Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε δοκιμαστική λειτουργία από σήμερα τίθεται η νέα υπηρεσία του gov.gr η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να λαμβάνουν προαιρετικά τις ιατρικές τους συνταγές στο κινητό τους, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό.

Η νέα υπηρεσία είχε προαναγγελθεί από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκη από την προηγούμενη εβδομάδα όταν και λανσαρίστηκε το gov.gr, η ενιαία ψηφιακή πύλη του δημοσίου, έστω και σε δοκιμαστικό στάδιο. Σκοπός της νέας δυνατότητας είναι να γίνει απλούστερη για όλους τους εμπλεκόμενους (πολίτες, γιατρούς, φαρμακοποιούς) η όλη διαδικασία ) εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ασφάλεια, διαφάνεια και ιδιωτικότητα σε όλα τα επιμέρους στάδια.

Όπως αναφέρουν τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας «οι πολίτες πρέπει να μπουν στο gov.gr, να επιλέξουν αρχικά την κατηγορία υπηρεσιών "Υγεία και Πρόνοια" και εν συνεχεία την υποκατηγορία "Φάκελος Υγείας", όπου θα βρουν την εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση, στην οποία θα εισέλθουν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους. Στη συνέχεια θα ζητούνται (και θα επιβεβαιώνονται μέσω μηνύματος) ο αριθμός κινητού τηλεφώνου και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε πολίτη, ώστε να λαμβάνει τη συνταγή με SMS ή/και e-mail.»

Όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, ο γιατρός πρέπει να μπαίνει στην πλατφόρμα e-prescription.gr, όπου θα καταχωρεί τη συνταγή όμως αν πρόκεται για πολίτες που έχουν επιλέξει την άυλη συνταγογράφηση, αντί να την εκτυπώσει θα αποστέλλει τον κωδικό της με SMS ή/και με e-mail. Ταυτόχρονα, η συνταγή θα συσχετίζεται με τον ΑΜΚΑ του ασθενούς. Τέλος η εκτέλεση της συνταγής από τον φαρμακοποιό θα γίνεται πάλι μέσω της πλατφόρμας e-prescription.gr μόνο με τον κωδικό που έχει αποσταλεί από το γιατρό στον ασθενή. Σε περίπτωση, δε, που το μήνυμα έχει χαθεί ή για οποιονδήποτε λόγο ο ασθενής δεν έχει πρόσβαση σε αυτό, η συνταγή θα μπορεί να εντοπίζεται και να εκτελείται μέσω του ΑΜΚΑ. Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς, ο πολίτης θα ενημερώνεται για αυτό με SMS ή/και e-mail.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ενεργοποιησα απο την παρασκευη...δευτερα θα κανω την πρωτη μου συνταγη-συναλλαγη ...για να δουμε

Επεξ/σία από jimmyboyk
  • Like 2
Δημοσ.

Επιτελους και κατι καλο να βγει απο ολη αυτη την ιστορια.
Εχω ηδη γραψει φαρμακα για τους δικους μου.
Αυτο που δεν ξερω, ειναι  πως θα αντιμετωπιστει το μετρο απο τους ιδιωτικους γιατρους. Ηδη ο πρωτος που ρωτησα αρνηθηκε γιατι δεν ηξερε πως θα πληρωθει. Του ζητησα ιβαν για καταθεση αλλα δεν το δεχτηκε. Ισως δεν ηταν ετοιμος. Δε θελω να τον κατηγορησω.
Απο το ικα εγιναν ολα σε ενα λεπτο.
Πηρα τηλεφωνο τη μερα που ειχαν ραντεβου οι δικοι μου (παρασκευη για καλη μου τυχη) και του ειπα τι χρειαζομουν. Tα εγραψε και αμεσως ηρθε το sms/email.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελπίζω να το κρατήσουν και μετά το τέλος του κορωνοϊού. Μην πηγαίνουμε και περιμένουμε σαν ηλίθιοι 2-3 ώρες και μάλιστα για φάρμακο χρόνιας πάθησης..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 minutes ago, yiannis1991 said:

Ελπίζω να το κρατήσουν και μετά το τέλος του κορωνοϊού. Μην πηγαίνουμε και περιμένουμε σαν ηλίθιοι 2-3 ώρες και μάλιστα για φάρμακο χρόνιας πάθησης..

πραγματικα φιλε..τοσα χρονια σκετη κουραση και να εξαρτασαι απ τον καθενα με τις ορεξεις του...

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, barman_ είπε

πραγματικα φιλε..τοσα χρονια σκετη κουραση και να εξαρτασαι απ τον καθενα με τις ορεξεις του...

Είναι και καλό για τους γιατρούς αυτό. Ο γιατρός είναι για να βλέπει τους ασθενείς όχι για να χάνει το χρόνο του να γράφει φάρμακα. Άντε αν συμβεί κάτι έκτακτο ναι, αλλά το 90% πάνε και γράφουν το ίδιο φάρμακο κάθε φορά για χρόνια. Τι νόημα έχει αυτό;

Δημοσ.
1 minute ago, yiannis1991 said:

Είναι και καλό για τους γιατρούς αυτό. Ο γιατρός είναι για να βλέπει τους ασθενείς όχι για να χάνει το χρόνο του να γράφει φάρμακα. Άντε αν συμβεί κάτι έκτακτο ναι, αλλά το 90% πάνε και γράφουν το ίδιο φάρμακο κάθε φορά για χρόνια. Τι νόημα έχει αυτό;

ετσι ακριβως συμβαινει και στη δικη μου περιπτωση...βεβαια συνηθως το αναθετουν στους νοσηλευτες αλλα και παλι...Αν μπορει να τελειωνει το συστημα απο αυτο μια και καλη,μακαρι,αρκετο χρονο φαγαμε ετσι..

• Like 2
Δημοσ.
7 minutes ago, Lalakis1975 said:

Δεν έχει όμως όλα τα χαπια, εκτός αν τα έχει σε γενωσιμα, πάντως δεν βρήκα κάποια. 

Σιγά σιγά θα βελτιώνεται. Πάντως θα συμφωνήσω κι εγώ στο ότι βλέπουμε πράγματα που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητα.

• Like 2
Δημοσ.

δεν κατάλαβα... άφορα μόνο το ότι δεν παίρνεις τις συνταγές στο χέρι για κατάθεση στο φαρμακείο και ότι πάνε στο κινητό? και η διαδικασια πριν απο αυτο, κλεισε τηλεφωνικα ραντεβου για τις.... πανε και περιμενε, και γραψε ξανα τα ιδια φαρμακα ισχυει κανονικα? αν ειναι ετσι, σωθηκαμε...:(

Δημοσ.

Ωραίο να μην έχουμε μετακινήσεις ειδικά σε περίοδο καραντίνας και ασθένειας αλλά για το ελληνικό κράτος γιατί αυτό πρέπει να αποτελεί καινοτομία που σε άλλες χώρες τρέχει ήδη μηχανογραφημένα εδώ και χρόνια βέβαια θα γλιτώσουμε και μερικούς σφραγιδοπατητές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...