Joshua21 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 38 λεπτά πριν, 1comment είπε Για το ότι τα τελευταία χρόνια εισέπρατταν ενοίκια πολύ παραπάνω από τις πραγματικές δυνατότητες των επιχειρήσεων ούτε λόγος... Για αυτό που περιέγραψες ούτε λόγος επειδή δεν ισχύει... Αν μια επιχείρηση πληρώνει ενοίκιο πολύ παραπάνω από τις πραγματικές της δυνατότητες όπως είπες, τότε η χρεοκοπία θα είναι σχεδόν άμεση. 3
logistoulis Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, k_w_t είπε Τα γελιο ειναι με τα μικρα καταστηματα.... Βλεπεις και ζηταν ενοικια τρελλα ... πχ 21τμ με ενοικιο 400€. και αμα εχει και υγειονομικου ενδιαφεροντως μπορει να ζητησει και 800€.. Μιλαμε για μαγαζια τρυπες στην ουσια... καλά ανάλογα και την περίπτωση, έχω δει μαγαζί γωνία λιανικής να πηγαίνει άπατο και να φεύγει και στην ίδια γωνία να ανοίγει τύπου τυροπιτάδικο και να γίνεται διαδήλωση και στις δύο περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης ζητούσε τα ίδια , ούτε δεχόταν να κατεβάσει, αλλά ούτε και ζήτησε παραπάνω από τον επόμενο αυτός ήθελε ή τόσα ή το κρατούσε άδειο και τελικά είχε δίκιο , απλά έπρεπε να βρει τον κατάλληλο που μπορούσε να του τα δίνει Επεξ/σία 1 Μαΐου 2020 από logistoulis 2
phanispal Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 31 λεπτά πριν, yiannis2002s είπε Το θέμα είναι αν είναι σωστές οι τιμές των ενοικίων? Νομίζω ότι είναι άσχετο. Όποιος θέλει τα δίνει ή όχι. Ισχύει και για σπίτια και για καταστήματα. Ειδικά για καταστήματα η γνωστή καραμέλα είναι το ενοίκιο και όχι το εργατικό κόστος (που μπορεί να είναι πολλαπλάσιο) ή η υπερβολική φορολόγηση. Για σπίτια πολλοί θέλουν να είναι σε νεόδμητα, μεγάλα, σε καλή περιοχή με ελάχιστο ενοίκιο. Γνωρίζει κανείς το κόστος κατασκευής, το κόστος του οικοπέδου? Τη φορολόγηση του ενοικίου? Τον ΕΝΦΙΑ? Εύκολα είναι να βρίζουμε ιδιοκτήτες ,μεσίτες κλπ - ελεύθερη οικονομία είναι. Δεν υπογράφει κανείς συμβόλαιο χωρίς να έχει υπολογίσει αν θα βγαίνει η επιχείρηση του ή όχι. Υπάρχουν περιοχές που έχουν πιο χαμηλά ενοίκια, γιατί δεν ανοίγουν εκεί κατάστημα? Η μισή επαρχία έχει ερημώσει γιατί εκεί δεν πάνε? Όσοι ζουν εξωτερικό τα ενοίκια εδώ μόνο αστεία θα τους φαίνονται. Από πού να το πιάσεις τώρα αυτό το post;
AparadektosAris Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 22 minutes ago, phanispal said: Από πού να το πιάσεις τώρα αυτό το post; ...Η αλήθεια είναι ότι πήρες το χρόνο και απάντησες σε όλα τα επιχειρήματα του yiannis2002s ένα προς ένα και με εμπεριστατωμένη άποψη, προσθέτοντας πολλά στην κουβέντα. 1
phanispal Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, AparadektosAris είπε ...Η αλήθεια είναι ότι πήρες το χρόνο και απάντησες σε όλα τα επιχειρήματα του yiannis2002s ένα προς ένα και με εμπεριστατωμένη άποψη, προσθέτοντας πολλά στην κουβέντα. Όχι, θα κάτσω να του απαντήσω ότι στο εξωτερικό όπου τα δικά μας ενοίκια τους φαίνονται αστεία, το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι πολλαπλάσιο.
AparadektosAris Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Just now, phanispal said: Όχι, θα κάτσω να του απαντήσω ότι στο εξωτερικό όπου τα δικά μας ενοίκια τους φαίνονται αστεία, το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι πολλαπλάσιο. Αχά! Άρα το ουσιαστικό πρόβλημα ήταν με την τελευταία πρόταση. Ένα παράδειγμα αυτού που λες θα βοηθούσε. Επίσης όπως καταλαβαίνεις όλες οι χώρες δεν έχουν τις ίδιες καλές η κακές συνθήκες διαβίωσης. Αλλά εγκυκλοπαιδικά πάντα να ξέρεις ότι δεν είμαστε πολύ μακρυά από τον μέσο όρο. Για ρίξε μια ματιά: https://www.statista.com/statistics/503274/average-rental-cost-apartment-europe/ 1
mclein² Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 οποιος εχει επιχειρηση και το προβλημα του ειναι το ενοικιο καλο θα ειναι να αλλαξει επαγγελμα. δε σας ειδα να γκρινιαζετε που υπο-πληρωνετε τους υπαλληλους σας. ουτε σας ειδα να γκρινιαζετε που για 800€ μισθο, το κοστος σας ειναι 1600€. υγ - ελ. επαγγελματιας ειμαι και τα προβληματα μας ειναι αλλα & οχι το ενοικιο. 5 2
yiannis2002s Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 10 λεπτά πριν, phanispal είπε Όχι, θα κάτσω να του απαντήσω ότι στο εξωτερικό όπου τα δικά μας ενοίκια τους φαίνονται αστεία, το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι πολλαπλάσιο. Ναι το κατά κεφαλήν εισόδημα πολλαπλάσιο αλλά θέλεις και 1000-1200 ευρώ για να μένεις σε ένα μέτριο σπίτι (άρα και πολλαπλάσιο το ενοίκιο). Τελικά μια η άλλη βγαίνει στο 80% των περιπτώσεων - πέρασαν τα χρόνια που πήγαιναν μετανάστες Γερμανία, Αμερική κλπ και ερχόντουσαν πίσω με λεφτά. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 10 ώρες πριν, logistoulis είπε καλά ανάλογα και την περίπτωση, έχω δει μαγαζί γωνία λιανικής να πηγαίνει άπατο και να φεύγει και στην ίδια γωνία να ανοίγει τύπου τυροπιτάδικο και να γίνεται διαδήλωση και στις δύο περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης ζητούσε τα ίδια , ούτε δεχόταν να κατεβάσει, αλλά ούτε και ζήτησε παραπάνω από τον επόμενο αυτός ήθελε ή τόσα ή το κρατούσε άδειο και τελικά είχε δίκιο , απλά έπρεπε να βρει τον κατάλληλο που μπορούσε να του τα δίνει Τον καταλληλο ανθρωπο = εκεινον θα μπορουσε να τα δωσει γιατι υπολογιζε (σωστα οτι) θα τα εβγαζε! Υποψιν: στο τυροπιταδικο δεν χρειαζεται απαραιτητα να φτιαχνεις ο ιδιος ο,τι πουλας για να ξεπουλας! 😛
zio10 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2020 Διάβαζα ότι μεταξύ άλλων οι της εστίασης θα ζητήσουν 100% απαλλαγή από τα μέχρι τώρα ενοίκια και 60% από Ιούνιο και μετά τα μισά από τα οποία να τα βάζει το κράτος.
bad_freddy Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Τελικά ψηφίστικε η μείωση ενοικίου και για τον Μαιο? Ισχύει επίσημα? Πρέπει να παω το ενοίκιο αυτές τις μέρες και δεν ξέρω τι θα πρέπει να το δώσω...
MANOLIOS1970 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Στις 9/4/2020 στις 11:42 ΠΜ, Pwpwpw είπε Επειδη δεν εχω καταλαβει. Ο ενοικιαστης αν καταλαβα καλα του ειπε οτι εκανε εκανε την αιτηση για τα 800 επιδομα και απο εκει αν καταλαβα σωστα, φαινεται και αν δικαιουται εκτπωση στο ενοικιο η οχι? Απο το εργανη δηλαδη? Η κανει ο ενοικιαστης καποια επιπλεον διαδικασια για το ενοικιο καποια υπευθυνη δηλωση/ αιτηση και αν ναι αυτη τν αιτηση την καταθετει που? Καλησπέρα, Είμαι ιδιοκτήτης και πήρα τους αριθμούς πρωτοκόλλου και τις ημερομηνίες κατάθεσης απο τον ενοικιαστή Πως μπορώ να δω εαν ισχύουν οι κωδικοί και το έντυπο που κατέθεσε? Έχω και το ΑΦΜ της επιχείρησης
1comment Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, MANOLIOS1970 είπε Καλησπέρα, Είμαι ιδιοκτήτης και πήρα τους αριθμούς πρωτοκόλλου και τις ημερομηνίες κατάθεσης απο τον ενοικιαστή Πως μπορώ να δω εαν ισχύουν οι κωδικοί και το έντυπο που κατέθεσε? Έχω και το ΑΦΜ της επιχείρησης Καλύτερα να του έλεγες να σου εκτυπώσει την αίτηση. Δεν μπορείς έτσι να τσεκάρεις τίποτα. Στις 13/5/2020 στις 4:58 ΜΜ, bad_freddy είπε Τελικά ψηφίστικε η μείωση ενοικίου και για τον Μαιο? Ισχύει επίσημα? Πρέπει να παω το ενοίκιο αυτές τις μέρες και δεν ξέρω τι θα πρέπει να το δώσω... Έχει αποφασιστεί και ανακοινώθηκε από το υπουργείο οικονομικών αλλά δεν έχει βγει πνπ/κυα. Μειωμένο θα δώσεις, αλλιώς πες τους να περιμένουν ως το τέλος του μήνα που λογικά θα έχει βγει κυα. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από 1comment
yiannis2002s Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Για τον μηνα Ιουνιο για τα καταστηματα εστιασης ξερει κανεις τι ισχυει?? Ευχαριστω!!
Moderators Malthador Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 On 01/06/2020 at 19:28, yiannis2002s said: Για τον μηνα Ιουνιο για τα καταστηματα εστιασης ξερει κανεις τι ισχυει?? Ξέρει κανείς; Η ΠΝΠ έχει επεκταθεί μέχρι και τον Αύγουστο του 2020, αλλά ο λογιστής μου μου είπε να περιμένω για κάποιο λόγο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα