Sapounos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα. Θέλω να αλλάξω τους 2 δίσκους που έχω αυτή τη στιγμή γιατί τους έχω πάρα πολλά χρόνια. Ο ένας (1ΤΒ) έχει ήδη αρκετούς Bad Sectors και τον άλλο (2ΤΒ) τον ακούω να χτυπάει η βελόνα του αρκετές φορές χωρίς ακόμα να μου έχει μείνει στα χέρια. Επι την ευκαιρία θα πάρω μεγαλύτερους 2ΤΒ και 4ΤΒ μιας και είναι ψιλογεμάτοι και οι 2 και κοιτάω κάποιους στο Ιντερνετ. Η δουλειά μου είναι να αποθηκεύω Έγγραφα Μουσική Βίντεο και να τα παίζω από εκεί. Με ενδιαφέρει να έχουν αντοχή μεγάλη στο χρόνο να είναι αθόρυβοι και γρήγοροι με μεγάλα Read & Write. Αυτοί που έχω τώρα είναι 10 χρονών και είναι ο ένας WD Green 1TB ο οποίος ήταν εξωτερικός και απλά χάλασε η θήκη του και ο άλλος Seagate 2TB. Είχα δει για τους WD RED και WD GOLD αλλά ήθελα και τη γνώμη κάποιου που ξέρει καλύτερα από εμένα, αν αξίζουν τα παραπάνω χρήματά τους ή να πάω σε κλασσικούς WD Blue. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Το να κρατήσουν οι δίσκοι δεν μπορεί κανείς να στο πει στα σίγουρα. Το μόνο ίσως με την δική μου λογική να αυξήσει την επιβιωσιμότητά τους είναι η ύπαρξη UPS να μην κάνει κόλπα το ρέυμα. Για red και gold προσωπικά δεν θα πήγαινα. Προτείνω για να μείνεις χαμηλά σε κόστος (δεν αναφέρεις συγκεκριμένο budget) σειρά blue 4TB WD, αλλά θα πάρεις 2 και μια εξωτερική θήκη ! Ο 1ος εσωτερικός, ο άλλος για Backup αυτού και θα έχεις το κεφάλι σου σίγουρο. Αν δεν έχεις ήδη ή είναι πολύ παλιό, οπωσδήποτε UPS ! Δεν έχω χάσει δίσκους εδώ και πολλά χρόνια (αν εξαιρέσουμε κάποιους Seagate - που χάλασαν απίστευτα γρήγορα - και άλλαξα σε WD), ακόμα έχω λειτουργικούς και σε χρήση WD Raid ed από το 2008 (εννοείτε το backup). Με σύνολο 17 consumer δίσκους σε pc (και backup σε εξωτερικούς), ο παραπάνω συνδυασμός (ups + backup) θεωρώ ότι λειτουργεί (εκτός πάντα να πέσεις σε ελλαττωματική σειρά). υ.γ. Μια επίσης αλλαγή που θα έκανα (γιατί την έχω πάθει) είναι να πάρω καινούρια καλώδια SATA. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από Dragonlordcv2002 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sapounos Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Στις 30/3/2020 στις 10:22 ΠΜ, Dragonlordcv2002 είπε Καλημέρα. Το να κρατήσουν οι δίσκοι δεν μπορεί κανείς να στο πει στα σίγουρα. Το μόνο ίσως με την δική μου λογική να αυξήσει την επιβιωσιμότητά τους είναι η ύπαρξη UPS να μην κάνει κόλπα το ρέυμα. Για red και gold προσωπικά δεν θα πήγαινα. Προτείνω για να μείνεις χαμηλά σε κόστος (δεν αναφέρεις συγκεκριμένο budget) σειρά blue 4TB WD, αλλά θα πάρεις 2 και μια εξωτερική θήκη ! Ο 1ος εσωτερικός, ο άλλος για Backup αυτού και θα έχεις το κεφάλι σου σίγουρο. Αν δεν έχεις ήδη ή είναι πολύ παλιό, οπωσδήποτε UPS ! Δεν έχω χάσει δίσκους εδώ και πολλά χρόνια (αν εξαιρέσουμε κάποιους Seagate - που χάλασαν απίστευτα γρήγορα - και άλλαξα σε WD), ακόμα έχω λειτουργικούς και σε χρήση WD Raid ed από το 2008 (εννοείτε το backup). Με σύνολο 17 consumer δίσκους σε pc (και backup σε εξωτερικούς), ο παραπάνω συνδυασμός (ups + backup) θεωρώ ότι λειτουργεί (εκτός πάντα να πέσεις σε ελλαττωματική σειρά). υ.γ. Μια επίσης αλλαγή που θα έκανα (γιατί την έχω πάθει) είναι να πάρω καινούρια καλώδια SATA. Ναι ειναι η καλυτερη λυση αυτή που περιγράφεις. UPS δεν έχω αλλά έχω σταθεροποιητή τάσης και κάνει πολύ καλή δουλειά. Budget συγκεκριμένο δεν έχω αν και δεν θέλω να ξεπεράσω τα 160-170 για τον μεγάλο δίσκο. Θα κοιτάξω και τη δική σου πρόταση να πάω στους μπλέ 4TB. Δηλαδή στο μυαλό μου το έχω κανένα 250άρι και για τους 2 δίσκους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα