Alexcxvtr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Ψάχνω πλυντήριο πιάτων, ελεύθερο, 60cm έως 600€ ταβάνι. Από όσες αναζητήσεις έχω κάνει, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αποφεύγουμε τα ιταλικά (Candy κτλ.), μάλλον τα αμερικάνικα (Whirlpool, Ariston κτλ.) και την Κορέα λόγω ηλεκτρονικών αστοχιών (LG, Samsung). Η προτίμησή μου είναι σε κατηγορία Α+++, όμως αν η διαφορά στην πραγματική κατανάλωση με κάποιο Α++ δεν είναι τόσο μεγάλη, θα σκεφτώ να κατέβω κατηγορία. Θα ήθελα και inox, αλλά έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ερωτήσεις: 1) Να μείνω οπωσδήποτε στο γκρουπ Bosch-Siemens; 2) Δικαιολογούν τη διαφορά τιμής τα Miele; 3) Τι να προσέξω ακριβώς στα χαρακτηριστικά; Τι ΔΕΝ πρέπει να λείπει από ένα πλυντήριο του 2019-2020; 4) Δεν έχω γνώμη για AEG, Electrolux, Morris. Εσείς; Ευχαριστώ. Σκεφτόμουν αυτό Bosch-SMS46FI01E, αλλά ξεφεύγει για λίγο. Γιατί έχει τόση διαφορά μ' αυτό Bosch-SMS46CW01E; Το inox φταίει; Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από Alexcxvtr
26ska Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 47 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε Καλησπέρα. Ψάχνω πλυντήριο πιάτων, ελεύθερο, 60cm έως 600€ ταβάνι. Από όσες αναζητήσεις έχω κάνει, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αποφεύγουμε τα ιταλικά (Candy κτλ.), μάλλον τα αμερικάνικα (Whirlpool, Ariston κτλ.) και την Κορέα λόγω ηλεκτρονικών αστοχιών (LG, Samsung). Η προτίμησή μου είναι σε κατηγορία Α+++, όμως αν η διαφορά στην πραγματική κατανάλωση με κάποιο Α++ δεν είναι τόσο μεγάλη, θα σκεφτώ να κατέβω κατηγορία. Θα ήθελα και inox, αλλά έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ερωτήσεις: 1) Να μείνω οπωσδήποτε στο γκρουπ Bosch-Siemens; 2) Δικαιολογούν τη διαφορά τιμής τα Miele; 3) Τι να προσέξω ακριβώς στα χαρακτηριστικά; Τι ΔΕΝ πρέπει να λείπει από ένα πλυντήριο του 2019-2020; 4) Δεν έχω γνώμη για AEG, Electrolux, Morris. Εσείς; Ευχαριστώ. Σκεφτόμουν αυτό Bosch-SMS46FI01E, αλλά ξεφεύγει για λίγο. Γιατί έχει τόση διαφορά μ' αυτό Bosch-SMS46CW01E; Το inox φταίει; Πριν από ένα μήνα ήμουνα κ εγώ στο ψαξιμο για πλυντήριο πιάτων.Επελεξα τελικά το πρώτο από τα Bosch που παραθετεις,το πήρα από μεγάλη αλυσίδα,η οποία το είχε σε προσφορά και έδινε μαζί δωρεάν την 5ετη επέκταση εγγύησης.Μια χαρά είναι το πλυντήριο,το μόνο που με χαλάει είναι που δεν έχει τη λειτουργία 1/2 φόρτωσης,για να το βάζεις κ με λίγα πράγματα,αλλά περιμένω να γεμίσει και το βαζω τότε. Επίσης με το άλλο Bosch που παραθέτεις,δεν βλέπω να έχει καμία διαφορά,πέρα του inox...οπότε αν δεν είναι inox και οι άλλες συσκευές σου και δεν σκοπεύεις να τις αλλάξεις,πήγαινε για το λευκό,να γλιτώσεις λίγα χρήματα.
Alexcxvtr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Μάλιστα, ευχαριστώ. Αλλά αυτό που λες ότι πρέπει να γεμίσει το πλυντήριο με προβληματίζει.
slk200gr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε Μάλιστα, ευχαριστώ. Αλλά αυτό που λες ότι πρέπει να γεμίσει το πλυντήριο με προβληματίζει. να σε προβληματιζει ,ειναι πολυ σπαστικο να περιμενεις να γεμισει
xsterg Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 εγω θα σου ελεγα να πας σε 45αρι αν δεν εισαστε τοσα πολλα ατομα στο σπιτι για να γεμιζει ευκολα. εχω 60 αρι και δεν γεμιζει με τιποτα. στους γονεις μου αντιθετα που πηραν τωρα τους ειπα και αγορασαν 45αρι. πηραν bosch ελευθερο και εχει και λειτουργια μισης φορτωσης. ειδικα τωρα με την απομονωση του κορονοιου ουτε το 45 αρι γεμιζει και με το ζορι το βαζουν στο μισο προγραμμα ακομη και αυτο!
Alexcxvtr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Βρε παιδιά, χωράει ταψί σε 45άρι; Εμείς βάζουμε συχνά ταψιά και κατσαρόλες. Για 4μελή οικογένεια είναι.
26ska Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δεν παθαίνει τίποτα αν δεν γεμίσει,δεν χαλάει,απλά καις τσάμπα ρεύμα.Γνωμη μου είναι να πας σε 60αρι κ εμείς 4μελης οικογένεια είμαστε κ χρειάζεται.Δεν έγινε κ τίποτα να τα βάζεις μέσα κ να περιμένεις να γεμίσει μια μέρα παραπάνω,αν σε πειράζει τόσο πολύ πήγαινε σε πλυντήριο που να έχει 1/2 φόρτωση...
Alexcxvtr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ είμαι πεπεισμένος για 60άρι και σ'ευχαριστώ για την κριτική του Bosch. Έχετε κάτι καλό υπόψη στο μπάτζετ μου με τη λειτουργία μισής φόρτωσης; Πάντως, γενικά δεν μου απαντήσατε στα ερωτήματά μου.😕 Μένω στο Bosch group; Τι λέει ο κόσμος;😁 Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από Alexcxvtr
KoreanW Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, Alexcxvtr said: Εγώ είμαι πεπεισμένος για 60άρι και σ'ευχαριστώ για την κριτική του Bosch. Έχετε κάτι καλό υπόψη στο μπάτζετ μου με τη λειτουργία μισής φόρτωσης; Πάντως, γενικά δεν μου απαντήσατε στα ερωτήματά μου.😕 Ο όμιλος BSH στα φτηνά πλυντήρια κατασκευάζει το κάτω μέρος του κάδου από πλαστικό, όχι από μέταλλο. Να το προσέξεις στο μοντέλο που θα διαλέξεις. Τα πλυντήρια που έβαλες εκτός από το inox διαφέρουν και στα καλάθια. https://www.bosch-home.gr/katigories-proiontwn/plinitria-piatwn/elefthera-piatwn/plintiria-piatwn-60/SMS46CW01E/ https://www.bosch-home.gr/katigories-proiontwn/plinitria-piatwn/elefthera-piatwn/plintiria-piatwn-60/SMS46FI01E/ Electrolux είναι επίσης μεγάλη πολυεθνική που έχει τις επωνυμίες Electrolux/AEG/Zanussi. * Morris δεν είναι καν κατασκευαστής ηλεκτρικών συσκευών, είναι ετικέτα Έλληνα ειααγωγέα που φέρνει φασόν συσκευές από την Ασία. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από KoreanW
Alexcxvtr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Άρα, φαίνεται ότι το inox υπερτερεί. Μπορείς να προτείνεις, και οποιοσδήποτε άλλος, κάτι με τις προτιμήσεις μου και ποιοτικό μέχρι 600€; Εν ανάγκη, προτείνετε και ακριβότερα και βλέπουμε... Αν και δεν θέλω να ξεφύγω. Είναι μεγάλο μπέρδεμα. Π.χ. Αυτό με τον πλαστικό κάδο ούτε που το είχα υπόψη. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από Alexcxvtr
marmagia Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δεν πας καλύτερα σε ένα Miele να κλείσεις και την κουβέντα εάν είναι καλό κακό η εάν αξίζει τα λεφτά του; https://www.skroutz.gr/s/7535072/Miele-G-4203-SC-Front-Active.html https://www.skroutz.gr/s/10218914/Miele-G-4940-SC-Jubilee.html
Alexcxvtr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Φαντάζομαι αφού πας σε Α++, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση με αντίστοιχο Α+++. Όμως, το Α+ δεν νομίζω ότι θα το επέλεγα. Ευχαριστώ.
ardi21 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Ψιλοκοιταω και εγω για πλυντηριο πιατων και εχω δει αυτο https://www.skroutz.gr/s/9488042/Whirlpool-WFC-3C26-X.html Πολυ οικονομικο, ευρυχωρο, επιλογη μισου φορτιου, αυτοματο προγραμμα που βλεπει ποσο βρωμικα ειναι τα πιατα και αναλογα αποφασιζει, ενεργειακη κλαση Α++. Ποσα περισσοτερα να δωσουν πλυντηρια με το διπλασιο σχεδον κοστος? Θα εχουν σιγουρα καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, αλλα δικαιολογει την τεραστια διαφορα της τιμης? Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από ardi21
KoreanW Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Προφανώς το Miele των 600 ευρώ δεν έχει σχέση με το Miele των 1500 ευρώ. Όποιος έχει αμφιβολία, πηγαίνει σε μια έκθεση Miele και είτε του εξηγούν πως τα Miele των 600 ευρώ είναι οικονομικής κατασκευής είτε το διαπιστώνει μόνος του ζουλώντας την κούφια πρόσοψη inox και τα κουμπιά. Προφανώς τα ακριβότερα πλυντήρια έχουν πλεονεκτήματα, ίσως και καλύτερη κατασκευή απλά ο καθένας σταθμίζει πόσο αξίζει να πληρώσει για τις ανάγκες που έχει.
marmagia Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, KoreanW said: Προφανώς το Miele των 600 ευρώ δεν έχει σχέση με το Miele των 1500 ευρώ. Όποιος έχει αμφιβολία, πηγαίνει σε μια έκθεση Miele και είτε του εξηγούν πως τα Miele των 600 ευρώ είναι οικονομικής κατασκευής είτε το διαπιστώνει μόνος του ζουλώντας την κούφια πρόσοψη inox και τα κουμπιά. Προφανώς τα ακριβότερα πλυντήρια έχουν πλεονεκτήματα, ίσως και καλύτερη κατασκευή απλά ο καθένας σταθμίζει πόσο αξίζει να πληρώσει για τις ανάγκες που έχει. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο. Για αυτό διαφοροποιείται και η εγγύηση. Το ένα είναι φτιαγμένο Τσεχία τα αλλά Γερμανία η Αυστρία. Αλλά και πάλι είναι ανώτερο από τις περισσότερες αν όχι όλες τις μάρκες που αναφέρθηκαν πριν στην ίδια τιμή. Συν ότι έχει και το τρίτο κάνιστρο που δεν το έχουν όλα όσα προαναφέρθηκαν (είδα ένα τουλάχιστον από τα Bosch που τότε χει) Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από marmagia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα