Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μία από τις τελευταίες ενημερώσεις των Windows 10, δεν επιτρέπει σε χρήστες να συνδεθούν στο Internet και να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές όπως τα Office 365.

Ένα νέο bug προέκυψε στα Windows 10 που επηρεάζει τη σύνδεση με το Internet σε κάποιους χρήστες ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν επιτρέπει σε εφαρμογές όπως τα Office 365 να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες δικτύου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί χρήστες που εργάζονται από το σπίτι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, να έρχονται αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα που επηρεάζουν την παραγωγικότητά τους.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε αυτούς που χρησιμοποιούν εκδόσεις Windows 10 May 2019 ή November 2019 ενώ το bug προκαλείται από την προαιρετική ενημέρωση KB4535996 που κυκλοφόρησε τέλη Φεβρουαρίου.

Το bug αποτρέπει τη σύνδεση με το Internet σε Office 365, Outlook αλλά και στο Teams ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και στον browser της Microsoft. Εφαρμογές που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από χρήστες που εργάζονται εξ’ αποστάσεως. Η Microsoft επισημαίνει πως οποιοδήποτε πρόγραμμα χρησιμοποιεί υπηρεσίες WinHTTP ή WinInet αντιμετωπίζει προβλήματα σύνδεσης.

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα αφού το bug εστιάζει πολύ περισσότερο στους χρήστες που έχουν VPN για την εξ’ αποστάσεως σύνδεση με την εταιρία που εργάζονται ενώ μπορεί να συμβεί είτε όταν κάποιος προσπαθεί να συνδεθεί είτε να αποσυνδεθεί από το VPN.

Ήδη η Microsoft έχει βάλει σε προτεραιότητα την επίλυση του bug και σκοπεύει να κυκλοφορήσει τη σχετική διόρθωση στις αρχές Απριλίου. Στο ενδιάμεσο κάποιος μπορεί να δοκιμάσει να κάνει μία επανεκκίνηση στον υπολογιστή αφού λέγεται πως μπορεί να δώσει μία προσωρινή λύση. Από την άλλη πλευρά, αν συμβαίνει αρκετές φορές μέσα στο 8ωρο, ενδεχομένως να μην αξίζει καν η προσπάθεια.

Η ενημέρωση KB4535996 που προκάλεσε το bug περιελάμβανε διορθώσεις τόσο για το κουτί αναζήτησης των Windows το οποίο δεν εμφανίζονταν σωστά αλλά και βελτιωμένη διάρκεια μπαταρίας στα laptops κατά τη λειτουργία Modern Standby. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας της διόρθωσης.

Tech Radar

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Sad 1
  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΜΠΑΛΕΣ ΜΕ ΤΟ OUTLOOK 2019 ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΣΩΣΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!!!!!

ΑΣΤΑΔΙΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

computer rage GIF

• Like 14
  • Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, greekfragma είπε

ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΜΠΑΛΕΣ ΜΕ ΤΟ OUTLOOK 2019 ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΣΩΣΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!!!!!

ΑΣΤΑΔΙΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

computer rage GIF

Αγανάκτηση. Κατανοητή.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάλι με mac book pro του 2009 δουλεύω τις τελευταίες 2 εβδομάδες απο το σπίτι απροβλημάτιστα. Μετα μας φταίει η apple... :P 

• Like 11
  • Thanks 1
  • Confused 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ περιμένω να δω ποιο update θα επαναφέρει το boot στα νορμάλ επίπεδα και θα τα κόψω για πάντα.

Επεξ/σία από Voodooman
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευτυχώς που έληξαν τα windows 7 και γνώρισα το linux. Και το mac καλύτερο είναι από τα windows 10.

Για αυτό ίσως η microsoft κοιτάζει να αγοράσει την cannonical (ubuntu linux).

Ειδικά αυτές τις μέρες δεν είναι για να παίζεις.

Αν κάποιος έχει πρόβλημα μπορεί να τσεκάρει ένα απλό και σχετικά εύκολο linux (mint) και ίσως μπορέσει να γλιτώσει.

Δεν είμαι ιεροκύρηκας κανενός λειτουργικού. Απλά προσπαθώ να βρώ μια λύση.

Επεξ/σία από rhtoras
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Ευτυχώς που έληξαν τα windows 7 και γνώρισα το linux. Και το mac καλύτερο είναι από τα windows 10.

Ήταν καλύτερο. Παλιά. Κάποτε. Την εποχή  που προσπαθούσε να τραβήξει όλες τις εταιρίες να επενδύσουν σε αυτό. Από την εποχή που σήκωσε κεφάλι και άρχισε τις μαγκιές του στυλ "διακόποτουμε τη συνεργασία μαζί σας" και πετούσαν προγράμματα έξω με το έτσι θέλω (έμμεσα πάντα) γιατί ήθελαν να περάσουν τα δικά τους, δεν είναι λειτουργικό, είναι χούντα. Γι'αυτό και τους παράτησα μετά από 16 χρόνια χρήσης.

• Like 3
  • Confused 2
  • Sad 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostasSTi είπε

Ήταν καλύτερο. Παλιά. Κάποτε. Την εποχή  που προσπαθούσε να τραβήξει όλες τις εταιρίες να επενδύσουν σε αυτό. Από την εποχή που σήκωσε κεφάλι και άρχισε τις μαγκιές του στυλ "διακόποτουμε τη συνεργασία μαζί σας" και πετούσαν προγράμματα έξω με το έτσι θέλω (έμμεσα πάντα) γιατί ήθελαν να περάσουν τα δικά τους, δεν είναι λειτουργικό, είναι χούντα. Γι'αυτό και τους παράτησα μετά από 16 χρόνια χρήσης.

Προσωπικά έχω βολευτεί. Από τα 95 χρησιμοποιούσα windows. Δε με ενοχλεί αυτό με τα δικά τους προγράμματα. Αν δεις όσα χρησιμοποιώ πλην ενός υπάρχουν στο linux.

Αν δε σε βολεύει βάλε mac. Το mac είναι και αυτό καλύτερο από windows απλά πολύ ακριβό.

Ότι θέλεις κάνεις.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Προσωπικά έχω βολευτεί. Από τα 95 χρησιμοποιούσα windows. Δε με ενοχλεί αυτό με τα δικά τους προγράμματα. Αν δεις όσα χρησιμοποιώ πλην ενός υπάρχουν στο linux.

Αν δε σε βολεύει βάλε mac. Το mac είναι και αυτό καλύτερο από windows απλά πολύ ακριβό.

Ότι θέλεις κάνεις.

Δε με κατάλαβες, στο macos αναφέρομαι. Το έχω υπογραμμίσει στην παράθεση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Win 10 bug

Win 7 ευπάθεια σε ιούς

Linux ασυμβατότητα

Ρε λες να βρούμε κανέναν refurbishment με Win XP να κάνουμε την δουλεία μας. Να βράσω την εξέλιξη των υπολογιστών.

Επεξ/σία από lefi
  • Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...