Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, lefi είπε

Win 10 bug

Win 7 ευπάθεια σε ιούς

Linux ασυμβατότητα

Ρε λες να βρούμε κανέναν refurbishment με Win XP να κάνουμε την δουλεία μας. Να βράσω την εξέλιξη των υπολογιστών.

Windows 8.1 φίλε μου... 3 ακόμα χρόνια ελευθερίας μέχρι η Microsoft να συνέλθει από την ανοησία που λέγεται "Windows as a service".

Η Microsoft είναι εταιρεία που πισογυρίζει όταν λαμβάνει αρνητικό feedback από οικιακούς χρήστες και επιχειρήσεις για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις αξίζει να κερδίσεις όσο περισσότερο χρόνο μπορείς.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 2
  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To κωμικοτραγικό είναι ότι τα προβλήματά μου με τα windows άρχισαν όταν αποφάσισα να γίνω νόμιμος και έβαλα γνήσια windows παντού. Τότε άρχισα να παίρνω αναβαθμίσεις και ταυτόχρονα άρχισαν τα προβλήματα!..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Windows 7 με το "fix" (v5) και συνεχίζει να παίρνει τα extended security updates κανονικά κ με το νόμο. Το τέσταρα εχθές για να περάσω την ώρα μου.

Για όσους θέλουν windows. Οι υπόλοιποι ξέρετε! Μη τα λέμε συνέχεια!!

Επεξ/σία από leonidas_
  • Like 4
Δημοσ.

Ο Τάσος Τρύφωνος ετοιμάζεται να γυρίσει μια σεζόν, "Ο Πιο Αδυναμος Κρίκος: Insomniac wisdom edition".  Πόσιμπολ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lactate είπε

Το έχω βασικά για να εκτυπώνω (το mac δεν παίρνει usb-2 μόνο usb-c) και κάτι βλακείες μετά με τους drivers οπότε όοοοταν εκτυπώνω το χρηησιμοποιών. Ήταν μακράν η χειρότερη εμπειρία με υπολογιστή στη ζωή μου. Ειδοποιήσεις επί ειδοποιήσεων, ότι antivirus έχουν λήξει κάτι ενημέρωσεις που ερχόντουσαν μόνες τους, ήθελες να κλείσεις το pc και δεν έλεγε να κλείσει. Ενώ τα mac (λίγο off-topic) ξέρεις πάντα τι είναι, είτε σαρέσει είτε όχι, είναι αυτό που περιμένεις δεν ψ'αχνεις αν έχει αλουμίνιο ή πλαστικό, ε΄χει 3-4 μοντέλα και το hardware-software είναι αλληλένδετα. τεσπα πολυ ασχοληθηκαμε :P

εχεις μπλέξει την φούστα με την βούρτσα , δεν λέω καλό το osx (σύμφωνα με τα λεγόμενα όσων το χρησιμοποιούν) αλλά μιλάμε για λαπτοπ 1000άρικου με δυπύρηνο επεξεργαστή εν έτη 2020,sory man καλύτερα να κάνουν παρτούζα τα windows 10 παρά να με κλέψει εμένα μια εταιρεία που πουλάει λογισμικό και σηματάκι μόνο....... για το ίδιο λάπτοπ σε δυνατότητες δίνω 300 ευρώ σε windows.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά ρε παιδιά πως κάνετε έτσι για ένα bug ? Κουλάρετε λίγο.

Ο πελάτης μου, ...η εταιρία της οποίας έχω την υποστήριξη ... και κουραφέξαλα. Βάλτε τους Linux ή macOS και εκεί θα δείτε παραγωγικότητα !!!

Εγώ δηλαδή που κρατάω πάντα τα 3 τελευταία ghost-acronis backup για το προσωπικό μου Win pc μου τι είμαι ?

ΙΤ Malax ?

ps

Και ποιά είναι αυτή η ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ εταιρία που αφήνει ανοιχτά τα win updates στα pc της ????

Θέλω όνομα τώρα ... !!!

Επεξ/σία από gv
Δημοσ.
10 ώρες πριν, lefi είπε

Win 10 bug

Win 7 ευπάθεια σε ιούς

Linux ασυμβατότητα

Ρε λες να βρούμε κανέναν refurbishment με Win XP να κάνουμε την δουλεία μας. Να βράσω την εξέλιξη των υπολογιστών.

Windows xp και ξερό ψωμί. Σε ένα core2duo 8400  έχω καλύτερη παραγωγικότητα με εφαρμογές 2006-2009. Δηλαδή πως δουλεύαμε τότε ?

Και excel , και word και autocad και Photoshop είχαμε.

Βάλτε και ένα deep freeze για να μην περνάνε οι καθημερινές αλλαγές στη registry. 

Όλα τα έχουν βαρύνει , τα έχουν φορτώσει με λογισμικά παρακολούθησης, telemetry, και ένα σκασμό services που κανείς δεν ξέρει τι κάνουν.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, rudd-o είπε

Windows 10  ότι χειρότερο εχει βγει μετα τα Windows Me ...

Vista;

1 ώρα πριν, stelrp είπε

Windows xp και ξερό ψωμί. Σε ένα core2duo 8400  έχω καλύτερη παραγωγικότητα με εφαρμογές 2006-2009. Δηλαδή πως δουλεύαμε τότε ?

Βάλτε και ένα deep freeze για να μην περνάνε οι καθημερινές αλλαγές στη registry. 

Όλα τα έχουν βαρύνει , τα έχουν φορτώσει με λογισμικά παρακολούθησης, telemetry, και ένα σκασμό services που κανείς δεν ξέρει τι κάνουν.

Ααχχ Με τον πόνο μου παίζεις;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, stelrp είπε

δεν φαντάζεσαι σε πόσο κόσμο στέλνω αρχεία autocad και μου ζητάνε να τους τα ξαναστείλω σε έκδοση 2004 και πίσω........

σιγά τι έχουν βαρύνει ? 3% είναι η κατανάλωση του επεξεργαστή μου (ryzen 3 2200g) σε idle , τι πόρους δηλαδή τραβάνε όλα αυτά ? 

και επειδή δεν πήρα υπολογιστή χτες θυμάμαι μια χαρά πως χαλάγανε τα windows xp και κολλούσαν μετά απο καιρό που τα πράγματα φτιάξανε αρκετά στα 7 (με vista δεν ασχολήθηκα πάνω απο βδομάδα κατευθείαν xp ξανά) , θυμάμαι όταν πήγα στα 7 που σταμάτησε να θέλει επανεγκατάσταση το λειτουργικό για ψίλου πήδημα.

απο την εποχή των xp που είχα έναν pentium 4 2.5 ghz η επεξεργαστική ισχύς του επεξεργαστή μου είναι 10 φορές πάνω, της ram 32 φορές και η κάρτα γραφικών δεκάδες φορές πάνω,ο ide έγινε ssd με πολύ ανώτερη ταχύτητα και πλέον δεν κανεις τσιγάρο μέχρι να ανοίξει ο υπολογιστής.

λογικό είναι ναι έχει γίνει πιο βαρύ το λειτουργικό αλλά μην τρελαθούμε ένας υπολογιστής σήμερα πάει σφαίρα σε σχέση με τότε που δεν υπήρχε πρακτικά υπολογιστής χωρίς κολλήματα ακόμα και high end και τώρα αν πάρεις υπολογιστή με 300 ευρώ αν έχει ssd δεν κολλάει ποτέ.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lefi είπε

"Windows 10  ότι χειρότερο εχει βγει μετα τα Windows Me ..."

Vista;

Τουλάχιστον σε αυτά τα λειτουργικά μπορούσες να κάνεις δουλειά αν έβρισκες τα κουμπιά τους. Πχ στα Windows Me έπρεπε να αποφεύγεις real mode DOS drivers όπως ο Τσουκαλάς το πράσινο χρώμα. Στα Vista έπρεπε να αποφεύγεις τα "βαριά" antivirus και να είχες τουλάχιστον 2GB μνήμη και αξιοπρεπή σκληρό δίσκο (ή ακόμα καλύτερα hybrid SSD)

Στα δεκάρια ξυπνάς και δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Είναι σαν rolling release με τα show stopper bugs μετά τα updates. Και σπάνε και την συμβατότητα όποτε θέλουν. Ε, ρε σαν χθες μου φαινόταν όταν στο LHB* κοροϊδεύαμε τους λινουξάδες για τις rolling release τους και το γεγονός ότι το Wine είχε regressions (και είχε προβλήματα και με το SecuROM, μη ξεχνιόμαστε). Άτιμη ζωή, ότι κοροϊδεύεις το λούζεσαι...

* Linux Hater's Blog (οι παλιοί insomniacs ξέρουν)

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αστείο είναι ότι δεν γίνεται uninstall ούτε με wusa (διότι δεν υποστηρίζει τα 10) ούτε με dism.

Επεξ/σία από tsoukalasKaminia
Δημοσ.
8 ώρες πριν, stelrp είπε

Windows 10 LTSC

Security updates for 10 years, no feature updates.

No Windows Store, Cortana, Edge and other Microsoft apps.

Όσον αφορά telemetry και άλλα security issues, κατεβάζεις το ShutUp10 από Ο&Ο και είσαι εντάξει.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

1.Fire up the Run command (Win + R). Type in “services.msc” and hit Enter.
2.Select the Windows Update service from the Services list.
3.Click on the “General” tab and change the “Startup Type” to “Disabled”.
4.Restart your machine.

4 ώρες πριν, gtajunkie είπε

Windows 10 LTSC

Security updates for 10 years, no feature updates.

No Windows Store, Cortana, Edge and other Microsoft apps.

Όσον αφορά telemetry και άλλα security issues, κατεβάζεις το ShutUp10 από Ο&Ο και είσαι εντάξει.

Φίλος τα έχω εδώ και 8 μήνες και ηρέμησα πραγματικά ... Και σε όποιον τα προτείνω δεν τα θέλει επειδή ΔΕΝ έχουν τα μπιχλιμπίδια ... Για μένα τα καλύτερα Ever ....  

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή η χρήση που κάνω στον υπολογιστή γίνεται εξαιρετικά με Linux άλλαξα και έχω το κεφάλι μου πλέον ήσυχο. Κάνω update όποτε και αν γουστάρω. Απλά τα πράματα. Κρίμα για αυτούς που η δουλειά τους δεν τους επιτρέπει να αλλάξουν.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, leonidas_ είπε

Windows 7 με το "fix" (v5) και συνεχίζει να παίρνει τα extended security updates κανονικά κ με το νόμο. Το τέσταρα εχθές για να περάσω την ώρα μου.

Για όσους θέλουν windows. Οι υπόλοιποι ξέρετε! Μη τα λέμε συνέχεια!!

μέχρι το 2023 και μετά έχουμε και το 0patch οπότε βολευόμαστε ;)

Ίσως μέχρι τότε να ψιλοφτιάξουν τα 10ρια και να αρχίσουν να σταθεροποιούνται που ξέρεις :P

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...