Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και νέα τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 (που προκαλεί την ασθένεια COVID-19) αναπτύσσονται διαρκώς από εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού και ιατροφαρμακευτικές εταιρείες, εντούτοις το τεστ της εταιρείας Abbott φαίνεται να είναι το ταχύτερο στον κόσμο, καθώς προσφέρει διάγνωση μέσα σε μόλις 5 λεπτά.

Το σύστημα της Abbott μπορεί να τοποθετηθεί σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και εργαστήρια, ωστόσο το τεστ μπορεί να πραγματοποιηθεί και στο σημείο της περίθαλψης, και επομένως δεν απαιτεί τη μεταφορά των δειγμάτων σε διαφορετικό σημείο, εξασφαλίζοντας χρόνο. Μάλιστα το τεστ για τον νέο κορωνοϊό που έχει σήμερα κοστίσει τη ζωή σε σχεδόν 34 χιλιάδες συνανθρώπους μας έλαβε έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) και η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα από την εταιρεία, με στόχο την κατασκευή 50 χιλιάδων μονάδων την ημέρα.

Το τεστ Abbott ID NOW COVID-19 χρησιμοποιεί τη διαγνωστική πλατφόρμα Abbott ID NOW, που στην ουσία αποτελεί ένα «εργαστήριο-σε-ένα-κουτί» (lab-in-a-box), το οποίο έχει το μέγεθος μίας μικρής οικιακής συσκευής. Το τεστ μπορεί να δώσει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα σε πέντε λεπτά ή ένα αρνητικό σε λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά.    

Σε αντίθεση με τα γρήγορα τεστ που χρησιμοποιούνται από πολλές χώρες που πολλές φορές παρουσιάζουν ψευδώς θετικά ή είναι ανακριβή, το σύστημα της Abbott χρησιμοποιεί μία μοριακή μέθοδο διάγνωσης που λειτουργεί με δείγματα πτυέλου ή βλεννών από τον ασθενή. Αυτό σημαίνει ότι το τεστ εντοπίζει τμήμα του DNA του ιού στον ασθενή, οπότε ανιχνεύει την πραγματική παρουσία του ιού, όταν άλλα τεστ που πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας αίμα, λειτουργούν ανιχνεύοντας αντισώματα, τα οποία μπορούν να υπάρχουν σε ασθενείς που έχουν ανακάμψει και δεν διαθέτουν ενεργά τον ιό. Η Abbott ισχυρίζεται ότι μπορεί να παράγει 5 εκατομμύρια τεστ τον Απρίλιο και αναμένεται πολύ σύντομα να είναι διαθέσιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην μάχη που δίνουν τώρα απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού, ειδικά στη Ν. Υόρκη.

TechCrunch


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επεσε ολος ο καλος ο κοσμος και φτιαχνει διαφορα πραματα! 

ετσι πρεπει να ειναι ολοι οι ανθρωποι, ενωμενοι. (μεσω ιντερνετ, μη παρεξηγηθω οτι σπαω την καραντινα) 😛

Επεξ/σία από pcos
  • Like 8
  • Sad 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι ότι στον απλό κόσμο και στην επιστημονική κοινότητα βλέπω πολύ ομοψυχία..... Τώρα μεταξύ κρατών και κυβερνήσεων είναι άλλο θέμα... Η αλληλεγγύη έχει πάει περίπατο. Η Γερμανια (και ολλανδία) για άλλη μία φορά κατώτερη των περιστάσεων. Αν οι Ιταλοί μεινουν στην ευρωπαική ένωση μετά από αυτό, θα είναι θαύμα..

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 16
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Η αλήθεια είναι ότι στον απλό κόσμο και στην επιστημονική κοινότητα βλέπω πολύ ομοψυχία..... Τώρα μεταξύ κρατών και κυβερνήσεων είναι άλλο θέμα...

ειδικα η ομοψυχια της EU ειναι παραδειγμα προς αποφυγη! γιαυτο δεν προκειται ποτε να γινουμε usa!

  • Like 24
  • Sad 1
Δημοσ.

Από την στιγμή που δεν μας λέει στο άρθρο το ποσοστό του τεστ σε ψευδώς θετικά και ψευδώς αρνητικά είναι σαν να μην διαβάσαμε τίποτα.

  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, pcos είπε

επεσε ολος ο καλος ο κοσμος και φτιαχνει διαφορα πραματα! 

ετσι πρεπει να ειναι ολοι οι ανθρωποι, ενωμενοι. (μεσω ιντερνετ, μη παρεξηγηθω οτι σπαω την καραντινα) 😛

Μακάρι να ηταν ετσι και στους αλλους τομείς.

Οσο για εμας του Έλληνες... ήμαστε λιγο περίεργοι.

Σε καταστάσεις Ειρήνης θα κανουμε τα παντα για να βγάλουμε το ματι του γείτονα και σε καταστάσεις κρισης,

μεχρι και το σπιτι μας θα του χαρίσουμε! (έτσι για να σπάει η μονοτονία! )

Ποσο χαίρομαι που ειμαι Έλληνας!!!

Επεξ/σία από mader
  • Like 6
  • Confused 2
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, pcos είπε

ειδικα η ομοψυχια της EU ειναι παραδειγμα προς αποφυγη! γιαυτο δεν προκειται ποτε να γινουμε usa!

 

Όντως. Αυτές τις δύσκολες μέρες, να βλέπεις τις USA (που υποτίθεται είναι πηγή του καπιταλισμού) να προσφέρουν απείρως καλύτερη πρόνοια στους πολίτες (και 30 δις για ανάπτυξη εμβολίου), από την ΕΕ που μας έχει όλους γραμμένους και η κάθε χώρα κοιτάζει την πάρτη της... 🤮

Επεξ/σία από MitsosDaBest13
  • Like 3
  • Confused 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα καλά θα πάνε και θα βγουμε γρήγορα από αυτήν την καραντινα...Όσο για την νέα συσκευή της abbott μόνο καλά έχει να προσφέρει ..γιατί θα βοηθήσει πολύ τους γιατρούς στην καθημερινότητα τους , στο να αντιμετωπίζουν άτομα που είναι θετικά στον ιό 

Επεξ/σία από life is music
  • Like 2
Δημοσ.

Abbott και bayer οι μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής μετρητών για διάφορα πράγματα. Το πόσο θα το χρεώνουν ομως το κάθε τέστ (και εφάπαξ την συσκευή) είναι το θέμα... Καλές οι καινοτομίες αλλα ειναι η εποχή των αρπακτικών για οτι αφορά την πανδημία δυστηχώς 

  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχουν πάρα πολλά σημεία που μπορούμε να 'χτυπήσουμε' αυτήν την κρίση. Τρία κατα βάση. Η διάγνωση, η αποτελεσματική θεραπεία και το εμβόλιο. Αν έστω και ένα από αυτά αναπτυχθεί με τεράστια επιτυχία, θα μπορέσει ο κόσμος να γυρίσει στην πραγματικότητα. 

Εμένα για την διάγνωση με απασχολούν τα εξής: πόσο γρήγορα από την στιγμή που έρχομαι σε επαφή με τον ιό μπορεί το τεστ να τον βρεί στον οργανισμό μου με 100% επιτυχία; Αν η ψαλίδα αυτή κλείσει (που δεν νομίζω να κλείσει), και το τεστ είναι φθηνό και μπορεί να γίνει άμεσο προϊόν κατανάλωσης, τότε ήδη θα έχουμε 'νικήσει' το οικονομικό κομμάτι αυτής της κρίσης. Αν δηλαδή εγώ μπορώ να κάνω ένα φθηνό και άμεσα προσβάσιμο τεστ που ξέρω ότι θα μου δώσει το σωστο αποτέλεσμα ακόμη και αν μόλις τώρα προσγειώθηκα από μια πτήση όπου κόλλησα τον ιο, τότε ήδη θα μπορώ να ελέγξω πως και ποτε συναντώ τα ευπαθή άτομα.

Μετά περιμένουμε το εμβόλιο/θεραπεία.

Όσο για την θεραπεία αν και φυσικά ελπίζω να βρεθεί  το συντομότερο δυνατόν για να σωθεί κόσμος και κοσμάκης, εγώ προσωπικά φοβάμαι γιατί ό,τι θεραπεία και να βρεθεί, ένα ποσοστό θνησιμότητας πάντα θα υπάρχει για τις ιδιαίτερα ευπαθής ομάδες και καθώς η μητέρα μου ανήκει σε αυτές εγώ φοβάμαι την ψευδοασφάλεια της θεραπείας η οποία κατα βάση θα σημαίνει ότι μπορούμε να γυρίσουμε στις ζωές μας καθώς το ποσοστό θνησιμότητας παραείναι μικρό για να είναι κλειστή η οικονομία. Εγώ όπως και πολλοί άλλοι ήδη ζούμε εδώ και αρκετά χρόνια με αυτόν τον φόβο του να μην κολλήσουμε οτιδήποτε στο αγαπημένο μας πρόσωπο καθώς  δεν ξέρεις αν το επόμενο 'κρύωμα' θα είναι και το τελευταίο.

  • Like 4
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...