C(r)y Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, greengr21 είπε για δωσε και καμια πηγη γιατι δε σε πιστευω(βασικα γιατι δεν ισχυει,αλλα λεμε τωρα) Εγώ δεν ασχολούμαι με τα θέματα αυτά σου λέω τι μου είπαν 2 δικηγόροι για 2 διαφορετικές περιπτώσεις. Εγώ εμπιστεύομαι το δικηγόρο και κατ επέκταση τα λεγομένα του, τώρα ένα forum στο ινσομνια , ναχαμε να λέγαμε είναι επειδή είμαστε όλοι μέσα λόγω καραντίνας. Μεταξύ μας ούτε με ενδιαφέρει τι πιστεύεις , απλά ανέφερα την εμπειρία μου.αλλα λέμε τώρα Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από C(r)y
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 6 λεπτά πριν, C(r)y είπε Εγώ δεν ασχολούμαι με τα θέματα αυτά σου λέω τι μου είπαν 2 δικηγόροι για 2 διαφορετικές περιπτώσεις. Εγώ εμπιστεύομαι το δικηγόρο και κατ επέκταση τα λεγομένα του, τώρα ένα forum στο ινσομνια , ναχαμε να λέγαμε είναι επειδή είμαστε όλοι μέσα λόγω καραντίνας. Μεταξύ μας ούτε με ενδιαφέρει τι πιστεύεις , απλά ανέφερα την εμπειρία μου.αλλα λέμε τώρα Ποιες είναι αυτες οι περιπτωσεις?
C(r)y Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε Ποιες είναι αυτες οι περιπτωσεις? Αγορά σπιτιού για ιδιοκατοίκηση με ενοικιαστή μέσα συμβολαίου 1 έτους - σπάει συμβόλαιο μέσα σε 1-2 μήνες μπαίνει ο νέος ιδιοκτήτης. Συνάδελφος στη δουλεία με < 3 έτη , συμβουλεύτηκε δικηγόρο και τελικα βρήκε αλλού (αγόρασε και αυτός) Τώρα εάν οι δικηγόροι δεν ξέρουν τι τους γίνεται δεν μπορώ να έχω είκονα και ούτε είναι η δουλειά μου, ο καθένας θα κριθεί από το αποτέλεσμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, C(r)y είπε Αγορά σπιτιού για ιδιοκατοίκηση με ενοικιαστή μέσα συμβολαίου 1 έτους - σπάει συμβόλαιο μέσα σε 1-2 μήνες μπαίνει ο νέος ιδιοκτήτης. Συνάδελφος στη δουλεία με < 3 έτη , συμβουλεύτηκε δικηγόρο και τελικα βρήκε αλλού (αγόρασε και αυτός) Τώρα εάν οι δικηγόροι δεν ξέρουν τι τους γίνεται δεν μπορώ να έχω είκονα και ούτε είναι η δουλειά μου, ο καθένας θα κριθεί από το αποτέλεσμα. δηλαδη στη πρωτη περιπτωση πεταξε τον ενοικιαστη απ εξω ενω αυτος ηταν σωστος (πληρωμες, οχι παρανομιες/παραπονα, κλπ)? ξεχνα το, παραμυθια. ή ειχε κανει παγαποντιες ή τα βρηκανε μεταξυ τους, με το ζορι σωστο ενοικιαστη δε μπορεις να διωξεις μεσα σε 1-2 μηνες αν αυτος δεν το επιθυμει (και αν μπορεις καν) στη δευτερη ο συναδελφος σου δε καταλαβα αμα ηταν ο ενοικιαστης ή ο ιδιοκτητης.. αν ειναι το πρωτο, σιγα μη κατσει να μπει σε δικαστικα εξοδα ο ιδιοκτητης για να παρει τα υπολοιπα νοικια (δικαιουται τα νοικια μεχρι να το νοικιασει ξανα εντος του υπολοιπου χρονου της 3ετιας). σε μερικες μερες βρηκε αλλον ενοικιαστη και τελειωσε εκει η ιστορια. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
Lachesis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, C(r)y είπε Αγορά σπιτιού για ιδιοκατοίκηση με ενοικιαστή μέσα συμβολαίου 1 έτους - σπάει συμβόλαιο μέσα σε 1-2 μήνες μπαίνει ο νέος ιδιοκτήτης. Συνάδελφος στη δουλεία με < 3 έτη , συμβουλεύτηκε δικηγόρο και τελικα βρήκε αλλού (αγόρασε και αυτός) Τώρα εάν οι δικηγόροι δεν ξέρουν τι τους γίνεται δεν μπορώ να έχω είκονα και ούτε είναι η δουλειά μου, ο καθένας θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Είναι άλλες περιπτώσεις. Αναφορά σε κείμενο AK 614: Στη μίσθωση ακινήτου που αποδεικνύεται με έγγραφο βέβαιης χρονολογίας, αν ο εκμισθωτής κατά τη διάρκεια της μίσθωσης μεταβιβάσει σε τρίτον την κυριότητα του μισθίου ή παραχωρήσει άλλο εμπράγματο δικαίωμα που αποκλείει στο μισθωτή τη χρήση, ο νέος κτήτορας υπεισέρχεται στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις της μίσθωσης, εκτός αν έγινε αντίθετη συμφωνία στο μισθωτήριο έγγραφο Είναι συνηθισμένος ο πιο πάνω όρος στα μισθωτήρια, είτε σε αυτά του «περιπτέρου», είτε στα διάφορα υποδείγματα του διαδικτύου. Οπότε ο αγοραστής καταγγέλλει τη μίσθωση και μετά από 2 μήνες ο μισθωτής φεύγει. Εν ολίγοις, στις δύο περιπτώσεις που ανέφερες δεν έγινε καταγγελία για ιδιόχρηση / ιδιοκατοίκηση κλπ Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από Lachesis
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, Lachesis είπε Είναι συνηθισμένος ο πιο πάνω όρος στα μισθωτήρια, είτε σε αυτά του «περιπτέρου», είτε στα διάφορα υποδείγματα του διαδικτύου. Οπότε ο αγοραστής καταγγέλλει τη μίσθωση και μετά από 2 μήνες ο μισθωτής φεύγει. Καταρχήν το παραπάνω που έκανες παράθεση είναι άρθρο του αστικού κώδικα (νόμος δηλαδή), και όχι όρος που τον βρίσκεις σε μισθωτήρια. Επίσης ο νόμος αυτός στην ουσία γράφει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κατάλαβες, με λίγα λόγια η μίσθωση δεν επηρεάζεται στην περίπτωση που το ακίνητο αλλάξει ιδιοκτήτη.
Lachesis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Καταρχήν το παραπάνω που έκανες παράθεση είναι άρθρο του αστικού κώδικα (νόμος δηλαδή), και όχι όρος που τον βρίσκεις σε μισθωτήρια. Επίσης ο νόμος αυτός στην ουσία γράφει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κατάλαβες, με λίγα λόγια η μίσθωση δεν επηρεάζεται στην περίπτωση που το ακίνητο αλλάξει ιδιοκτήτη. Στο υπογραμμισμενο αναφέρομαι.
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, Lachesis είπε Στο υπογραμμισμενο αναφέρομαι. Το υπογραμμισμένο δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος όρος, μια αόριστη αναφορά είναι σε κάποιον ειδικό όρο που μπορεί να υπάρχει στο μισθωτήριο. Που για να εξακριβωθεί αν υπάρχει τέτοιος όρος (και το κατά πόσο είναι νόμιμος φυσικά) ο ts πρέπει να διαβάσει το μισθωτήριο. Πάντως σε καμία περίπτωση ο μισθωτής δεν φεύγει μέσα σε 2 μήνες, εκτός και αν το θέλει ο ίδιος. Η έξωση προϋποθέτει δικαστική απόφαση, η οποία μπορεί να κάνει από μήνες έως και χρόνια να βγει.
29gk Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 24 λεπτά πριν, Lachesis είπε Στο υπογραμμισμενο αναφέρομαι. Αυτο προφανως αφορα στη σχεση του πωλητη με τον αγοραστη και οχι του νεου ιδιοκτητη με τον ενοικιαστη.
Lachesis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το υπογραμμισμένο δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος όρος, μια αόριστη αναφορά είναι σε κάποιον ειδικό όρο που μπορεί να υπάρχει στο μισθωτήριο. Που για να εξακριβωθεί αν υπάρχει τέτοιος όρος (και το κατά πόσο είναι νόμιμος φυσικά) ο ts πρέπει να διαβάσει το μισθωτήριο. Πάντως σε καμία περίπτωση ο μισθωτής δεν φεύγει μέσα σε 2 μήνες, εκτός και αν το θέλει ο ίδιος. Η έξωση προϋποθέτει δικαστική απόφαση, η οποία μπορεί να κάνει από μήνες έως και χρόνια να βγει. Το υπογραμμισμένο σου λέει ότι η ΑΚ 614 είναι κανόνας ενδοτικού δικαίου (= άρα τα συμβαλλόμενα μέρη δύνανται να συμφωνήσουν, νόμιμα, κάτι άλλο). Αυτό το κάτι άλλο είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο και προβλέπεται στο 99% των μισθωτηρίων. Επομένως, επειδή έκανα συγκεκριμένο quote, ο @C(r)y αναφέρθηκε σε καταγγελία για ιδιοκατοίκηση, αν και δεν ήταν τέτοια. Ήταν καταγγελία από νέο κτήτορα. Ναι προφανώς ο μισθωτής δεν αποβάλλεται αυτόματα και η έξωση απαιτεί εκτελεστό τίτλο, αλλά για να τον αποκτήσεις χρειάζεσαι καταγγελία και αγωγή. Επομένως, ποιος σόφρων μισθωτής δεσμευόμενος από τέτοιο όρο θα αντιδικήσει με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί με αμοιβή δικηγόρου, δικαστική δαπάνη, διαφυγόντα κέρδη του κυρίου από όταν επήλθαν τα αποτελέσματα της καταγγελίας, έξοδα εκτέλεσης και κυρίως το ψυχολογικό φόρτο της διαδικασίας; 5 λεπτά πριν, 29gk είπε Αυτο προφανως αφορα στη σχεση του πωλητη με τον αγοραστη και οχι του νεου ιδιοκτητη με τον ενοικιαστη. Αφορά τη σχέση του νέου ιδιοκτήτη με τον ενοικιαστή, στις αστικές μισθώσεις. Γιατί αν δεν έχει προβλεφθεί αντίθετα ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να σεβαστεί απολύτως τη μίσθωση με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
JohnnypR Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δεν ισχύει η ιδιοκατοίκηση. Ισχύει η ιδιόχρηση όμως για επαγγελματική χρήση. Αν θες να το κάνεις γραφείο πχ. Το καλύτερο είναι να του δώσεις περιθώριο να φύγει και να του πεις ότι το χρειάζεσαι. Μετά περιμένεις
29gk Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 12 λεπτά πριν, Lachesis είπε ...... Αφορά τη σχέση του νέου ιδιοκτήτη με τον ενοικιαστή, στις αστικές μισθώσεις. Γιατί αν δεν έχει προβλεφθεί αντίθετα ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να σεβαστεί απολύτως τη μίσθωση με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Αν ειναι ετσι οπως το λες, τοτε και η τριετια παυει να εχει την οποια αξια αλλα και στις επαγγελματικες μισθωσεις θα γινοταν το ελα να δεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 18 λεπτά πριν, Lachesis είπε Το υπογραμμισμένο σου λέει ότι η ΑΚ 614 είναι κανόνας ενδοτικού δικαίου (= άρα τα συμβαλλόμενα μέρη δύνανται να συμφωνήσουν, νόμιμα, κάτι άλλο). Αυτό το κάτι άλλο είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο και προβλέπεται στο 99% των μισθωτηρίων. Επομένως, επειδή έκανα συγκεκριμένο quote, ο @C(r)y αναφέρθηκε σε καταγγελία για ιδιοκατοίκηση, αν και δεν ήταν τέτοια. Ήταν καταγγελία από νέο κτήτορα. Ναι προφανώς ο μισθωτής δεν αποβάλλεται αυτόματα και η έξωση απαιτεί εκτελεστό τίτλο, αλλά για να τον αποκτήσεις χρειάζεσαι καταγγελία και αγωγή. Επομένως, ποιος σόφρων μισθωτής δεσμευόμενος από τέτοιο όρο θα αντιδικήσει με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί με αμοιβή δικηγόρου, δικαστική δαπάνη, διαφυγόντα κέρδη του κυρίου από όταν επήλθαν τα αποτελέσματα της καταγγελίας, έξοδα εκτέλεσης και κυρίως το ψυχολογικό φόρτο της διαδικασίας; Αφορά τη σχέση του νέου ιδιοκτήτη με τον ενοικιαστή, στις αστικές μισθώσεις. Γιατί αν δεν έχει προβλεφθεί αντίθετα ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να σεβαστεί απολύτως τη μίσθωση με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. απ οσο ξερω οι νομοι ειναι υπερισχυουν των ιδιωτικων συμφωνητικων
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, Lachesis είπε Το υπογραμμισμένο σου λέει ότι η ΑΚ 614 είναι κανόνας ενδοτικού δικαίου (= άρα τα συμβαλλόμενα μέρη δύνανται να συμφωνήσουν, νόμιμα, κάτι άλλο). Αυτό το κάτι άλλο είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο και προβλέπεται στο 99% των μισθωτηρίων. Επομένως, επειδή έκανα συγκεκριμένο quote, ο @C(r)y αναφέρθηκε σε καταγγελία για ιδιοκατοίκηση, αν και δεν ήταν τέτοια. Ήταν καταγγελία από νέο κτήτορα. Ναι προφανώς ο μισθωτής δεν αποβάλλεται αυτόματα και η έξωση απαιτεί εκτελεστό τίτλο, αλλά για να τον αποκτήσεις χρειάζεσαι καταγγελία και αγωγή. Επομένως, ποιος σόφρων μισθωτής δεσμευόμενος από τέτοιο όρο θα αντιδικήσει με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί με αμοιβή δικηγόρου, δικαστική δαπάνη, διαφυγόντα κέρδη του κυρίου από όταν επήλθαν τα αποτελέσματα της καταγγελίας, έξοδα εκτέλεσης και κυρίως το ψυχολογικό φόρτο της διαδικασίας; Αλήθεια, πως είσαι σε θέση να γνωρίζεις το περιεχόμενο ΟΛΩΝ των μισθωτηρίων (τα οποία είναι ιδιωτικά συμφωνητικά, περιγράφουν συμφωνίες μεταξύ ιδιωτών, μόνο οι συμβαλλόμενοι έχουν αντίγραφα) ώστε να μπορείς να ξέρεις ότι το 99% αυτών έχουν τον συγκεκριμένο όρο? Μήπως υπερβάλλεις λιγάκι? Μήπως θέλεις να έρθεις να μου δείξεις αυτόν τον όρο σε 15 διαφορετικά μισθωτήρια που έχω υπογράψει εγώ ο ίδιος σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου, μια και εγώ δεν τον βρίσκω? Αλλά και έτσι να ήταν, σε κάθε περίπτωση - όπως έγραψα και πριν - ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να διαβάσει το μισθωτήριο για να δει και αν υπάρχει ο συγκεκριμένος όρος στο μισθωτήριο, αλλά και αν είναι νόμιμος(πχ αν η μίσθωση δεν έχει κλείσει τριετία, απλά ο συγκεκριμένος όρος δεν ισχύει). Με το να δηλώνεις "ο αγοραστής καταγγέλλει τη μίσθωση και μετά από 2 μήνες ο μισθωτής φεύγει", δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να παραπληροφορείς. Επίσης ο ενοικιαστής, σώφρων ή παράφρων, δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα, ο ιδιοκτήτης είναι αυτός που θα χαλάσει ένα βουνό λεφτά αν ζητήσει εκτός από την έξωση και δικαστικά έξοδα, διαφυγόντα κέρδη (δεν βλέπω το πως αλλά τέλος πάντων) και δξ τι άλλο. Σιγά μην πληρώσει δικηγόρο ενώ ξέρει πολύ καλά πως θα χάσει. Και μην ξεχνάς δυο πράγματα: 1. Ο ενοικιαστής είναι εξ ορισμού ο αδύναμος της υπόθεσης, και αυτό λαμβάνεται υπόψιν πριν το δικαστήριο βγάλει την όποια απόφαση. 2. Ουκ Αν Λάβοις Παρά Του Μη Έχοντος.
Lachesis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, 29gk είπε Αν ειναι ετσι οπως το λες, τοτε και η τριετια παυει να εχει την οποια αξια αλλα και στις επαγγελματικες μισθωσεις θα γινοταν το ελα να δεις. Τουναντίον, στις εμπορικές εκ του νόμου υπεισέρχεται στη μίσθωση ο νέος κτήτορας. Η τριετία έχει την ισχύ της, στις σχέσεις μισθωτή - εκμισθωτή, αν ο μισθωτής θέλει να κατοχυρωθεί ας μην βάλει στη τελική τέτοιον όρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις