Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εντάξει, θα έχουν φουλ δουλειά τις πρώτες μέρες μέχρι να εξυπηρετηθούν όλοι, περισσότερο οι άντρες δηλαδή όσον αφορά στο κούρεμα.

Μετά μια απ' τα ίδια, μη σου πω χειρότερα.

Τι να σου πω ρε συ, έχω στο μυαλό μου κομμωτήρια με 20+ υπαλλήλους και ψιλομεγάλους τζίρους

αυτοί αν πρέπει να δουλέψουν με αποστάσεις θα έχουν θέμα, κυρίως οι υπάλληλοι 

τώρα σε πιο μικρές σχετικές επιχειρήσεις πχ ένας που έχω στην γειτονιά μου που είναι σόλο ή οικογένειες με 2-3 άτομα αυτοί θα είναι πιο καλά για αυτό που στόχευαν να εισπράξουν και  θα έρθουν σύντομα στα ίσα τους , γιατί μαλλιά νύχια κτλ έχουν πολύ χρήμα ασχέτως κρίσης (δεν παίζουν βέβαια οι τζίροι προ 2010 , αλλά παίζουν)

οι νυχούδες είναι οι καλύτερες γυναίκες για παντρειά, βγάζουν σοβαρό χρήμα  :lol: 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εντάξει, θα έχουν φουλ δουλειά τις πρώτες μέρες μέχρι να εξυπηρετηθούν όλοι, περισσότερο οι άντρες δηλαδή όσον αφορά στο κούρεμα.

Μετά μια απ' τα ίδια, μη σου πω χειρότερα.

δεν ξερω τι εχεις κατα νου ως αποδοχες ενος κομμωτηριου αλλα ετσι για να παρεις μια ιδεα :

πακιστανικης ιδιοκτησιας στον πειραια βγαζει καθαρα 2500~3000 το μηνα.

αντιστοιχο καταστημα στην πλατεια αμερικης φτανει μεχρι τα 5000 το μηνα.

φαντασου λοιπον τα μεγαλυτερα, ομορφοτερα που ασχολουνται και με γυναικες (50αρικο Μ.Ο και οχι 5ευρο) ποσα καθαριζουν.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε
2 ώρες πριν, zio10 είπε

Τα κουρεία-κομμωτήρια θα πήξουν όντως :)

Όχι, δεν θα πήξουν γιατί δεν πρόκειται να αρθεί το μέτρο του ενός ατόμου ανά 15 τετραγωνικά και επίσης ο κόσμος φοβάται ακόμα.

Ο δικός μου κουρέας πάντως που δουλεύει χωρίς υπαλλήλους ούτως ή άλλως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από ένα άτομο ταυτόχρονα, και έχει ήδη κλεισμένο όλο τον Μάιο.

Οπότε για τη συγκεκριμένη περίπτωση τα επιχειρήματα σου είναι άκυρα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Joshua21 said:

Ο δικός μου κουρέας πάντως που δουλεύει χωρίς υπαλλήλους ούτως ή άλλως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από ένα άτομο ταυτόχρονα, και έχει ήδη κλεισμένο όλο τον Μάιο.

Οπότε για τη συγκεκριμένη περίπτωση τα επιχειρήματα σου είναι άκυρα.

Α σόρι, δεν ήξερα ότι λέγαμε για την δική σου περίπτωση συγκεκριμένα. 

Οκ τότε, ο δικός μου κομμωτής που έχει άλλα 15 άτομα σε 80 τμ θα έχει λιγότερη από την μισή δουλειά του λόγω μέτρων. 

Σέβομαι πάντως ότι είναι φουλ χωρίς να του έχουν πει ότι θα ανοίξει τον Μάιο. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Α σόρι, δεν ήξερα ότι λέγαμε για την δική σου περίπτωση συγκεκριμένα. 

Οκ τότε, ο δικός μου κομμωτής που έχει άλλα 15 άτομα σε 80 τμ θα έχει λιγότερη από την μισή δουλειά του λόγω μέτρων. 

Σέβομαι πάντως ότι είναι φουλ χωρίς να του έχουν πει ότι θα ανοίξει τον Μάιο. 

Δεν λέγαμε μόνο για τη δική μου περίπτωση συγκεκριμένα, απλά ήθελα να δείξω πως τα επιχειρήματα σου σίγουρα δεν ισχύουν για όλους.

Πάντως ο δικός σου λίγο απίθανο να είχε ταυτόχρονα 15 θέσεις εργασίας στους οποίους δούλευαν ταυτόχρονα 15 υπάλλήλοι οι οποίοι εξυπηρετούσαν ταυτόχρονα 15 πελάτες μαζί με χώρο αναμονής, τουαλέτες και δξ τι άλλο, και όλα αυτά σε μόλις 80τμ... αν πράγματι είχε τόσους υπαλλήλους μάλλον δούλευαν με βάρδιες. Αν σκεφτείς κιόλας ότι μπορεί να ανοίγει περισσότερες ώρες, μια χαρά μπορεί να εξυπηρετεί όσα (ή σχεδόν όσα) άτομα εξυπηρετούσε και παλιότερα.

Επίσης δεν είναι μόνο ο δικός μου φουλ, γενικότερα από διάφορα δημοσιεύματα προκύπτει ότι όλοι έχουν κλείσει τουλάχιστον τις 15 πρώτες ημέρες από τη στιγμή που θα ανοίξουν, όποτε και να γίνει αυτό. Ο λόγος πάντως που το ανέφερα είναι για να σου αποδείξω πως δεν ισχύει το "ο κόσμος φοβάται" που είχες γράψει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, logistoulis είπε

θα πρέπει να το ψάξω με συνάδελφο που ασχολείται αποκλειστικά με τέτοια αυτό, εγώ προσωπικά θα έκανα επέκταση να πιάνει και όλο το διάστημα της αναστολής αλλά αυτό που θέλω να ψαχτώ περισσότερο είναι για το μετά αν σε δεσμεύει να κρατηθεί κι άλλο όπως αυτούς με αορίστου

δεν θυμάμαι κάπου να αναφέρει κάτι σχετικό, αλλά επειδή δεν ασχολούμαι πολύ με αυτά αυτό το καιρό, θα ρωτήσω να μάθω 

ναι δυστυχώς φοβάμαι μην πέσει φτώχεια 

το οποίο με τη σειρά του θα γυρίσει μπούμερανγκ και στους εργοδότες όταν θα πέσουν οι τζίροι τους

και αυτή τη φορά δεν θα είναι όπως στην πρόσφατη οικονομική κρίση "από άποψη", αλλά πραγματικό πρόβλημα 

Σ' ευχαριστώ πολύ, θα ρωτήσω κι εγώ. Το θέμα είναι αν δικαιολογείται να γίνει επέκταση με κλειστό μαγαζί. Λογικά δεν στέκει, αλλά ίσως σε αφήνει το σύστημα να το κάνεις.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zio10 είπε

Σ' ευχαριστώ πολύ, θα ρωτήσω κι εγώ. Το θέμα είναι αν δικαιολογείται να γίνει επέκταση με κλειστό μαγαζί. Λογικά δεν στέκει, αλλά ίσως σε αφήνει το σύστημα να το κάνεις.

Το σύστημα ο,τι θες σε αφήνει να κάνεις το θέμα είναι αν είναι σωστό 

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Malthador είπε

Δεν το βλέπω πολύ πιθανό να μειωθούν τα ενοίκια και τον Μάιο, αν ανακοινώσουν άνοιγμα των καταστημάτων. Το μόνο που πιστεύω ότι θα γίνει θα είναι να δώσουν άλλο ένα 800άρι μέχρι να ομαλοποιηθεί η αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, με το που θα ανακοινωθεί άνοιγμα καταστημάτων, το ένα στα τέσσερα θα βάλει λουκέτο με συνοπτικές διαδικασίες, τα μέτρα που έχουν πάρει δεν είναι αρκετά για να διασωθεί η αγορά. Εδώ κοιτάζουν να ανοίξουν τα καταστήματα χωρίς να ανοίγουν τα σχολεία παράλληλα, τα παιδιά μας τι θα τα κάνουμε, θα τα φάμε;

Καταρχήν δεν έχει μπει ούτε το πρώτο 800αρι ακόμα στους επαγγελματίες. Τα μαγαζιά και να ανοίξουν, δεν θα έχουν δουλειά για δυο λόγους. 1) Ο κόσμος έχει φοβηθεί πολύ και ένα μεγάλο ποσοστό δεν θα βγαίνει και 2) Τα εμπορικά δεν έχουν παραλάβει νέα εμπορεύματα εποχής και δεν θα έχουν να πουλήσουν (και πολλοί δεν θα έχουν λεφτά για να δώσουν στους προμηθευτές έτσι όπως έγινε η κατάσταση). Παραπάνω από 1/4 θα κλείσουν πιστεύω. Όσοι δεν έκαναν κουμάντα μαζεύοντας λεφτά, πολύ δύσκολα θα κρατήσουν μαγαζιά για καιρό. Το ενοίκιο πρέπει οπωσδήποτε να το μειώσουν γιατί πολλοί έχουν όρο να το δώσουν αρχές του μήνα με (υποτιθέμενα) τα έσοδα του Απριλίου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι ιδιοκτήτης επαγγελματικού χώρου που τον νοικιάζω σε ένα ψυχολόγο.

Οι ψυχολόγοι δικαιούνται μείωσης 40% του ενοικίου του Απριλίου;

Διαβάζω εδώ στη λίστα των πληττόμενων '869018 Υπηρεσίες ψυχικής υγείας'.

Άρα δικαιούνται; (ΑΝ είναι αυτός ο ΚΑΔ του νοικάρη μου, δεν το γνωρίζω, υποθέτω)

EDIT: αλλά διαβάζω ότι μείωσης ενοικίου δικαιούνται οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με τη σχετική ΠΝΠ. Και στη λίστα αυτή δεν περιλαμβάνονται οι ψυχολόγοι. Άρα δεν δικαιούνται;

EDIT 2: μάλλον το δικαιούνται: https://www.kathimerini.gr/1072817/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/meiwsh-enoikioy-40-gia-oles-tis-epixeirhseis-poy-exoyn-plhgei

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ.
16 ώρες πριν, panosssss είπε

Άρα δικαιούνται; (ΑΝ είναι αυτός ο ΚΑΔ του νοικάρη μου, δεν το γνωρίζω, υποθέτω)

EDIT: αλλά διαβάζω ότι μείωσης ενοικίου δικαιούνται οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με τη σχετική ΠΝΠ. Και στη λίστα αυτή δεν περιλαμβάνονται οι ψυχολόγοι. Άρα δεν δικαιούνται;

EDIT 2: μάλλον το δικαιούνται: https://www.kathimerini.gr/1072817/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/meiwsh-enoikioy-40-gia-oles-tis-epixeirhseis-poy-exoyn-plhgei

Εκείνος τι σου είπε;

Δημοσ.
16 ώρες πριν, panosssss είπε

για απρίλιο σου λέει;

ζήτησέ του το έντυπο που υπέβαλλε για να είστε και οι δύο τυπικοί

Δημοσ.

1 ώρα πριν, 1comment είπε

Εκείνος τι σου είπε;

Μου είπε ότι του είπε ο λογιστής του ότι δικαιούται.

51 λεπτά πριν, logistoulis είπε

για απρίλιο σου λέει;

ζήτησέ του το έντυπο που υπέβαλλε για να είστε και οι δύο τυπικοί

Σε χαρτί (τυπωμένο) πρέπει να μου το δώσει;

Ή σε ηλεκτρονική μορφή;

Αυτό είναι από την ΕΡΓΑΝΗ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, panosssss είπε

Ή σε ηλεκτρονική μορφή;

Αντιγραφο ( χαρτι ) της αιτησης που υπεβαλλε, που να αναγραφει και τον αριθμο πρωτοκολλου.

Επεξ/σία από 29gk
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, panosssss είπε

Ή σε ηλεκτρονική μορφή;

Και το PDF καλό είναι

Απλά για το τυπικό, αφού υπάρχει αίτηση που κάνεις για αυτά τα πράγματα ας στην δώσει με κάποιο τρόπο γιατί στο μιλητο κλαιν 

Επίσης αυτή η αίτηση αναφέρει και τον αφμ σου επάνω, οπότε αν μελλοντικά έχεις κάποια ελάφρυνση για το με το ζόρι κουμάντο που έκανε στα λεφτά σου το κράτος να είσαι βέβαιος ότι θα μπορείς να την εκμεταλλευτείς

Όχι και έκπτωση αλλά επειδή δεν έπαιζε επίσημα δήλωση να μείνεις στα κρύα του λουτρού

Εφόσον ο νόμος προβλέπει αίτηση όπου αναφέρεσαι την ζητάς και εκεί φυσικά δεν μπορείς και να αρνηθείς και καμία έκπτωση

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, logistoulis είπε

για το με το ζόρι κουμάντο που έκανε στα λεφτά σου το κράτος

Αυτό εντάξει, είναι πραγματικά τραγικό.

Ο νοικάρης μου έχει πολλαπλάσια εισοδήματα από μένα...κι όμως εγώ του πληρώνω την κοινωνική πολιτική που (σε αντίθεση με μένα) ΔΕΝ έχει ανάγκη...

Κατά το 'βοήθα με φτωχέ μη γίνω σαν κι εσένα'.

Επεξ/σία από panosssss

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...