Προς το περιεχόμενο

Corsa Diesel 2007 1.3 90hp ή Megane coupe 2011 1.4tce 130hp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στήν ομάδα είμαι κάτοχος ενός corsa diesel 2007 και πολύ ικανοποιημένος από αυτό δεν ψάχνω γκάζια απλά να κάνω την δουλειά μου οικονομικά και αξιόπιστα προς το παρόν δεν μπου έχει βγάλει κάποιο θέμα είναι στα χέρια μου εδώ και 18κ χιλιόμετρα από πέρσι τον Φεβρουάριο. Υπάρχει πρόταση για ανταλλαγή με ένα Megane coupe 2011 1.4tce 130 άλογα βενζίνη.Θα ήθελα γνώμες για αυτό το αυτοκίνητο αξιοπιστία ζημιές κόστος συντήρησης κατανάλωση και γενικά ότι θα πρέπε να ξέρω πριν αποφασίσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά δύο εντελώς διαφορετικά αμάξια για εντελώς διαφορετική χρήση.

Το μεν Corsa οικονομικό (λόγω diesel), πρακτικό (αν είναι πεντάπορτο) και σχετικά μικρό (αν ψάχνεις στάθμευση σε πόλη).

Το δε Megane μουράτο (coupe), πιο γκαζιάρικο (130 άλογα turbo) και πιο καινούριο (2011).

Από άποψη αξιοπιστίας δεν πιστεύω οτι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο, από άποψη συντήρησης ίσως βγαίνει λίγο πιο οικονομικό το corsa λόγω αραιότερων service και από κατανάλωση ξεκάθαρα το diesel είναι νικητής.

Το θέμα είναι τι προτεραιότητες έχεις...

ΥΓ. Επίσης το Corsa δεν μπαίνει νόμιμα Αθήνα-Θεσσαλονίκη (αν αυτό σε ενδιαφέρει καθόλου).

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου ναι το κορσα είναι πολύ οικονομικο και βολικό 5πορτο το Megane 3πορτο δεν ξέρω αν θα με βολεψει σε επαρχία είμαι οπότε προς το παρόν δεν έχω θέμα τα έξοδα σίγουρα θα ανέβουν απλά δεν ξέρω αν αξίζει έχω και μηχανή οπότε δεν ειανι το μόνο μέσο θα θελα αν υπάρχει κάποιος ιδιότητης να μου πει γνώμη για το αυτοκίνητο και επίσης ρωτάω λόγω του κακού ονόματος των γαλλικών δεν είχα ποτέ εμπειρία με γαλλικό ούτε ξέρω καθόλου για αυτόν τον κινητήρα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosdOUG είπε

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου ναι το κορσα είναι πολύ οικονομικο και βολικό 5πορτο το Megane 3πορτο δεν ξέρω αν θα με βολεψει σε επαρχία είμαι οπότε προς το παρόν δεν έχω θέμα τα έξοδα σίγουρα θα ανέβουν απλά δεν ξέρω αν αξίζει έχω και μηχανή οπότε δεν ειανι το μόνο μέσο θα θελα αν υπάρχει κάποιος ιδιότητης να μου πει γνώμη για το αυτοκίνητο και επίσης ρωτάω λόγω του κακού ονόματος των γαλλικών δεν είχα ποτέ εμπειρία με γαλλικό ούτε ξέρω καθόλου για αυτόν τον κινητήρα 

Εγώ θα το αντάλλαζα στεγνά. Πιο αυτοκίνητο το megane. Για τους tce δεν έχω ακούσει κάτι άσχημο να σου πω την αλήθεια. Στην θέση σου θα το έκανα με κλειστά μάτια.

Δημοσ.

Ψαξε κ βρες μηχανικο κ γινετε φιλοι γιατι θα τρελαθεις στα προβληματα...δεν φημιζεται για την αξιοπιστια του

Δημοσ.
33 minutes ago, bill_zaf said:

Ψαξε κ βρες μηχανικο κ γινετε φιλοι γιατι θα τρελαθεις στα προβληματα...δεν φημιζεται για την αξιοπιστια του

Για πες μας τι βγάζει το συγκεκριμένο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, bill_zaf είπε

Το megane iii tce εννοείς; Δεν ισχύει σε γενικό κανόνα για το συγκεκριμένο μοντέλο αυτό που λες.

Επεξ/σία από cger
Δημοσ.

Οκ παιδια, πασο. Σαν μηχανικος βλεπω καποια πράγματα παραπανω οπως κ με συναδελφους που μιλαω. Οπως κ να χει, μια αναζητηση σε ξενα φορουμ για τα πιο διαδεδομενα προβληματα ειναι ευκολη. Ο καθενας με την κριση του, δεν θα χαλασουμε τις καρδιες μας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, bill_zaf είπε

Οκ παιδια, πασο. Σαν μηχανικος βλεπω καποια πράγματα παραπανω οπως κ με συναδελφους που μιλαω. Οπως κ να χει, μια αναζητηση σε ξενα φορουμ για τα πιο διαδεδομενα προβληματα ειναι ευκολη. Ο καθενας με την κριση του, δεν θα χαλασουμε τις καρδιες μας

Όχι φυσικά δεν αμφισβητώ τη γνώμη καθενός αλλά σαν κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου και όντας έχω φτάσει στα 140000 δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με τα service πάντα στην ώρα του εκτός από ένα μεμονωμένο περιστατικό (πλήρωση πίσω άξονα) που έχει καλυφτεί από εγγύηση και υπάρχει οδηγία

Αν θέλεις μπορείς να αναφέρεις προβλήματα που έχει συναντήσει και έχεις αντιμετωπίσει ή έχεις ακούσει.

Επεξ/σία από cger

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...