1comment Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, 29gk είπε Δεν συγκρινεται ομως, οταν πραγματικα το κατεχεις .......!!!! Και εισαι Ο κατοΧος, με κεφαλαιο το .....Χι. ! Μήπως να έβρισκες κάτι να κάνεις από το να σχολιάζεις εμένα λέγοντας άσχετα με το θέμα; Θες να το κλειδώσεις για κάποιο λόγο προφανώς! 57 λεπτά πριν, simplemaths είπε Έμαθα πως επεκτάθηκε ο νόμος για την μείωση ενοικίου αλλά σήμερα που πήγα να κάνω την αίτηση για τα 800 δεν μου έχει κουτάκι με αφμ ιδιοκτήτη κλπ. Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Επίσης εμείς που μπήκαμε σε αναστολή σύμβασης απο αρχές Απρίλη θα έχουμε μειωμενο ενοίκιο για 2 μήνες ή μόνο του Μαϊου; Νομίζω ότι ακόμα δεν έχουν περάσει το νόμο σε φεκ (για τις πληττόμενες και το ενοίκιο Απριλίου, όχι Μαρτίου). Θα πρέπει να δοκιμάσεις την επόμενη εβδομάδα. 1
teotsigourakos Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Θα ξανακάνω την ερώτηση κι εγώ γιατί πολλοί δεν έχουμε καταλάβει ποιοί είναι οι δικαιούχοι αυτής της μείωσης ενοικίου. Η μείωση αυτή (40%) αφορά μόνο για επιχειρήσεις ή δικαιούμαι κι εγώ μείωση στο ενοίκιο της κύριας κατοικίας μου όντας ένας απλός εργαζόμενος όπου έχει ανασταλεί η εργασία του;
phanispal Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Και εσύ, αλλά απ' ότι φαίνεται δεν είναι 1+1=2. Ίσως παίξουν ρόλο οι ΚΑΔ της επιχείρησης, και ποιος είναι δηλωμένος ως κύριος και ποιοι ως δευτερεύοντες. Θα φανεί την ώρα που πας να συμπληρώσεις την αίτηση.
simplemaths Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 17 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε Θα ξανακάνω την ερώτηση κι εγώ γιατί πολλοί δεν έχουμε καταλάβει ποιοί είναι οι δικαιούχοι αυτής της μείωσης ενοικίου. Η μείωση αυτή (40%) αφορά μόνο για επιχειρήσεις ή δικαιούμαι κι εγώ μείωση στο ενοίκιο της κύριας κατοικίας μου όντας ένας απλός εργαζόμενος όπου έχει ανασταλεί η εργασία του; 11 λεπτά πριν, phanispal είπε Και εσύ, αλλά απ' ότι φαίνεται δεν είναι 1+1=2. Ίσως παίξουν ρόλο οι ΚΑΔ της επιχείρησης, και ποιος είναι δηλωμένος ως κύριος και ποιοι ως δευτερεύοντες. Θα φανεί την ώρα που πας να συμπληρώσεις την αίτηση. Είμαι σε ίδια κατάσταση, ο λογιστής μου είπε πως δικαιούμαι την μείωση αλλά δεν φάνηκε το κουτάκι όταν έκανα την αίτηση. Λογικά έχει δίκιο ο @1comment πως δεν έχει περαστεί ακόμα η επέκταση του νόμου σε ΦΕΚ και γι'αυτό δεν μπόρεσα. Ο λογιστής μου είπε πως το δικαιούμαι και να κάνω κανονικά την αίτηση και μελλοντικά θα υπάρξουν κάποιες μέρες που θα μπορώ να κάνω την διόρθωση και να βάλω τα στοιχεία για την μείωση. Αν μάθεις κάτι άλλο πάνω στο θέμα παρακαλώ πες το εδώ
hlias77 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Από αύριο παιδιά ανοίγει η πλατφόρμα για την οποια τροποποίηση.
1comment Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, simplemaths είπε Είμαι σε ίδια κατάσταση, ο λογιστής μου είπε πως δικαιούμαι την μείωση αλλά δεν φάνηκε το κουτάκι όταν έκανα την αίτηση. Λογικά έχει δίκιο ο @1comment πως δεν έχει περαστεί ακόμα η επέκταση του νόμου σε ΦΕΚ και γι'αυτό δεν μπόρεσα. Ο λογιστής μου είπε πως το δικαιούμαι και να κάνω κανονικά την αίτηση και μελλοντικά θα υπάρξουν κάποιες μέρες που θα μπορώ να κάνω την διόρθωση και να βάλω τα στοιχεία για την μείωση. Αν μάθεις κάτι άλλο πάνω στο θέμα παρακαλώ πες το εδώ Το ίδιο έγινε και στην περίπτωσή μου (υποκατάστημα). Έκανε 3 μέρες μετά την τροποποίηση του νόμου να αλλάξει ο πίνακας και να φανούμε δικαιούχοι. Οπότε ναι, σας λέω να το επαναλάβετε από βδομάδα. Μήπως να ρωτούσαμε και τον 29gk που λέει ότι κατέχει καλύτερα το θέμα....!
phanispal Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Ναι, το θέμα είναι ότι δεν έχει βγει ΦΕΚ ακόμα και είμαστε στα τυφλά. Απλά θα μπούμε αύριο και θα είναι όλα έτοιμα ή έπρεπε ήδη να έχουμε επικοινωνήσει με τον εργοδότη να του πούμε ότι πρέπει να μπει κι αυτός να κάνει κάποια αλλαγή;
29gk Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 7 λεπτά πριν, phanispal είπε Ναι, το θέμα είναι ότι δεν έχει βγει ΦΕΚ ακόμα και είμαστε στα τυφλά. Απλά θα μπούμε αύριο και θα είναι όλα έτοιμα ή έπρεπε ήδη να έχουμε επικοινωνήσει με τον εργοδότη να του πούμε ότι πρέπει να μπει κι αυτός να κάνει κάποια αλλαγή; Θα πρεπει να περιμενουμε. Ολοι. Υπαρχουν σοβαροτατα κενα, σε ενα βαθμο δικαιολογημενα απο το βιαστικο της καταστασης, μεσολαβει και η Μ.Εβδομαδα οπου αντικειμενικα ειναι δυσκολες οι οποιες ενημερωσεις και διορθωσεις και καπως ετσι φοβαμαι πως θα φτασουμε μεχρι και το τελος του μηνα για να ξεκαθαριστει σε ενα βαθμο η κατασταση. Και να μην ξεχναμε πως στα εως τωρα ζητηματα, θα προστευουν και αλλα καθως η κυβερνηση θελει δε θελει θα αναγκαστει και σε πολλα προσθετα ακομα οικονομικα μετρα. 8 λεπτά πριν, 1comment είπε Το ίδιο έγινε και στην περίπτωσή μου (υποκατάστημα). Έκανε 3 μέρες μετά την τροποποίηση του νόμου να αλλάξει ο πίνακας και να φανούμε δικαιούχοι. Οπότε ναι, σας λέω να το επαναλάβετε από βδομάδα. Μήπως να ρωτούσαμε και τον 29gk που λέει ότι κατέχει καλύτερα το θέμα....! Να δεις πως το λενε; Στους τυφλους βασιλευει ο αομματος ενα πραμα. Απο την αλλη, ελευθερο καφενειο οπου ο καθεις και μαλιστα ανωνυμα, πεταει και μια παρολα ειναι αυτο εδω, αξιοπρεπες ως forum αλλα οχι απαραιτητα με αξιοπρεπεις κι εγκυρους "πελατες" οποτε...... Ελεος εις την τριτην !!!
1comment Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 36 λεπτά πριν, 29gk είπε Να δεις πως το λενε; Στους τυφλους βασιλευει ο αομματος ενα πραμα. Απο την αλλη, ελευθερο καφενειο οπου ο καθεις και μαλιστα ανωνυμα, πεταει και μια παρολα ειναι αυτο εδω, αξιοπρεπες ως forum αλλα οχι απαραιτητα με αξιοπρεπεις κι εγκυρους "πελατες" οποτε...... Ελεος εις την τριτην !!! Δεν πειράζει, έχουμε εσένα τον επώνυμο και έγκυρο να μας διαφωτίζει!!
phanispal Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 12 ώρες πριν, 29gk είπε Θα πρεπει να περιμενουμε. Ολοι. Υπαρχουν σοβαροτατα κενα, σε ενα βαθμο δικαιολογημενα απο το βιαστικο της καταστασης, μεσολαβει και η Μ.Εβδομαδα οπου αντικειμενικα ειναι δυσκολες οι οποιες ενημερωσεις και διορθωσεις και καπως ετσι φοβαμαι πως θα φτασουμε μεχρι και το τελος του μηνα για να ξεκαθαριστει σε ενα βαθμο η κατασταση. Και να μην ξεχναμε πως στα εως τωρα ζητηματα, θα προστευουν και αλλα καθως η κυβερνηση θελει δε θελει θα αναγκαστει και σε πολλα προσθετα ακομα οικονομικα μετρα. Κλασικό ρδελομπου. Μπήκα πριν λίγο αφού το ΑΦΜ μου τελειώνει σε 1, και ενώ μου βγάζει επιλογή για τροποποίηση δήλωσης και ανάκληση δήλωσης, εξακολουθεί να μη μου εμφανίζει επιλογή για καταχώρηση κατοικίας, και κάτω μου βγάζει το ίδιο μήνυμα: Αναφορά σε κείμενο Η επιλογή μισθώματος κύριας κατοικίας εμφανίζεται μόνο σε εργαζόμενους με εξαρτημένη εργασία σε Επιχειρήσεις – Εργοδότες των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής.
29gk Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, phanispal είπε Κλασικό ρδελομπου. Μπήκα πριν λίγο αφού το ΑΦΜ μου τελειώνει σε 1, και ενώ μου βγάζει επιλογή για τροποποίηση δήλωσης και ανάκληση δήλωσης, εξακολουθεί να μη μου εμφανίζει επιλογή για καταχώρηση κατοικίας, και κάτω μου βγάζει το ίδιο μήνυμα: Ξερεις τι φοβαμαι; Και σε οτι αφορα τους εργαζομενους σε μια επιχειρηση που εκλεισε, αλλα και στους ιδιοκτητες που απαιτηθηκε μειωση ενοικιου; Ειτε λανθασμενη υποβολη αιτησης απο τον επαγγελματια, ειτε απορριψη της απο το συστημα, ειτε ακομη χειροτερα ανεπαρκεια του συστηματος να συνδυασει ΕΡΓΑΝΗ με TAXIS. Για αυτο και λεω οτι αναγκαστικα, χρειαζονται τα εξης. Πληρως τυπικα σωστες ολες τις διαδικασιες για τους παντες, χρονος για το συστημα μπας και διορθωθει αν και οχι απεριοριστος καθως οι αναγκες τρεχουν αλλα οπωσδηποτε μεχρι την εβδομαδα του Πασχα και τακτικη επικοινωνια των εργαζομενων με τους επαγγελματιες. Καθως μπορεις να διακρινεις και απο παραπανω μηνυματα "κατοχων" του θεματος, μια ωχ αδερφε συμπεριφορα και ενταξει με συζητηση και καλο κλιμα ειμαστε Οκ και δεν τρεχει και τιποτα. Δυστηχως ομως στις συναλλαγες με το ελληνικο Δημοσιο και οταν εχουμε να κανουμε με λεφτα, ιδιως σε τετοιες καταστασεις επιβιωσης, χρειαζεται παρα πολλη προσοχη. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από 29gk
phanispal Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Ε αυτό είναι το θέμα. Τι κάνω; Περιμένω να τους έρθει η θεία φώτιση ή στο τέλος θα δικαιούμαι μείωση και θα πάρω το μακρύτερο;
mclein² Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 ειχα κανει για τους υπαλληλους μου αιτηση απο τους πρωτους για να παρουν τα 800€ αλλα υπηρχε καποιο θεμα με το ενοικιαστηριο του καταστηματος κ δεν ειχε υποβληθει αιτηση για εκεινο. εκανα σημερα αιτηση/διορθωση και πηρα νεο αριθμο πρωτοκολλου. η ερωτηση ειναι : πρεπει να διορθωσουν την αιτηση οι υπαλληλοι με το νεο αριθμο ή μπα ;
phanispal Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Φαντάζομαι πως απ' τη στιγμή που σου έδωσε νέο ΑΠ ίσως πρέπει να κάνουν νέα αίτηση οι υπάλληλοι (και ακύρωση της προηγούμενης;). Το δικό μου ερώτημα είναι: Αν για κάποιο λόγο ο εργοδότης δε δικαιούται μείωση ενοικίου (π.χ. υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης), παίρνει η μπάλα και τον υπάλληλο μόνο και μόνο επειδή δεν το δικαιούται ο εργοδότης, ή είναι εντελώς διαφορετικό; 1
29gk Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, phanispal είπε Φαντάζομαι πως απ' τη στιγμή που σου έδωσε νέο ΑΠ ίσως πρέπει να κάνουν νέα αίτηση οι υπάλληλοι (και ακύρωση της προηγούμενης;). Το δικό μου ερώτημα είναι: Αν για κάποιο λόγο ο εργοδότης δε δικαιούται μείωση ενοικίου (π.χ. υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης), παίρνει η μπάλα και τον υπάλληλο μόνο και μόνο επειδή δεν το δικαιούται ο εργοδότης, ή είναι εντελώς διαφορετικό; ΜΑ αν ο εργοδοτης δεν δικαιουται μειωση ενοικιου, τοτε το μαγαζι λειτουργει κανονικα αρα και οι υπαλληλοι πληρωνονται επισης κανονικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα