Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδια και καλο κουραγιο απο καρδιας, σε ολους μας με αυτο το περνάμε. Οπως καταλαβατε και απο τον τιτλο, μιας και τα Χριστουγεννα θα μπουμε στην νεα γενια κονσολων, ειναι απαραιτητο για εναν gamer αν θελησει να αποκτησει μια απ αυτες, να "αναβαθμισει" και την TV του, αν βρισκεται ακομη με καποια HD. Ειναι ασκοπο να αγορασει καποιος PS5 και να το συνδεσει σε μια Full HD. Οπως θυμαμαι και γελουσα, ανθρωπους να αγοραζουν PS3 και να το συνδεουν (λογω ασχετοσυνης δηλαδη) σε CRT-μιας και ακομη οι HD TVs δεν ηταν τοσο διαδεδομενες- και οταν εκαναν την αλλαγη σε HD, εβριζαν τον εαυτο τους. Θα προσπαθησω να 'μαι αναλυτικος αλλα ταυτοχρονα καθολου κουραστικος, και ελπιζω να εκτιμηθει και να παρω οσο το δυνατον αναλυτικοτερες απαντησεις απο τους ειδικους εδω, μιας και εγω γνωριζω καποια βασικα μονο.

Κατ' αρχας να ενημερωσω πως το μπατζετ μου ειναι το πολυ στα 900€. Με ενδιαφερει φυσικα να ειναι 4Κ. Λιγο δυσκολο το καθαροαιμο 4K, αφου με ενα προχειρο ψαξιμο ολες οι αναλυσεις ηταν UHD. Αν εχετε κατι υποψιν σας, θα χετε το απολυτο respect απο πλευρας μου. Απο εκει και περα ενα αλλο ΣΤΑΝΤΑΡ που θα θελα, ειναι οι HDMI θυρες να ειναι τεχνολογιας 2.1 διοτι απο οσο ξερω, οι νεες κονσολες θα το υποστηριζουν. Αλλα υπαρχουν τετοιες TVs στην αγορα ή ακομα τιποτα;;;; Αυτο ηταν και το κυριοτερο ερωτημα που με ωθησε να απευθυνθω σε εσας. Ενα αλλο ερωτημα που με προβληματιζει, ειναι τα περι HDR. Εκει λιγο το χανω. Ηξερα για το "απλο" HDR αλλα με μια προχειρη αναζητηση ηδα HDR10, HDR10+ κ.α. Τι παιζει με αυτο; Ποιο ειναι καλυτερο για το gaming; Τελος, απλα να αναφερω πως η TV που θα επιλεξω θα θελα να χει μεσα και ενσωματωμενο Netflix & ΥοuTube μιας και σχεδον εχουν αντικαταστησει την "κανονικη" τηλεοραση που εβλεπα τοσα χρονια.

Εχει καποιος στο νου του κανα 2-3 μοντελα (καλα ισως πολλα ζηταω, αλλα δε ξερω, ισως και να υπαρχουν, οπότε δε χανω κατι να ρωτησω) με τα παραπανω χαρακτηριστικα; ή ακόμη καλυτερα, εχει καποιος κατα τυχη αποκτήσει, καποιο μοντελο με τα παραπανω χαρακτηριστικα; Η μαρκα δεν με ενδιαφερει και τοσο, αν ειμαστε εντος μπατζετ. Βεβαια προτιμω καλες μαρκες, αλλα αν καποιος μου πει πχ "φιλε εγω εχω εδω και 1 χρονο την TOSHIBA ταδε (που δε τη θεωρω και τοσο καλη μαρκα στις TVs) και ειμαι ευχαρηστημενος", δε θα με χαλασει να την αποκτησω κι εγω. 

Ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτέρων, και ελπιζω στις απαντησεις οσο των περισσοτερων ειδικων εδω μεσα. 

Επεξ/σία από Obiwan88
Δημοσ.

συμπλήρωσε λίγο

Διαθέσιμο budget:

Απόσταση και γωνία θέασης:

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ),  digea,  κτλ]:

προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters  :devil: "):

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων:

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ):

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν :

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά):

Δημοσ.

φιλε δε ξερω αν διαβασεςτο ποστ γιατι αρκετα απο αυτα που ζητας τα χω αναφερει ηδη. Επισης, ρωταω καποια πραματα στα οποια χρειαζομαι βοηθεια. πχ δεν ξερω την διαφορα με το HDR, με HDR10 ή τι γινεται με τα HDMI 2.1. Εχουν κυκλοφορησει ή οχι ακομα;

Διαθέσιμο budget: 900€ (το χα ηδη αναφερει)

Απόσταση και γωνία θέασης: 2 μετρα

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ),  digea,  κτλ]: gaming σε PS5 και netflix (το χα ηδη αναφερει)

προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters  :devil: "): 55''

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: κανενας περιορισμος

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ)4K, HDMI 2.1, HDR10 (τα χα ηδη αναφερει)

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : οχι (το χα ηδη αναφερει)

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά): οχι

Δημοσ.

ναι αρκετά τα είχες αναφέρεις αλλά όχι την απόσταση θέασης που είναι αρκετά σημαντική για το μέγεθος της τηλεόρασης 😁, με 55αρα είσαι όντως κομπλέ

βασικά εφόσον θέτεις υποχρεωτικό το hdmi 2.1 δεν έχεις και πολλές επιλογές είναι η LG SM9010 στα 725€+ μετά οι υπόλοιπες ξεφεύγουν π.χ. LG OLED 55C9

όσον αφορά το HDR η ιδέα είναι ότι έχεις καλύτερη αντίθεση και μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων και φωτεινότητας που κάνουν την εικόνα πιο ρεαλιστική και συγκλονιστική,

για να γίνει αυτό πρέπει και η tv να έχει τις δυνατότητες να τα απεικονίσει π.χ. να έχει μεγάλη φωτεινότητα (1000+ nits) και ανάλογο πάνελ (10+bits)

όταν έχουμε υλικό HDR στην ουσία έχουμε επιπλέον πληροφορίες σε κάθε frame για το πως θα απεικονιστεί η εικόνα καλύτερα, δηλαδή πχ τα χρώματα και η φωτεινότητα

το HDR10 χρειάζεται 1000nits φωτεινότητα για να δεις το αποτέλεσμα ενώ με το HDR10+ μπορεί να φτάσει μέχρι 4000 εφόσον η tv έχει την δυνατότητα (κάτι που είναι δύσκολο) και τα δύο πρότυπα υποστηρίζουν 10bit βάθος χρώματος, υπάρχει και το dolby vision που είναι το πιο απαιτητικό και υποστηρίζει 12bit και φτάνει μέχρι 10000nits, 

έχει σημασία άρα η κάθε τηλεόραση αν τηρεί τις προδιαγραφές αυτές για να μπορείς να δεις σωστό HDR, παράδειγμα οι φθηνές τηλεοράσεις αν έχουν πχ 300nits φωτεινότητα και λένε οτι είναι HDR καταλαβαίνεις οτι δε μπορούν να το απεικονίσουν σχεδόν καθόλου

επίσης θα πρέπει και το υλικό να είναι HDR, πχ η ταινία ή το παιχνίδι γιατί δεν είναι όλα..

γενικά το hdmi 2.1 προσφέρει τη δυνατότητα 4κ στα 120hz και 8κ στα 60hz, για να παίξεις games αυτή τη στιγμή σε αυτά τα χαρακτηριστικά είναι δύσκολα ακόμη και με high-end PC πόσο μάλλον με κονσόλα, νομίζω είναι λίγο νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα αν θα παίζει όντως το ps5 άνετα σε αυτές τις αναλύσεις, εκτός αν εννοούν pacman 😅

ίσως είναι προτιμότερο να περιμένεις λίγο καιρό για να πάρεις tv με σκεπτικό το ps5, κάτσε να δούμε και τις φετινές..

ελπίζω να βοήθησα 😁

• Like 1
Δημοσ.

φιλε ησουν αναλυτικος και μου δωσες και μοντελο. ευχαριστω. Αν υπαρχει και κανενα αλλο στη αγορα και καποιος το γνωριζει, ας το πει παρακαλω. τουλαχιστον να τα χω κατα νου ρε παιδι μου, και τα Χριστουγεννα, αν φυσικα υπαρχουν ακομη, να παρω καποιο απο αυτα, Που ισως να χει πεσει και η τιμη τους μεχρι τοτε. λεεεμε τωρα. ξεκιναω το ψαξιμο απο τωρα, ετσι ωστε μεχρι τοτε να εχει βρεθει κατι στα σιγουρα και να μην ψαχνομαι τοτε. μια φορα θα αγορασω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

55Q80 αν την βρεις,  οτι καλυτερο για gaming με SPVA panel με qlc για γωνιες θεασης Πολυ χαμηλο  input lag, παρα πολυ καλα μαυρα αλλα και φωτεινή. Ελεώ quantum dot και χρωματικά αξιολογείται ψηλά. Η 9010  εξοπλισμενη σαν αστακος για το τιποτα. Μονο το IPS αρκει 

Επεξ/σία από graphist83
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...