Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες.

Πρώτη φορά μπαίνω στη διαδικασία να ζητήσω από φόρουμ τη βοήθεια για αγορά. Ευχαριστώ λοιπόν εκ των προτέρων. 🙃

Με αφορμή τη καραντίνα σκέφτηκα να προβώ σε αγορά τηλεόρασης. Έχω μαζέψει πληροφορίες από διάφορα site όμως θα ήθελα να πάρω και τη γνώμη σας.

Μιας και δεν έχω αγοράσει ποτέ τηλεόραση είπα να ανέβω στο ποσό των 1000€. Πρόπερσι είχε αγοράσει ο κολλητός μου μία Sony τη περίοδο Black Friday. Το συζητούσαμε πολύ πριν την αγοράσει και είχαμε πάει και σε γνωστό κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη. Είχαμε βρει ένα πολύ καλό παλικάρι (υπάλληλος) ο οποίος ασχολήθηκε πολύ μαζί μας. Όσο μιλούσε με το κολλητό μου εγώ άκουγα χωρίς να κάνω πολλές ερωτήσεις και κοιτούσα τις τηλεοράσεις. Σε κάποια φάση έπεσε το μάτι μου σε μία Sony(ούτε που θυμάμαι μοντέλο). Αυτά τα έντονα της samsung και των υπολοίπων τηλεοράσεων δε μου γέμιζαν το μάτι. 

Να μη τα πολυλογώ, πέταξα ένα σχόλιο στο πωλητή, ''αυτή είναι τηλεόραση!''. Με κοιτάει ο κολλητός μου κοιτάει τον πωλητή και με ένα ωραίο νεύμα λέει ''έχεις καλό μάτι φίλε μου'', και άρχισε να μας εξηγεί τη προσωπική του άποψη, που φυσικά αγκάλιαζε τις τηλεοράσεις Sony.

Από τότε λοιπόν και επειδή ο κολλητός μου πήρε Sony και την έχουμε κατά ευχαριστηθεί, σκέφτηκα ότι ήρθε και η σειρά μου.

Έχω βρει λοιπόν το μοντέλο Sony KD-65XF9005. Ξεκινάει από 1080€ και ανεβαίνει.

Χρήση : Netflix / Youtube / Ταινίες 

Μέγεθος : 65'' κλειδωμένα😁

Απόσταση θέασης : 3.00 μέτρα(μπορώ και παραπάνω)

Budget 1000-1200euro. 

Θέση τοποθέτησης : Στον τοίχο με μπράτσο

Φωτισμός δωματίου : Φωτεινό. Εάν κλείσω στόρια είναι μια χαρά σκοτεινά.  Ελέγχω τον φωτισμό όπως θέλω εγώ. 

Και ήρθε η ώρα για τις ερωτήσεις:

1. Θέλω τη γνώμη σας για την εν λόγω τηλεόραση
  2. Με προβληματίζει η διαφορά που υπάρχει σε δύο σάιτ στη περιγραφή...https://www.skroutz.gr/s/13735590/Sony-KD-65XF9005.html#specs.....όπου η περιγραφή λέει..KD-65XF9005.....και από Public(έχω παρακάτω το link η σας το βάζω συνέχεια) KD65XF9005BAEP...(αυτό το BAEP τι είναι?)
  3. Από που μου προτείνετε να την αγοράσω? Έχω δει και αυτό εδώ...https://www.digitalpassion.gr/product/sony-kd-65xf9005-xf90-led-4k-ultra-hd-υψηλό-δυναμικό-εύρος-hdr-smart-tv-android-tv/που είναι από κατάστημα της Sony, επίσης, στο Public https://www.public.gr/product/tileoraseis/tileoraseis/tileorasi-sony-65-smart-led-ultra-hd-hdr-kd65xf9005baep/prod8980213pp/ ...δίνει 5ετή εγγύηση. Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα σημεία που αξίζουν για να κοιτάξω να δώσω 100€ παραπάνω ώστε να έχω την εγγύηση?
  4. Εάν υπάρχει κάτι άλλο σα πρόταση παρακαλώ πολύ ρίξτε τα φόντα σας. Γέρνω σε Sony όπως προανέφερα!
  5. Πιστεύετε ότι κάνω μ@&%α που αγοράζω μοντέλο του 18΄?
  6. Τι να προσέξω στην αγορά? (μιας και τη τηλεόραση δεν έχω τη δυνατότητα να τη δω από κοντά σε demo).
  7. Διαβάζω σχόλια ότι από γωνία θέασης έχει λίγο θέμα και αλλού ότι οι μοίρες θέασης είναι στις 60 υπό γωνία, όπου μου φαίνεται μια χαρά. αλλιώς γι αυτό θα πάρω μπράτσο για να τη γυρνάω όπου θέλω εγώ σε ειδική περίπτωση.
  8. Κάπου διάβασα ότι το τηλεκοντρόλ είναι απαρχαιωμένο. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό? 
  9. Στη τηλεόραση που έχει ο κολλητός μου(KD 55XE8096) με εκνευρίζει λίγο η ταχύτητά της, μου φαίνεται αργή στις μεταβάσεις πχ. από Netflix σε youtube. Ποια είναι η άποψή σας? Λέω βλακείες?

Κλείνοντας θέλω να σας αναφέρω πως μετά από αρκετό διάβασμα σκέφτομαι τη Sony KD-65XF9005 με βάση τα παρακάτω κριτήρια. 

• HDMI: 4
  • USB: 3
  • LOCAL DIMING: YES
  • ΤΥΠΟΣ PANEL: FULL ARRAY LED
  • ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ: 120Ηz (Απ΄ότι διάβασα αρκετά σημαντικό)
  • HDR TYPE: DOLBY VISION, HDR10, HLG
  • ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ANDROID: YES
  • PVR: YES
  • ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ: YES
  • MIRACAST: YES

Σας ευχαριστώ και πάλι προκαταβολικά για το χρόνο σας και ελπίζω να μη κούρασα.👋

Δημοσ.

Παρε την ειναι πολυ καλη τηλεοραση. Και θα ειναι και λιγο πιο γρηγορη απο του φιλου σου. Βασικα δεν νομιζω οτι υπαρχει καλυτερη απο αυτη. Μετα πας σε oled

Δημοσ.

συμφωνώ με οτι είπε ο απο πάνω και να συμπληρώσω οτι η 5ετη εγγύηση γενικά αξίζει γιατί δε θα την αλλάξεις νωρίτερα και καλό είναι να την έχεις, βέβαια είναι και θέμα τύχης αλλά αν σου χρειαστεί μπορεί να γλυτώσεις αρκετά χρήματα για επισκευή

Δημοσ.

Μόνη ένστανση είναι πως το android, τουλάχιστον σε κινητά - ταμπλετ με το ζόρι παλεύεται μετά τα 2 χρόνια....Δεν ξέρω πως θα συμπεριφέρεται η τηλεόραση με αυτό το λειτουργικό πχ σε 4-5 χρόνια, όταν ήδη είναι μοντέλο 2 ετών...

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι το android. Και εχει την ευελιξια με εφαρμογες που κανενα αλλο λειτουργικο τηλεορασης δεν την εχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...