AeDaeJohn Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Καλησπερα, μιας και το laptop μου εχει γερασει αρκετα, και πλεον νομιζω οτι δεν θα αξιοποιησω πληρως ενα καινουριο, σκεφτομαι την αγορα ενος tablet. 1) Το ποσό που διαθέτουμε: Eως 500 αλλα θα θελα μερικες επιλογες σε διαφορες κατηγοριες. 2) Την χρήση του tablet (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): Ε-books, ταινιες, σειρες. 3) Το μέγεθος και ανάλυσή της οθόνης που θα θέλαμε: Δεν θα θελα να χαλασω τα ματια μου, οσο καλυτερη αναλυση τοσο προτιμοτερο 4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (hdmi, type-c, gps, φλας στην κάμερα, μαγνητικό πληκτρολόγιο κ.λ.π.): Στην αναγκη ενα πληκτρολογιο 5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; Οχι 6) Μας ενδιαφέρει το Mobile internet 3G-4G; Ναι 7) Επιθυμούμε να χει υποστήριξή από ROMs, root κτλ; Οχι 😎 Μας ενδιαφέρει η επίσημη εγγύηση στην Ελλάδα; Ε ναι 9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό ή θέλουμε dual boot; Oχι 10) Μας ενδιαφέρει η μεγάλη μπαταρία; Ναι 11) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Και τα δυο 12) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης); Οχι 13) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο ή και για μεταχειρισμένο; Κυριως καινουριο εκτος κι αν υπαρχει καποια ευκαιρια σε μεταχειρισμενο
takismakeleio Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Apple iPad 10.2" 2019 WiFi 128GB = περίπου 430 ευρώ Apple iPad Air 10.5" 2019 Wi-Fi 64GB = περίπου στα 500...
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 Δημοσ. 2 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Γιατί δε παίρνεις ένα καλό λάπτοπ σε αυτά τα λεφτά ? Με το τάμπλετ και την οθόνη αφής τζάμπα τα μάτια σου θα βγάζεις. και για τάμπλετ πάνω από 200-300 ευρώ δεν αξίζει ούτε κατά διάνοια να δώσεις.. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης
AeDaeJohn Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Στο σπίτι έχω gaming pc και smart tv οπότε το πιο πιθανό το λάπτοπ να μην το ανοίγω ποτέ. Ο λόγος που χρειάζομαι το tablet είναι τα ebooks και οι ταινίες/σειρές όταν δεν είμαι στο σπίτι, βασικά όταν εφημερεύω και έχω νεκρό χρόνο. Στις 1/4/2020 στις 10:06 ΜΜ, takismakeleio είπε Apple iPad 10.2" 2019 WiFi 128GB = περίπου 430 ευρώ Apple iPad Air 10.5" 2019 Wi-Fi 64GB = περίπου στα 500... Μου τράβηξαν την προσοχή τα ipads, οι ερώτησεις μου όμως είναι οι εξής: με τα 400-500 ευρώ που κάνει ένα ipad μήπως παίρνω ένα αρκετά καλύτερο samsung; Για την χρήση που το θέλω, τα 64gb είναι αρκετά ή πρέπει να πάω οπωσδήποτε στα 128gb; Υπάρχει τρόπος να επεκτείνω το αποθηκευτικό χωρο; (Απ' όσο ξέρω δεν παίρνουν memory cards); Τέλος στα ίδια χρήματα αντί να πάρω κούτα μοντέλο του 19 μήπως είναι προτιμότερο να πάρω μοντέλο του 17 ή 18 από καλύτερη σειρά; Το ipad pro πχ.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Για ipads δεν ξέρω πολλά πράγματα οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω και πολύ. Αν πάρεις όμως κάτι απο Apple , τοτε να είναι όσο πιο πρόσφατο μοντέλο γίνεται, γιατί το θέμα με την Apple είναι ότι κάποια στιγμή σταματούν να παίρνουν τα updates και θα πάρει την κάτω βόλτα. Τα samsung δεν φημίζονται για τις μπαταρίες τους.. Προσωπικά ότι samsung είχα, η μπαταρία στο χρόνο επάνω τα 'φτυνε και παρ'ολο που τα έσκαγα για να πάρω official, και οι καινούριες ήταν ακριβώς το ίδιο χάλι με τις χαλασμένες. Γενικά δε θα ξαναπροτιμούσα κάποιο προϊον της samsung.. Σαν tablet , εκτός απο τα κινέζικα , τα MLS (ότι χειρότερο) και τα lenovo (που κατα καιρούς βγάζουν διάφορα κουφά προβλήματα), Όλα τα άλλα είναι μια χαρά , ίσως να δεις και Huawei στα οποία όμως συζητάνε οτι θα καταργήσουν το play store και να βάλουν κάποιο δικό τους κλπ. Για τον χώρο που λες, αν πας σε ταμπλετ με android ΛΟΓΙΚΑ (ρώτα το ή ψαξτο αν αποφασίσεις να πάρεις) έχουν ξεχωριστή υποδοχή για να πάρουν καρτούλα micro sd. Ο χώρος παίζει ρόλο αν θελήσεις να βάλεις ταινίες για να τις δεις χωρίς Internet ή κανένα παιχνιδάκι ή να βάλεις ένα σωρό βιβλία κλπ. Άσχετο, αλλά με τα τάμπλετ ποτέ δε κατάφερα να διαβάσω βιβλίο. Ζαβλακώνομαι με το φως σαν το μυγάκι και αποβλακώνομαι χωρίς να καταλαβαίνω τι διαβάζω χαχαχα Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης
geo1st487 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, zernex201 είπε Άσχετο, αλλά με τα τάμπλετ ποτέ δε κατάφερα να διαβάσω βιβλίο. Ζαβλακώνομαι με το φως σαν το μυγάκι και αποβλακώνομαι χωρίς να καταλαβαίνω τι διαβάζω χαχαχα Εγω οταν διαβαζω στο tablet το βαζω σε dark mode και διαβαζω ξεκουραστα.
kkatzos Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Στις 30/3/2020 στις 12:50 ΠΜ, AeDaeJohn είπε Ε-books, ταινιες, σειρες. Εξαιτίας αυτού απορρίπτονται τα iPad. Πέρα από την ακαλαίσθητη και αναχρονιστική σχεδίαση έχουν αναλογίες 4:3. Αυτό για τις ταινίες και τις σειρές (ίσως και για e-books) συνεπάγεται πολύ μικρότερη πραγματική οθόνη για προβολή και μεγαλύτερες μαύρες μπάρες πάνω-κάτω. Πάρε το πολύ καλό Galaxy Tab S5e με την AMOLED 2560x1600 με αναλογία 16:10 και πολύ όμορφη σχεδίαση. Η 10.5in AMOLED (RGB array) είναι η κορυφαία επιλογή για ταινίες και σειρές. Δεν είναι γρήγορο σαν τα iPad αλλά σε αυτό που μετράει για την περίπτωση σου τα στέλνει αδιάβαστα. 1
iganiats Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Στις 4/4/2020 στις 7:28 ΜΜ, kkatzos είπε Εξαιτίας αυτού απορρίπτονται τα iPad. Πέρα από την ακαλαίσθητη και αναχρονιστική σχεδίαση έχουν αναλογίες 4:3. Αυτό για τις ταινίες και τις σειρές (ίσως και για e-books) συνεπάγεται πολύ μικρότερη πραγματική οθόνη για προβολή και μεγαλύτερες μαύρες μπάρες πάνω-κάτω. Πάρε το πολύ καλό Galaxy Tab S5e με την AMOLED 2560x1600 με αναλογία 16:10 και πολύ όμορφη σχεδίαση. Η 10.5in AMOLED (RGB array) είναι η κορυφαία επιλογή για ταινίες και σειρές. Δεν είναι γρήγορο σαν τα iPad αλλά σε αυτό που μετράει για την περίπτωση σου τα στέλνει αδιάβαστα. Χωρίς να διαφωνώ επί της ουσίας, στα ebooks και στην ανάγνωση εγγράφων γενικότερα, η αναλογία 4:3, από προσωπική εμπειρία, είναι καλύτερη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα