Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Νομική οδό προφανώς αν δεν συμμορφώνεται λεκτικά. Εφόσον δεν έχει συμβόλαιο σε ισχύ δε μπορεί να κρατάει τα κλειδιά του διαμερίσματος

Μπορεί επίσης να φέρει και κλειδαρά να αλλάξει τη κλειδαριά και να πετάξει όλα τα πράγματα έξω ή και να τα κρατήσει για ίδια χρήση.

Κλειδαρά κτλ αφού υπάρχει δικαστική απόφαση υποθέτω ? 

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ShbrlikeDi είπε

Κλειδαρά κτλ αφού υπάρχει δικαστική απόφαση υποθέτω ? 

όχι....εφόσον δεν υπάρχει ενοικιαστήριο συμβόλαιο σε ισχύ στο διαμέρισμα θεωρείται οτι ο ενοικιαστής δεν υφίσταται. Μπορεί να έρθει ο ιδιοκτήτης ότι ώρα θέλει και να δείξει σε έναν κλειδαρά στο taxisnet οτι δεν υπάρχει συμβόλαιο σε ισχύ και να του πει ως ιδιοκτήτης άνοιξε τη πόρτα και άλλαξε κλειδαριά. 

Το αν υπάρχει άλλος μέσα ή πράγματα δεν είναι κάτι που δεσμεύει τον κλειδαρά. Ο ιδιοκτήτης έχει την απόφαση αν θα το πράξει ηθικά. Αν ο ενοικιαστής είναι μέσα ή τα πράγματά του εφόσον αλλάξει η κλειδαριά καταλαβαίνεις πως έχει το πράγμα.

Δημοσ.

@greekfragma

Καλό θα ήταν να μην γράφεις για πράγματα που δεν έχεις την παραμικρή ιδέα.

Για να γίνει έξωση νόμιμα θα πρέπει να υπάρχει δικαστική απόφαση, η οποία μπορεί να πάρει από μήνες έως και χρόνια για να βγει.

• Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, ShbrlikeDi είπε

Καλησπέρα στην μπλα μπλα παρέα,

Είπα να γράψω την απορία μου εδώ μιας κ μου κόλλησε κάπως στο θέμα (αν όχι forgive me I am newbie 😊). Μετά το πέρας της τριετίας κ χωρίς κάποια ανανέωση συμβολαίου ο ιδιοκτήτης ζητά το ακίνητο για ιδιοκατοικηση άμεσα η το συντομότερο δυνατόν 2μηνες Μαξ, από ένα ενοικιαστή καλοπληρωτη κ με άριστες σχέσεις . Όπως είναι γνωστό υπάρχει τεράστια δυσκολία για εύρεση κατοικίας κ ο ενοικιαστής ζήτησε ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο (6μηνες) αλλά χωρίς αυτό να γίνει. Μπορεί όντως να του κάνει έξωση κ να τον πετάξει στο δρομο. Σημείωση ότι είναι η κύρια κατοικία του το μισθωμένο ακινητο. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ? 

Συγνώμη, αλλά το ότι νοικιάζουμε ένα σπίτι και είμαστε συνεπείς δεν σημαίνει ότι δικαιούμαστε αυτόματα να μείνουμε για πάντα σ' αυτό.

Σας ενημέρωσε ότι το θέλει το σπίτι και σας έδωσε περιθώριο 2 μήνες και ζητάτε 6!

Δηλαδή δεν μπορείτε να βρείτε σπίτι τώρα (καλοκαίρι) που είναι η εποχή που συνήθως μετακομίζει ο κόσμος και θα βρείτε μετά από δύο μήνες (φθινόπωρο-χειμώνα) που συνήθως έχουν τακτοποιηθεί όλοι όσοι έχουν παιδιά γιατί έχουν αρχίσει τα σχολεία κ.λπ.?

Και να το θέσουμε και ανάποδα.

Αν εσύ ήθελες να φύγεις και έλεγες στον ιδιοκτήτη φεύγω σε 2 μήνες, θα σου άρεσε να σου ζητήσει να μείνεις μέχρι να βρει ενοικιαστή και ας πάρει και 6 μήνες?

Και για να προλάβω τα περί λαμόγια ιδιοκτητών, τα περισσότερα χρόνια είμαι ενοικιαστής και ελάχιστα ιδιοκτήτης.

Ποτέ δεν εμπόδισα κάποιον να φύγει πριν λήξει το συμβόλαιο και ας ζημιώθηκα οικονομικά, αλλά ούτε και αρνήθηκα να φύγω όταν μου ζητούσε το σπίτι ο ιδιοκτήτης!

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Συγνώμη, αλλά το ότι νοικιάζουμε ένα σπίτι και είμαστε συνεπείς δεν σημαίνει ότι δικαιούμαστε αυτόματα να μείνουμε για πάντα σ' αυτό.

Σας ενημέρωσε ότι το θέλει το σπίτι και σας έδωσε περιθώριο 2 μήνες και ζητάτε 6!

Δηλαδή δεν μπορείτε να βρείτε σπίτι τώρα (καλοκαίρι) που είναι η εποχή που συνήθως μετακομίζει ο κόσμος και θα βρείτε μετά από δύο μήνες (φθινόπωρο-χειμώνα) που συνήθως έχουν τακτοποιηθεί όλοι όσοι έχουν παιδιά γιατί έχουν αρχίσει τα σχολεία κ.λπ.?

Και να το θέσουμε και ανάποδα.

Αν εσύ ήθελες να φύγεις και έλεγες στον ιδιοκτήτη φεύγω σε 2 μήνες, θα σου άρεσε να σου ζητήσει να μείνεις μέχρι να βρει ενοικιαστή και ας πάρει και 6 μήνες?

Και για να προλάβω τα περί λαμόγια ιδιοκτητών, τα περισσότερα χρόνια είμαι ενοικιαστής και ελάχιστα ιδιοκτήτης.

Ποτέ δεν εμπόδισα κάποιον να φύγει πριν λήξει το συμβόλαιο και ας ζημιώθηκα οικονομικά, αλλά ούτε και αρνήθηκα να φύγω όταν μου ζητούσε το σπίτι ο ιδιοκτήτης!

Μα δεν μίλησε κανείς ότι αρνείται να φύγει. Κ ο ενοικιαστής θέλει να φύγει κ να τακτοποιηθεί στο καινούριο σπίτι κ  να φύγει αυτή η εκκρεμότητα . Το θέμα είναι να μπορέσει να βρει το επόμενο σπίτι . Αν το βρει σε λιγότερο από 2 μήνες προφανώς κ θα φύγει. Αν δεν βρει σε 2 μήνες  τι γίνεται όμως ? 

Από προσωπική εμπειρία μου πήρε 3 μήνες να βρω σπίτι με μεσίτες κ με πολύ προσωπικό ψάξιμο σε καθημερινή βαση από αγγελίες κ πολύ περπάτημα σε γειτονιές κτλ κτλ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ShbrlikeDi είπε

Μα δεν μίλησε κανείς ότι αρνείται να φύγει. Κ ο ενοικιαστής θέλει να φύγει κ να τακτοποιηθεί στο καινούριο σπίτι κ  να φύγει αυτή η εκκρεμότητα . Το θέμα είναι να μπορέσει να βρει το επόμενο σπίτι . Αν το βρει σε λιγότερο από 2 μήνες προφανώς κ θα φύγει. Αν δεν βρει σε 2 μήνες  τι γίνεται όμως ? 

Από προσωπική εμπειρία μου πήρε 3 μήνες να βρω σπίτι με μεσίτες κ με πολύ προσωπικό ψάξιμο σε καθημερινή βαση από αγγελίες κ πολύ περπάτημα σε γειτονιές κτλ κτλ. 

Δηλαδή το "δεν φεύγω αν δεν βρω άλλο σπίτι" τι είναι αν όχι άρνηση να φύγει?

Ο ενοικιαστής μια χαρά μπορούσε 6 μήνες πριν λήξει η μίσθωση να κάνει μια συζήτηση με τον ιδιοκτήτη ώστε είτε να ανανεώσουν τη μίσθωση είτε να αρχίσει να ψάχνει νέο σπίτι, δεν υπήρχε κανένας λόγος να το αμελήσει.

Πάντως όπως έγραψα και παραπάνω το "να του κάνει έξωση κ να τον πετάξει στο δρομο" σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν παίζει.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Joshua21 είπε

@greekfragma

Καλό θα ήταν να μην γράφεις για πράγματα που δεν έχεις την παραμικρή ιδέα.

Για να γίνει έξωση νόμιμα θα πρέπει να υπάρχει δικαστική απόφαση, η οποία μπορεί να πάρει από μήνες έως και χρόνια για να βγει.

5 ώρες πριν, ilias8513 είπε

O @greekfragma βγάζει απωθημένα?

Είναι κάποιοι που γουστάρουν μάλλον να πετάνε ανθρώπους στο δρόμο χωρίς λόγο.

Το αντιλαμβάνεστε οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ συμβόλαιο σε ισχύ; Αυτά που λέτε ισχύουν σε περιπτώσεις που υπάρχει ΕΝΕΡΓΟ μισθωτήριο και όχι σε αυτό που ρώτησε το παλικάρι που έχει ΛΗΞΕΙ η 3ετία.

Ναι από αυτούς είμαι που πετάω κόσμο στο δρόμο χωρίς λόγο.

Καλή Κυριακή παιδιά και να διαβάζουμε λίγο προσεκτικότερα πριν ξεκινήσουμε την αντιπαράθεση και τις ταμπέλες.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...