Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Έχει πάρει κανείς € για ΜΑΡΤΙΟ Σεπτέμβριο να μας πει ΠΟΣΑ δίνουν πχ στα 100€ ?

ΔΕΝ παιρνει κανεις δικαιουχος χρηματα αλλα συμψηφισμο για τον φορο εισοδηματος και τον ΕΝΦΙΑ. Υποτιθεται οτι χρημα ΘΑ παρει ( παει ολοενα και παραπισω η "αμεση" πληρωμη ) απο τον Νοεμβριο και μετα.

Αυτα που δικαιουται καποιος ειναι το 30% της μειωσης του 40%. ΠΧ σε ενα ενοικιο των 100€ ο ιδιοκτητης εισεπραξε για καθε μηνα την περιοδο ΜΑΡΤ-ΣΕΠ, 60€ απο τον ενοικιαστη. Στα 40€ που του απαλλοτριωθηκαν θα αποζημιωθει με 12€ για καθε μηνα. Συνολο δηλαδη εισπραξης ενοικιου 72€ εναντι του κανονικου 100€. Προκυπτει ομως και ενα επιπλεον κερδος, απο την μη φορολογηση του συνολου του 40% οπως και της αποζημιωσης.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, 29gk είπε

ΔΕΝ παιρνει κανεις δικαιουχος χρηματα αλλα συμψηφισμο για τον φορο εισοδηματος και τον ΕΝΦΙΑ. Υποτιθεται οτι χρημα ΘΑ παρει ( παει ολοενα και παραπισω η "αμεση" πληρωμη ) απο τον Νοεμβριο και μετα.

Αυτα που δικαιουται καποιος ειναι το 30% της μειωσης του 40%. ΠΧ σε ενα ενοικιο των 100€ ο ιδιοκτητης εισεπραξε για καθε μηνα την περιοδο ΜΑΡΤ-ΣΕΠ, 60€ απο τον ενοικιαστη. Στα 40€ που του απαλλοτριωθηκαν θα αποζημιωθει με 12€ για καθε μηνα. Συνολο δηλαδη εισπραξης ενοικιου 72€ εναντι του κανονικου 100€. Προκυπτει ομως και ενα επιπλεον κερδος, απο την μη φορολογηση του συνολου του 40% οπως και της αποζημιωσης.

Τα 12€ είναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ, άρα μιλάμε για 15€ στα 100€.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τα 12€ είναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ, άρα μιλάμε για 15€ στα 100€.

Το πληρες 40% ειναι αφορολογητο. Και η αποζημιωση οπως και η διαφορα που ΔΕΝ εισπραχτηκε. Στα 100€ λοιπον αφορολογητα ειναι τα 40€

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, 29gk είπε

Το πληρες 40% ειναι αφορολογητο. Και η αποζημιωση οπως και η διαφορα που ΔΕΝ εισπραχτηκε. Στα 100€ λοιπον αφορολογητα ειναι τα 40€

Δηλαδή, υπήρχε σενάριο να φορολογηθουν τα 40-12= 28€ !!!!!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δηλαδή, υπήρχε σενάριο να φορολογηθουν τα 40-12= 28€ !!!!!!!!

Ναι στην αρχη ΔΕΝ το ειχαν διευκρινησει. Και για την ακριβεια οχι μονον δεν υπηρξε σεναριο αλλα ειναι τοσο προχειρο ολο αυτο, μιας που και επαναληφθηκε και με την ανακοινωση της αλλαγης απο τον Νοεμβριο και μετα αλλα και απο τις συνεπειες που ΗΔΗ υπαρχουν και ειναι σοβαρες στις σχεσεις ιδιοκτητων-ενοικιαστων.

Και αποψη μου ειναι πως υπαρχει και ευθυνη με ολη αυτη τη διαχειριση του ζητηματος των ενοικιων για τις αυξησεις που θα υπαρξουν ΜΕΤΑ την ληξη των μετρων σε μια προσπαθεια να εξισορροπηθουν οι απωλειες. Οπως και για τυχον ( στην Ελλαδα ειμαστε  ) δικαστικες εξελιξεις λογω αντισυνταγματικοτητας.

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, 29gk είπε

Ναι στην αρχη ΔΕΝ το ειχαν διευκρινησει. Και για την ακριβεια οχι μονον δεν υπηρξε σεναριο αλλα ειναι τοσο προχειρο ολο αυτο, μιας που και επαναληφθηκε και με την ανακοινωση της αλλαγης απο τον Νοεμβριο και μετα αλλα και απο τις συνεπειες που ΗΔΗ υπαρχουν και ειναι σοβαρες στις σχεσεις ιδιοκτητων-ενοικιαστων.

Και αποψη μου ειναι πως υπαρχει και ευθυνη με ολη αυτη τη διαχειριση του ζητηματος των ενοικιων για τις αυξησεις που θα υπαρξουν ΜΕΤΑ την ληξη των μετρων σε μια προσπαθεια να εξισορροπηθουν οι απωλειες. Οπως και για τυχον ( στην Ελλαδα ειμαστε  ) δικαστικες εξελιξεις λογω αντισυνταγματικοτητας.

Αν κάποιος θεωρήσει με τις συνθήκες της αγοράς ΤΟΤΕ ότι το ενοίκιο είναι μικρό, θα ζητήσει αύξηση.

Αυτό δεν έχει να κάνει με τη οποία τωρινή χασουρα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

Στις δηλώσεις covid σαν εκμισθωτης βγάζει δύο πεδία,  το ένα "μηνιαίο μισθωμα"  και το άλλο "μειωμένο μισθωμα". 

Αν νοικιαζουμε κατάστημα σε επιχείρηση που δικαιούται 100% απαλλαγή ενοίκιου τον Ιανουάριο , και το "μηνιαίο μισθωμα"  είναι 100€ πχ, στο  "μειωμένο μισθωμα"  τι βάζουμε ?

0 που θα πάρω από αυτόν που νοικιαζει το κατάστημα ή 80€ που θα μου δώσει το κράτος λόγω 80% ?

Δημοσ.

Yπαρχει μια πληροφορηση, απο το παρακατω link

https://www.facebook.com/groups/933637637152565/

οτι στο πρωτο πεδιο γραφεις το κανονικο ενοικιο ( χωρις το χαρτοσημο ) οπως και τους προηγουμενους μηνες, ενω στο δευτερο συμπληρωνεις 0 το οποιο με την υποβολη της δηλωσης το συστημα μετατρεπει σε 0,00.

Προσωπικα παντως θα ρωτησω τον λογιστη μου τις επομενες ημερες μιας και ειμαι ακρως καχυποπτος μιας κι ακομη μεχρι σημερα, ΔΕΝ εχω λαβει χρηματα για τον Νοεμβριο.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, 29gk είπε

Yπαρχει μια πληροφορηση, απο το παρακατω link

https://www.facebook.com/groups/933637637152565/

οτι στο πρωτο πεδιο γραφεις το κανονικο ενοικιο ( χωρις το χαρτοσημο ) οπως και τους προηγουμενους μηνες, ενω στο δευτερο συμπληρωνεις 0 το οποιο με την υποβολη της δηλωσης το συστημα μετατρεπει σε 0,00.

Προσωπικα παντως θα ρωτησω τον λογιστη μου τις επομενες ημερες μιας και ειμαι ακρως καχυποπτος μιας κι ακομη μεχρι σημερα, ΔΕΝ εχω λαβει χρηματα για τον Νοεμβριο.

πηγα στον λογιστη μου, ο οποιος μου ειπε και αυτος πως 0 βαζουμε στο πεδιο ''μειωμενο μισθωμα'', εφοσον ο ενοικιαστης δικαιουται απαλλαγη 100%.

• Like 1
Δημοσ.

Eγω περιμενω ακομα τον Νοεμβριο. Και εχω κι αλλες 5 περιπτωσεις που γνωριζω προσωπικα και ειναι στην ιδια κατασταση.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι, 

Αφού έκανα στο κατάστημα που είμαι εκμισθωτης "δήλωση covid" Ιανουαρίου τον προηγούμενο μήνα (δικαιούται 100% απαλλαγή ενοίκιου), αυτόν τον μήνα δεν μου εμφανίζει το μπλε κουμπί "δήλωση covid"  για το ενοίκιο Φεβρουαρίου. 

Έχει αλλάξει κάτι ? Δεν έπρεπε να εμφανίζεται και να κάνω την ίδια διαδικασία που έκανα τον προηγούμενο μήνα ?

18 λεπτά πριν, gesvts είπε

Καλησπέρα και πάλι, 

Αφού έκανα στο κατάστημα που είμαι εκμισθωτης "δήλωση covid" Ιανουαρίου τον προηγούμενο μήνα (δικαιούται 100% απαλλαγή ενοίκιου), αυτόν τον μήνα δεν μου εμφανίζει το μπλε κουμπί "δήλωση covid"  για το ενοίκιο Φεβρουαρίου. 

Έχει αλλάξει κάτι ? Δεν έπρεπε να εμφανίζεται και να κάνω την ίδια διαδικασία που έκανα τον προηγούμενο μήνα ?

Απαντάω στον εαυτό μου,

Κάνουμε τροποποιητικη στην τελευταία δήλωση covid και προσθέτουμε τα στοιχεία στα κενά του Φεβρουαρίου που έχουν προστεθεί. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, gesvts είπε

Κάνουμε τροποποιητικη στην τελευταία δήλωση covid και προσθέτουμε τα στοιχεία στα κενά του Φεβρουαρίου που έχουν προστεθεί αφού επιβεβαιώσουμε ότι ο συγκεκριμένος μισθωτής είναι πληττόμενος κατά τα οριζόμενα στην Α. 1025/2021 για το μήνα Φεβρουάριο.

Fixed

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...