισεις και ταινία κομενα Οκευ το επιασα ευχαριστώ. Δηλαδή το φιλτράκι στη παροχή θα κάνει τη δουλειά απ'ότι κατάλαβα. Δεν ειναι VOIP. Ναι υπάρχουν τα εργαλεία. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2020 από AlexPc
thanoslez Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Φίλε μου θα σου πω κάτι το οποίο έκανα εγώ και δούλεψε για καλύτερο ίντερνετ και είχα και εγώ κάποιες αποσυνδέεις 1 έχω cosmote με 30αρα γραμμή δεν ξέρω ποιον παροχο έχεις εσύ αλλά νομίζω πως είναι ο καλύτερος. Ποτέ δεν έφτασα πάνω από τα 17Mbps/1up 2 βρήκα την γραμμή του σπίτιου μου και την κεντρική μπριζα είδα τα χρώματα ήταν πορτοκαλί και γρι από την μπριζα μου έως και το εξωτερικό κουτι του παροχου ήταν τα ίδια χρώματα και σε αυτό το σημείο είχα της ταχύτητες που προανέφερα. Έτσι μετά από πάρα πολλές δοκιμές και τεστ έκανα μια αλλαγή στα χρώματα της γραμμής μου δηλαδή έβαλα το γκρι στο πορτοκαλί και το πορτοκαλί στο γκρι έτσι το τεσταρα και έβγαλα 28.90/2 χωρίς καμία αποσύνδεση μέχρι και σήμερα δουλεύει πολύ καλά θα έλεγα είμαι και τυχερός καθώς είμαι 48 μέτρα από το καφα και 1 χιλιόμετρο από τα κεντρικά καφα της cosmote 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα