TheNetPoet Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Κατ' αρχήν χρόνια πολλά σε όλους. Εχω ένα pc με P4 2.2. Θέλησα να του βάλω πρόσφατα ένα P4 2.8 για να το κάνω λίγο πιο σβέλτο, όμως τα XP δεν φορτώνουν, και κολλάνε στην οθόνη με την μπάρα πριν το login screen. Υπάρχει κάποια διαδικασία ώστε να λειτουργήσουν ή θέλω εγκατάσταση από την αρχή;
Gabriel Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Τι μητρική έχεις;Μήπως οι μνήμες σου δουλέυουν τώρα εκτός προδιαγραφών και με χαμηλούς χρονισμούς; (πχ DDR333 στα 400MHz),μήπως έχεις κανένα 845 chipset που δε κλειδώνει PCI/ΑGP;Τι cpu πήρες 533 ’η 800 fsb;Tι είχες πρίν;400 ή 533; Θερμοκρασίες;
Invader Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Αν έχεις αλλάξει μόνο επεξεργαστή,safe mode και ρίξε το SP1 από πάνω.Μπορείς και μέσω του repair να ρίξεις και τα win από πάνω αλλά αμα δεν συνέλθει με το SP1 καλύτερα να πάς για Format...
Aligator21 Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Egw pou ala3a apo AMD Athlon XP 1600+ se 2400+ den ithele kamia apolytos alagi, oute epanegkatastasi.... Ola doulepsan mia xara xwris provlimata
TheNetPoet Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Οι μνήμες είναι οι ίδιες με πριν, 2 Χ 512 DDR400. H CPU ειναι fsb800. Θερμοκρασίες δεν προλαβαίνει να ανεβάσει αφού κολλάει όπως είπα στην αρχική οθόνη με τη μπάρα που σκρολλάρει... Δοκίμασα και safe mode, έβγαλε στην αρχή τη λίστα με τα αρχεία που φορτώνει, αλλά πάλι κόλλησε.... Θα κάνω repair και βλέπουμε, αλλιώς πάω για format, ευκαιρεία να αλλάξω και τον boot δίσκο....
Gabriel Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Μπές στο bios και στο advanced features βάλε τη μνήμη να τρέχει με SPD (Serial Presence Detect) ουσιαστικά είναι ένα mini bios για τις μνήμες που καθορίζει με τι χρονισμούς θα τρέχουν αυτές. Το chipset που έχεις τώρα ποιό είναι? Φρόντισε το PCI να δουλεύει στα 33 και το AGP στα 66 και όχι παραπάνω. Αν δεν έχεις βάλει καλά την ψύκτρα είναι αναποφευκτο να σου κολλάει πάντως.
TheNetPoet Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 Ειπα να αλλαξω τελικα το σκληρο να βαλω ενα μεγαλυτερο και να κανω νεα εγκατασταση. Ετσι κι αλλιως ειχε μαζεψει αρκετη σαβουρα το συστημα. Εβαλα λοιπον εναν ide 160gb samsung και αρχισαν τα ωραια... Τα XP κολλαγαν ειτε στο σημειο που κάνει το checking disk πριν κάνεις το partition είτε μετά στο format του δισκου στο 20%. Ακομα και format σε αλλο pc εκανα, η εγκατασταση δεν προχωραγε. Δοκιμασα μεχρι και σε scsi και παλι τα ιδια. Στην απελπισια μου εκανα clear την cmos και guess what, η εγκατασταση στο μεγαλο δισκο εγινε κανονικα. Αν ηξερα και το γιατι θα ημουν ευτυχισμενος. Παντως το περιεργο ειναι οτι το bios τον 160αρη τον εβλεπε κανονικα 160gb, ενώ τα windows στο installation τον εβλεπαν ως 132gb. Εβαλα και ενα παλιο 10αρη και παλι 132 τον εβλεπε!!!!!!!! Το ιδιο και με ενα scsi 9αρη.... Μετα το clear cmos τον ειδαν και τα windows 160gb, τον 10αρη ως 10αρη κτλ κτλ.Αντε βρες ακρη!
dimitris__ Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 To πρώτο πρόβλημα έχει να κάνει με το Hyperthreading μάλλον. Τα windows δεν προχώραγαν γιατί πήγαιναν να σηκώσουν HAL για μια CPU ενώ υπήρχαν 2 (και καλά). Μου είχε τύχει κάτι παρόμοιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 Δεν κοιτάς μήπως υπάρχει νέα έκδοση για BIOS της μητρικής σου; Μήπως είχες δηλώσει τον σκληρό σου στο BIOS σαν κάποιο συγκεκριμένο και όχι AUTO;
TheNetPoet Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2004 dimitris__ Το φανταστηκα οτι φταιει το HT, δοκιμασα και με το ΗΤ απενεργοποιημενο στο bios αλλα και παλι δεν εκανε boot η υπάρχουσα εγκατάσταση. timiman. Ολα τα ide/sata ήταν δηλωμένα auto...Bios εχω το τελευταιο. Παντως τώρα η εγκατάσταση από την αρχη φαινεται να προχωραει, δεν ξερω ποσο γιατι εφυγα για δουλεια και το αφησα στο copying files στο πρωτο σταδιο του setup. Το απογευμα θα δω τι απεγινε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.