Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος το οποίο νοικιάζω έχει ουσιαστικά μείνει άνεργος αυτό το μήνα (όπως και πολλοί άλλοι βέβαια).

Εγώ, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν έχω επηρεαστεί οικονομικά, διότι εργάζομαι από το σπίτι.

Επειδή έχουμε μια καλή σχέση με τον ιδιοκτήτη, σκεφτόμουν τώρα που θα του καταθέσω το ενοίκιο του Απριλίου, να του κατέθετα και το επόμενο ενοίκιο (του Μάιου), ώστε να τον βοηθήσω, γιατί ξέρω ότι έχει και κάποιες σοβαρές οικονομικές υποχρεώσεις που θα δυσκολευτεί πολύ να καλύψει.

Δεν είμαι και εγώ ιδιαίτερα πλούσιος, απλά προς το παρόν "την παλεύω".

Θέλω πριν κάνω αυτή την κίνηση, να σιγουρευτώ ότι θα είμαι και νομικά κατοχυρωμένος, αν δώσω 2 νοίκια ταυτόχρονα. Να σημειώσω ότι τα καταθέτω κατευθείαν στον τραπεζικό του λογαριασμό, οπότε φαντάζομαι θα φαίνεται, αλλά ήθελα και την άποψη κάποιου άλλου, μην τρέχουμε μετά να αποδείξουμε τα αυτονόητα στην εφορία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαφέστατα μπορείς και να το κάνεις. Για να είσαι και απόλυτα κατοχυρωμένος αναγράφεις στην αιτιολογία κατάθεσης, τους μήνες αναφοράς (ήτοι καταβολής ενοικίου). Την Εφορία από την άλλη, δεν την απασχολεί αν θα τα βάλεις μεμονωμένα ή σε μια δόση, αρκεί να έχεις δηλώσει σωστά το σύνολο των μισθίων στο Ε2.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή θα του δώσεις διπλό ενοίκιο τωρα και τον επόμενο μήνα ο ιδιοκτήτης ως δια μαγείας δε θα έχει ανάγκη χρήματα; 

Καλύτερα είναι να πάρει ένα ποσό τον Απρίλιο και άλλο ένα ποσό τον Μάιο. 

• Like 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, enteacher04 είπε

Καλημέρα σε όλους,

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος το οποίο νοικιάζω έχει ουσιαστικά μείνει άνεργος αυτό το μήνα (όπως και πολλοί άλλοι βέβαια).

Εγώ, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν έχω επηρεαστεί οικονομικά, διότι εργάζομαι από το σπίτι.

Επειδή έχουμε μια καλή σχέση με τον ιδιοκτήτη, σκεφτόμουν τώρα που θα του καταθέσω το ενοίκιο του Απριλίου, να του κατέθετα και το επόμενο ενοίκιο (του Μάιου), ώστε να τον βοηθήσω, γιατί ξέρω ότι έχει και κάποιες σοβαρές οικονομικές υποχρεώσεις που θα δυσκολευτεί πολύ να καλύψει.

Δεν είμαι και εγώ ιδιαίτερα πλούσιος, απλά προς το παρόν "την παλεύω".

Θέλω πριν κάνω αυτή την κίνηση, να σιγουρευτώ ότι θα είμαι και νομικά κατοχυρωμένος, αν δώσω 2 νοίκια ταυτόχρονα. Να σημειώσω ότι τα καταθέτω κατευθείαν στον τραπεζικό του λογαριασμό, οπότε φαντάζομαι θα φαίνεται, αλλά ήθελα και την άποψη κάποιου άλλου, μην τρέχουμε μετά να αποδείξουμε τα αυτονόητα στην εφορία

Και όλο το χρόνο μπορείς να προεξοφλήσεις. Ουδείς το απαγορεύει.

αρκει να είσαι άπλας

απλά να ξέρεις όπως έλεγε κι ένας φίλος μου βλάχος, καλύτερα να χρωστάς παρά να σε χρωστάνε

Δημοσ.

Μπορείς να το κάνεις 

Γράψε στην αιτιολογία πληρωμή τάδε και τάδε μήνα 

Και καλά κάνεις. Όσοι έχουν λίγο παραπάνω άνεση καλό είναι να βοηθάνε 👍👍

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, d_gkal είπε

Δηλαδή θα του δώσεις διπλό ενοίκιο τωρα και τον επόμενο μήνα ο ιδιοκτήτης ως δια μαγείας δε θα έχει ανάγκη χρήματα; 

Ενώ αντίθετα, αν δοθούν μήνα μήνα με βάση την κοινή πρακτική, θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα του ιδιοκτήτη; 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Αξιέπαινη η προθυμία σου να βοηθήσεις, αλλά έχε βαθιά κατά νου ότι η γιαγιά παλιά έλεγε "ουδείς αχαριστότερος..."

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...