Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Υπάρχει κάποιος γνώστης να με βοηθήσει να με εξηγήσει λίγο για την μείωση 40% στο ενοίκιο λόγω COVID-19?

Έχω ατομική επιχείρηση. Εργάζομαι μόνος σε αυτήν (δεν έχω υπαλλήλους αυτό τον καιρό). Όταν βγήκε η λίστα των καταστημάτων που θα έκλειναν λόγω απαγόρευσης λειτουργίας εγώ συνέχισα κανονικά μέχρι και την Παρασκευή και θεωρητικά θα ανοίξω κανονικά την Δευτέρα απλώς με μειωμένο ωράριο εδώ και 2 εβδομάδες. (όπως και άλλα μαγαζιά σαν εμένα. Κυρία δραστηριότητα είναι το SERVICE κινητών). Εννοείται ο τζίρος έχει πέσει πάρα πάρα πολύ. Μένω ανοιχτός για την λίγη δουλειά (από το τίποτε), την αίσθηση εξυπηρέτησης και για να μην κάθομαι σπίτι όλη μέρα.

Ερωτήσεις:

Α) δικαιούμαι το επίδομα των 800€;

Β) δικαιούμαι και την έκπτωση στο ενοίκιο;

Γ) εφόσον δεχτώ να λάβω αυτές τις βοήθειες πρέπει να κλείσω προσωρινά το κατάστημα;

Δ) μιας και τον Μάρτιο το ενοίκιο το έχω ήδη πληρώσει, θα ζητήσω από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου να μου επιστρέψει τα λεφτά εκείνα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιος/οποίοι μου λύσουν τις ερωτήσεις εφόσον έχουν πλήρη κατανόηση της υπουργικής απόφασης γιατί εγώ έχω μπερδευτεί.

• Like 1
  • Απαντ. 406
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.sofokleousin.gr/gia-poious-ergazomenous-kai-epixeiriseis koureyetai-to-enoikio-k

https://www.taxheaven.gr/news/47982/apozhmiwsh-800-eyrw-poies-epixeirhseis-kai-ergazomenoi-ypoballoyn-ta-nea-entypa-kai-h-meiwsh-toy-enoikioy-sthn-platforma-erganh

εχω την εντυπωση πρεπει να μπεις απο εργανη..αν σου δωσουν επιδομα τοτε ναι δικαιουσαι εκπτωση...

λιγο που το διαβασα υποτιθεται πρεπει να σαι μεσα στις ΚΑΔ π ζητησαν κλεισιμο και απο την αλλη και καπου εγραφε και αυτοι π χουν μειωση τζιρου...:p

https://supportemployees.yeka.gr/

Τα νομικά πρόσωπα εταιρειες ΟΕ ικε κτλ δεν λαμβάνουν κάτι οι ιδιοκτήτες μόνο οι εργαζομενοι

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, ILiDAN είπε

Δ) μιας και τον Μάρτιο το ενοίκιο το έχω ήδη πληρώσει, θα ζητήσω από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου να μου επιστρέψει τα λεφτά εκείνα;

Είτε αυτό και θα πληρώσεις το εξήντα τοις εκατό για τον Απρίλιο (ως υποχρεούσαι) είτε καταβάλεις απευθείας το είκοσι τοις εκατό και αφήνεις τον Μάρτιο ως έχει.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Άρα από όσα διάβασα δικαιούμαι τα λεφτά και την μείωση και θα πληρώσω το 20% μόνο του ενοικίου.

Δημοσ.

Το ίδιο λογικά ισχύει και για τα φυσικά πρόσωπα, έτσι;

Έχω πληρώσει ήδη το Μάρτιο, οπότε για τον Απρίλιο δίνω τη διαφορά.

Δημοσ.

Δεν ξέρω, αλλά στον Μάνεση πριν λίγο είπαν ότι αν ο ενοικιαστής όντως δικαιούται την έκπτωση, ο ιδιοκτήτης ακόμα κι αν δε συμφωνεί δεν έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά.

Όπως και ότι αν ο ενοικιαστής πει ψέματα ενώ δεν δικαιούται την έκπτωση, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 3-10 έτη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαγραφή 

13 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Απορία. 

Η μείωση του ενοικίου γίνεται μονομερώς χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του εκμισθωτή?

Από όσα έχω καταλάβει και επειδή με απασχολεί και μένα, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις (πχ για μισθωτους ότι υπάρχει αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης ή για Ε.Ε. ότι το ΚΑΔ κυρίας δραστηριότητας πλήττεται) και μόνο για τους δύο μήνες -προς το παρόν τουλάχιστον -, ναι, γίνεται μονομερώς.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
(Λάθος παράθεση σε λάθος topic)
Δημοσ.

Οι δημοσιογράφοι συνηθίζουν να λένε πολλές ανακρίβειες (είτε από άγνοια, είτε σκόπιμα).

Θα αναζητούσα σίγουρα πιο έγκυρη γνώμη πριν καταβάλω μειωμένο μίσθωμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, turbat0s είπε

Απορία. 

Η μείωση του ενοικίου γίνεται μονομερώς χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του εκμισθωτή?

Εφόσον, προσκομίσεις κάποιο χαρτί στον ιδιοκτήτη που το πιστοποιεί, ΝΑΙ.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Εφόσον, προσκομίσεις κάποιο χαρτί στον ιδιοκτήτη που το πιστοποιεί, ΝΑΙ.

Πολύ ενδιαφέρον, από πού προκύπτει όμως?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Του Μαρτίου κι εγώ το έδωσα ολόκληρο, αλλά μετά βγήκε η ανακοίνωση για μειωμένο. Μπορώ να δώσω για τον Απρίλιο μόνο τη διαφορά και να το πατσισω; θα ρωτήσω και τον λογιστή βέβαια

Επεξ/σία από Kostasspil

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...