phanispal Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 14 λεπτά πριν, turbat0s είπε Α, εντάξει. Απ' ότι θυμάμαι από άλλα posts σου, είσαι ιδιοκτήτης. Τι έγινε, σπάστηκες που δε θα εισπράξεις ολόκληρα νοίκια;
turbat0s Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, phanispal είπε Απ' ότι θυμάμαι από άλλα posts σου, είσαι ιδιοκτήτης. Δεν θυμάσαι καλά, τυγχάνω ταυτόχρονα και τα δύο. Εξαιτίας αυτού θεωρώ ότι βλέπω πιο καθαρά, εστιάζω χωρίς συναισθηματισμούς, "μπαίνοντας στα παπούτσια" και των 2 πλευρών. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από turbat0s
phanispal Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Πάσο. Αν και ο οποιοσδήποτε λογικός, ακόμα κι αν ανήκει μόνο στη μία πλευρά, μπορεί να καταλάβει πόση ανάγκη πραγματικά έχει η άλλη πλευρά. 2
GREGORYMO Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Kostasspil είπε Του Μαρτίου κι εγώ το έδωσα ολόκληρο, αλλά μετά βγήκε η ανακοίνωση ήπια το μειωμένο. Μπορώ να δώσω για τον Απρίλιο μόνο τη διαφορά και να το πατσισω; θα ρωτήσω και τον λογιστή βέβαια Εφόσον, το δικαιούσαι, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.
29gk Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Συμφωνα με την ΓΣΕΒΕ αλλα και αλλους οργανισμους/οντοτητες ο ενοικιαστης που δικαιουται μειωμενο επαγγελματικο ή και οικιακο ενοικιο, τον Απριλιο καταβαλλει το 20% εαν εχει καταβαλλει το ενοικιο του Μαρτιου κανονικα. Ο δε ιδιοκτητης τυγχανει αναστολης των φορολογικων και ασφαλιστικων υποχρεωσεων του πχ ρυθμισεις. Αλλα..... Το ενοικιο του Μαρτιου ετσι κι αλλιως εχει καταβληθει μεσα στο τυπικο πρωτο τριημερο και ατυπα εστω μεχρι τις 15. Εκτος κι αν καποιοι εχουν συμβολαια με ημερομηνιες αλλες απο την συνηθη πρωτη του μηνος. Το ενοικιο του Απριλιου, κατα την παραπανω λογικη και συνηθεια, καταβαλλεται εστω την 1η Απριλιου. Εδω ομως αρχιζουν τα προβληματα. Το συστημα θα ανοιξει και με σειρα καταληξης του ΑΦΜ την 1η Απριλιου εως και τις 10 Απριλιου και παλι. Ο ιδιοκτητης που εχει φορολογικες υποχρεωσεις για τον Απριλιο, αυτες ληγουν στις 31 ΜΑρτιου, δηλαδη ΠΡΙΝ καν ανοιξει η πλατφορμα. Το μπαχαλο με τους ΚΑΔ, πρωτευοντες δευτερευοντες οπως και με εκεινους που δικαιουνται κατι λογω οχι κλεισιματος αλλα μειωσης τζιρου, ειναι απλα απιστευτο. Και σε αυτα προστιθενται και δικηγοροι, γιατροι, μηχανικοι κτλ που το θεμα τους παιζεται ακομα. Για παραδειγμα καποιος με ταβερνα και κλειστα τα τραπεζια του αλλα ανοιχτο το delivery και το take away, δικαιουται επιδομα και ενοικιο; Η παρεμβαση του κρατους σε ιδιωτικες υποθεσεις, σε μια συμφωνια δηλαδη ιδιοκτητη - ενοικιαστη πως μπορει να ειναι νομιμη και να μην διεκδικηθει και αμφισβητηθει μετα; Οταν δεν δινει το κρατος επιδομα το -40% απο τα λεφτα του αλλα απο την τσεπη του αλλου; Και υπαρχει και η ειδηση οτι ΗΜ και adidas ενημερωσαν τους ιδιοκτητες των καταστηματων που διατηρουν στην Γερμανια οτι δεν θα πληρωσουν ενοικιο, αφου τα καταστηματα τους εκλεισαν απο την γερμανικη κυβερνηση. Το μπαχαλο δηλαδη νομικα, ειναι ηδη μεγαλο Τελος, πως θα αποδειξει ο ενοικιαστης οτι εχει υποστει την χ ζημια, ιδως στα επαγγελματικα και τι θα πρεπει να παραδωσει ως αποδεικτικο οχι μονον στο κρατος ( υπευθυνη δηλωση εκει αρκει φανταζομαι ) αλλα στον ιδιοκτητη για να εχει και εκεινος τα οποια ωφεληματα; Καθως υπευθυνη δηλωση εδω δεν χωρει, αρα να υποθεσω καποιο πιστοποιητικο εφοριας; Εχω και εγω αυριο σκοπο να μιλησω με τον λογιστη, αλλα ο μηνας εχει μολις 2 εργασιμες υπολοιπο, υπαρχουν υποχρεωσεις ΚΑΙ για την 31 Μαρτιου οπως και για την 1η Απριλιου και ακομα διευκρινιστικες εγκυκλιους δεν βλεπω. Και αφηνω το οτι αν θα μπορεσω να επικοινωνησω με τον λογιστη, το πως καποιος με κλειστο μαγαζι θα πληρωσει το 60% και πως ενας αλλος που περιμενε το ενοικιο ως κυριο ή επικουρικο εισοδημα θα βγαλει μηνα με το 20%. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από 29gk 1
bad_freddy Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Εγω ακόμα δεν εχω καταλάβει αν η μείωση αυτή ισχύει και για το ενοίκιο κατοικίας μας ή μόνο για το κατάστημα καθώς και αυτό το νοίκι (του σπιτιού) πληρώνεται απο τα ίδια μηδενικά έσοδα του καταστήματος.
kage Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, 29gk είπε Τελος, πως θα αποδειξει ο ενοικιαστης οτι εχει υποστει την χ ζημια, ιδως στα επαγγελματικα και τι θα πρεπει να παραδωσει ως αποδεικτικο οχι μονον στο κρατος ( υπευθυνη δηλωση εκει αρκει φανταζομαι ) αλλα στον ιδιοκτητη για να εχει και εκεινος τα οποια ωφεληματα; Καθως υπευθυνη δηλωση εδω δεν χωρει, αρα να υποθεσω καποιο πιστοποιητικο εφοριας; Βιβλίο εσόδων εξοδων- από ζήτα κτλ? 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, bad_freddy είπε Εγω ακόμα δεν εχω καταλάβει αν η μείωση αυτή ισχύει και για το ενοίκιο κατοικίας μας ή μόνο για το κατάστημα καθώς και αυτό το νοίκι (του σπιτιού) πληρώνεται απο τα ίδια μηδενικά έσοδα του καταστήματος. Ορθώς δεν το έχεις καταλάβει (όπως όλοι μας σχεδόν). Η πιο ξεκάθαρη περίπτωση που μπορώ να σκεφτώ είναι μισθωτός υπάλληλος, εργαζόμενος σε επιχείρηση ή εταιρία που βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή δραστηριότητας και στην οποία ο εργοδότης έχει προχωρήσει στην επίσημη δήλωσή της. Ο δε εργαζόμενος, μένει σε κατοικία (συμβόλαιο στο όνομά του) και εκεί ναι, πράγματι, μπορεί να κάνει χρήση της καταβολής του 60% για την περίοδο Μαρτίου - Απριλίου. Τώρα, κάτι "είμαι παντρεμένος και ζούμε δύο ή τρεις ή τέσσερις στο σπίτι","είναι στης γυναίκας μου το όνομα το μισθωτήριο","εγώ είμαι σε αναστολή αλλά η γυναίκα μου δουλεύει" και άλλα τέτοια πολλά, μένει να αποσαφηνιστούν.
29gk Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, kage είπε Βιβλίο εσόδων εξοδων- από ζήτα κτλ? Θα δωσεις εσυ σε εμενα τα Ζ σου; Προσωπικο δεδομενο και με μεγαλες προεκτασεις; Αδυνατο το βρισκω. Δεν ξερω αλλα μαλλον καποιου ειδους αποδειξη θα χρειαστει να δωσει ο ενοικιαστης στον ιδιοκτητη, μαζι με τα ρεστα του ενοικιου. Και για να το δεχτει ο ιδιοκτητης, μιας και τα προφορικα δεν μετρουν αλλα και για να μπορεσει ο ιδιοκτητης να αποδειξει στην φορολογικη αρχη την μειωση 14 λεπτά πριν, bad_freddy είπε Εγω ακόμα δεν εχω καταλάβει αν η μείωση αυτή ισχύει και για το ενοίκιο κατοικίας μας ή μόνο για το κατάστημα καθώς και αυτό το νοίκι (του σπιτιού) πληρώνεται απο τα ίδια μηδενικά έσοδα του καταστήματος. Αυτο που εγω καταλαβα ειναι πως οι δικαιουχοι δικαιουνται μειωση και στα δυο. Δυστηχως αυτο ειναι το σημερινο προβλημα. Οτι εχει καταλαβει ο καθενας μας και οχι επισημη ενημερωση. Στο θεμα που αναφερθηκε για την τηλεοπτικη εκπομπη παντως, οι ιδιοκτητες δεν χανουν κανενα δικαιωμα απαιτησης των υπολοιπων χρηματων του ενοικιου. Τουλαχιστον μεχρι νεωτερας ή των αποφασεων που θα βγουν μετα τη ληξη της καραντινας. Αυτο που "χανουν" ειναι η δυνατοτητα ισχυρισμου δυστροπου του ενοικιαστη ως λογου εξωσης. Για αυτο το διαστημα. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από 29gk
kage Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Εννοούσα ότι μείωση τζίρου (50% νομίζω)εταιρειων αποδεικνύεται από βιβλίο εσόδων εξοδων-ζ .. Στον ιδιοκτήτη υποτίθεται ένα αντίγραφο αναστολή συμβάσεων του ενοικιαστή είναι σχετικά οκ για αυτόν..μέσα στην φόρμα κάπου δηλώνεις στοιχεία εκμισθωτη https://supportemployees.yeka.gr/ Λογικα εδω θα ανεβάσουν κάποτε faq https://amp.cnn.gr/images/news/2020/03/29/document52271519898073509960.pdf.pdf Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από kage
29gk Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 17 λεπτά πριν, kage είπε Εννοούσα ότι μείωση τζίρου (50% νομίζω)εταιρειων αποδεικνύεται από βιβλίο εσόδων εξοδων-ζ .. Στον ιδιοκτήτη υποτίθεται ένα αντίγραφο αναστολή συμβάσεων του ενοικιαστή είναι σχετικά οκ για αυτόν..μέσα στην φόρμα κάπου δηλώνεις στοιχεία εκμισθωτη https://supportemployees.yeka.gr/ Λογικα εδω θα ανεβάσουν κάποτε faq https://amp.cnn.gr/images/news/2020/03/29/document52271519898073509960.pdf.pdf Ναι το καταλαβα, ομως πρακτικα και για ευνοητους λογους ενας ενοικιαστης δεν θα θελει να μαθει ο ιδιοκτητης του τι εισπρατει και κερδιζει. Και αφηνω εξω τα προσωπικα δεδομενα κτλ. Μαλλον λοιπον καποιο αποδεικτικο απο την εφορια-ταμειο θα πρεπει να δινεται στον ιδιοκτητη, οταν ο ενοικιαστης αποδειξει την ζημια. Και αυτο το 50% της μειωσης, οχι τζιρου αλλα πιθανολογω κερδων, ειναι αρκετα δυσκολο και λιγο ....ιδιομορφο.
hlias77 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Το αν δικαιούσε η όχι επιδότηση ενοικίου σε επαγγελματική στέγη,φαίνεται όταν γίνεται η αίτηση για τα 800 ευρώ.πχ για κάποιον εργοδότη που πλήττεται και θα πάρουν οι υπάλληλοι του το επίδομα των 800 ευρώ,ταυτόχρονα το σύστημα του ζητάει να δηλώσει και το μίσθωμα τις επαγγελματικής στέγης.ετσι αν όντως το δικαιούτε του το γράφει.απο εκεί και περα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν έχει καμία δουλειά με ζ ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό στοιχείο τις εταιρείας-καταστήματος. Αυτο που έχω καταλάβει εγω,είναι ότι μόνο όσοι έκλεισαν με κρατική εντολή την πρώτη Παρασκευη τις απαγόρευσης,δικαιούνται επιδότηση.και εννοειτε όλοι οι υπάλληλοι των συγκεκριμένων καταστημάτων,οι οποίοι ενοικιάζουν σπίτι στο όνομα τους. οσοι έχουν καδ που ανήκει στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί,αλλά δεν έχουν κλείσει δεν δικαιούνται μείωση ενοικίου προ το παρών.
galatsy Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους! Η ερώτηση απευθύνεται σε λογιστές. Έχω ρωτήσει 5 διαφορετικούς αλλά δυστυχώς δεν έχω βγάλει άκρη. O αδερφός μου είναι ιδιοκτήτης ενός φούρνου-καφέ με λίγα τραπεζοκαθίσματα. Λόγω της κατάστασης με τον ιό λειτουργεί μόνο το take away. Δικαιούται να πληρώσει το 60% του ενοικίου για τους μήνες Μάρτη και Απρίλη ή όχι. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2020 από galatsy
kage Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) https://www.insomnia.gr/forums/topic/734933-μείωση-ενοικίου-καταστήματος/?tab=comments#comment-57804505 Αν δεν είναι στις λίστες καδ π ανακοινωσαν όχι.εφοσον είναι νομικό πρόσωπο ΟΕ Ικε κτλ πάλι όχι...οι εργαζόμενοι αν ήταν σε πληττομενη καδ ναι,οι ιδιοκτήτες όχι...μέχρι να βγει πνπ είναι χύμα όλα... Θα ναι σίγουρος αν περάσει η δήλωση του στο site ,τότε και 800ε και εκπτωση ενοίκιου θα παρει... Υ.γ. δεν είμαι λογιστης Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2020 από kage
snik Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Εχω ατομικη επιχειρηση και ο ΚΑΔ μου ειναι σε αυτους που εχουν αναστολη και εχω κλεισει το καταστημα μου εδω και 3 εβδομαδες. Ο λογιστης μου εκανε την αιτηση και εχει παρει Αρ. Πρωτοκόλλου για τα 800 ευρω. Εχω καταβαλει το ενοικιο του Μαρτιου στις αρχες του μηνα ολοκληρο και τωρα ειναι να καταβαλω του Απριλιου. Δινω το 60% του ποσου η το 20%; Γιατι διαβασα οτι ισχυει για Μαρτιο & Απριλιο οποτε δεν ξερω τι γινεται σε αυτην την περιπτωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα