leolipop Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Η εντύπωση σου είναι λανθασμένη, έχεις μείνει πάνω από 20 χρόνια πίσω: "Αυτό που δεν γνωρίζουν τις περισσότερες φορές οι μισθωτές, αλλά ούτε και οι εκμισθωτές, είναι ότι η ιδιοκατοίκηση δεν συνιστά πλέον νόμιμη αιτία αποβολής του μισθωτή από την κατοικία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αυτή ως κατοικία του ιδιοκτήτη ή του συζύγου ή των τέκνων του, εφόσον ο ν. 1703/1987, που την προέβλεπε ως νόμιμο λόγο καταγγελίας της μίσθωσης, έχει πάψει να ισχύει από την 01/01/1997." https://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/695-misthosi-katoikias-i-exosi-gia-idiokatoikisi-idiohrisi Το ανεφερα γιατι περσι (προφανως και λογω αγνοιας του ενοικιαστη) εγινε χρηση αυτου για διακοπη μισθωσης.Πολιτισμενα παντα.
Joshua21 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, leolipop είπε Το ανεφερα γιατι περσι (προφανως και λογω αγνοιας του ενοικιαστη) εγινε χρηση αυτου για διακοπη μισθωσης.Πολιτισμενα παντα. Καλό θα ήταν να μην μπερδεύεις το τι έγινε σε μια περίπτωση που γνωρίζεις με το τι προβλέπεται. 1
SB_1957 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 7 ώρες πριν, ioannis114 είπε Καλησπερα σε όλους. Είμαι 21 ετών και έχω στο όνομα μου ένα διαμέρισμα το οποίο το διαχειριζόταν η μητέρα μου. Τελειώνω τώρα την θητεία μου και σκεφτόμουν να μείνω εκεί αλλά το έχουμε ήδη νοικιασμενο. Ειναι αλήθεια οτι δεν εχουμε δικαιωμα εξωσης;Άρα η μόνη μου επιλογή είναι να συμφωνήσουν και οι ίδιοι να φυγουν. Ευχαριστώ σε όλους !! Ενημερώνεις ότι το χρειάζεσαι το διαμέρισμα. Ακόμη και στην περίπτωση που καλύπτονται από τριετία, νομίζω ότι είναι καλό και γι' αυτούς να το ξέρουν νωρίτερα και όχι 2-3 μήνες πριν να λήξει! Θα έχουν άνεση χρόνου να ψάξουν και αν βρουν κάτι καλό θα μπορούν να φύγουν χωρίς να έχουν το άγχος ότι πρέπει να μείνουν μέχρι να τελειώσει η τριετία!
zio10 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Υπάρχει ένα παραθυράκι που αν δεν είναι κύρια κατοικία μπορεί κάτι να αλλάξει. Το λέω με επιφύλαξη γιατί το έχουμε συζητήσει ξανά αλλά δεν θυμάμαι αν όντως ισχύει αυτό.
GREGORYMO Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, zio10 είπε Υπάρχει ένα παραθυράκι που αν δεν είναι κύρια κατοικία μπορεί κάτι να αλλάξει. Το λέω με επιφύλαξη γιατί το έχουμε συζητήσει ξανά αλλά δεν θυμάμαι αν όντως ισχύει αυτό. Τι μεγαλύτερο παράθυρο από την ΙΔΙΑ την λήξη του συμβολαίου!
zio10 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 6 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Τι μεγαλύτερο παράθυρο από την ΙΔΙΑ την λήξη του συμβολαίου! Λέμε για περιπτώσεις που δεν έχει λήξει η τριετία.
GREGORYMO Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 16 λεπτά πριν, zio10 είπε Λέμε για περιπτώσεις που δεν έχει λήξει η τριετία. Εκεί, ΜΟΝΟ κοινή συννενόηση. 1
zio10 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Εκεί, ΜΟΝΟ κοινή συννενόηση. Άρα δεν ισχύει αυτό με την κύρια κατοικία ε; Επειδή αν δεν κάνω λάθος δικηγόρος το έχει πει σε φίλο μου.
MauroPaltoudias Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αυτό που δεν γνωρίζουν τις περισσότερες φορές οι μισθωτές, αλλά ούτε και οι εκμισθωτές, είναι ότι η ιδιοκατοίκηση δεν συνιστά πλέον νόμιμη αιτία αποβολής του μισθωτή από την κατοικία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αυτή ως κατοικία του ιδιοκτήτη ή του συζύγου ή των τέκνων του, εφόσον ο ν. 1703/1987, που την προέβλεπε ως νόμιμο λόγο καταγγελίας της μίσθωσης, έχει πάψει να ισχύει από την 01/01/1997." https://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/695-misthosi-katoikias-i-exosi-gia-idiokatoikisi-idiohrisi Το έχει γράψει ο @Joshua21 μια σελίδα πίσω παιδιά... Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από MauroPaltoudias 1
dancer Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) http://www.pomida.gr/misthoseis_katoikion.php Άντε να δούμε πόσες φορές θα πρέπει να βάλουμε λινκ από το πομιδα που με το παραμικρό όλοι ρωτάτε στο ινσομνια και μετά σας φταίει το κράτος ενώ οι ίδιοι ακόμα λειτουργείτε με λογική "μου είπε ο φίλος" και "νόμιζα " και μπλα μπλα Επίσης έλεος πια με τους δικηγόρους /λογιστές παύλα αντιεπαγγελματιες που δεν ξέρουν τη νομοθεσία και λένε ότι τους κατέβει και έχουν μείνει 10 χρόνια πισω Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από dancer 7
zio10 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 13 λεπτά πριν, dancer είπε http://www.pomida.gr/misthoseis_katoikion.php Άντε να δούμε πόσες φορές θα πρέπει να βάλουμε λινκ από το πομιδα που με το παραμικρό όλοι ρωτάτε στο ινσομνια και μετά σας φταίει το κράτος ενώ οι ίδιοι ακόμα λειτουργείτε με λογική "μου είπε ο φίλος" και "νόμιζα " και μπλα μπλα Επίσης έλεος πια με τους δικηγόρους /λογιστές παύλα αντιεπαγγελματιες που δεν ξέρουν τη νομοθεσία και λένε ότι τους κατέβει και έχουν μείνει 10 χρόνια πισω Το 4 δεν λέει ότι αφορά μόνο κύριες κατοικίες;
MauroPaltoudias Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Σωστή η ερώτηση @zio10. Αυτό θέλει ερώτημα. Πώς δηλαδή, διασφαλίζει ο Νόμος ότι όντως θα λάβει χρήση κυρίας κατοικίας από πλευράς ιδιοκτήτη ή απλά θέλει ο ιδιοκτήτης να αποχωρήσει ο μισθωτής για να μπει συγγενής α' ή β' βαθμού, δηλαδή παιδιά ή εγγόνια. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από MauroPaltoudias
zio10 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 14 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Σωστή η ερώτηση @zio10. Αυτό θέλει ερώτημα. Πώς δηλαδή, διασφαλίζει ο Νόμος ότι όντως θα λάβει χρήση κυρίας κατοικίας από πλευράς ιδιοκτήτη ή απλά θέλει ο ιδιοκτήτης να αποχωρήσει ο μισθωτής για να μπει συγγενής α' ή β' βαθμού, δηλαδή παιδιά ή εγγόνια. Η κύρια κατοικία φαίνεται από τη φορολογική δήλωση, δεν ξέρω αν φαίνεται και αλλού.
MauroPaltoudias Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Ίσως δεν έγινα κατανοητός : έρχεται ο ιδιοκτήτης και λέει "φύγε, το θέλω για ιδιοκατοίκηση" και μάλιστα με διαδικασία έξωσης, γιατί "θα ξενοικιάσω από εκεί που μένω και θα έρθω εδώ ". Ας πούμε ότι υποχρεούσαι βάσει νόμου (;) να αποχωρήσεις (πάντοτε με κριτήριο την κύρια κατοικία). Φεύγεις λοιπόν και αντί του ιδιοκτήτη, έρχεται ο γιος, η κόρη, το εγγόνι. Ποιά δικλείδα ασφαλείας υπάρχει προκειμένου να διασταυρωθεί αν τηρήθηκαν τα νόμιμα ή μη; Δηλαδή, μέχρι του χρόνου που θα υποβληθεί φορολογική δήλωση από πλευράς ιδιοκτήτη (και θα φανούν όλα), ελέγχεται με κάποιο τρόπο στο μεσοδιάστημα; Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από MauroPaltoudias 1
29gk Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 21 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Ίσως δεν έγινα κατανοητός : έρχεται ο ιδιοκτήτης και λέει "φύγε, το θέλω για ιδιοκατοίκηση" και μάλιστα με διαδικασία έξωσης, γιατί "θα ξενοικιάσω από εκεί που μένω και θα έρθω εδώ ". Ας πούμε ότι υποχρεούσαι βάσει νόμου (;) να αποχωρήσεις (πάντοτε με κριτήριο την κύρια κατοικία). Φεύγεις λοιπόν και αντί του ιδιοκτήτη, έρχεται ο γιος, η κόρη, το εγγόνι. Ποιά δικλείδα ασφαλείας υπάρχει προκειμένου να διασταυρωθεί αν τηρήθηκαν τα νόμιμα ή μη; Δηλαδή, μέχρι του χρόνου που θα υποβληθεί φορολογική δήλωση από πλευράς ιδιοκτήτη (και θα φανούν όλα), ελέγχεται με κάποιο τρόπο στο μεσοδιάστημα; Kαταρχην το προβλημα του ενος δεν επηρεαζει τον αλλο. Οτι κι αν συμβαινει στον πχ ιδιοκτητη, οχι μονον δεν αφορα τον ενοικιαστη αλλα και σιγουρα δεν μπορει να μεταφερθει το προβλημα. Και αντιστροφα φυσικα. Σε οτι αφορα την δικλειδα ασφαλειας ή οποια και δεν υφισταται ως λογος ερωτησης και αποριας σου καθως δεν υπαρχει κατι προς ελεγχο, δηλαδη εχεις συμβολαιο δεν σε κουναει κανεις, δεν εχεις δεν σε ενδιαφερει τι θα κανει ο αλλος με την περιουσια του, επιπροσθετα για καθε προβλημα τα δικαστηρια ειναι για να το λυσουν και ελεγξουν. Και ενω το νουμερο προχωρα, ηδη ειμαστε στα 990 κατι απο αυτους που σου λενε οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δικαιωμα ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ, εσυ επιμενεις. Ουτε κυρια, ουτε δευτερευουσα ουτε τιποτα. Αν δεν εχεις συμβολαιο και σου ζητηθει το ακινητο, θα το παραδωσεις και θα αποχωρησεις απο αυτο ανευ λογου. Δεν θα σου εξηγησει καποιος τιποτα. Δεν ειναι υποχρεωμενος. Αν εχεις συμβολαιο παλι και το τηρεις, δεν εχεις κανενα λογο να κανεις την οποιαδηποτε συζητηση αν δεν θες. Δεν εισαι υποχρεωμενος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις