ff7lucas Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 για την κόρη μου είχα πάει μεσημέρι αλλά αυτό ήταν για μαθήτρια και ίσως γι΄αυτό έγινε... εγώ περιμένω τις καινούργιες για να πάω μια και καλή... 1
NorgeMan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Ο Πιερρακάκης έχει κάνει εκπληκτική δουλειά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μπράβο στον Μητσοτάκη (που αν και δεν του το είχα με τίποτα, με εντυπωσιασε πολύ με την αντίδραση του για τον Έβρο και τον ιό) ή όποιος άλλος είχε την ιδέα να τον επιλέξουν. Ελπίζω μόνο να μην επαναπαυτουν στις δάφνες τους και χαλαρώσουν και μπουν στον κλασικό ρυθμό του δημοσίου που όλοι ξέρουμε. 4
anax111 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 15 ώρες πριν, mants118 είπε Επρεπε να έρθει η πανούκλα για να κάνουν τα αυτονόητα όλοι τους, από τα δυσλειτουργικά υπουργεία μέχρι και τον απλό κόσμο με τις ανέπαφες και ηλεκτρονικές συναλλαγές. Και δε πιστεύω κάνεις να πει ότι το συγκεκριμένο δεν μπορούσε να έχει γίνει εδώ και μια δεκαετία; Και προφανώς κατηγορώ τους ανεγκέφαλους που είναι σε θέσεις που ενώ μπορούν να πάρουν τέτοιες αποφάσεις δεν έχουν τη νοημοσύνη να το έχουν κάνει εδώ και καιρό. Το πρόβλημα φίλε δεν ήταν να γίνει, μπορούσαν να το κάνουν μια χαρά. Το πρόβλημα ήταν οι αντιδράσεις των καρεκλοκένταυρων συνδικαλιστών γραφειοκρατών με την εξουσία της σφραγίδας που θα έχαναν την δουλειά τους, την εξουσία τους και τα φακελάκια. Αν θυμάσαι στην αρχή με το ΑΜΚΑ δεν χρειαζόταν να σφραγιστεί η συνταγή, την έβλεπε το σύστημα απευθείας, αλλά μόλις ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση το κατάργησαν και για πολλές συνταγές σε στέλναν για θεώρηση της συνταγής! Την θεώρηση την αναλάμβαναν νοσοκομεία στις μεγάλες πόλεις και μόνο κάποιες ώρες την εβδομάδα με αποτέλεσμα πολλοί επαρχιώτες να μην μπορούν να παν για θεώρηση και να τα πληρώνουν τελικά τις συνταγές από την τσέπη τους. Τεσπα επιτέλους έγινε και είναι τεράστια ευκαιρία πραγματικά για την κυβέρνηση αυτή να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την κρίση με τον κορονοϊό και να καταργήσουν μια για πάντα όλες τις ουρές στις υπηρεσίες και κατ'επέκταση όλους τους άχρηστους καρεκλοκένταυρους.
kxtsao Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 για να μην μπερδεύεστε με την άυλη συνταγογράφηση και μη και με το τι εξυπηρετεί να σας λύσω κάποιες απορίες 1. μπορείς να ενεργοποιήσεις την άυλη συνταγή και με sms και email ταυτόχρονα ως ειδοποίηση, δεν είναι όμως υποχρεωτική. 2. αν είμαι ασθενής με χρόνια νόσο ανεξαρτήτου ηλικίας και έχω μηνιαία ή επαναλαμβανόμενες συνταγές που έχουν λήξει ως τις 23-03-2020 (ημερομηνία έναρξης απαγόρευσης κίνησης εκτός σπιτιού), ανανεώνονται για 3 μήνες και εκτελούνται ως τις 30-06-2020 ως εξής: τηλεφωνώ στον γιατρό μου και ζητάω επανέκδοση συνταγής. ο γιατρός μου λέει τον αριθμό συνταγής είτε τηλεφωνικά είτε με αποστολή email ή και fax. δεν παίρνω κανένα χαρτί και δεν δίνω κανένα χαρτί στο φαρμακείο, παρά μόνο τον αριθμό συνταγής που θα μου ζητηθεί. αν πρόκειται για συνταγή φαρμάκων συγγενικού μου προσώπου και πάω ο ίδιος, πρέπει να έχω ταυτότητα και αφμ όταν θα υπογράψω κατά την εκτέλεση της συνταγής στο φαρμακείο. αυτό γίνεται ακόμη και αν δεν έχω ενεργοποιήσει την άυλη συνταγή και σκοπός του είναι για να μειωθούν οι μετακινήσεις εκτός σπιτιού και ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους σαν μια μορφή εξυπηρέτησης και αποφυγής ταλαιπωρίας. 3. όσον αφορά την άυλη συνταγή, όλοι ανεξαιρέτως, χρόνιοι πάσχοντες και μη, θα πηγαίνουμε στους γιατρούς (ιδιώτες, αγροτικούς, κέντρα υγείας, νοσοκομεία) για να γράψουμε φάρμακα, απλώς όσοι έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγή δεν θα παίρνουν κανένα χαρτί απ τον γιατρό, αλλά sms ή και email τον κωδικό της συνταγής και με αυτόν θα πηγαίνουμε στο φαρμακείο για να εκτελεστεί η συνταγή και να πάρουμε τα φάρμακά μας. όταν γίνει η εκτέλεση στο φαρμακείο με βάση τον αριθμό της συνταγής, έρχεται επιβεβαίωση της εκτέλεσης με sms στο κινητό μας. υπάρχει και δυνατότητα να γίνει εκτέλεση με βάση τον αμκα, σ αυτή την περίπτωση ο ασφαλισμένος λαμβάνει sms στο κινητό ή emai έναν τετραψήφιο κωδικό για επιβεβαίωση της παρουσίας του και τον λέει στον φαρμακοποιό για να αποκτήσει πρόσβαση στην συνταγή. αυτή είναι προς το παρόν η διαδικασία και τονίζω ξανά, ότι η ενεργοποίηση της άυλης συνταγής δεν είναι υποχρεωτική. 2
ppanar Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 16 ώρες πριν, jimmyboyk είπε ενεργοποιησα απο την παρασκευη...δευτερα θα κανω την πρωτη μου συνταγη-συναλλαγη ...για να δουμε Γνωρίζει κανείς πως θα ερχόμαστε σε επαφή με το γιατρό για τη συνταγή? Όπως παλιά?? Κλείσιμο ραντεβού?
zannos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 15 ώρες πριν, lexotamilf είπε Δεν κατάλαβα. Μόνοι μας θα συνταγογραφούμε; Τέλος τα 5ευρα στους γιατρους; Γράφεις συνταγή με κωδικούς σου.. Βρίσκεις έναν γιατρό να στα γράψει άυλα, τον πληρώνεις με κάποιον τρόπο πχ IBAN περνάς από εκεί τα στέλνεις στα γράφει κ σου στέλνει κωδικό barcode στο κινητό
ikaruga24 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 16 ώρες πριν, mants118 είπε Και προφανώς κατηγορώ τους ανεγκέφαλους που είναι σε θέσεις που ενώ μπορούν να πάρουν τέτοιες αποφάσεις δεν έχουν τη νοημοσύνη να το έχουν κάνει εδώ και καιρό. Γιατί σε αυτή τη χώρα δυστυχώς όποιος πήγαινε να κάνει κάτι σωστό ο "σοφός" λαός τον έστελνε σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν έχει να κάνει με νοημοσύνη. Τώρα με τον φόβο της πανούκλας μια χαρά ελευθερία έχουν αναγκαστικά να κάνουν την δουλειά που πρέπει και ο "σοφός" λαός να τους πει και μπράβο. Δυστυχώς η λογική και η ουσιαστική πρόοδος σε αυτήν τη χώρα με τους ψεκασμένους, τους συνωμοσιολόγους, τους τεχνοφοβικούς και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο χρειάζεται μια αόρατη παρέμβαση για να δεχτούν το αυτονόητο.
tsabasid Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδιά, η άυλη συνταγή δεν αντικαθιστά την επίσκεψη στο γιατρό, όταν το περιστατικό χρίζει διάγνωσης. Χωρίς φυσική παρουσία θα γίνεται μόνο για τα χρόνια νοσήματα τύπου πίεση, ζάχαρο κλπ. Αν κάποιος νιώθει αδιαθεσία και πρέπει να διαγνωστεί, πρέπει να επισκεφτεί γιατρό anyway, κρατικό ή ιδιώτη. Με την αποσυμφόρηση αυτή, υποθέτω πως θα εξυπηρετείται πολύ περισσότερος κόσμος (για τα χρόνια) από τις κρατικές δομές, και η ανάγκη για επίσκεψη στον ιδιώτη θα μειωθεί αρκετά. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από tsabasid
mcxlvii Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 και ερωτώ εγώ που πηγαινοερχομαι για ιατρικές συνταγες λόγω χρονιου ιατρικού προβληματος: Αφου θα παω στο ηλεκτρονικο ραντεβου με φυσική παρουσια μου στο υποκαταστημα του ΙΚΑ που ειναι ο καθε ιατρός για να μου συνταγογραφησει την επαναλαμβανομενη συνταγη (και θα πρεπει να με εξετασει-μιλησει μαζι μου για να τροποποιησει τυχον δοσολογιες ή φαρμακα) ,ποιό το κερδος σε εμένα και στο εθνικο συστημα Υγειας; Αντι να το εκτυπωσει ο ιατρος του ΙΚΑ θα εκτυπωσω εγώ με δικά μου εξοδα την συνταγή απο το σπιτι την συνταγη (την στελνουν και ηλεκτρονικα στο email σου) ; Τηλεφωνικά μπορεις μονο σε ιδιωτη γιατρο που συνεργαζεται με ΕΟΠΠΥ να μιλησεις, κινητά οι εργαζομενοι ιατροι του ΙΚΑ δεν δίνουν.Τηλεδιάσκεψη με γιατρο του ΙΚΑ,προβλεπεται τον επόμενο αιώνα! Εχουν Viber,Skype οι γιατροι του ΙΚΑ-ΕΦΚΑ να τους παρω τηλ και να μου εκδοσουν συνταγη με pin-sms ; ....ενας Υψηλου κινδύνου ασθενης με χρόνια καρδιοαναπνευστικα προβληματα ,συνεχους ιατρικής παρακολούθησης και συνταγογραφησης........
pigeon Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 4 ώρες πριν, anax111 είπε Το πρόβλημα φίλε δεν ήταν να γίνει, μπορούσαν να το κάνουν μια χαρά. Το πρόβλημα ήταν οι αντιδράσεις των καρεκλοκένταυρων συνδικαλιστών γραφειοκρατών με την εξουσία της σφραγίδας που θα έχαναν την δουλειά τους, την εξουσία τους και τα φακελάκια. Αν θυμάσαι στην αρχή με το ΑΜΚΑ δεν χρειαζόταν να σφραγιστεί η συνταγή, την έβλεπε το σύστημα απευθείας, αλλά μόλις ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση το κατάργησαν και για πολλές συνταγές σε στέλναν για θεώρηση της συνταγής! Την θεώρηση την αναλάμβαναν νοσοκομεία στις μεγάλες πόλεις και μόνο κάποιες ώρες την εβδομάδα με αποτέλεσμα πολλοί επαρχιώτες να μην μπορούν να παν για θεώρηση και να τα πληρώνουν τελικά τις συνταγές από την τσέπη τους. Τεσπα επιτέλους έγινε και είναι τεράστια ευκαιρία πραγματικά για την κυβέρνηση αυτή να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την κρίση με τον κορονοϊό και να καταργήσουν μια για πάντα όλες τις ουρές στις υπηρεσίες και κατ'επέκταση όλους τους άχρηστους καρεκλοκένταυρους. Φίλε, δεν μπορούν να κάνουν τίποτε εντελώς γιατί το νομικό πλαισιο τους υποχρεώνει όλους να ζητάνε χαρτιά ακόμα και από το διπλανό γραφείο. Πολλά πράγματα ήδη δουλεύουν ηλεκτρονικά και ταχύτατα από δεκαετίας αλλά δεν δουλεύουν ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ γιατί δεν σκέφτηκε -ή δεν θέλησε- κάποιος ως τώρα να τα συνδέσει. Ως γνωστόν τις δουλειές που δεν κάνουν θόρυβο στα πρωινάδικα δεν τις προτιμούν οι πολιτικοί μας. Αυτά περί σφραγιδοπατητών κτλ είναι για τις φυλλάδες και τα κλικ. Οι δημοσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν με το κοινό έχουν πολλές αρμοδιότητες σε σημείο που δεν βγαίνει δουλειά. Ειναι θέση-χώσιμο και συνήθως βάζουν τους πιο αδυναμους σε δόντι και τους νέους. Φακελάκια κτλ σου παίρνουν για να δώσουν γνήσιο της υπογραφής ή μήπως καμια οικοδομική άδεια; Για ψάξου καλύτερα. Αυτοι που έχουν πρόβλημα με τις αλλαγές είναι οι σκοτεινιασμένοι στα πίσω γραφεία που έχουν στήσει παραμάγαζα. Περί θεωρήσεων συνταγών προφανώς εννοείς τις χειρόγραφες. Μηπως ο γιατρός που πηγαινες δεν ήθελε να μπει στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση για να μη φαίνονται οι συνταγες/πελάτες του, μήπως δήλωνε κλειστό ιατρείο και τα έπαιρνε μαύρα; Δεν θα ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. 1
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 11 ώρες πριν, panoskir είπε Σε ποιο σημείο γράφει το αρχικό post ότι πρέπει να παίζεις με τον υπολογιστή κάθε μήνα; Το γιατρο δεν τον παίρνεις τηλέφωνο έτσι και αλλιώς για να κλείσεις το ραντεβού για να σου γράψει τα φάρμακα; εγω και πολλοι αλλοι οχι παμε στο ικα και οχι σε ιδιωτη
Melli Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Πρώτη επαφή με το νέο σύστημα, έλαβα 30 email και sms (ίδια) για μία συνταγή, γιατί κάποιος δεν έκανε ποτέ σωστό QA μάλλον...Ελπίζω να μην μου δημιουργήσει κάποιο "γραφειοκρατικό" πρόβλημα σε μελλοντική χρήση.
maniacos93 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Πάντως, και εγώ το έχω απορία όπως και αρκετοί άλλοι. Ο γιατρός πως ακριβώς θα πληρώνεται;;; Θα τον πληρώνει το κράτος;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα