chrisxkar Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Στις 29/3/2020 στις 11:09 ΠΜ, shadowlike είπε Εγώ πάλι με mac book pro του 2009 δουλεύω τις τελευταίες 2 εβδομάδες απο το σπίτι απροβλημάτιστα. Μετα μας φταίει η apple... καλα και εγω με ενα λενοβο του 2011 μια χαρα δουλευα(μεχρι που μου αλλαξαν το λαπτοπ) δεν κανουμε ολοι την ιδια δουλεια 12 ώρες πριν, georgepppo είπε δεν φαντάζεσαι σε πόσο κόσμο στέλνω αρχεία autocad και μου ζητάνε να τους τα ξαναστείλω σε έκδοση 2004 και πίσω........ σιγά τι έχουν βαρύνει ? 3% είναι η κατανάλωση του επεξεργαστή μου (ryzen 3 2200g) σε idle , τι πόρους δηλαδή τραβάνε όλα αυτά ? και επειδή δεν πήρα υπολογιστή χτες θυμάμαι μια χαρά πως χαλάγανε τα windows xp και κολλούσαν μετά απο καιρό που τα πράγματα φτιάξανε αρκετά στα 7 (με vista δεν ασχολήθηκα πάνω απο βδομάδα κατευθείαν xp ξανά) , θυμάμαι όταν πήγα στα 7 που σταμάτησε να θέλει επανεγκατάσταση το λειτουργικό για ψίλου πήδημα. απο την εποχή των xp που είχα έναν pentium 4 2.5 ghz η επεξεργαστική ισχύς του επεξεργαστή μου είναι 10 φορές πάνω, της ram 32 φορές και η κάρτα γραφικών δεκάδες φορές πάνω,ο ide έγινε ssd με πολύ ανώτερη ταχύτητα και πλέον δεν κανεις τσιγάρο μέχρι να ανοίξει ο υπολογιστής. λογικό είναι ναι έχει γίνει πιο βαρύ το λειτουργικό αλλά μην τρελαθούμε ένας υπολογιστής σήμερα πάει σφαίρα σε σχέση με τότε που δεν υπήρχε πρακτικά υπολογιστής χωρίς κολλήματα ακόμα και high end και τώρα αν πάρεις υπολογιστή με 300 ευρώ αν έχει ssd δεν κολλάει ποτέ. τα περισσοτερα προβληματα με τα κολληματα ξεκιναν και τελειωνουν με τα antivirus.Τα λαπτοπ της σειρας συνηθως δεν εχουν εχουν ssd ,στα εταιρικα λαπτοπ σου βαζουν υποχρεωτικα αντιβαιρους και καλα για διασφαλιση των αρχειων .Τα βρωμοαντιβαιρους τερματιζουν τον δισκο ...γεια σας το λαπτοπ σερνεται
georgepppo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 12 λεπτά πριν, chrisxkar είπε τα περισσοτερα προβληματα με τα κολληματα ξεκιναν και τελειωνουν με τα antivirus.Τα λαπτοπ της σειρας συνηθως δεν εχουν εχουν ssd ,στα εταιρικα λαπτοπ σου βαζουν υποχρεωτικα αντιβαιρους και καλα για διασφαλιση των αρχειων .Τα βρωμοαντιβαιρους τερματιζουν τον δισκο ...γεια σας το λαπτοπ σερνεται απο 250 ευρώ ξεκινάνε τα λάπτοπ με ssd , είναι θέμα επιλογής για κάτι που κάνει τρομερή διαφορά με μηδαμινό κόστος, σε όσους γνωστούς έβαλα ssd απλα μου λένε ότι πάει πιο γρήγορα και απο σταθερό και απο καινούρια με σκληρό. απο εταιρείες οι υπολογιστές είναι λάσπη , εγώ θυμάμαι που δούλευα σε εταιρεία για την πρακτική μου και δεν μπορούσες να γράψεις κάτι σε στικάκι για να μην κλαπεί αρχείο απο την εταιρεία ,μόνο με e-mail για να τα βλέπουν όλα, επίσης δεν μπορούσες ούτε chrome να βάλεις έπρεπε αναγκαστικά να τρέχεις edge, οπότε αφού δεν άντεχα άλλο πήρα το λαπτοπάκι μου και δούλευα απο εκεί μετά απο απόδειξη πως ήμουν αρκετά πιο παραγωγικός με τα δικά μου προγράμματα και τους έβγαζα σχέδια πολύ ανώτερα μηχανολογικά (αυτοί τρέχανε sketchup και εγώ inventor). 1
freegr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Ελπίζω οτι θα το φτιάξουν σύντομα με ενημέρωση αλλά αν μη τι άλλο πάνω που χρειάζεται ήταν λίγο άτοπο που δεν το είχαν προβλέψει...
volleyball Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Εμένα μου έβγαλε μια ενημέρωση ( KB4541335 ), έκανα να την βάλω 2 φορές και βγάζει αποτυχία. Έχει βρει κανένα κάτι για αυτόν τον κωδικό ενημέρωσης ;
CheOnWeb Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 1 hour ago, volleyball said: Εμένα μου έβγαλε μια ενημέρωση ( KB4541335 ), έκανα να την βάλω 2 φορές και βγάζει αποτυχία. Έχει βρει κανένα κάτι για αυτόν τον κωδικό ενημέρωσης ; Εμένα μου την έβγαλε ως "optional" και μπήκε κανονικά αλλά έκανε περίπου 60' (1909 τρέχω σε "παππού" PC).
kage Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Στις 29/3/2020 στις 10:33 ΠΜ, greekfragma είπε ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΜΠΑΛΕΣ ΜΕ ΤΟ OUTLOOK 2019 ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΣΩΣΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!!!!! ΑΣΤΑΔΙΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ Για δες αν φταίει αν υπαρχει έξτρα folder trash unwanted deleted που δεν το χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές π.χ. gmail app... +Στα settings t email device permissions ποσά κινητά/υπολογιστές χρησιμοποιούν τo account
geostratis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Στις 29/3/2020 στις 4:29 ΜΜ, artdaimon είπε Η λύση είναι απλή. Ρυθμίζουμε να καθυστερεί να λάβει Ενημερώσεις Yπαρχει και ακόμη πιο απλή λύση: - Οταν επιτέλους κάποια στιγμή μείνουμε ευχαριστημένοι από τα Win10 (μπορεί και από την 1η μέρα που τα πήραμε στα χερια μας - εξ'άλλου γι΄αυτό τα πήραμε, τα χρησιμοποιούμε και τα εξυμνούμε, σωστά ? Αλλιώς είμαστε μαζόχες ... ) τοε αμέσως ΚΟΒΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ. Τώρα μη μου πείτε για ασφάλεια, όσοι γραφετε τα passwords σε αρχείο Excel και το φυλάτε στα MyDocuments. H και σε χαρτάκι κολλημένο πάνω στο γραφείο ...
kurkosdr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, geostratis είπε Τώρα μη μου πείτε για ασφάλεια, όσοι γραφετε τα passwords σε αρχείο Excel και το φυλάτε στα MyDocuments. H και σε χαρτάκι κολλημένο πάνω στο γραφείο ... Άσχετο. Εγώ στον φυσικό μου χώρο δεν έχω για συγκάτοικο russian hackers, ούτε πρόκειται ποτέ κάποιος να μου κλέψει το σκληρό δίσκο ή να μου εγκαταστήσει software υποκλοπής. Από αυτό που κινδυνεύουμε οι χρήστες είναι τα exploits και τα rasomware που εγκαθιστούν... Και τα trojan όσοι κατεβάζετε περίεργα exe από torrent και warezBBs (εγώ το έκοψα πλέον...) από τα οποία δεν υπάρχει απόλυτη προστασία. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από kurkosdr 1
Dimitris Verlis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Οπότε bootαρω τα Windows 10 βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο, για πάνω από 6 μήνες το Bluetooth ακόμη και μετά από format δεν λειτουργούσε. Buggαρει μέχρι και η επιφάνεια εργασίας μερικές φορές δεν μπορώ να μετακινησω εικονίδια, άλλες φορές δεν ανοίγει το σαπιοstart menu με την πρώτη...οτιδήποτε web based σέρνεται μόλις γεμίσω 3-4gb από τα 16 της μνήμης και πολλες φορές το λάπτοπ βράζει στους 70 βαθμούς. Η μπαταρία ζήτημα να κρατάει 1 μισή ώρα. Ο ήχος είναι φρικτός, μιλάμε για φρίκη έχει πετάξει και η Dell 7378484 κωλοφιλτρα δεν μπορείς να τον ακούσεις είναι απαίσιος, έπρεπε να βάλω drivers από Windows 7 για να δουλεύει σωστά. Γενικώς μέχρι και το boot είναι πολύ αργό. Τα πάντα τον παίρνουν στα 10. Για αυτό πλέον τα πέταξα εντελώς, στον σκληρό δίσκος έχω 7αρια και ας μη παίζουν σωστά με τον Skylake και στον SSD Hackintosh, στο macOS όλα λειτουργούν τέλεια. Μπορώ επιτέλους να αξιοποιήσω τους πόρους του υπολογιστή μου όπως και σε Linux διανομές. Δια μαγείας η μπαταρία βγάζει 2 μισή 3 ώρες, δεν ανεβάζει πάνω από 50-60 βαθμούς εκτός αν ανοίξω κανένα παιχνίδι. 2
orgixmh Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Στις 29/3/2020 στις 11:54 ΠΜ, rhtoras είπε Προσωπικά έχω βολευτεί. Από τα 95 χρησιμοποιούσα windows. Δε με ενοχλεί αυτό με τα δικά τους προγράμματα. Αν δεις όσα χρησιμοποιώ πλην ενός υπάρχουν στο linux. Αν δε σε βολεύει βάλε mac. Το mac είναι και αυτό καλύτερο από windows απλά πολύ ακριβό. Ότι θέλεις κάνεις. Σχετικά με τα Mac δεν είναι πάντα ακριβότερα με την προϋπόθεση ότι έχεις να διαθέσεις κάποιο χρόνο, ιδικά για κάποιον που κάνει νέο build με λίγο διάβασμα για την σωστή επιλογή hardware θα μπορείς να τρέχεις τα mac στο pc σου σχεδόν απροβλημάτιστα, αυτό το μήνυμα είναι γραμμένο από Hackintosh του 2014 που τώρα τρέχει high sierra και θα έτρεχα και την Catalina αν η Apple δεν τα έσπαγε με την nVidia καθώς έχω την 750ti και δεν υπάρχουν drivers εδώ και 2 master versions. Υπάρχει ανάλογο thread στο insomnia για όσους ενδιαφέρονται. 13 ώρες πριν, Dimitris Verlis είπε Οπότε bootαρω τα Windows 10 βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο, για πάνω από 6 μήνες το Bluetooth ακόμη και μετά από format δεν λειτουργούσε. Buggαρει μέχρι και η επιφάνεια εργασίας μερικές φορές δεν μπορώ να μετακινησω εικονίδια, άλλες φορές δεν ανοίγει το σαπιοstart menu με την πρώτη...οτιδήποτε web based σέρνεται μόλις γεμίσω 3-4gb από τα 16 της μνήμης και πολλες φορές το λάπτοπ βράζει στους 70 βαθμούς. Η μπαταρία ζήτημα να κρατάει 1 μισή ώρα. Ο ήχος είναι φρικτός, μιλάμε για φρίκη έχει πετάξει και η Dell 7378484 κωλοφιλτρα δεν μπορείς να τον ακούσεις είναι απαίσιος, έπρεπε να βάλω drivers από Windows 7 για να δουλεύει σωστά. Γενικώς μέχρι και το boot είναι πολύ αργό. Τα πάντα τον παίρνουν στα 10. Για αυτό πλέον τα πέταξα εντελώς, στον σκληρό δίσκος έχω 7αρια και ας μη παίζουν σωστά με τον Skylake και στον SSD Hackintosh, στο macOS όλα λειτουργούν τέλεια. Μπορώ επιτέλους να αξιοποιήσω τους πόρους του υπολογιστή μου όπως και σε Linux διανομές. Δια μαγείας η μπαταρία βγάζει 2 μισή 3 ώρες, δεν ανεβάζει πάνω από 50-60 βαθμούς εκτός αν ανοίξω κανένα παιχνίδι. Αυτό με την μπαταρία είναι τρελό, το έχω διαπιστώσει και εγώ σε ένα Acer που είχα με i5 και του είχα βάλει MacOS, 4:30 ώρες browsing στο MacOS 2:40 ώρες στα Windows με optimized power management. Η MS τα έχει σκατώσει για τα καλά.
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 εμενα 4-5 μερες σερνοταν και στο ιντερνετ και γενικα σαν η/υ , ευτηχως σημερα εκανα update το net framework και intel cpu και καπως εστρωσαν
jimmakoss E30 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δεν ξερω τι λετε εσεις εγω 2,5 μηνες μετα την ληξη τους τα 7 μου πανε μπαλα. Και εκτος καραντινας, το kaspersky εχει ληξει κανα μηνα τωρα με την registry εχω να ασχοληθω κανα 6μηνο, τα torrentακια μου να κατεβαζω και μολις ειδα οτι εχω ξεχασει και το adblock κλειστο τωρα για μερες. Μεχρι και στα linux εχω κανα 2 μηνο να μπω. Να δω εγω ποτε θα εμφανιστουν οι ευπαθειες. Ενας παραλληλισμος των ημερων που ζουμε ειναι οτι τα 7 ειναι οι αθληταραδες και υγιεις που δεν προσβαλλονται ευκολα απο ιους ενω τα 10 ειναι ακομα μωρακια και πρεπει να τα κρατατε μακρια απο τα γεματα ιους Internets. Τα xp ενταξει, μπορει να φυγουν κι απο χεσιμο
rearshooter Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 περαστικά.....δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες σοβαρές συσκευές έχουν λίνουξ... πραγματικά λυπάμαι αυτούς που δεν μπορούν να βάλουν λίνουξ λόγω photoshop, autocad,κτλ ...για τους άλλους ....
CheOnWeb Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 2 hours ago, rearshooter said: περαστικά.....δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες σοβαρές συσκευές έχουν λίνουξ... πραγματικά λυπάμαι αυτούς που δεν μπορούν να βάλουν λίνουξ λόγω photoshop, autocad,κτλ ...για τους άλλους .... Μόνο λόγω Photoshop και Autocad? Εγώ που δεν μπορώ να βάλω λίνουξ λόγω Avid Media Composer, θα με αφήσεις έτσι;
rearshooter Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) ναι φίλε μου...και γω γράφω με κοντακτ ριπερ μοντο stl και τα ρέστα....αλλά δεν έχω παραθύρια..εκτός αν εννοείς βίντεο...δεν κατέχω αλλά μου έχουν πει οτι στο λινουξ υπάρχουν καταπληκτικά εργαλεία όπως το DaVinci Resolve.. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2020 από rearshooter
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα