Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.

Ήρθε καιρός να κάνω μια αναβάθμιση και αν και ο παλιός στρατιώτης 2600k @ 4.5GHz στα games που παίζω ακόμα κρατάει, θέλω να πάω σε κάτι καινούργιο και όχι τόσο ενεργοβόρο. 

Το πράγματα που ήδη έχω είναι αυτά

Cooler: NZXT Kraken x62

Case: NZXT S340 Elite 

Gpu: MSI GTX 980 Ti

SSD: Samsung 850 Evo 250GB

HDD: WD Blue 1TB

Τροφοδοτικό έχω ένα Cooler Master Silent Pro M700 αρχαίο αλλά δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Λέτε με το νέο σύστημα να πάω σε αναβάθμιση και εκεί για να γλυτώσω αργότερα μπελάδες; 

Το budget είναι αρκετά στενό, μέχρι 400€ για μητρική,επεξεργαστή και μνήμες.

Εγώ σκεφτόμουν Ryzen 3600, MSI Tomahawk MAX και κάποιες μνήμες 3600MHz. Τροφοδοτικό αν χρειαστεί κοιτούσα το Thermaltake Toughpower GF1 650w μετά από παρότρυνση ενός παιδιού εδώ στο insomnia. 

Επίσης πιστεύετε αξίζει να ξεφορτωθώ την Kraken x62 και να σπρώξω το budget για 3700x; Η χρήση θα είναι καθαρά για games, δεν χρησιμοποιώ το pc για δουλειά. 

Επίσης κουράγιο σε όλους τις μέρες αυτές και υπομονή όσο γίνεται.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον αφιερώσει λίγο χρόνο στο να βγάλω άκρη. :) 🤘

Επεξ/σία από Giannos7
Δημοσ.

Αν σου κρατάει ακόμα και δεν θα παίξεις σε μεγαλύτερη ανάλυση θα σου πρότεινα να περιμένεις για να έχεις και άνεση επιλογής βάσει budget ( να αυξηθεί ) αργότερα για να βάλεις μέσα και τροφοδοτικό (gold) να είσαι άνετος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Giannos7 είπε

Επίσης πιστεύετε αξίζει να ξεφορτωθώ την Kraken x62 και να σπρώξω το budget για 3700x; Η χρήση θα είναι καθαρά για games, δεν χρησιμοποιώ το pc για δουλειά. 

Θες καλύτερο gaming, αυτό δεν θα στο δώσει ο 3700x... Στη θέση σου θα πούλαγα και την 980ti. 

Αν μείνεις με την 980ti ακόμα και ο 3600 είναι πολυτέλεια. Το ίδιο gaming αποτέλεσμα θα έχεις και με εναν r5 1600AF / r5 2600. Να υποθέσω έχεις μονιτορ 1080 60 hz ? 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Θες καλύτερο gaming, αυτό δεν θα στο δώσει ο 3700x... Στη θέση σου θα πούλαγα και την 980ti. 

Αν μείνεις με την 980ti ακόμα και ο 3600 είναι πολυτέλεια. Το ίδιο gaming αποτέλεσμα θα έχεις και με εναν r5 1600AF / r5 2600. Να υποθέσω έχεις μονιτορ 1080 60 hz ? 

Θα πάω σε 144hz IPS 1080p, προς το παρών είμαι 2560x1080. Η κάρτα θα μείνει ως έχει προς το παρών, δεν είμαι για παραπάνω έξοδα και αυτό που θέλω να κάνω το καλύπτει η 980Ti. 

Θέλω αναβάθμιση της μητρικής, επεξεργαστή και μνήμης και πιο μετά η καρτούλα, καλοκαίρι ίσως και αργότερα.

2 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Μηπως να κρατησεις τον 2600k @ 4.5GHz, και να παρεις καρτα γραφικων?
Σαν αποτελεσμα θα λογικα ειναι καλυτερο: απο την ιδια vga σε αλλη cpu 🤓

Δεν έχω σκοπό να δώσω κάρτα προς το παρών αλλά πες ότι το κάνω, σε τι καρτούλα πιστεύεις θα ήταν ιδανικό να πήγαινα για να έβλεπα μεγαλύτερη διαφορά στο gaming απ' ότι με νέα πλατφόρμα; 

2 ώρες πριν, Dragonlordcv2002 είπε

Αν σου κρατάει ακόμα και δεν θα παίξεις σε μεγαλύτερη ανάλυση θα σου πρότεινα να περιμένεις για να έχεις και άνεση επιλογής βάσει budget ( να αυξηθεί ) αργότερα για να βάλεις μέσα και τροφοδοτικό (gold) να είσαι άνετος.

Στα 400€ που είπα δεν εννούσα και για τροφοδοτικό, για μητρική, επεξεργαστή και ram έλεγα. Δίνοντας και τα παλιά για να βγάλω κάτι απ' τα σπασμένα πίσω. 😛 Αν πιστεύεις ότι δεν αξίζει η αλλαγή από 2600k σε 3600. με γύρω στα 230-240€ που θα κοστίσει απολύτως δεκτή η γνώμη. Όσο για την ανάλυση με 25αρι Ultrawide αλλά θα το κάνω στην άκρη μόλις βρω κάποιο 144hz IPS. 

Επεξ/σία από Giannos7
Δημοσ.

Παρε προς το παρον μια vga που θα κρατησεις, οχι και τη μεγαλυτερη παντως.
Αν και ακομη και για κατι τετοιο, θα μπορουσες να διαβασεις συγκριτικα tests:
https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3412-intel-i7-2600k-revisit-2018-benchmarks-vs-9900k-ryzen-more

🤓 more review:
https://www.anandtech.com/show/14043/upgrading-from-an-intel-core-i7-2600k-testing-sandy-bridge-in-2019/11

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Παρε προς το παρον μια vga που θα κρατησεις, οχι και τη μεγαλυτερη παντως.
Αν και ακομη και για κατι τετοιο, θα μπορουσες να διαβασεις συγκριτικα tests:
https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3412-intel-i7-2600k-revisit-2018-benchmarks-vs-9900k-ryzen-more

Νομίζω θα βάλω ξανά την υδρόψυξη πάνω και θα πιέσω για πάνω από 4.5 έτσι όπως μου τα λέτε, να του βγάλω όσο λάδι του μένει.. 😂 Το είχα με αέρα τελευταία. Απλά βλέπω τιμές από νέες κάρτες και με πιάνει ταχυκαρδία γι'αυτό έλεγα πρώτα το base σύστημα και μετά κάρτα, για να έχω και ένα ΑΑ budget. Τα έχω δει τα review αλλά ευχαριστώ για το χρόνο σου φίλε!!

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Giannos7 είπε

Θα πάω σε 144hz IPS, προς το παρών είμαι 2560x1080. Η κάρτα θα μείνει ως έχει προς το παρών, δεν είμαι για παραπάνω έξοδα και αυτό που θέλω να κάνω το καλύπτει η 980Ti. 

Θέλω αναβάθμιση της μητρικής, επεξεργαστή και μνήμης και πιο μετά η καρτούλα, καλοκαίρι ίσως και αργότερα.

Δεν έχω σκοπό να δώσω κάρτα προς το παρών αλλά πες ότι το κάνω, σε τι καρτούλα πιστεύεις θα ήταν ιδανικό να πήγαινα για να έβλεπα μεγαλύτερη διαφορά στο gaming απ' ότι με νέα πλατφόρμα; 

Στα 400€ που είπα δεν εννούσα και για τροφοδοτικό, για μητρική, επεξεργαστή και ram έλεγα. Δίνοντας και τα παλιά για να βγάλω κάτι απ' τα σπασμένα πίσω. 😛 Αν πιστεύεις ότι δεν αξίζει η αλλαγή από 2600k σε 3600. με γύρω στα 230-240€ που θα κοστίσει απολύτως δεκτή η γνώμη. Όσο για την ανάλυση με 25αρι Ultrawide αλλά θα το κάνω στην άκρη μόλις βρω κάποιο 144hz IPS. 

πφφ θα μας σκάσεις βραδιάτικα... 

144hz οθόνη τι διαστάσεις ? 24 δλδ 1080 ή 27 και qhd ? 

Η σωστή σειρά αναβάθμισης στη περίπτωση σου είναι:  οθόνη -> κάρτα γραφικών -> όλα τα υπόλοιπα....

Δημοσ.

Όπως είπανε και οι άλλοι μεγαλύτερη διάφορα θα δεις από αναβάθμιση στην GPU πάρα από cpu+mobo+ram, άλλα τώρα είναι πολύ κακή περίοδο να αγοράσεις GPU, οπότε αν έχεις τα λεφτά τώρα πάρε 3700X + X470 + DDR4 16GB 3600MHz CL17 θα σου στοίχιση κάνα πεντακοσάρι, και στο τέλος του χρόνου παίρνεις μια mid-range GPU που μόλις θα έχουν βγει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Δεν υπαρχει λογος (να πεθανει καμια μητρικη) για +200-300MHz 🙀

Χαχαχ αυτό θα το δείξει με το αν θα το αλλάξω τώρα ή όχι.

10 λεπτά πριν, mkp είπε

Όπως είπανε και οι άλλοι μεγαλύτερη διάφορα θα δεις από αναβάθμιση στην GPU πάρα από cpu+mobo+ram, άλλα τώρα είναι πολύ κακή περίοδο να αγοράσεις GPU, οπότε αν έχεις τα λεφτά τώρα πάρε 3700X + X470 + DDR4 16GB 3600MHz CL17 θα σου στοίχιση κάνα πεντακοσάρι, και στο τέλος του χρόνου παίρνεις μια mid-range GPU που μόλις θα έχουν βγει.

Έτσι ακριβώς το σκεφτόμουν και εγώ, ότι σε βάθος χρόνου καλύτερα να αλλάξω τα βασικά και να μου μείνει κάρτα για μετά. Ευχαριστώ πολύ αυτό που λες μάλλον θα γίνει!

Επεξ/σία από Giannos7
Δημοσ.

Σε τρις με έξη μήνες από τώρα θα βγουν οι Ryzen 4xxx και προς το τέλος του χρόνου καινούργιες κάρτες. Αφού δεν έχεις πρόβλημα με το σημερινό σύστημα, στην θέση σου θα περίμενα. Άλλωστε το να πάρεις τον Ryzen 3600/3700 και να μείνεις με την 980Ti δεν θα δεις αναβάθμιση σε gaming.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κάποιος ενστάσεις για τα παρακάτω πράγματα; Μαζί με το IPS 1080p 144hz, θα μπεί και τροφοδοτικό Thermaltake GF1 650W Gold εντός μήνα.

Αργότερα θα κοιτάξω να δώσω την 980Ti και να πάω και σε άλλη καρτούλα. (Pubg και Warzone παίζω όποτε για τώρα δεν με καίει η κάρτα)

471€.PNG

Επεξ/σία από Giannos7
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μέχρι τι κάρτες μπορεί να σηκώσει ο 2600 μέχρι να πιάσει bottleneck ? Το ρωτάω γιατί και εγώ σκεφτόμουν να πάρω μια 5700xt αλλά τελικά έμεινα με την rx580

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...